Jó, hát a Krím annektálása is megérne egy misét, az előzmények és a hatásai..füst írta:Sajnos nem lehet élesen szétválasztani Ukrajnát és Oroszországot. Szervesen összetartoznak, az ukrajnai területen élő oroszajkúak miatt, a közös történelem miatt. Ukrajna önálló múltja 30 éves. És az sem könnyíti meg, a dolgot, hogy Szevasztopolnál van a legnagyobb orosz hadikikötő. Ők építették, ők tartották fent, de a SZU felbomlásakor a területet hírhedt módon megkapta Ukrajna. A galibát megoldották úgy, hogy Oroszo. bérelte a saját támaszpontját az ukránoktól, de amint megérkezett a NATO, ugyanez a probléma új dimenziót kapott.ha nem akarnád beléptetni és hagynád, hogy (elcsalt választásokkal, manipulált gázárakkal, szakadár megyék létrehozásával a báb)kormánnyal együttműködve kitaláljuk mi ukrajnának+oroszo-nak a jó, nem sorakoztatnék fel csapatokat a balszélen..
Egyetértek, hogy mindkét nagyhatalom viselkedése elítélhető. De az USA jelenléte mérgesítette el a viszonyt, A NATO megérkezéséig a feszültségeket kezelni tudták az ukránok és az oroszok,
A Status Quot az USA jelenléte borította, Oroszország gyakorlatilag sarokba van szorítva, ha meghátrál, akkor elfogadja, hogy NATO fegyverek legyenek Moszkvától 500km-re. Ez az alapvető védelmi stratégiájukat sérti már, gyakorlatilag nincs hova hátrálniuk.
Viszont ugyanez fordítva: a nyugat is 500 km-re van tőlük, de HA normális viszony lenne EU/Nyugat és Oroszo. között én pl. nem aggódnék emiatt, csak nincs, így igen...
Nyilván ott van a kutya elásva, hogy miért nincs. Lehetne napestig boncolgatni, hogy jogos-e az usa-tól, hogy semmibeveszi Oroszo.-t, ugyanakkor azt is lehetne elemezni, hogy jogos-e a ruszkiktól, hogy (nagy)hatalomnak tekintik magukat..
Az biztos, hogy az nem jó ha világ polarizálódik és a 2 rendszer egymásnak ugrik, belemennek a jó vs. rossz, a másik a gonosz, én az ártatlan vagyok szócsatába..
Nekem az utolsó sor a lényeg... Ez se tetszik most se pl..Csúnya dolgokat tettek az oroszok Ukrajnában (is, hol nem?), most se csak azért mennek oda, hogy magukat védjék, meg Moszkvát.
Én zsigerből utálom az oroszokat, utáltam őket a baloldali kormányok idején is (szóval nem ér legyurcsányozni, meg sorosügynöközni), meg most is. Egyszerűen nem lehet bennük megbízni*