OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
fiore
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: fiore » 2022. január 21., péntek 13:32

Faust írta: Madridom mindentudo nepe!

Teljeskoru etelallergia vizsgalatrol van valaminek barmilyen tapasztalata? Kulon laktoz/laktulozon voltam mar, az negativ lett, de random puffadok dolgoktol, es mar szeretnek utanamenni, pontosan mi a baj. A medicoverrol rosszakat hallottam, de az sem tunt szazas infonak.
Én is mérlegeltem egy időben, hogy ráfordítsam-e azt a nem kevés összeget, amit elkérnek érte, de végül kis utánajárás után elvetettem az ötletet. Az internet népének az volt a konszenzusa, hogy hasztalan az egész. Sajnos szakmailag nem tudom véleményezni, de sok jót nem olvastam róla. A járható út egy eliminációs diéta lehet, viszont ez elég sok nélkülözéssel, próbálgatással és idővel jár.
.

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2022. január 21., péntek 13:26

A synlab nekünk is megoldás volt.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 21., péntek 13:09

Teljeskoru etelallergia vizsgalatrol van valaminek barmilyen tapasztalata? Kulon laktoz/laktulozon voltam mar, az negativ lett, de random puffadok dolgoktol, es mar szeretnek utanamenni, pontosan mi a baj. A medicoverrol rosszakat hallottam, de az sem tunt szazas infonak.
Nem tudnak mindent...nekem már két problémámmal is lyukra futottak... :-(
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 21., péntek 13:05

Nekem asszony volt, neki gyerekkora óta van diagnosztizált, elég komoly cöliákiája. Ez azzal jár hogy nem ehet glutént, nem is eszik, fosás-hasfájás jönne utána azonnal. Mivel nincs a szervezetében, így ez a mostani teljeskörű általános teszt ezt pl. nem mutatta ki, pedig biztosan komolyabb mint a mittudomén gyenge mogyoró intolerancia amit kimutatott. Nem értek hozzá, de ez nekünk így kicsit fura volt, megkérdőjelezte a hasznosságát. Csomó olyan dolog jött ki amitől nem szokott baja lenni, amitől igen az meg nem.

Wecker
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric, Vinicius jr., Casemiro
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Wecker » 2022. január 21., péntek 12:50

kiserik írta:

Foodtest-re nézz rá. Nekem azt ajánlották.
Próbáld a synlab-ot. Elég jó a vélemény róluk, és a vizsgálatok is részletesnek tűnnek
"A győzelem mindig jobb, mint a döntetlen.”
"Ha a csapat jól játszik, akkor nyer, ha nem játszik jól, akkor nem nyer.”
:mrgreen: Benitez
:mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. január 21., péntek 12:45

Foodtest-re nézz rá. Nekem azt ajánlották.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. január 21., péntek 12:38

Madridom mindentudo nepe!

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. január 21., péntek 12:37

hehetheoriginal írta: ezek az 50-100 euros buntik parhavonta nem fajnak senkinek, de az allamkassza jol fog jarni nyilvan, aztan el lehet mondani, hogy mi a tarsadalom erdekeit neztuk, es minden tolunk telhetot megtettunk a jovojukert.
Ha mar allamkassza, a romanok meg Karacsony elott, mielott a sok vendegmunkas haza indult, kitalaltak, hogy hataratlepes utan maximum 24 oraig neten ki kell tolteni, hogy az azt megelozo 2 hetben milyen orszagokban jartal, hol fogsz lakni, telefonszam, stb. Aki nem tolti ki, annak 140 ezer forintos buntetes (ha 1 vagy 2 heten belul kifizeted, akkor csak 70). Aki nem kovette a hireket vagy indulas elott nem nezett korbe facebook csoportokban, az rendesen megszivja, mert a vamnal ugyan van egy darab kis A3-as plakat, de nem szolnak, hogy figyelj, nezz fel arra a weboldalra. Ismerosi korben is sokan mondtak, hogy egyszer csak postan jott a buntetes.

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 21., péntek 12:27

Nem gondolod, hogy majd az idő és a természet oldja ezt meg a politika, gyógyszeripar, szakértők helyett

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. január 21., péntek 12:27

Tehát az életük. :mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. január 21., péntek 12:24

Azt mondja már meg nekem valami szaki, hogy miért nem lehet ezt a nyomorult Omicront engedni garázdálkodni, ha már volt olyan kedves és ennyire megszelidült? Ezek a nagy ""tudósok"" úgy kaparnak a minél több oltás után, mintha az életük múlna rajta, pedig csak a pénztárcájuk...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. január 21., péntek 12:00

En mar buktam randit azon, hogy a csajszi nem volt beoltva, en meg igen :lol:
Eszmeletlen mennyire megosztja az embereket ez a baromsag, tokmindegy, hogy kozmunkas vagy mesterkepzest vegzett emberrol van szo... Erik a napalm.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. január 21., péntek 11:59

nekem forditva volt, szulofalumban kb 20 szazalek lehet az atoltottsag, amikor hazalatogattam, kb alienkent megvetve neztek ram, hogy nekem mar ketto is van ! :mrgreen:

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. január 21., péntek 11:57

én most vagyok túl az omikronon, de kezdem feladni fejben az oltásellenességet.
nemtom meddig lesz ez még így, de cseperednek a gyerekek és egyre több programot lehetne - főleg a nagyobbikkal - csinálni, nem tudom mennyire leszünk lekorlátozva.

+ kurvára unom a " Te nem vagy még beoltva/ Maga még nincs beoltva" kérdést+ az utána érkező szánakozó sóhajtozást is.

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2022. január 21., péntek 11:51

Elég a két vakcina, ha újak. 6 hónapon belül beadott második továbbra is érvényes.
Én arra gondoltam, hogy arra nincs semmi garancia, hogy nem lesz ebből mondjuk több. Tudom, hogy most elég a kettő, de három-négy hónap múlva az a kettő már simán lehet három lesz. Meg ha letelt a hat hónap, ugyanúgy kelleni fog a két dózisosnak is a harmadik, ha "oltott" akar lenni.

Érthető a kiakadás azoknál is akik nem adattak eddig egyet se, meg azoknál is akik kettőt nyomattak. Persze ott vannak azok is, akiknek ha azt mondják hogy na letelt megint 6 hónap, kéne a következő, már megy is.

Na de majd a "szupervakcina" B-)

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. január 21., péntek 11:15

a kerdesre valaszolva, ha a bunti nem a szazezres-millios kategoria (a 3000 euros bunti az az abba az adosávba tartozokra vonatkozik, tehat az adhato maximum kb), akkor en inkabb fizetnem, minthogy ilyen szirszarokat nyomassak magamba.

de amugy meg ez is vicces, ha valoban kotelezo es a társadalom javát szolgalna, es tenyleg eletveszely fenyeget mindenkit, akkor bazmeg legyen a bunti a plafonon, akkor ha mar eroszakkal akarjak ezt lenyomni a torkokon, akkor vagy rendesen, vagy sehogy.
ezek az 50-100 euros buntik parhavonta nem fajnak senkinek, de az allamkassza jol fog jarni nyilvan, aztan el lehet mondani, hogy mi a tarsadalom erdekeit neztuk, es minden tolunk telhetot megtettunk a jovojukert.
thereisonly1ronaldo

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 21., péntek 11:10

Ha 3. meg 4. dózisként jó a már lassan két éve vett Pfizer, akkor miért is nem elég belőle egy új oltatlannak az 1 vagy max 2 adag mondjuk? Ha valakinek azért kell a 3. vagy a 4. mert fogyóban az antitest és "emlékeztetni" kell, akkor aki eddig nem kapott semmit, ugyanott lesz 1 oltással mint az aki a negyedikre "emlékezteti" magát. Rettentő sok ismerősöm van aki épp emiatt nem megy harmadikra se.
Elég a két vakcina, ha újak. 6 hónapon belül beadott második továbbra is érvényes.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. január 21., péntek 11:08

TheBull6 írta: Több szempontból is "vicces" ez a kötelező lenne dolog.

Ha 3. meg 4. dózisként jó a már lassan két éve vett Pfizer, akkor miért is nem elég belőle egy új oltatlannak az 1 vagy max 2 adag mondjuk? Ha valakinek azért kell a 3. vagy a 4. mert fogyóban az antitest és "emlékeztetni" kell, akkor aki eddig nem kapott semmit, ugyanott lesz 1 oltással mint az aki a negyedikre "emlékezteti" magát. Rettentő sok ismerősöm van aki épp emiatt nem megy harmadikra se. Max ha valami új vakcina lenne. Persze ismerek olyat is, aki hat-hét Pfizert is bedobatna ha arról van szó.

De pl nővérem nincs oltva, mai napig több az antitestje úgy hogy egyszer "beteg" volt (még májusban), mint faternak, akiben benne van két adag vakcina.

Ha meg még tartják a határidőket az oltások között, akkor alsó hangon is kb minimum egy év lenne mire valaki megkapja a 4 oltást. Addigra meg már 6 oltás fog kelleni.
Ez nem olyan, mint az iskola, hogy kihagytál 2 hónapot, 1 hónap múlva itt a tanév vége, neked pedig 3 hónapnyi anyagot kell megtanulj 1 hónap múlva.

Ha te tavaly tavasszal kaptál 2 oltást, most télen nem adattad be, mert mondjuk van elég antitested, nyáron külföldön akarsz nyaralni, ezért megint beoltatod magad, mondjuk május - junius környékén, senki nem fog számon kérni, hogy lemaradtál egyel, úgyhogy duplát kapsz. :D mindenhol azt fogják nézni, hogy mikor kaptad az utolsót. (kivéve persze, ha először oltatod magat, mert akkor 2 adag jár)

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. január 21., péntek 11:07

'shutterisland írta: amugy te mit csinalnal, ha kotelezo lenne itthon is ?
beadatnad, bevallalnad a buntiket, vagy mennel feljebb ?
nem tudom, beszeltem most pár osztrák kollégával, mi a véleményük, egyik ugy nem volt tul vidam emiatt, hogy ő be van oltva, a másik meg nincs beoltva, ő várni fog március kozepeig, es akkor ha valoban kemeny szilard torveny lesz, akkor fogja o es a tobbi hozza hasonlo oltatlan is jogi utra terelni a dolgokat, ahogy irtam.
ekozben a korhazak uresek, naprol napra kevesebb a beteg, cseng le a dolog, intenziven meg a pár deltás fekszik, az omikron van tulnyomo tobbsegben, ami egy enyhe megfazas kb.

aztan amugy mindennaposak a demonstraciok, varosok, falvak, varosreszek vannak lezarva nap mint nap a felvonulo tuntetok miatt. ugy, hogy kb 30-35% van a kotelezo oltas ellen orszagos szinten, es ennek ellenere atnyomták a szavazatokkal tegnap. ez tobb millio ember semmibenézése, a valasztasok osszel lesznek vmikor, mondanom se kell, hogy bukó ezeknek a buziknak már most a téma, el se kéne indulniuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2022. január 21., péntek 11:08-kor.
thereisonly1ronaldo

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2022. január 21., péntek 11:06

___Samy___ írta: Ezzel a harmadik oltassal elbasztak az egeszet. Az elso kettonel azert osszessegeben nezve eleg nagyon volt az oltakozo kedv az orszagban, de a harmadikra mar az ismerettsegi korombol is egy csomoan nem fognak elmenni, mert mar kezdik ugy erezni, hogy semmi ertelme innentol az egesznek.
eddig se volt :lol:
Kép

Vissza: