OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
atesz

Re: OFF

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 15., szombat 16:45

Ez már csak utólagos magyarázkodás. Nevetséges indok a blokklánc és kriptovaluták ellen, hogy a bitcoin nem ért rögtön sok-sok dollárt.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 16:39

Nagyon el akarom engedni, de olyan idiótaságra ferdíted a szavaim hogy azt meg kell védenem.

Ki mondta hogy a technológia nem ér semmit? Én biztosan nem, valamit nagyon félreértesz.

Ahogy láthatóan azt is, mi az értéknövelő tényező bárminek az árfolyamában. A pénzpiacokon az ‘idő amig felismernek valamit’ az minimális. Nem évek, hanem percek, maximum órák. A piac hatékony, mert nem egy ember és nem két ember foglalkozik befektetésekkel, hanem folyamatosan emberek milliói. A sikeres cégek ára is azonnal beáll tőzsdére vezetéskor valahova, és onnan az új hírek, módosuló várakozások hatására mozdul el. Már írtam hogy amit hypenak nevezel, az valóban megvan a részvények esetében is, nemtudom mit szeretnél bizonyítani, ezt sem mondta senki hogy ne így lenne.

Ahogy azt sem mondtam hogy a crypto lufi (bár ha már így felhoztad, valóban úgy viselkedik mint a felszálló lufik a részvénypiacokon, de én úgy gondolom, hogy nem fog kipukkadni).

Sorrentino

HozzászólásSzerző: Sorrentino » 2022. január 15., szombat 16:34

ferni írta:
Aztan vannak meg valutak ahol evi 50%+ reward is van, de azok tenyleg durvab ingadozoak, legjobb pelda erre az Axie.
Azzal is játszanom kéne, de lusta vagyok hozzá.... :lol: :lol: :lol:

Ez is amúgy, játszol egy egyszerű játékkal és pénzt keresel vele :lol:
Nem tudom most mennyit hoz 1 nap alatt amúgy, ha lejátszod a napit, de vicces az egész :mrgreen:
Oh, amúgy a bennem élő kis geek irigy ám. De jó lett volna anno ilyen lehetőség! Szülők orra alá lehetett volna dörgölni, hogy nem kockulunk a haverokkal, hanem pénzt keresünk. :lol:

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 15., szombat 16:26

Az milyen érv már a blokklánc ellen, hogy az indulása után még keveset ért a bitcoin, nem rögtön több száz vagy ezer dollárt? Idő kellett az embereknek, hogy felismerjék a technológia előnyét, ezért a technológia semmit nem ér, csak az emberi hype van mögötte? :lol:

Csak ismételni tudom magamat. Ennyi erővel egy sikeres cég is lufi, mert az elején az sem termelt nagy nyereséget.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. január 15., szombat 16:10

Es egy atlag felhasznalot miert erdekelne hogy milyen technologia megoldas van az adott befektetes mogott? Ezek a decentralized es hasonlo buzzwordok inkabb csak parasztvakitasnak jok hogy meggyozzek az embert hogy a kerek feltalalsa ota ez a legnagyobb találmány. Gondolom a legtobb befektetonek fingja nincs rola hogy mik ezek es miert jo csak latjak hogy evente 50% profit elerheto es megveszik.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 16:03

Egy-egy komolyabb token mogott nem csak random kod van, hanem felepitett, atgondolt projektek, komoly fejlesztoi csapattal.
A technológia mögött igen, a valuta mögött sokszor (de sokszor nem, rengeteg a shit crypto csak kevesebb szó esik róla), a te tulajdonod mögött pedig sohasem. Nem egy crypto alapú fizetési rendszerben veszel részesedést, hanem egy coint veszel.

A matekot meg vidd akkor végig, 2.000-szer annyi az ADA max supply mint a bitcoin, és 34.000-szer ér többet.
Te a cégrészvényeket hoztad fel. Ennyi erővel annak is a végessége és a hype miatti vásárolni akaró erő nyomja fel az árát, ha emelkedik.
Természetesen az árban ennek óriási hatása van a részvényeknél is! De ott van mögötte az is, hogy az a cég profitot termel. A kettő között ez a különbség, a részvény hype és fundamentum kombinációja, a crypto mögül utóbbi hiányzik. Ez nem baj, ettől a crypto nem lesz szar, de attól még így van.
Ezzel nem tudok mit csinálni, hogy te a kriptovaluta mögött lévő technológia biztonságosságát, sebességét, működési rendszerét nem vagy képes elfogadni, értéknövelőnek tartani
Amikor a bitcoin 500 forintot ért, ezek akkor is igazak voltak rá, ma is igazak és holnap is igazak lesznek. Akkor esetleg lehet hogy nem ez adja az értéknövekedést hanem amit leírtam alább többször? :)

Mindenesetre elengedtem, többiektől elnézést a repetitív hszekért. Priviben megtalálsz (meg más is) ha akar a témában beszélgetni, szerintem alapvetően izgalmas téma.

Szerk: és még annyi, hogy ha nem a jövőről beszélünk akkor értelmetlen az egész, múltban nem lehet befektetni.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. január 15., szombat 15:57

Aztan vannak meg valutak ahol evi 50%+ reward is van, de azok tenyleg durvab ingadozoak, legjobb pelda erre az Axie.
Azzal is játszanom kéne, de lusta vagyok hozzá.... :lol: :lol: :lol:

Ez is amúgy, játszol egy egyszerű játékkal és pénzt keresel vele :lol:
Nem tudom most mennyit hoz 1 nap alatt amúgy, ha lejátszod a napit, de vicces az egész :mrgreen:

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. január 15., szombat 15:46

Sorrentino írta: Amúgy, ha már ennyien kriptoznak itt a madridom-on, akkor miben érdemes jelenleg ott tartani a pénzt? BTC, L1, L2, defi, meta vagy egyéb? :coffee:
BTC, ETH viszonylag ertektartok (kripton belul). Vannak meg stablecoinok amik mindig 1 USD-n allnak, de hoznak evi 12%ot, csak normalis projektet erdemes valasztani. ADA evi 4-6 szazalek kozott hoz, DOT, Kusama 12-14%, attol fuggoen hol stakeled, de itt az arfolyamongadozas is tenyezo. Aztan vannak meg valutak ahol evi 50%+ reward is van, de azok tenyleg durvab ingadozoak, legjobb pelda erre az Axie. :mrgreen:

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 15., szombat 15:45

Halfkey!
Szerintem elég nyilvánvaló miért is hangsúlyoztam ki, hogy nem beszéltem a bitcoin jövőjérél.
Nem egyértelmű ebből, hogy nem gondolkozok róla olyan pozitívan, mint a jelene és a jövője?
De látom sikerült elkönyvelned egy fekete-fehér szélsőségekben gondolkodó embernek.

Tudatosan nem írtam róla, mert az már egy szubjektívabb vélemény lenne. Én pedig próbálnék most általános és tényleges dolgokat felhozni, a szubjektivitást minél jobban mellőzve.

Te a cégrészvényeket hoztad fel. Ennyi erővel annak is a végessége és a hype miatti vásárolni akaró erő nyomja fel az árát, ha emelkedik. Ezzel nem tudok mit csinálni, hogy te a kriptovaluta mögött lévő technológia biztonságosságát, sebességét, működési rendszerét nem vagy képes elfogadni, értéknövelőnek tartani, egy éves cégi pénzügyi jelentéssel ellentétben.
És ugye, mint mondtam, így jött képbe a bányászat, hogy te a decentralizalt működést, hoztad fel ellene, mert a kriptovalutában nem tudsz tulajdont vásárolni, csak digitális érmét. Ha tudnál tulajdont venni már nem lenne decentralizált, és a biztonságossága is csökkene.

Írta itt valaki Jínát. Kína annyira a kripto ellen van, hogy közben már a saját kriptovalutáját fejleszti. A nyilatkozataival ellentétben azért tiltotta be a bányászatot és a tranzakciókat, mert a sajátját akarja előre tolni vele.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. január 15., szombat 15:37

BTC-bol van 21 millio, ebbol kozel 19 millio elerheto, ADA-bol meg 45 milliard, ebbol 32 milliard elerheto. Ez nagyobb reszben jarul hozza ahhoz, hogy egy BTC 40000 euro mozott mozog most, egy ADA meg 1.1 kozott.

Abban egyetertunk, hogy van egy hype minden kripto mogott, ami hajtja az arakat, nem veletlen specializalodtak emberek a whale watching alapu tradelesre, de ez nem csak a kripto sajatossaga, csak itt nagyobb hatasa van.

Egy-egy komolyabb token mogott nem csak random kod van, hanem felepitett, atgondolt projektek, komoly fejlesztoi csapattal.

Elmagyarazni egy forumon gyorsan, meggyozoen, hogy egy-wgy adott projektnek mi adja az erteket lehetetlen, nekem is beletelt jopar beszelgetesbe a fejlesztoinkkel, amig egy reszet elkezdtem igazan megerteni, de meg mindig sokat tudnek ranulni toluk.

A lenyeg hogy a blockchain meg a smart contractok nem fognak elmenni egyhamar, ha meg ezt a technologiat akarod hasznalni, akkor kriptora van szukseged.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 15:33

Kevés kivételtől eltekintve a bitcoin árával együtt mozognak a kripto árfolyamok, szóval szerintem alapvetően szinte mindegy, akkor meg már érdemes bitcoint az egyszerűség kedvéért. Játékpénzzel (amit amúgy eltippszmikszeznél vagy pókereznél) lehet keresni a következő Ethereumot.

Sorrentino

HozzászólásSzerző: Sorrentino » 2022. január 15., szombat 15:21

Amúgy, ha már ennyien kriptoznak itt a madridom-on, akkor miben érdemes jelenleg ott tartani a pénzt? BTC, L1, L2, defi, meta vagy egyéb? :coffee:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 14:31

Bocs a dupláért de nem bírom feladni hogy megértsd.
A bitcoin sikerességét jelenleg és a múltban pont ez is okozza, hogy nem tudsz benne tulajdont venni, ezért is írom, hogy maga a technológia, ami az értékét adja. Decentralizált és közösségi alapú. A működtetésébe bárki beszállhat, csak a szükséges hardwerek kellenek hozzá.
Leírtad a cryptok nagy részét. Gondolom nem kell bemutatnom hogy mégsem ugyanannyit érnek. Miért? Azok miatt a dolgok miatt amit leírtam. Az adja a bitcoin árát, nem ez, mert ez kis módosításokkal de az összes cryptora igaz.
Emiatt is emelkedik az ára, ellenérvként felhoztál mellette egy érvet.
Jónapot kolléga, nem ellene érvelek, hanem leírom a természetét. Ezért hoztam fel mellette is érvet, direkt. Ezt kéne felfogni, hogy lehet valami mellett lenni, de tisztán látni. Nem fekete és fehér ez a téma (sem).

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 15., szombat 14:25

Szükséges hardverek a beszálláshoz? Te mégis miről beszélsz? Még mindig a befektetésről (pénz cryptora váltásáról) beszéltem nem a bányászásról.
Konkrétan folytattad ezzel a kommentel az elfogadni nem akarók paneljait, amit már említettem.
Süti egy mondatban leírta a problémádat, amit én próbáltam részletesebben kifejteni, de úgy látszik mindkettő teljesen felesleges volt. Fejedbe vetted, hogy ‘elfogadni nem akaró’ vagyok, és innentől kész, lepattognak az érvek :)

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. január 15., szombat 14:20

Marky írta:
zsuninnyo írta:

Ameddig a blockchain letezik, mivel nem tudnak mit tenni. Ez a technologia lenyege.
Egy tollvonassal elintezik, hogy ne tudd valutara valtani a cryptot es vege.
Nekem magaval a technologiaval is problemaim vannak, peldaul mire hasznalhato? Iszonyatos szamitasi igenye van a rendszereknek es felhasznalokent semmi szuksegem arra, hogy az en edge eszkozom (mobil, notebook, tv, akarmi) egy randomjanos tranzakcioit szamolgassa.
Jelenleg nem latok olyan valos felhasznalasi lehetoseget, ami miatt azt mondanam, hogy ez a jovo technologiaja. Az NFT egy izzadtsagszagu rokabor az egesz hypetrainen.
Talan az internet tovabbfejlodese lehetne a kulcs, hogy ne a gerinchalozatokon es a vilagszerte elszort nehany szaz, giga meretu data centeren muljon a vilag mukodese.

Ettol fuggetlen a banyaszatba en is be tervezek lepni, 10-14 honapos megterules, a high-end VGA-knak gyakorlatilag nincs ertekvesztesuk es minimalis elokeszuletek utan nem is kell vele foglalkozni. Addig kell utni a vasat, amig meleg.
Nem teljesen ertem a gondoaltmeneted, mert ha nem erted, hogy maga a technologia mire hasznalhato, akkor nem is tudsz itelet mondani folotte erdemben.
A blockchain egy elosztott rendszer ami adatot tarol (sot mar ugye a smart contractokkal kodot is futtathatsz benne), leegyszerusitve. Az, hogy randomjanos tranzakcioit te eppen validalod, egy dolog, egy felhasznalasi mod. Ezert amugy tokent kapsz, ami penz, szoval van szukseged arra, hogy szamolgassa mindenfele eszkozod.
Nem a jovo technologiaja, a jelene. Neked mint felhasznalo, igenis szukseged van arra, hogy a sajat adataid, a sajat kezedben legyenek. Arra is szukseged van, hogy senki se tunthethessen es lophasson el adatot senkitol es semmibol, meg ha te nem is tudsz rola, vagy nem akarsz tudomast venni rola.
Ezeket a blockchain mind adja, es nem veletlen a hype korulotte, mert egyre nagyobb az igeny a facebook-amazon-google levaltasara, es nem csak azert mert data centereken van az adat.
Es az, hogy egy orszag azt mondja egy tollvonassal, hogy na nem valthatsz a valutamra cryptot, nagy dolog. Globalizacio van, egyreszt valtasz mashol, masreszt annak van erteke, amihez rendelunk. Ha mas ettol emg elfogadja, akkor az az orszag csak kimarad a bulibol, labon lovi magat.
Btw. en nem vagyok crypto fan, es a blockchaint is csak most kezdem el tanulmanyozni, de ezeket tudom rola.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. január 15., szombat 13:58

zsuninnyo írta:
cart írta: És szerinted ezt a nagyobb hatalmak például USA, EU meddig fogja tétlenül nézni hogy egy olyan fekete piac kiépüljon a hagyományos pénzvilág mellett amit se kontrollálni se befolyásolni nem tudnak?
Ameddig a blockchain letezik, mivel nem tudnak mit tenni. Ez a technologia lenyege.
Egy tollvonassal elintezik, hogy ne tudd valutara valtani a cryptot es vege.
Nekem magaval a technologiaval is problemaim vannak, peldaul mire hasznalhato? Iszonyatos szamitasi igenye van a rendszereknek es felhasznalokent semmi szuksegem arra, hogy az en edge eszkozom (mobil, notebook, tv, akarmi) egy randomjanos tranzakcioit szamolgassa.
Jelenleg nem latok olyan valos felhasznalasi lehetoseget, ami miatt azt mondanam, hogy ez a jovo technologiaja. Az NFT egy izzadtsagszagu rokabor az egesz hypetrainen.
Talan az internet tovabbfejlodese lehetne a kulcs, hogy ne a gerinchalozatokon es a vilagszerte elszort nehany szaz, giga meretu data centeren muljon a vilag mukodese.

Ettol fuggetlen a banyaszatba en is be tervezek lepni, 10-14 honapos megterules, a high-end VGA-knak gyakorlatilag nincs ertekvesztesuk es minimalis elokeszuletek utan nem is kell vele foglalkozni. Addig kell utni a vasat, amig meleg.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. január 15., szombat 13:14

Ahhoz képest például Kínában betiltották mar a kriptivalutas tranzakciókat is hogy visszaszorítsák a penzmosast plusz a fekete gazdaság terjedését

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. január 15., szombat 12:54

cart írta: És szerinted ezt a nagyobb hatalmak például USA, EU meddig fogja tétlenül nézni hogy egy olyan fekete piac kiépüljon a hagyományos pénzvilág mellett amit se kontrollálni se befolyásolni nem tudnak?

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. január 15., szombat 12:18

És szerinted ezt a nagyobb hatalmak például USA, EU meddig fogja tétlenül nézni hogy egy olyan fekete piac kiépüljon a hagyományos pénzvilág mellett amit se kontrollálni se befolyásolni nem tudnak?

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. január 15., szombat 10:50

Halfkey írta:
Ettől egy cég (attól függően melyik) még egyébként lehet akár a bitcoinnál is rizikósabb. De a megállapításon (ami nem egyébként nem az én saját éleslátásom amivel vagizom, hanem pénzpiaci alapvetés) nem változtat. Amögött van ‘valami’ (ami lehet szar is), emögött meg nincs. Nyilván igen, a bitcoin technológia összessége az lenne ‘valami’, de te nem a bitcoin technológia szellemi szabadalmában veszel részesedést (nem is tudnál ugye), hanem csak egy coinrészletet.
Konkrétan folytattad ezzel a kommentel az elfogadni nem akarók paneljait, amit már említettem.

A bitcoin sikerességét jelenleg és a múltban pont ez is okozza, hogy nem tudsz benne tulajdont venni, ezért is írom, hogy maga a technológia, ami az értékét adja. Decentralizált és közösségi alapú. A működtetésébe bárki beszállhat, csak a szükséges hardwerek kellenek hozzá. Emiatt is emelkedik az ára, ellenérvként felhoztál mellette egy érvet.
Halfkey írta: a bitcoinnak nem lesz jelentős forgalma, mert a tulajdonosok nem akarják eladni. Befektetni veszik, nem azért hogy fizessenek vele. Digitális arany, nem digitális dollár. Maradjon is így, ezért tudunk keresni rajta.
Direkt írtam, hogy jelenleg és a múltban.
Szeretném kihangsúlyozni, mert olyannal vitázol amiről nem is írtam véleményt. Szóba nem hoztam, hogy mit gondolok a Bitcoin jövőjéről. Magáról a kriptóról írtam, nem konkrét valuták jövőjéről.

Vissza: