Nem teljesen ertem a gondoaltmeneted, mert ha nem erted, hogy maga a technologia mire hasznalhato, akkor nem is tudsz itelet mondani folotte erdemben.Marky írta:Egy tollvonassal elintezik, hogy ne tudd valutara valtani a cryptot es vege.zsuninnyo írta:
Ameddig a blockchain letezik, mivel nem tudnak mit tenni. Ez a technologia lenyege.
Nekem magaval a technologiaval is problemaim vannak, peldaul mire hasznalhato? Iszonyatos szamitasi igenye van a rendszereknek es felhasznalokent semmi szuksegem arra, hogy az en edge eszkozom (mobil, notebook, tv, akarmi) egy randomjanos tranzakcioit szamolgassa.
Jelenleg nem latok olyan valos felhasznalasi lehetoseget, ami miatt azt mondanam, hogy ez a jovo technologiaja. Az NFT egy izzadtsagszagu rokabor az egesz hypetrainen.
Talan az internet tovabbfejlodese lehetne a kulcs, hogy ne a gerinchalozatokon es a vilagszerte elszort nehany szaz, giga meretu data centeren muljon a vilag mukodese.
Ettol fuggetlen a banyaszatba en is be tervezek lepni, 10-14 honapos megterules, a high-end VGA-knak gyakorlatilag nincs ertekvesztesuk es minimalis elokeszuletek utan nem is kell vele foglalkozni. Addig kell utni a vasat, amig meleg.
A blockchain egy elosztott rendszer ami adatot tarol (sot mar ugye a smart contractokkal kodot is futtathatsz benne), leegyszerusitve. Az, hogy randomjanos tranzakcioit te eppen validalod, egy dolog, egy felhasznalasi mod. Ezert amugy tokent kapsz, ami penz, szoval van szukseged arra, hogy szamolgassa mindenfele eszkozod.
Nem a jovo technologiaja, a jelene. Neked mint felhasznalo, igenis szukseged van arra, hogy a sajat adataid, a sajat kezedben legyenek. Arra is szukseged van, hogy senki se tunthethessen es lophasson el adatot senkitol es semmibol, meg ha te nem is tudsz rola, vagy nem akarsz tudomast venni rola.
Ezeket a blockchain mind adja, es nem veletlen a hype korulotte, mert egyre nagyobb az igeny a facebook-amazon-google levaltasara, es nem csak azert mert data centereken van az adat.
Es az, hogy egy orszag azt mondja egy tollvonassal, hogy na nem valthatsz a valutamra cryptot, nagy dolog. Globalizacio van, egyreszt valtasz mashol, masreszt annak van erteke, amihez rendelunk. Ha mas ettol emg elfogadja, akkor az az orszag csak kimarad a bulibol, labon lovi magat.
Btw. en nem vagyok crypto fan, es a blockchaint is csak most kezdem el tanulmanyozni, de ezeket tudom rola.