HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 14., péntek 22:15
Cart: igen, diverzfikilásnak tökéletes.
Ferni, szét kell szedni a bitcoinba való befektetést és a bányászatba való befektetést. Coint venni az tényleg szerencsejáték, nincs mögötte fundamentum, az emberek hite az ami az értékét adja. Én hiszem hogy fog még feljebb menni, lehet vele vasutazni, de ettől még tényleg nincs mögötte semmi, míg egy részvény mögött emberek, eszközök, stb., valós dolgok, értékbeli biztosítékok állnak (és még azzal is meg lehet szívni).
A bányászat egy másik, független kérdés. Lehet vele jól keresni, de kibaszott nagy kínai farmokkal versenyzel akik nálad garantáltan hatékonyabb eszközparkkal csinálják. Az árak elszálltak, nem ugyanaz most összerakni a mining geart mint pár éve. Én 2018ban vettem gamer gépet, az akkori fél millás rigemet pár hónapja néztem hogy 1 milla lenne most. És ugye az eszközök nemigazán erre lettek kitalálva, amortizálódnak, elfüstölnek, pótolni kell, nem egyszeri kiadás még ha téged nem is ért ez utol. Persze lehet mondani megoldásnak hogy pár havonta cserélgesd és add el, vegyél újat, nem nálad fog beszarni - ezt meg is lehet csinálni, csak ekkor ez már aktív munka, nem passzív befektetés, még jó hogy extra profitot hoz.