Kinek mi az átlagos. Van akinek a 130 négyzetméteres nagy telekkel, van akinek meg a kisebb.
Miénk 90 négyzetméter fölött van, egy 15 négyzetméteres terasszal és 450 körüli telekkel. Ez szerintem simán az átlagos kategória jelenleg.
Mivel követtem nyomon kb végig az összes költséget, így tudom, hogy a műfűvel együtt nincs 45 millió, aztán ebben benne van az utolsó szegélykőtől kezdve, asszony szerelme, a 350 ezres hűtő is. Meg nem egy "luxus" cikk is.
Van még idénre pár nagyobb projekt amit szeretnénk összehozni, de az is még maximum egy 3-6 millió szerintem. (Teraszra tető meg kerítés, meg a kocsibeálló lefedése rendesen.) Aztán utána majd persze ásnom kell egy medencét is 2-3 éven belül.
És lenne még durván 150-200 négyzetméterem medencével is, úgy hogy már van egy 25 négyzetméteres kerti sütögető/kiülő. Ez akkora maradék hely, hogy akár ültethetnék is, de ahhoz se időm, se kedvem. Kutya tökéletesen megvan a placcon, ha nővéremék kisfia jön hozzánk, vele meg simán el is focizgatok.
A végén ha megállunk valahol 50-55 millió között, garázzsal, teljesen kész udvarral, medencével stb-stb, szerintem egy szavam nem lehet.
Kicsi minden? lehet. Megfelel? nekünk tökéletesen.
De van friss példám is, hogy jelenleg is van 40-ért nem felújítandó, átlagos ház:
Szüleim tavaly októberben adták el, a szerintem teljesen felújításra váró, két emeletes majdnem 200 négyzetméteres házat, az 1000 négyzetméteres telekkel 40 millióért. Aki megvette, még bőven rá fog verni egy 10-20 milliót én azt gondolom. Anyuméknak meg kulcsrakészen épül a 78 négyzetméteres ház, 350 négyzetméteres telekkel durván 30 millióért. Győrtől egy 10-12 km-re lévő településen.
Apum már nyugdíjas, tarthatatlanan volt a családi ház meg egy akkora udvar rendesen. A 78 négyzetméteres házban is ott van három szoba, amibe ha unokát kell megvendégelni - vagy akár minket vagy nővéreméket - probléma nélkül megoldható, akár egyszerre is.