Az utóbbi hónapokban megemelkedett rendesen, és erre válaszreakció ez az intézkedés.
És szerintem csak próba jelleggel, ezért is csak 6 termékről van szó a 2.4%os tej, meg sertéscomb... így pl. az 1.8as tejet meg a sertéskarajt nem érinti, szóval azért mindenkinek marad mozgástere. Szerintem ez csak egy kisérleti jelleggel kipróbált intézkedés, ami amúgy jól hangzik a fogyasztók számára és az ellenzék számára is fejvakarást okoz, hogy erre vajon hogy reagáljanak. Magyarul kampányfogásnak tartom, a fidesz úgy vélem átvette a kezdeményezést a közéleti témákat illetően. Szerintem csak akartak vakami proaktív és jól csengő témát.És ez mar abszolút csak az én koncepcióm, hogy azért teszi mindezt, hogy kihasználja az ellenzék gyengéjét, mégpedig azt, hogy nem is olyan könnyű egyszerre és gyorsan ugyanazt reagálni. Mire a hétfejű sárkány fejei megegyeznek hogy mit válaszoljanak, addigra a fidesz már rég lapozott egyet, az ellenzékben meg valaki érdeke sérül, mert nem fog neki tetszeni az egységes válasz.
Visszatérve az élelmiszer árakra, várhatóan tavasztól mérséklődik az energiaár, mert nem kell fűteni, így csökken a fogyasztás, ezáltal ez a befagyasztós intézkedés is indokolatlanná válik. Ebből kiindulva nem számítanék a lentebb vázolt tragédia-forgatókönyvekkel, de majd meglátjuk, lehet hogy nektek lesz igazatok.