OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
zoli0415

Re: OFF

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2022. január 12., szerda 19:56

Halfkey írta: Én is vettem fel babavárót, semmilyen biztosítást nem "kellett" kötnöm. Ez egy plusz banki termék, ha valahol ehhez kötik, más banknál kell felvenni.

Gondolom ilyesmiről van szó.

https://www.otpbank.hu/portal/hu/Biztos ... lyiKolcson
Igen ez az és az Otp-nél. Nem lehetőségként ajánlották fel, kötelezően meg kellett kötnöm, ez nélkül nem lehetett szerződni.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 12., szerda 19:50

Igaz :) nekünk tényleg akkor már úton volt azért ajánlották fel, bár mi nem éltünk vele.
Amúgy miért nem életetek vele? Kellett volna. :)

Hiteltörlesztési biztosítás az tiszta, csak nem tudtam, hogy van olyan bank, ami ehhez köti.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 12., szerda 19:34

Én is vettem fel babavárót, semmilyen biztosítást nem "kellett" kötnöm. Ez egy plusz banki termék, ha valahol ehhez kötik, más banknál kell felvenni.

Gondolom ilyesmiről van szó.

https://www.otpbank.hu/portal/hu/Biztos ... lyiKolcson

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2022. január 12., szerda 19:32

CS0ki írta:
Faust írta: Nekem is biztositashoz kotottek.
De milyen biztosítás, mire vonatkozott ? :)
A bankoknak lehet ennél a terméknél is saját hitelbiralatuk, kevés volt a jövedelem, és valami munkanélküliség elleni biztosítás volt? Gyanús ez nekem... Pont a kezessegvallalasert kell fizetni azt a néhány plusz ezret, de ezért az állam a kezes.
Arról szól, hogy ha én a hitel lejárta előtt kinyújtom a nyelvem akkor a család nem marad nyakig benne mert nem kell tovább fizetniük.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 12., szerda 19:06

Faust írta: Nekem is biztositashoz kotottek.
De milyen biztosítás, mire vonatkozott ? :)
A bankoknak lehet ennél a terméknél is saját hitelbiralatuk, kevés volt a jövedelem, és valami munkanélküliség elleni biztosítás volt? Gyanús ez nekem... Pont a kezessegvallalasert kell fizetni azt a néhány plusz ezret, de ezért az állam a kezes.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 12., szerda 19:02

reeed_ati írta: Na skacok, megint a bécsi kiutazással kapcsolatban kérdeznék.
(Azt már tudom, hogy hólánc kell, azt korábban kibeszéltétek.. :D )
Szóval megvolt a 3. oltásom is, most már app-ban meg is vannak a digitális oltási igazolványok.
Az uniós ugye nem sokban tér el a magyartól, csak a taj szám helyett van egy egyedi azonosító..
Ha én ezt bemutatom EEszt-ben a telómon, akkor azt simán elfogadják majd a határon?, vagy valami másik verzió kell nekik?
Illetve a konzuli oldalon azt olvasom, ha megvolt a 3. oltás, akkor nem kell teszt sem.
Esetleg valami egyéb hasznos friss infó? :)
Az uniós is ott van az appban, azt simán be kell mutatni telefonon. Hárommal nem kell teszt.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2022. január 12., szerda 18:55

Na skacok, megint a bécsi kiutazással kapcsolatban kérdeznék.
(Azt már tudom, hogy hólánc kell, azt korábban kibeszéltétek.. :D )
Szóval megvolt a 3. oltásom is, most már app-ban meg is vannak a digitális oltási igazolványok.
Az uniós ugye nem sokban tér el a magyartól, csak a taj szám helyett van egy egyedi azonosító..
Ha én ezt bemutatom EEszt-ben a telómon, akkor azt simán elfogadják majd a határon?, vagy valami másik verzió kell nekik?
Illetve a konzuli oldalon azt olvasom, ha megvolt a 3. oltás, akkor nem kell teszt sem.
Esetleg valami egyéb hasznos friss infó? :)

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. január 12., szerda 18:46

Nekem is biztositashoz kotottek.

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2022. január 12., szerda 18:30

Havonta 2166 Ft a biztosírás amit fizetek, szerződéskötéskor kellett megkötni, ez nélkül nem kötötték meg a szerződést.

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2022. január 12., szerda 18:16

CS0ki írta:
Már a hitel felvételkor kérheted sztem a felfüggesztést.
Csak ha jön a gyerek már...Szóval ilyen szempontból a felvétel minél közelebb a születéshez témában értsük úgy, hogy a 12. héten túl
legyetek.
Mi is felvettük a babavárót.....6400000 Ft-ot. Megszületett a gyerkőc, így "kamatmentes" lett. A törlesztőrészletre rájön még a kezességvállalási díj és a biztosítás amit kötelezően meg kell kötni. Így máris visszafizetünk 7749600 Ft-ot a kamatmentes hitelre
Milyen kötelező biztosítás??

Kezességvállalás van, így lesz 0.4% a THM, 10 millió esetén a futamidő végéig ez még megdobja egy fél millióval a teljes visszafizetendő összeget.
Igaz :) nekünk tényleg akkor már úton volt azért ajánlották fel, bár mi nem éltünk vele.

Kötelező biztosítás nincs, csak biztosítási lehetőség

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 12., szerda 18:05

Csak ha jön a gyerek már...Szóval ilyen szempontból a felvétel minél közelebb a születéshez témában értsük úgy, hogy a 12. héten túl
legyetek.
Mi is felvettük a babavárót.....6400000 Ft-ot. Megszületett a gyerkőc, így "kamatmentes" lett. A törlesztőrészletre rájön még a kezességvállalási díj és a biztosítás amit kötelezően meg kell kötni. Így máris visszafizetünk 7749600 Ft-ot a kamatmentes hitelre
Milyen kötelező biztosítás??

Kezességvállalás van, így lesz 0.4% a THM, 10 millió esetén a futamidő végéig ez még megdobja egy fél millióval a teljes visszafizetendő összeget.

Hege

HozzászólásSzerző: Hege » 2022. január 12., szerda 17:46

Faust írta:
Hege írta:

Mi viszonylag szerencsesek voltunk. 4 milliobol visszajott 3.
Aposek leraktak egyedul 1 millat.

De itthoni fizetesbol soha nem tartottunk volna ekkorat.
Szerencse hogy oceanjaron azert lehet sporolni.
Nekunk 3 millio helyett helyszinvaltas utan kijott 850-bol az egesz, mondjuk nem eskuvoi helyszinre mentunk es kellett egy kicsit kreativkodni, de iszonyat jol sikerult, eletem legjobb hangulatu eskuvoje volt, es nem csak azert, mert a mienk volt. :)

Na igen. Nalunk a helyszin borzaszto extra volt, es ket egesz napra kaptuk meg. Maga a helyszin volt 1+afa.

Ha erdekel valakit nezze meg.

Zákányszék, Liget Rezidencia

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2022. január 12., szerda 17:31

Mi is felvettük a babavárót.....6400000 Ft-ot. Megszületett a gyerkőc, így "kamatmentes" lett. A törlesztőrészletre rájön még a kezességvállalási díj és a biztosítás amit kötelezően meg kell kötni. Így máris visszafizetünk 7749600 Ft-ot a kamatmentes hitelre😀

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2022. január 12., szerda 17:30

CS0ki írta: Egy dologban hülyeséget írtam, mivel az első gyerek után 3 évig felfüggesztik a törlesztést babavárónál, nem kellenek az ikrek, van 3 év az újabb gyerekhez. :)

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 12., szerda 16:39

Egy dologban hülyeséget írtam, mivel az első gyerek után 3 évig felfüggesztik a törlesztést babavárónál, nem kellenek az ikrek, van 3 év az újabb gyerekhez. :)

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 12., szerda 16:08

Ha figyelembe vesszük, hogy 1 pujáró után a már 0% a thm a babavárónál. 2 után 0%thm és 3 millióval kevesebb összeget kérnek visszatörlesztésnél. 3. megszületése után meg nem kell már visszatörleszteni. Ezek mellé társul a jegybanki változás.
Nem 3 milliót, hanem a hátralévő összeg 30%-át engedik el a második gyerek születésekor. Tehát legjobb, ha ikrek jönnek, és megszületésük előtt veszed fel nem sokkal. :)

De ha van tervben gyerek, akkor babavárót mindenképpen fel kell venni, nem kérdés. Az, hogy betörleszted-e a hitelbe, az meg a hitel aktuális kamatától függ. Ha 4-5% alatti, akkor nem igazán érdemes előtörleszteni, ha az inflációt komolyan vesszük, akkor afölött se feltétlenül. De az a kérdés, hogy mennyire van most pénz. Egyébként szerintem van az a körülmény, amikor fontosabb, hogy maradjon mondjuk egy évnyi tartalék, és nem érdemes beforgatni a lakás hitelbe. Inkább legyen valamennyi bukó azért cserébe, hogy ha bármi rendkívüli van, ott a pénz. Az ilyen jellegű biztonságnak az árát fizeted meg a kamattal.
de ki vagytok tömve pénzzel, mindenkinek 40milkás ház
Annyiért itt a környéken kapok egy jó garázst! :)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 12., szerda 15:34

69erssam írta:
Halfkey írta: Az összeg majdnem mindegy, a kérdés csak annyi hogy milyen kamaton van ez a fix régi hiteled? Ha jón, akkor vedd fel a babavárót és fektesd másba (állampapír, etf), ha rosszon törlessz elő.

5% felettinél érdemes sztem, de még itt is inkább a lelki nyugalom miatt.
Bocsánat ha troll válaszaim vannak, de a pénzügy/banki szektor stb még akkor is nehezen megy ha sokat olvasok utána :D
Én úgy tudom hogy ilyenkor nem csak a tőkét fizeted vissza előtörlesztésnél hanem kamatostul az egészet.
Nem, dehogy, arra az időre nem fizetsz kamatot amit nem veszel igénybe - arra igen, ami már eltelt. Tehát ha felveszel 10 millió hitelt 10 évre de 5 év múlva visszafizeted, akkor a visszafizetéskori hátralévő összegedet az addig eltelt 5 éves kamatával fizeted, a hátralévő 5 év kamata amit megspórolsz. Ebbe még előtörlesztési díjak kavarnak bele, régi konstrukcióknál lehet egész magas, mert a bank alapvetően nem szereti ha előtörlesztesz, hiszen ezzel kvázi üzletet bukik.

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2022. január 12., szerda 14:56

Halfkey írta: Az összeg majdnem mindegy, a kérdés csak annyi hogy milyen kamaton van ez a fix régi hiteled? Ha jón, akkor vedd fel a babavárót és fektesd másba (állampapír, etf), ha rosszon törlessz elő.

Bocsánat ha troll válaszaim vannak, de a pénzügy/banki szektor stb még akkor is nehezen megy ha sokat olvasok utána :D
Én úgy tudom hogy ilyenkor nem csak a tőkét fizeted vissza előtörlesztésnél hanem kamatostul az egészet.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 12., szerda 14:49

Az összeg majdnem mindegy, a kérdés csak annyi hogy milyen kamaton van ez a fix régi hiteled? Ha jón, akkor vedd fel a babavárót és fektesd másba (állampapír, etf), ha rosszon törlessz elő.

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2022. január 12., szerda 14:13

Realista24 írta:
69erssam írta:

Utána járok ennek pontosabban természetesen, csak egy ideje gondolkodom ezen és most a munkahelyen rápörögtem.
Egyszerűsítek a kérdésen. Ha lenne 10millió hátra a hiteletekből majd havi 100k törlesztővel, akkor babaváróval kiváltanátok? Matematikailag JELEN pillanatban jobban jár az ember mondván havi 95 helyett 50-55-t fizet. De mennyire éri meg "rulettezni" a jegybanki alapkamat változása miatt?
De a havi 100K 10 évre van mondjuk vagy 12, a másik meg 20-ra ha jól értem, végtére is többé kevésbé ugyanott leszel, csak elnyújtott futamidővel.

Számomra befolyásoló tényező még a család bevétele, ehhez miként aránylik a 100K. Mi lesz, ha jön a gyerkőc, aztán a második, ott mi lesz a felállás. Mennyi tartalék van, stb.stb.

Szívesen a semmit :kalapos:
Igen...több tényezős.

Ha figyelembe vesszük, hogy 1 pujáró után a már 0% a thm a babavárónál. 2 után 0%thm és 3 millióval kevesebb összeget kérnek visszatörlesztésnél. 3. megszületése után meg nem kell már visszatörleszteni. Ezek mellé társul a jegybanki változás.

Vissza: