Igen ez az és az Otp-nél. Nem lehetőségként ajánlották fel, kötelezően meg kellett kötnöm, ez nélkül nem lehetett szerződni.Halfkey írta: Én is vettem fel babavárót, semmilyen biztosítást nem "kellett" kötnöm. Ez egy plusz banki termék, ha valahol ehhez kötik, más banknál kell felvenni.
Gondolom ilyesmiről van szó.
https://www.otpbank.hu/portal/hu/Biztos ... lyiKolcson

OFF
Re: OFF
Amúgy miért nem életetek vele? Kellett volna.Igaznekünk tényleg akkor már úton volt azért ajánlották fel, bár mi nem éltünk vele.

Hiteltörlesztési biztosítás az tiszta, csak nem tudtam, hogy van olyan bank, ami ehhez köti.
Én is vettem fel babavárót, semmilyen biztosítást nem "kellett" kötnöm. Ez egy plusz banki termék, ha valahol ehhez kötik, más banknál kell felvenni.
Arról szól, hogy ha én a hitel lejárta előtt kinyújtom a nyelvem akkor a család nem marad nyakig benne mert nem kell tovább fizetniük.CS0ki írta:De milyen biztosítás, mire vonatkozott ?Faust írta: Nekem is biztositashoz kotottek.
A bankoknak lehet ennél a terméknél is saját hitelbiralatuk, kevés volt a jövedelem, és valami munkanélküliség elleni biztosítás volt? Gyanús ez nekem... Pont a kezessegvallalasert kell fizetni azt a néhány plusz ezret, de ezért az állam a kezes.
De milyen biztosítás, mire vonatkozott ?Faust írta: Nekem is biztositashoz kotottek.

A bankoknak lehet ennél a terméknél is saját hitelbiralatuk, kevés volt a jövedelem, és valami munkanélküliség elleni biztosítás volt? Gyanús ez nekem... Pont a kezessegvallalasert kell fizetni azt a néhány plusz ezret, de ezért az állam a kezes.
Az uniós is ott van az appban, azt simán be kell mutatni telefonon. Hárommal nem kell teszt.reeed_ati írta: Na skacok, megint a bécsi kiutazással kapcsolatban kérdeznék.
(Azt már tudom, hogy hólánc kell, azt korábban kibeszéltétek..)
Szóval megvolt a 3. oltásom is, most már app-ban meg is vannak a digitális oltási igazolványok.
Az uniós ugye nem sokban tér el a magyartól, csak a taj szám helyett van egy egyedi azonosító..
Ha én ezt bemutatom EEszt-ben a telómon, akkor azt simán elfogadják majd a határon?, vagy valami másik verzió kell nekik?
Illetve a konzuli oldalon azt olvasom, ha megvolt a 3. oltás, akkor nem kell teszt sem.
Esetleg valami egyéb hasznos friss infó?![]()
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Na skacok, megint a bécsi kiutazással kapcsolatban kérdeznék.
(Azt már tudom, hogy hólánc kell, azt korábban kibeszéltétek..
)
Szóval megvolt a 3. oltásom is, most már app-ban meg is vannak a digitális oltási igazolványok.
Az uniós ugye nem sokban tér el a magyartól, csak a taj szám helyett van egy egyedi azonosító..
Ha én ezt bemutatom EEszt-ben a telómon, akkor azt simán elfogadják majd a határon?, vagy valami másik verzió kell nekik?
Illetve a konzuli oldalon azt olvasom, ha megvolt a 3. oltás, akkor nem kell teszt sem.
Esetleg valami egyéb hasznos friss infó?
(Azt már tudom, hogy hólánc kell, azt korábban kibeszéltétek..

Esetleg valami egyéb hasznos friss infó?

Nekem is biztositashoz kotottek.
Havonta 2166 Ft a biztosírás amit fizetek, szerződéskötéskor kellett megkötni, ez nélkül nem kötötték meg a szerződést.
IgazCS0ki írta:Csak ha jön a gyerek már...Szóval ilyen szempontból a felvétel minél közelebb a születéshez témában értsük úgy, hogy a 12. héten túlMár a hitel felvételkor kérheted sztem a felfüggesztést.
legyetek.
Milyen kötelező biztosítás??Mi is felvettük a babavárót.....6400000 Ft-ot. Megszületett a gyerkőc, így "kamatmentes" lett. A törlesztőrészletre rájön még a kezességvállalási díj és a biztosítás amit kötelezően meg kell kötni. Így máris visszafizetünk 7749600 Ft-ot a kamatmentes hitelre
Kezességvállalás van, így lesz 0.4% a THM, 10 millió esetén a futamidő végéig ez még megdobja egy fél millióval a teljes visszafizetendő összeget.

Kötelező biztosítás nincs, csak biztosítási lehetőség
Csak ha jön a gyerek már...Szóval ilyen szempontból a felvétel minél közelebb a születéshez témában értsük úgy, hogy a 12. héten túlMár a hitel felvételkor kérheted sztem a felfüggesztést.
legyetek.
Milyen kötelező biztosítás??Mi is felvettük a babavárót.....6400000 Ft-ot. Megszületett a gyerkőc, így "kamatmentes" lett. A törlesztőrészletre rájön még a kezességvállalási díj és a biztosítás amit kötelezően meg kell kötni. Így máris visszafizetünk 7749600 Ft-ot a kamatmentes hitelre
Kezességvállalás van, így lesz 0.4% a THM, 10 millió esetén a futamidő végéig ez még megdobja egy fél millióval a teljes visszafizetendő összeget.
Faust írta:Nekunk 3 millio helyett helyszinvaltas utan kijott 850-bol az egesz, mondjuk nem eskuvoi helyszinre mentunk es kellett egy kicsit kreativkodni, de iszonyat jol sikerult, eletem legjobb hangulatu eskuvoje volt, es nem csak azert, mert a mienk volt.Hege írta:
Mi viszonylag szerencsesek voltunk. 4 milliobol visszajott 3.
Aposek leraktak egyedul 1 millat.
De itthoni fizetesbol soha nem tartottunk volna ekkorat.
Szerencse hogy oceanjaron azert lehet sporolni.![]()
Na igen. Nalunk a helyszin borzaszto extra volt, es ket egesz napra kaptuk meg. Maga a helyszin volt 1+afa.
Ha erdekel valakit nezze meg.
Zákányszék, Liget Rezidencia
Mi is felvettük a babavárót.....6400000 Ft-ot. Megszületett a gyerkőc, így "kamatmentes" lett. A törlesztőrészletre rájön még a kezességvállalási díj és a biztosítás amit kötelezően meg kell kötni. Így máris visszafizetünk 7749600 Ft-ot a kamatmentes hitelre
Már a hitel felvételkor kérheted sztem a felfüggesztést.CS0ki írta: Egy dologban hülyeséget írtam, mivel az első gyerek után 3 évig felfüggesztik a törlesztést babavárónál, nem kellenek az ikrek, van 3 év az újabb gyerekhez.![]()
Egy dologban hülyeséget írtam, mivel az első gyerek után 3 évig felfüggesztik a törlesztést babavárónál, nem kellenek az ikrek, van 3 év az újabb gyerekhez.

Nem 3 milliót, hanem a hátralévő összeg 30%-át engedik el a második gyerek születésekor. Tehát legjobb, ha ikrek jönnek, és megszületésük előtt veszed fel nem sokkal.Ha figyelembe vesszük, hogy 1 pujáró után a már 0% a thm a babavárónál. 2 után 0%thm és 3 millióval kevesebb összeget kérnek visszatörlesztésnél. 3. megszületése után meg nem kell már visszatörleszteni. Ezek mellé társul a jegybanki változás.

De ha van tervben gyerek, akkor babavárót mindenképpen fel kell venni, nem kérdés. Az, hogy betörleszted-e a hitelbe, az meg a hitel aktuális kamatától függ. Ha 4-5% alatti, akkor nem igazán érdemes előtörleszteni, ha az inflációt komolyan vesszük, akkor afölött se feltétlenül. De az a kérdés, hogy mennyire van most pénz. Egyébként szerintem van az a körülmény, amikor fontosabb, hogy maradjon mondjuk egy évnyi tartalék, és nem érdemes beforgatni a lakás hitelbe. Inkább legyen valamennyi bukó azért cserébe, hogy ha bármi rendkívüli van, ott a pénz. Az ilyen jellegű biztonságnak az árát fizeted meg a kamattal.
Annyiért itt a környéken kapok egy jó garázst!de ki vagytok tömve pénzzel, mindenkinek 40milkás ház

Nem, dehogy, arra az időre nem fizetsz kamatot amit nem veszel igénybe - arra igen, ami már eltelt. Tehát ha felveszel 10 millió hitelt 10 évre de 5 év múlva visszafizeted, akkor a visszafizetéskori hátralévő összegedet az addig eltelt 5 éves kamatával fizeted, a hátralévő 5 év kamata amit megspórolsz. Ebbe még előtörlesztési díjak kavarnak bele, régi konstrukcióknál lehet egész magas, mert a bank alapvetően nem szereti ha előtörlesztesz, hiszen ezzel kvázi üzletet bukik.69erssam írta:Bocsánat ha troll válaszaim vannak, de a pénzügy/banki szektor stb még akkor is nehezen megy ha sokat olvasok utánaHalfkey írta: Az összeg majdnem mindegy, a kérdés csak annyi hogy milyen kamaton van ez a fix régi hiteled? Ha jón, akkor vedd fel a babavárót és fektesd másba (állampapír, etf), ha rosszon törlessz elő.
5% felettinél érdemes sztem, de még itt is inkább a lelki nyugalom miatt.![]()
Én úgy tudom hogy ilyenkor nem csak a tőkét fizeted vissza előtörlesztésnél hanem kamatostul az egészet.
Bocsánat ha troll válaszaim vannak, de a pénzügy/banki szektor stb még akkor is nehezen megy ha sokat olvasok utánaHalfkey írta: Az összeg majdnem mindegy, a kérdés csak annyi hogy milyen kamaton van ez a fix régi hiteled? Ha jón, akkor vedd fel a babavárót és fektesd másba (állampapír, etf), ha rosszon törlessz elő.
5% felettinél érdemes sztem, de még itt is inkább a lelki nyugalom miatt.

Én úgy tudom hogy ilyenkor nem csak a tőkét fizeted vissza előtörlesztésnél hanem kamatostul az egészet.
Az összeg majdnem mindegy, a kérdés csak annyi hogy milyen kamaton van ez a fix régi hiteled? Ha jón, akkor vedd fel a babavárót és fektesd másba (állampapír, etf), ha rosszon törlessz elő.
Igen...több tényezős.Realista24 írta:De a havi 100K 10 évre van mondjuk vagy 12, a másik meg 20-ra ha jól értem, végtére is többé kevésbé ugyanott leszel, csak elnyújtott futamidővel.69erssam írta:
Utána járok ennek pontosabban természetesen, csak egy ideje gondolkodom ezen és most a munkahelyen rápörögtem.
Egyszerűsítek a kérdésen. Ha lenne 10millió hátra a hiteletekből majd havi 100k törlesztővel, akkor babaváróval kiváltanátok? Matematikailag JELEN pillanatban jobban jár az ember mondván havi 95 helyett 50-55-t fizet. De mennyire éri meg "rulettezni" a jegybanki alapkamat változása miatt?
Számomra befolyásoló tényező még a család bevétele, ehhez miként aránylik a 100K. Mi lesz, ha jön a gyerkőc, aztán a második, ott mi lesz a felállás. Mennyi tartalék van, stb.stb.
Szívesen a semmit![]()
Ha figyelembe vesszük, hogy 1 pujáró után a már 0% a thm a babavárónál. 2 után 0%thm és 3 millióval kevesebb összeget kérnek visszatörlesztésnél. 3. megszületése után meg nem kell már visszatörleszteni. Ezek mellé társul a jegybanki változás.