2020 közepe-vége és 2021 eleje. Most lesz egy éve majd a kövi hónapban, hogy ott lakunk.Realista24 írta: Mondjuk az sem mindegy, hogy mikor épült a házatok, mert azért anno bőven egyszerűbb volt az önerőt előteremteni mint most.
Nem is olyan régen sokkal többet ért az emberek pénze. Ahogy más is írta, lemegyek egy tejért meg pékáruért és hatezret fizetek.
2018-ban kezdtünk gyűjteni. Értelemszerűen, amikor én egy asszonyonélő voltam, elraktunk havonta kb 10-20 ezret. Miután találtam munkát, meg elkezdtem edzősködni, volt hogy 300-350 ezer ment a kasszába egy hónapban. Nem éheztünk, hogy tudjunk gyűjteni, persze nem jártunk havonta többször moziba vagy étterembe vagy bármi, meg mondjuk nem vettem hármasával a pick szalámi rudakat, meg a 800 forintos májkrémet. Bőven jó volt a sparos májkrém 85 Ft-ért.

2 év alatt össze is szedtük a telek árát (~4 misi) meg a hitelhez szükséges önerőt is.
Persze, egyedül 200 ezerből marha nehezen fog bárki is összespórolni bármire valót, de azért ha vagytok ketten és vagytok legalább 400-500 ezres kerettel, már kicsit könnyebb. Legalábbis volt 2-3 éve.
De, hogy lekopogjam, nekünk viszonylag egyszerűen megy most is. Műfűvesítettünk még októberben, majdnem üres volt a megtakarítós kassza, de 5-7 hó alatt összeszedtük rá a majdnem 2 millió Ft-ot, úgy hogy rezsi meg hitel több mint a kettőnk fizujának a fele. Persze végül aztán spóroltunk vagy fél milliót azon, hogy nem szakemberrel csináltattam az alapot, meg fektettem le a füvet, hanem asszonnyal.
De persze nekem is van olyan pár ismerősöm, akik kb annyit keresnek mint mi, 110 ezres albérletben, aztán a maradékot el is verik minden hónapban. Mert persze Pestre kell járni egy hónapban 5-6szor vásárolgatni, meg mert a Budaörsi mekiben finomabb a sültkrumpli.... Közben meg azt hallgatom tőlük, amikor találkozok velük, hogy jajj de jó nektek, hogy van házatok, nekünk ilyenre képtelenség gyűjteni..