TheBull6 írta:
Komoly fizuk pörögnek azért itt.
Nekem egy ismerősöm sincs, aki kezdőként, vagy 1, max 2 év után nettó 6 kilót vigyen haza. Egy olyan van aki a Lufthansa-nál dolgozik, de mégis beletelt 5 évbe mire 6 kilót keressen, angol-németes pedig és egy kib*szott zseni kb.
Nettó 180-ból megéltünk a ház előtt ketten, úgy hogy én majdnem egy évig munkát kerestem és az ő fizujából ment az albérlet meg minden, aztán még hitelhez önerőt is tudtunk gyűjteni. Nem nagy összeget, de tudtunk. Mondjuk ő az egész egyetem mellett tudatosan a jövőre készült, én meg sz*rtam mindenre.
Aztán nem Pilismaroshegy, hanem Győr, ahol szintén pénzért veszel kb pénzt és 100 ezer Ft alatt nem találsz lakható albérletet.
Most meg három munkahellyel karcoljuk a nettó 500-at. Cafi egyikünknél sincs. Aztán áll a ház, kutya, két autó, stb-stb.
Mondjuk az sem mindegy, hogy mikor épült a házatok, mert azért anno bőven egyszerűbb volt az önerőt előteremteni mint most.
Nem is olyan régen sokkal többet ért az emberek pénze. Ahogy más is írta, lemegyek egy tejért meg pékáruért és hatezret fizetek.
Én most fizetem ki a hitelem utolsó részletét hó végén, és marha szívesen mennék nagyobb kecóba, de még úgy is, hogy van egy tehermentes ingatlanom, ami mondjuk 30-35 millió körül érhet valahol, fizetésre abszolút nem panaszkodhatok, nem vágok bele, mert nekem minden olyan instabilnak tűnik.
Mert amire váltanék, ahhoz kéne legalább egy húszas, de inkább több...meg a lófaxt.