Mondjuk az sem mindegy, hogy mikor épült a házatok, mert azért anno bőven egyszerűbb volt az önerőt előteremteni mint most.TheBull6 írta: Komoly fizuk pörögnek azért itt.
Nekem egy ismerősöm sincs, aki kezdőként, vagy 1, max 2 év után nettó 6 kilót vigyen haza. Egy olyan van aki a Lufthansa-nál dolgozik, de mégis beletelt 5 évbe mire 6 kilót keressen, angol-németes pedig és egy kib*szott zseni kb.
Nettó 180-ból megéltünk a ház előtt ketten, úgy hogy én majdnem egy évig munkát kerestem és az ő fizujából ment az albérlet meg minden, aztán még hitelhez önerőt is tudtunk gyűjteni. Nem nagy összeget, de tudtunk. Mondjuk ő az egész egyetem mellett tudatosan a jövőre készült, én meg sz*rtam mindenre.
Aztán nem Pilismaroshegy, hanem Győr, ahol szintén pénzért veszel kb pénzt és 100 ezer Ft alatt nem találsz lakható albérletet.
Most meg három munkahellyel karcoljuk a nettó 500-at. Cafi egyikünknél sincs. Aztán áll a ház, kutya, két autó, stb-stb.
Nem is olyan régen sokkal többet ért az emberek pénze. Ahogy más is írta, lemegyek egy tejért meg pékáruért és hatezret fizetek.
Én most fizetem ki a hitelem utolsó részletét hó végén, és marha szívesen mennék nagyobb kecóba, de még úgy is, hogy van egy tehermentes ingatlanom, ami mondjuk 30-35 millió körül érhet valahol, fizetésre abszolút nem panaszkodhatok, nem vágok bele, mert nekem minden olyan instabilnak tűnik.
Mert amire váltanék, ahhoz kéne legalább egy húszas, de inkább több...meg a lófaxt.