Soha nem fog megtörténni itthon, de én piaci alapú iskolahálózatot hoznék létre, akkor az adott szülő eldönti milyen tanárt akar.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 11., kedd 11:44
HozzászólásSzerző: tibi18 » 2022. január 11., kedd 11:40
Az sem feltétlen megoldás országos szinten. A cefeteriat el kell költeni vhol. Védéken, falvakban nem fogsz kaját rendelni, nem mész étterembe, konditerembe, ahol elköltöd, mert nincs, vagy ha van az 40- 60km-es körzet. Konkrétan apám cafeteriáját én költöm Budapesten, mert náluk otthon nincs lehetőség.Remy írta: Mondjuk lehetne azzal kezdeni, bár nem értek hozzá, h adjanak cafeteriat a tanároknak is.
Olyan összegek repkednek cafeteria címszó alatt különböző helyeken, hogy elképesztő.
Keresztanyám elkölteni nem tudja konkrétan.
HozzászólásSzerző: Remy » 2022. január 11., kedd 11:32
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 11., kedd 11:18
De ezt ne nekünk kelljen már kitalálni:DHalfkey írta: Szerintem amúgy az minden szempontból egy bonyolult kérdés hogy oké, kell fizetés emelés, de milyen formában?
Látható, beszéltünk róla hogy vidéken jobban meg tud élni ugyanabból az ember. Melyik igazságtalanságra állítod be? Keressenek ugyanazért a munkáért az emberek más mértékben (budapesti keressen többet mind a borsodi mert többe kerül a megélhetése)? Vagy legyen ugyanaz mindenkinek és éljen a budapesti tanár szarabbul?
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 11., kedd 11:12
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 11., kedd 11:12
Ki mondta ezt?Victorioo írta:
Miért, szerinted csak BP-en és a nagyvárosokban van gimnázium? Itt nálunk a 11e fős városban is 3 frissen végzett tanár kezdett ősszel és ahogy irtad, 30-40%-al meg lehet oldani a lakhatást.
Azt én sem értem mit akar egy egyedülálló ember 160 nettóval BP-en.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. január 11., kedd 11:00
HozzászólásSzerző: Victorioo » 2022. január 11., kedd 10:58
Miért, szerinted csak BP-en és a nagyvárosokban van gimnázium? Itt nálunk a 11e fős városban is 3 frissen végzett tanár kezdett ősszel és ahogy irtad, 30-40%-al meg lehet oldani a lakhatást.csababarca írta: Igen, az utolsó bekezdés igaz.
Elmehetne borsodba tanítani, ahol csak a fizetése 30-40%-a megy el a lakhatásra.
De a tanár sem állat, figyelembe veszi a legjobb lehetőségeket, és ha választhat ugyanannyi fizetésért hogy kisebbségieket “tanít”, vagy viszonylagos normál háttérrel rendelkező gyerekeket, akkor ezt fogja választani.
HozzászólásSzerző: Marky » 2022. január 11., kedd 10:57
HozzászólásSzerző: Süti » 2022. január 11., kedd 10:42
Ne hasonlítsuk már össze a közmunkást aki azért csinál valamit hogy ne ingyen kapja a pénzt azzal aki a jövő tudásalapú társadalmáért kellene hogy feleljen.'shutterisland írta: pedig szerintem most amit irt a füst, abban semmi rossz nincsen, hasonlokepp gondolom ezuttal.
mind a ketten leirtuk, hogy valoban meltanytalan ez a fizetes, es ertheto, hogy ez a nyilt level a pedagogus tarsadalom segelykialtasa.
ami eszrevetelezve lett, hogy ettol fuggetlenul azert ez egy kiemelkedoen rossz sors, nem gondolnam, hogy ez a jellemzo eletszinvonal a wc papir hazahordasatol kezdve az ures rizsen at a kiallitasokra az ingyen pogacsabol jollakasert megyek dolgokig.
legalabb is (es most tegyuk felre a tanarokat, nezzuk a penzt) magyarorszagon rengetegen elnek 100-200 ezer kozotti fizubol, nagyon remelem, hogy ez egy kirivoan szar elethelyzet mintsem standard.
a netto 57-et kereso kozmunkasok (anyam parja oket iranyitja az onkormanyzatnal) eseteben sok ilyesmi vagy rosszabb eletkorulmenyt hallottam, de az altalaban mar valaminek a kovetkezmenye es nem a kezdete, es sajnos azok tobbsege el is van igy.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 11., kedd 10:36
igen az egy opció, azok között is nézelődök már, de elég kihalásos alapon, vagy ismeretség útján lehet bekerülni.Süti írta: Magániskola vonal? Mennyi esélyed van oda bekerülni? Ott milyenek a fizuk? Fogalmam sincs, csak kár lenne ha elveszne a rendszerből egy ilyen tanár, legalábbis azok alapján amit eddig olvastam tőled.
Meg a barcelonás defektedet leszámítva.![]()
hát de pont azt írtam, hogy én nem sajnálom tőlük.cart írta: Ha így állsz hozzá akkor hiába keresel 300-at havonta, semmi nem fog változni mivel akkor is azt fogod nézni hogy a Pista 500-at visz haza, tehát én keveset keresek.
Ráadásul fölösleges másokhoz hasonlitgatni magadat mivel nekik a saját területükön van mondjuk 5 év előnyük veled szemben amikor te 0-rol fogsz indulni.
Halfkey írta: Igen, az angol nyelvtudás nem extra - a plusz egy az az. Egyes diplomák keresettek, mások nem, most ebbe nincs időm nagyon belemenni, 10 évet nyomtam le munkaerőközvetítő cégnél, nem egyenlőek a diplomák.
HozzászólásSzerző: ThePilgrim » 2022. január 11., kedd 10:28
Hát de mi lenne a standard nettó 160-ból, ha nem ez? Havonta fixen elmegy a levélírónak 100-120 csak a lakhatásra, márpedig BP-n ennél olcsóbban nem nagyon oldható ez meg. A maradék 40-60-ból kellene neki kihoznia egy BKV bérletet, a kaját meg a minden mást úgy, hogy saját tapasztalat az, hogy nagyon ritka, amikor megúszok egy "beugrok a boltba pár apróságért"-kört 6-7000 forint alatt.'shutterisland írta: ami eszrevetelezve lett, hogy ettol fuggetlenul azert ez egy kiemelkedoen rossz sors, nem gondolnam, hogy ez a jellemzo eletszinvonal a wc papir hazahordasatol kezdve az ures rizsen at a kiallitasokra az ingyen pogacsabol jollakasert megyek dolgokig.
legalabb is (es most tegyuk felre a tanarokat, nezzuk a penzt) magyarorszagon rengetegen elnek 100-200 ezer kozotti fizubol, nagyon remelem, hogy ez egy kirivoan szar elethelyzet mintsem standard.
HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. január 11., kedd 10:25
Ja, mert az tök normális, hogy ahhoz hogy megélj el kell menned egyetem mellett dolgozni, aztán meg elköltözni olyan régióba ahol a semmirevaló fizetésedből tudj bérelni egy putrit. Vagy ott a másik lehetőség, dolgozz napi 12 órákat, hogy ne rizsen meg lopott wc papíron élj. De ja, csak annyi az egész, hogy szarul játsza a lapjait... Erre gondoltam, hogy már nem az első ilyen megnyílvánulása amiből az jön le, hogy egy csepp empátia sincs benne. Ami engem eléggé elszomorít, mert oké, hogy ő jól él, de a fél ország meg teljesen reménytelen helyzetben van. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ezt hogy nem lehet látni, hogy nem.lehet ezzel együtt érezni és, hogy lehet annyival lerázni, hogy "szarul" játsza a lapjait...'shutterisland írta: pedig szerintem most amit irt a füst, abban semmi rossz nincsen, hasonlokepp gondolom ezuttal.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. január 11., kedd 10:00
HozzászólásSzerző: Süti » 2022. január 11., kedd 9:55
Magániskola vonal? Mennyi esélyed van oda bekerülni? Ott milyenek a fizuk? Fogalmam sincs, csak kár lenne ha elveszne a rendszerből egy ilyen tanár, legalábbis azok alapján amit eddig olvastam tőled.csababarca írta:
tanároknak is speciális végzettsége van, ha úgy vesszük. bár ma már kb mindenki taníthat, erről is van egy jó sztorim tegnapról. (tankerület újabb zseni ötlete, elfedni a hiányt)
mi számít speciális végzettségnek? A nyelvtudás ma már nem az, alapelvárás kb mindenhol.
az ismerőseim kezdőként diploma után kerültek ide, és 350 nettóval indítottak 1-2-3 éve.
azóta meg ugye csak nő.
barátnőm is 300ezer nettóval kezdett nem egész két éve, még mindig junior, de már 500ezer nettót kap. (plusz cafetéria ugye)
Na de mindig hozzáteszem a dolgokhoz, hogy én nem sajnálom senkitől, mert megérdemlik ezt a fizetést, komoly helyeken, komoly dolgokat csinálnak.
De szerintem mi is komoly dolgot csinálunk feleannyi pénzért, és csak a fejek homokba dugása zajlik ebben a témában kormányzati szinten.
Tényleg már a társadalmi hierarchia legalján helyezkedünk el, a közmunkások felett valahol.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 11., kedd 9:52
HozzászólásSzerző: cart » 2022. január 11., kedd 9:41
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 11., kedd 9:32
tanároknak is speciális végzettsége van, ha úgy vesszük. bár ma már kb mindenki taníthat, erről is van egy jó sztorim tegnapról. (tankerület újabb zseni ötlete, elfedni a hiányt)Halfkey írta:
Azért értelmezzük amit írok, vagy vagy felsorolás volt. Boschnál meg Samsungnál pl szerintem vagy van műszaki vagy pénzügyi végzettség vagy az angol mellett másik nyelvtudás. Ezek nem megszerezhetetlen ismeretek, de azért nem a becsöngetek és ennyit keresek szint. Wizzairt nem ismerem. Szóval szerintem is simán lehet multinál ennyit keresni, de ehhez vagy hozol valami oda szükséges tapasztalatot, vagy hiány nyelvet beszélsz.
Aztán mivel ahogy írtam elég nehéz épp embereket találni a megoldás úgyis az egyre nagyobb fizetések lesznek, felnőhet ide akár a kezdő fizu is egy két emelési ciklus múlva.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 11., kedd 9:23
csababarca írta:Most tételesen soroljam fel, hogy ki hol mennyit kap?Halfkey írta:
Jó, ez azért faszság. Ok, ki fog futni ide pár éven belül a helyzet a jelenlegi infláció és általános munkaerőhiány miatt, de jelenleg ez túlzás. Lehet ennyit keresni 8-16, de akkor vagy van valami skilled, vagy teljesen lélekölő a munkád. Azért sehol sincs kolbászból a kerítés.
Elfelejtettem odaírni hogy szűk körű ismerőseim, 15-20 ember, mea culpa.
Multiknál dolgozik a legtöbb (bosch, samsung, wizzair, stb), 400n kevesebbet egyik sem visz haza, és egy kivételével nem vezető beosztásban.
Lélekölőnek se gondolom a munkáikat. De ők maguk se úgy beszélnek róla, persze közben lehet.
HozzászólásSzerző: nmate » 2022. január 11., kedd 8:21
Nagyon böki a csőrödet ez a fasziSwineherd írta: Odarakták a full nevetve cinikus MZP mellé Péterfi Juditot, hogy fogja be a száját, de valahogy nem jön össze.
Persze, tudom, olyan intellektuális magasságokban van MZP, hogy azt nem mindenki tudja felfogni, mire gondolt...
Jelenlévő fórumozók: 3 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem