Politika
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Re: Politika
Ertheto mindenki oldala. Aki tanarkent jol tudja, hogy nem fogjak megfizetni, az kesobb ne panaszkodjon, hogy nem fizetik meg.
Szep dolog a hivatastudat, de a szuksegpiramisban az evés es az eletbenmaradas kisse fontosabb sajnos.
Ennek ellenere azt kell megérteni, hogy a mindenkori kormanyban, a politikaban bizni nem lehet es nem szabad, nem varhatja el senki, hogy gondoskodjon rola. Ertve ezalatt az egeszsegugyet, oktatast, mindent, olyan felfogas kell, hogy barmi, amit ad a kormany es pozitiv valtozas van, az csak plusz es nem elvarhato.
A kormanynak latnia kell/ene, hogy egyre kevesebb pedagogus van, nincs uj, tobb a palyaelhagyo, stb, nagyon jol tudjak, latjak. Kerdes tudnak/akarnak-e tenni ellene.
Szep dolog a hivatastudat, de a szuksegpiramisban az evés es az eletbenmaradas kisse fontosabb sajnos.
Ennek ellenere azt kell megérteni, hogy a mindenkori kormanyban, a politikaban bizni nem lehet es nem szabad, nem varhatja el senki, hogy gondoskodjon rola. Ertve ezalatt az egeszsegugyet, oktatast, mindent, olyan felfogas kell, hogy barmi, amit ad a kormany es pozitiv valtozas van, az csak plusz es nem elvarhato.
A kormanynak latnia kell/ene, hogy egyre kevesebb pedagogus van, nincs uj, tobb a palyaelhagyo, stb, nagyon jol tudjak, latjak. Kerdes tudnak/akarnak-e tenni ellene.
thereisonly1ronaldo
- Victorioo
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Ronaldo9,Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Miért, szerinted csak BP-en és a nagyvárosokban van gimnázium? Itt nálunk a 11e fős városban is 3 frissen végzett tanár kezdett ősszel és ahogy irtad, 30-40%-al meg lehet oldani a lakhatást.csababarca írta: Igen, az utolsó bekezdés igaz.
Elmehetne borsodba tanítani, ahol csak a fizetése 30-40%-a megy el a lakhatásra.
De a tanár sem állat, figyelembe veszi a legjobb lehetőségeket, és ha választhat ugyanannyi fizetésért hogy kisebbségieket “tanít”, vagy viszonylagos normál háttérrel rendelkező gyerekeket, akkor ezt fogja választani.
Azt én sem értem mit akar egy egyedülálló ember 160 nettóval BP-en.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Pontosan ez a leszarom mentalitas fertozi a tarsadalmunkat. Mindenki csak addig lat, hogy tele legyen a huto, estenkent hideg sor legyen az asztalon es hetvegen meglegyen a rantott hus rizzsel.
Egyebkent is, a 160 egy nevetseges osszeg, penztarosok tobbet keresnek, de egy muszakis hallgato diakmunkaskent is tobbet tud keresni heti 30 oraban.
Egyebkent is, a 160 egy nevetseges osszeg, penztarosok tobbet keresnek, de egy muszakis hallgato diakmunkaskent is tobbet tud keresni heti 30 oraban.
- Süti
Ne hasonlítsuk már össze a közmunkást aki azért csinál valamit hogy ne ingyen kapja a pénzt azzal aki a jövő tudásalapú társadalmáért kellene hogy feleljen.'shutterisland írta: pedig szerintem most amit irt a füst, abban semmi rossz nincsen, hasonlokepp gondolom ezuttal.
mind a ketten leirtuk, hogy valoban meltanytalan ez a fizetes, es ertheto, hogy ez a nyilt level a pedagogus tarsadalom segelykialtasa.
ami eszrevetelezve lett, hogy ettol fuggetlenul azert ez egy kiemelkedoen rossz sors, nem gondolnam, hogy ez a jellemzo eletszinvonal a wc papir hazahordasatol kezdve az ures rizsen at a kiallitasokra az ingyen pogacsabol jollakasert megyek dolgokig.
legalabb is (es most tegyuk felre a tanarokat, nezzuk a penzt) magyarorszagon rengetegen elnek 100-200 ezer kozotti fizubol, nagyon remelem, hogy ez egy kirivoan szar elethelyzet mintsem standard.
a netto 57-et kereso kozmunkasok (anyam parja oket iranyitja az onkormanyzatnal) eseteben sok ilyesmi vagy rosszabb eletkorulmenyt hallottam, de az altalaban mar valaminek a kovetkezmenye es nem a kezdete, es sajnos azok tobbsege el is van igy.
Komolyan, ha a gyereked tanárának 150 ezer forintból kellene megélnie, és ez az ember felelne azért, hogy stabil alapokat kapjon a jövőre nézve, azt mondanád hogy hát, ment volna mekdonálcba. A gyerekedet meg ki oktatja? Te? Munka mellett?
Olyan mély rendszerszintű probléma ez, a kevés valamire való tanárt a pályán kellene tartani, hogy ne egyszerű suttyó közmunkásokkal, meg alkoholista sormunkásokkal legyen tele az ország, ne ez legyen a perspektíva a sok CSOK-ért megcsinált gyereknek...
És akkor tényleg olyan szinten megy rá a reakció, hogy "Minek ment oda?"
Hogy magának köszönheti hogy belső indíttatásból a jövő generációját akarja felnevelni, és ilyen körülmények közé kényszerül. Ennek a hulladék semmirekellő kormánynak KÖTELESSÉGE lenne a megfelelő oktatás, egészségügy, stb. fenntartása, ehelyett van aki még szerencsétlen tanárt hibáztatja, mert tanár lett.
Nagyon kemény.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
igen az egy opció, azok között is nézelődök már, de elég kihalásos alapon, vagy ismeretség útján lehet bekerülni.Süti írta: Magániskola vonal? Mennyi esélyed van oda bekerülni? Ott milyenek a fizuk? Fogalmam sincs, csak kár lenne ha elveszne a rendszerből egy ilyen tanár, legalábbis azok alapján amit eddig olvastam tőled.
Meg a barcelonás defektedet leszámítva.![]()
hát de pont azt írtam, hogy én nem sajnálom tőlük.cart írta: Ha így állsz hozzá akkor hiába keresel 300-at havonta, semmi nem fog változni mivel akkor is azt fogod nézni hogy a Pista 500-at visz haza, tehát én keveset keresek.
Ráadásul fölösleges másokhoz hasonlitgatni magadat mivel nekik a saját területükön van mondjuk 5 év előnyük veled szemben amikor te 0-rol fogsz indulni.
de hasonlítani muszáj, mert nem mindegy, hogy 200ezerből élsz vagy 400ezerből.
materiális világot élünk, minden pénzbe kerül.
Halfkey írta: Igen, az angol nyelvtudás nem extra - a plusz egy az az. Egyes diplomák keresettek, mások nem, most ebbe nincs időm nagyon belemenni, 10 évet nyomtam le munkaerőközvetítő cégnél, nem egyenlőek a diplomák.
semmi más extra skilljük van, csak egy alap diploma amiért tanultak, meg angol nyelvtudás.
igen azt is írtam, hogy annyival kezdtek, mára bőven átlépte a 400at 2-3 év alatt, de inkább az 500at.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
-
- Kedvenc játékosaid: Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Hát de mi lenne a standard nettó 160-ból, ha nem ez? Havonta fixen elmegy a levélírónak 100-120 csak a lakhatásra, márpedig BP-n ennél olcsóbban nem nagyon oldható ez meg. A maradék 40-60-ból kellene neki kihoznia egy BKV bérletet, a kaját meg a minden mást úgy, hogy saját tapasztalat az, hogy nagyon ritka, amikor megúszok egy "beugrok a boltba pár apróságért"-kört 6-7000 forint alatt.'shutterisland írta: ami eszrevetelezve lett, hogy ettol fuggetlenul azert ez egy kiemelkedoen rossz sors, nem gondolnam, hogy ez a jellemzo eletszinvonal a wc papir hazahordasatol kezdve az ures rizsen at a kiallitasokra az ingyen pogacsabol jollakasert megyek dolgokig.
legalabb is (es most tegyuk felre a tanarokat, nezzuk a penzt) magyarorszagon rengetegen elnek 100-200 ezer kozotti fizubol, nagyon remelem, hogy ez egy kirivoan szar elethelyzet mintsem standard.
Ha nincs szülői háttere valakinek, akkor ez pont arra elég, hogy ne haljon éhen, de tényleg kb. az üres rizs/tészta szinten. Ennek meg azért túl sok értelme nincs...
Nem tudom, aki egy ilyen helyzetre előjön egy "oké, de..." gondolattal, az szerintem nagyon furcsán látja a dolgokat.
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Ja, mert az tök normális, hogy ahhoz hogy megélj el kell menned egyetem mellett dolgozni, aztán meg elköltözni olyan régióba ahol a semmirevaló fizetésedből tudj bérelni egy putrit. Vagy ott a másik lehetőség, dolgozz napi 12 órákat, hogy ne rizsen meg lopott wc papíron élj. De ja, csak annyi az egész, hogy szarul játsza a lapjait... Erre gondoltam, hogy már nem az első ilyen megnyílvánulása amiből az jön le, hogy egy csepp empátia sincs benne. Ami engem eléggé elszomorít, mert oké, hogy ő jól él, de a fél ország meg teljesen reménytelen helyzetben van. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ezt hogy nem lehet látni, hogy nem.lehet ezzel együtt érezni és, hogy lehet annyival lerázni, hogy "szarul" játsza a lapjait...'shutterisland írta: pedig szerintem most amit irt a füst, abban semmi rossz nincsen, hasonlokepp gondolom ezuttal.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
pedig szerintem most amit irt a füst, abban semmi rossz nincsen, hasonlokepp gondolom ezuttal.
mind a ketten leirtuk, hogy valoban meltanytalan ez a fizetes, es ertheto, hogy ez a nyilt level a pedagogus tarsadalom segelykialtasa.
ami eszrevetelezve lett, hogy ettol fuggetlenul azert ez egy kiemelkedoen rossz sors, nem gondolnam, hogy ez a jellemzo eletszinvonal a wc papir hazahordasatol kezdve az ures rizsen at a kiallitasokra az ingyen pogacsabol jollakasert megyek dolgokig.
a netto 57-et kereso kozmunkasok (anyam parja oket iranyitja az onkormanyzatnal) eseteben sok ilyesmi vagy rosszabb eletkorulmenyt hallottam, de az altalaban mar valaminek a kovetkezmenye es nem a kezdete, es sajnos azok tobbsege el is van igy.
- Süti
Magániskola vonal? Mennyi esélyed van oda bekerülni? Ott milyenek a fizuk? Fogalmam sincs, csak kár lenne ha elveszne a rendszerből egy ilyen tanár, legalábbis azok alapján amit eddig olvastam tőled.csababarca írta:
tanároknak is speciális végzettsége van, ha úgy vesszük. bár ma már kb mindenki taníthat, erről is van egy jó sztorim tegnapról. (tankerület újabb zseni ötlete, elfedni a hiányt)
mi számít speciális végzettségnek? A nyelvtudás ma már nem az, alapelvárás kb mindenhol.
az ismerőseim kezdőként diploma után kerültek ide, és 350 nettóval indítottak 1-2-3 éve.
azóta meg ugye csak nő.
barátnőm is 300ezer nettóval kezdett nem egész két éve, még mindig junior, de már 500ezer nettót kap. (plusz cafetéria ugye)
Na de mindig hozzáteszem a dolgokhoz, hogy én nem sajnálom senkitől, mert megérdemlik ezt a fizetést, komoly helyeken, komoly dolgokat csinálnak.
De szerintem mi is komoly dolgot csinálunk feleannyi pénzért, és csak a fejek homokba dugása zajlik ebben a témában kormányzati szinten.
Tényleg már a társadalmi hierarchia legalján helyezkedünk el, a közmunkások felett valahol.
Meg a barcelonás defektedet leszámítva.

Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Igen, az angol nyelvtudás nem extra - a plusz egy az az. Egyes diplomák keresettek, mások nem, most ebbe nincs időm nagyon belemenni, 10 évet nyomtam le munkaerőközvetítő cégnél, nem egyenlőek a diplomák. 350 kezdő nettó az ma Budapesten (!!!) egy átlagos, diplomával és angollal a teljesen reális, de ez nem 400-600. Nincs messze, ezért írtam hogy egy két emelési ciklus.
És egy multinak a bölcsészdiploma az általában nem átlagos, hanem átlagon aluli (kivéve ha nyelvi). Mert oké hogy sokat kellett tanulni, oké, hogy nehéz szakma saját kihívásokkal, de hát ha csak nem tréner poziba jelentkeztél akkor semmi szakmai relevanciája.
Szóval ötlet: jelentkezz tréner pozikba
Általában belülről töltik fel szóval nem sokat hirdetnek, de hátha el lehet kezdeni vmi tréner asszisztens szinten.
És egy multinak a bölcsészdiploma az általában nem átlagos, hanem átlagon aluli (kivéve ha nyelvi). Mert oké hogy sokat kellett tanulni, oké, hogy nehéz szakma saját kihívásokkal, de hát ha csak nem tréner poziba jelentkeztél akkor semmi szakmai relevanciája.
Szóval ötlet: jelentkezz tréner pozikba

Ha így állsz hozzá akkor hiába keresel 300-at havonta, semmi nem fog változni mivel akkor is azt fogod nézni hogy a Pista 500-at visz haza, tehát én keveset keresek.
Ráadásul fölösleges másokhoz hasonlitgatni magadat mivel nekik a saját területükön van mondjuk 5 év előnyük veled szemben amikor te 0-rol fogsz indulni.
- csababarca
tanároknak is speciális végzettsége van, ha úgy vesszük. bár ma már kb mindenki taníthat, erről is van egy jó sztorim tegnapról. (tankerület újabb zseni ötlete, elfedni a hiányt)Halfkey írta:
Azért értelmezzük amit írok, vagy vagy felsorolás volt. Boschnál meg Samsungnál pl szerintem vagy van műszaki vagy pénzügyi végzettség vagy az angol mellett másik nyelvtudás. Ezek nem megszerezhetetlen ismeretek, de azért nem a becsöngetek és ennyit keresek szint. Wizzairt nem ismerem. Szóval szerintem is simán lehet multinál ennyit keresni, de ehhez vagy hozol valami oda szükséges tapasztalatot, vagy hiány nyelvet beszélsz.
Aztán mivel ahogy írtam elég nehéz épp embereket találni a megoldás úgyis az egyre nagyobb fizetések lesznek, felnőhet ide akár a kezdő fizu is egy két emelési ciklus múlva.
mi számít speciális végzettségnek? A nyelvtudás ma már nem az, alapelvárás kb mindenhol.
az ismerőseim kezdőként diploma után kerültek ide, és 350 nettóval indítottak 1-2-3 éve.
azóta meg ugye csak nő.
barátnőm is 300ezer nettóval kezdett nem egész két éve, még mindig junior, de már 500ezer nettót kap. (plusz cafetéria ugye)
Na de mindig hozzáteszem a dolgokhoz, hogy én nem sajnálom senkitől, mert megérdemlik ezt a fizetést, komoly helyeken, komoly dolgokat csinálnak.
De szerintem mi is komoly dolgot csinálunk feleannyi pénzért, és csak a fejek homokba dugása zajlik ebben a témában kormányzati szinten.
Tényleg már a társadalmi hierarchia legalján helyezkedünk el, a közmunkások felett valahol.
csababarca írta:Most tételesen soroljam fel, hogy ki hol mennyit kap?Halfkey írta:
Jó, ez azért faszság. Ok, ki fog futni ide pár éven belül a helyzet a jelenlegi infláció és általános munkaerőhiány miatt, de jelenleg ez túlzás. Lehet ennyit keresni 8-16, de akkor vagy van valami skilled, vagy teljesen lélekölő a munkád. Azért sehol sincs kolbászból a kerítés.
Elfelejtettem odaírni hogy szűk körű ismerőseim, 15-20 ember, mea culpa.
Multiknál dolgozik a legtöbb (bosch, samsung, wizzair, stb), 400n kevesebbet egyik sem visz haza, és egy kivételével nem vezető beosztásban.
Lélekölőnek se gondolom a munkáikat. De ők maguk se úgy beszélnek róla, persze közben lehet.
Azért értelmezzük amit írok, vagy vagy felsorolás volt. Boschnál meg Samsungnál pl szerintem vagy van műszaki vagy pénzügyi végzettség vagy az angol mellett másik nyelvtudás. Ezek nem megszerezhetetlen ismeretek, de azért nem a becsöngetek és ennyit keresek szint. Wizzairt nem ismerem. Szóval szerintem is simán lehet multinál ennyit keresni, de ehhez vagy hozol valami oda szükséges tapasztalatot, vagy hiány nyelvet beszélsz.
Aztán mivel ahogy írtam elég nehéz épp embereket találni a megoldás úgyis az egyre nagyobb fizetések lesznek, felnőhet ide akár a kezdő fizu is egy két emelési ciklus múlva.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Nagyon böki a csőrödet ez a fasziSwineherd írta: Odarakták a full nevetve cinikus MZP mellé Péterfi Juditot, hogy fogja be a száját, de valahogy nem jön össze.
Persze, tudom, olyan intellektuális magasságokban van MZP, hogy azt nem mindenki tudja felfogni, mire gondolt...

- ___Samy___
De nem a tanarok osszesseget kellene ilyenkor nezni, mert akkor johogy masabb a kep. Azok a tanarok, akik meg minket is tanitottak, nyilvantobbet kapnak, mint egy palyakezdo. Ha utobbiakat nezed csak, akkor azert ott eleg gaz az a fizu.'shutterisland írta: meg ha teljesen nyilvanvaloan nevetseges is a berezes, feltetelezem, hogy a tanarok 99%-a ennel jobb elethelyzetben van azert.
Nekem is van ismerosom, aki mar a palyaelhagyason gondolkozik, mert bar nincs meg csaladja, de egyszeruen nem halad egyrol a kettore. Ha a regi motorosok nyugdijba mennek, akkor itt gatya lesz az oktatasnak.
Most is arrol van mar szo, ha jol tudom, hogy a pedaszisztensek is lehet majd orakat adni, mert annyira keves tanar van. Azert ez na... nem lenezve oket, de kozuk nincs egy pedagogushoz. Lassan mar ott fogunk tartani, hogy rendszergazdakent en fogom az info orakat tartani...
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Swineherd
- Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno
Odarakták a full nevetve cinikus MZP mellé Péterfi Juditot, hogy fogja be a száját, de valahogy nem jön össze.
Persze, tudom, olyan intellektuális magasságokban van MZP, hogy azt nem mindenki tudja felfogni, mire gondolt...
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Hú füst. A neved lassan szinonímája lesz az apátiának. Bocsi, ha ez megint személyeskedés, de nem hiszlek el. Már csak a "ha nem tetszik neki, el lehet menni" szöveg hiányzik a sorból.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- csababarca
Most tételesen soroljam fel, hogy ki hol mennyit kap?Halfkey írta:Jó, ez azért faszság. Ok, ki fog futni ide pár éven belül a helyzet a jelenlegi infláció és általános munkaerőhiány miatt, de jelenleg ez túlzás. Lehet ennyit keresni 8-16, de akkor vagy van valami skilled, vagy teljesen lélekölő a munkád. Azért sehol sincs kolbászból a kerítés.Mint ahogy az ismerőseim 99%a teszi, 8tól 16ig munka, 400-600 nettó a zsebben.
Elfelejtettem odaírni hogy szűk körű ismerőseim, 15-20 ember, mea culpa.
Multiknál dolgozik a legtöbb (bosch, samsung, wizzair, stb), 400n kevesebbet egyik sem visz haza, és egy kivételével nem vezető beosztásban.
Lélekölőnek se gondolom a munkáikat. De ők maguk se úgy beszélnek róla, persze közben lehet.
Jó, ez azért faszság. Ok, ki fog futni ide pár éven belül a helyzet a jelenlegi infláció és általános munkaerőhiány miatt, de jelenleg ez túlzás. Lehet ennyit keresni 8-16, de akkor vagy van valami skilled, vagy teljesen lélekölő a munkád. Azért sehol sincs kolbászból a kerítés.Mint ahogy az ismerőseim 99%a teszi, 8tól 16ig munka, 400-600 nettó a zsebben.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Valoszinuleg nem veletlen nincs. Aki ilyen szar egzisztencialis helyzetben van, annak eleg gyenge lehetosegei vannak a partalalasra. Egyreszt nem tudja kifizetni a jarulekos koltsegeket - ital, vacsora, akkor se, ha feleznek. Masreszt az onbecslese annyira be tud zuhanni az embernek a szegenysegtol, hogy nem tud kapcsolodni az emberekhez, mindig lesz benne egy kisebbsegi erzet.'shutterisland írta: meg ugye az, hogy se egy parkapcsolat, akivel osztozni lehetne a koltsegeken
A legfontosabb pedig, hogy a kapcsolatra nezve is nagy teher egy korai osszekoltozes, ami utan mindketten beragadnak es mar az otthonlet is szenvedes lesz.