De ezt ne nekünk kelljen már kitalálni:DHalfkey írta: Szerintem amúgy az minden szempontból egy bonyolult kérdés hogy oké, kell fizetés emelés, de milyen formában?
Látható, beszéltünk róla hogy vidéken jobban meg tud élni ugyanabból az ember. Melyik igazságtalanságra állítod be? Keressenek ugyanazért a munkáért az emberek más mértékben (budapesti keressen többet mind a borsodi mert többe kerül a megélhetése)? Vagy legyen ugyanaz mindenkinek és éljen a budapesti tanár szarabbul?
Erre én sem tudom a választ, de most pont egyébként az történt, hogy a vidéki/falusi iskolákban emelték a fizukat, ilyen "elmaradott régió" vagy mi pótlékkal. Szóval ma pont az van, hogy a vidéki tanárok többet kereshetnek, mint a Budapesten vagy 5-15 ezres városokban dolgozók.
(tehát ez a falvakra vonatkozik)
lehetne egy normális alapbér a mindenkori minimálbérhez vetítve, és különböző szorzók amiket a saját iskolád állapít meg, akár versenyeredmények alapján, stb. persze itt megint bejönne egy képbe, hogy az eleve jó tanulmányi eredményekkel dolgozó gimik tanárai lennének jobb helyzetben.