tanároknak is speciális végzettsége van, ha úgy vesszük. bár ma már kb mindenki taníthat, erről is van egy jó sztorim tegnapról. (tankerület újabb zseni ötlete, elfedni a hiányt)Halfkey írta:
Azért értelmezzük amit írok, vagy vagy felsorolás volt. Boschnál meg Samsungnál pl szerintem vagy van műszaki vagy pénzügyi végzettség vagy az angol mellett másik nyelvtudás. Ezek nem megszerezhetetlen ismeretek, de azért nem a becsöngetek és ennyit keresek szint. Wizzairt nem ismerem. Szóval szerintem is simán lehet multinál ennyit keresni, de ehhez vagy hozol valami oda szükséges tapasztalatot, vagy hiány nyelvet beszélsz.
Aztán mivel ahogy írtam elég nehéz épp embereket találni a megoldás úgyis az egyre nagyobb fizetések lesznek, felnőhet ide akár a kezdő fizu is egy két emelési ciklus múlva.
mi számít speciális végzettségnek? A nyelvtudás ma már nem az, alapelvárás kb mindenhol.
az ismerőseim kezdőként diploma után kerültek ide, és 350 nettóval indítottak 1-2-3 éve.
azóta meg ugye csak nő.
barátnőm is 300ezer nettóval kezdett nem egész két éve, még mindig junior, de már 500ezer nettót kap. (plusz cafetéria ugye)
Na de mindig hozzáteszem a dolgokhoz, hogy én nem sajnálom senkitől, mert megérdemlik ezt a fizetést, komoly helyeken, komoly dolgokat csinálnak.
De szerintem mi is komoly dolgot csinálunk feleannyi pénzért, és csak a fejek homokba dugása zajlik ebben a témában kormányzati szinten.
Tényleg már a társadalmi hierarchia legalján helyezkedünk el, a közmunkások felett valahol.