csababarca írta:Most tételesen soroljam fel, hogy ki hol mennyit kap?Halfkey írta:
Jó, ez azért faszság. Ok, ki fog futni ide pár éven belül a helyzet a jelenlegi infláció és általános munkaerőhiány miatt, de jelenleg ez túlzás. Lehet ennyit keresni 8-16, de akkor vagy van valami skilled, vagy teljesen lélekölő a munkád. Azért sehol sincs kolbászból a kerítés.
Elfelejtettem odaírni hogy szűk körű ismerőseim, 15-20 ember, mea culpa.
Multiknál dolgozik a legtöbb (bosch, samsung, wizzair, stb), 400n kevesebbet egyik sem visz haza, és egy kivételével nem vezető beosztásban.
Lélekölőnek se gondolom a munkáikat. De ők maguk se úgy beszélnek róla, persze közben lehet.
Azért értelmezzük amit írok, vagy vagy felsorolás volt. Boschnál meg Samsungnál pl szerintem vagy van műszaki vagy pénzügyi végzettség vagy az angol mellett másik nyelvtudás. Ezek nem megszerezhetetlen ismeretek, de azért nem a becsöngetek és ennyit keresek szint. Wizzairt nem ismerem. Szóval szerintem is simán lehet multinál ennyit keresni, de ehhez vagy hozol valami oda szükséges tapasztalatot, vagy hiány nyelvet beszélsz.
Aztán mivel ahogy írtam elég nehéz épp embereket találni a megoldás úgyis az egyre nagyobb fizetések lesznek, felnőhet ide akár a kezdő fizu is egy két emelési ciklus múlva.