davi10 írta:
Én amúgy egyáltalán nem vagyok képbe a dolgokkal, csak tudom, hogy milyen alulfizetettek a pedagógusok (tesóm óvónő), de nincs egy olyan lifehack, hogy ha óraadó vagy, akkor "rendes" pénzt kapsz? Vagy az hogy működik pontosan?
Nem ilyen egyszerű ez.
Igen, alapesetben 4 óraadói állással (4x7órában mondjuk) többet tudsz keresni egy hónapban.
3000-4000 között mozog az óraadói bruttója/óra, extrém esetben 4500.
Mondjuk ha 3500al számolsz (vidéken ennyit adnak max), akkor keresel egy hónapban kb 260ezer nettót.
De ekkor van 28 tanórád, főállás nélkül.
Főállás mellé max egy ilyen munkaadóit tudsz csinálni, az 50-60 ezer plusz/hó.
Még mindig a béke segge alatt vagy.
És ez az optimista számítás.
Alapesetben a tankerületeknek ki van adva, hogy a főállású munkaerővel oldják meg a plusz órákat (amit bár kifizetnek, de ennek a kapacitása is véges per fő), ne nagyon alkalmazzanak óraadókat.
Nekünk pl leszóltak aug elején amikor az órarendet csináltuk, hogy ne nagyon legyenek túlórák, mert nem igazán akarnak fizetni.
Ezek azért vicces dolgok a tankerülettől, mert ők kapnak egy bérkeretet, amit ha nem kell kifizetni, akkor szétosztják a 800ezres nettójuk mellé (vezetők) jutalékként.
Ki van ez találva.
De mondom, irreális, hogy úgy vállalj 4 óraadói állást 7 órában, hogy ne rokkanj bele az utazgatásba, adminisztrációba, és hogy az adott iskola el is fogadja hogy te egy héten egy nap vagy jelen.
Ilyenkor nem számíthatnak rád a hét többi napján helyettesítésben, programokban, felügyeletekben.
Én csináltam, voltam főállás mellett óraadó, de ahogy ofő lettem ezt nem bírtam bevállalni már.
'shutterisland írta:
de ha azt nezzuk, hogy ha az aldiban, portaskent vagy egy gyartosor mellett ugyanannyit* lehetne keresni
Dupláját.