Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 10., hétfő 17:57

És erre az általános válasz, hogy menjél el oviba dolgozni vagy vasutasnak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. január 10., hétfő 17:25

flori írta: Egy tanár tegnapi nyílt levele:

Nagyon kemény.
A magyar valóság, nem új dolog ez. Csak sokan nem látják más nyomorát, csak azt, hogy megyünk előre. Előre hát... lesz ez még rosszabb is.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. január 10., hétfő 16:59

Én becsülöm hogy a Miniszterelnök Úr édesanyukáját ezek után csak ilyen finom kontextusban említette meg. :shutup:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2022. január 10., hétfő 16:18

Egy tanár tegnapi nyílt levele:

Nagyon kemény. :x

Kód:

"Nyílt levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Úgy tudom, az Ön édesanyja valamikor tanár volt. Ezért írom Önnek ezeket a sorokat, hátha legalább az édesanyja iránti tiszteletből elolvassa és elgondolkodik rajta.
2021. júliusában kiskorom óta dédelgetett álmom vált valóra: végre kézhez kaptam a tanári mesterdiplomámat. Gimnáziumi tanár lettem, mely 6 éves egyetemi képzéssel jár (összehasonlításként a jogi egyetem csak 5 év). Persze most, hogy végeztem, most lerövidítik 5 évre, de ezzel sokra nem megyek már. Mint ahogy a 25 év alattiak adókedvezményéből is kicsúszik minden fiatal tanár, mert mire befejezik az egyetemet, pont betöltik a 25-öt. Kétszakos tanári mesterdiplomával, két nyelvvizsgával és hatalmas lelkesedéssel léptem a pályára. Persze azt mindig is tudtam, hogy tanárként nem leszek gazdag, de nem is vágytam soha semmiféle luxusra, én csak egy nyugodt, tisztességes életet szerettem volna.
Mikor az egyetemet befejeztem, jött a feketeleves: ki kellett költöznöm a kollégiumból. Míg a kollégiumban havi 15 ezer forintból megvolt a lakhatásom rezsivel együtt, most pályakezdő tanárként a hajléktalanság fenyeget. Sajnos a szüleimhez nem költözhetek már vissza, mivel így is négyen élnek egy másfél szobás lakásban a két húgommal. Szóval megpróbáltam szolgálati lakással rendelkező tanári állás után nézni. Sajnos még a szomszédos megyékben sem volt meghirdetve ilyen, szóval maradtam a szülővárosomban, Budapesten, viszont egy külső kerületbe pakoltam át kollégiumi kiköltözésem során.
2021-ben egy mesterdiplomával rendelkező pályakezdő tanár bére nettó 145 ezer Ft, amihez még 15 ezres pótlék társul, vagyis mindenestől 160 ezret visz haza az ember. Ebből úgy tudtam megoldani a lakhatást, hogy 55+rezsiért (össz. kb. 75 ezerért) lakótársak mellé költöztem be. Úgy ám, csakhogy felnőtt, dolgozó emberek általában már nem költöznek össze idegenekkel, így csak egyetemista lakótársakat találtam. Nagyjából heti 3-4 olyan nap volt, amikor legalább hajnali 2-ig ment a party, hiába kértem őket, hogy kicsit halkabban, mert nekem 6:30-kor el kell indulnom, hogy 7:30-ra az iskolában legyek.
Mikor már az igazgató is megjegyezte, hogy nem úgy kéne bejárnom, mint egy élőhalott, akkor váltanom kellett: találtam egy penészes, szuterén, 17 négyzetméteres lakásnak nevezett lyukat havi 70 ezerért. Budapesten ez szinte hihetetlenül jó ár, mivel a legtöbb egy szobás garzon is 110 ezernél kezdődik, viszont az én albérletemnek van egy hatalmas hátránya: itt a pincében nincs fűtés, csak elektromos, mi most télen úgy megnyomja a rezsit, hogy 50 ezer körül van havonta úgy, hogy csak 19-20 fok van a szobában.
Tehát a 160 ezres fizetésemből 120 ezret visz el a lakhatás. A maradék 40 ezerből kell megélnem: étkezni, öltözködni, tömegközlekedni, tusfürdőt/fogkrémet/gyógyszereket/minden egyebet megvenni. Elmondom, milyen ma Magyarországon pályakezdő tanárként élni: több, mint egy hónapja tönkrement a hajszárítóm, de nem tudok újat venni. Karácsony előtt meg kellett beszélnem az ismerőseimmel, családommal, hogy ne készüljenek nekem semmivel, mert most nem vagyok olyan helyzetben, hogy bárkinek ajándékot tudjak venni. Szinte kizárólag üres tésztán/rizsen élek, mert másra nem futja, akárhogy spórolok. Előfordult már, hogy a tanári wc-ből hoztam el egy wc-papírt, mert nem volt pénzem otthonra venni. Az egyetlen csizmám úgy néz ki, mint egy hajléktalané, de nincs pénzem újra. Volt már olyan, hogy csak azért mentem el egy kiállításmegnyitóra, hogy ott jóllakhassak végre pogácsával. Ha jelenleg jönne egy váratlan nagyobb kiadás az életembe (a nagyobb az én esetemben 20 ezer Ft feletti összeget jelent), akkor nem tudnám megoldani. Vagy pedig utcára kerülnék.
Mindezek mellett kéne nekem kiegyensúlyozott tanár képét nyújtanom az iskolában. Mikor minden percben rettegés az életem, hogy hogyan éljek túl pénz nélkül. Mikor 7:45-től órát tartok, legtöbbször 14:05-ig az iskolában vagyok (ha faktokat tartok, akkor 16:00-ig), majd hazaérve legalább napi 4-5 órát készülök másnapra. Pályakezdőként nem lehet máshogy, mert még nincsenek bevált, kipróbált feladatok, mindent most kell először megcsinálni. Nem csak a megtartott órákból áll egy tanár élete: ott vannak az órákra készülések, dolgozatok összeállítása, dolgozatok kijavítása, rengeteg adminisztráció, szülői értekezletek, fogadóórák, folyosói ügyeletek, rengeteg helyettesítés (ami ugye heti 6, havi 30 alkalomig fizetetlen), gyerekek kísérése programokra munkaidőn kívül is, iskolai műsorok összeállítása-betanítása (természetesen a munkaidőnkön kívül). Egyszer összeírtam egy héten keresztül, 57 órám volt benne az iskolai és iskolához kapcsolódó feladataimban egy hét alatt. 57 órás heti munkaidőért kapok havi 160 ezres fizetést. Ez nettó 701 Ft-os órabér.
Tanárként semmi segítséget nem kapunk. Nincs ruhapénz, nincs év végi jutalom, nincs cafeteria, nincs a világon semmi pluszjuttatás. Nincs semmi szociális védőháló alattam, hiába dolgozom szívem-lelkem beleadva, a hajléktalanság peremén egyensúlyozom.
Az élelmiszerboltokban ami tavaly ilyenkor 500 Ft volt, az most 700 Ft. A 2022-es évtől szinte mindenkinek 20%-ot emelnek a fizetésén. Kivéve  tanárokat, mi egy 10%-os pótlékemelést kapunk… Miért ér az én munkám gimnáziumi tanárként ennyire keveset? Egy azonos végzettségi szinten lévő bölcsődei dolgozó 100.000 Ft-tal többet kap a munkájáért. Miért? Egy szintén az államnak dolgozó vasutas/buszsofőr/irodai munkás miért ér ennyivel többet a tanároknál?"
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az Ön édesanyja pedagógusként is dolgozott. Ha most lenne az Ön édesanyja fiatal tanár, tőle is sajnálná a tisztességes megélhetéshez szükséges fizetést?”
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. január 6., csütörtök 0:13

Norbi90 írta:
Neharagudj de te hány éves vagy? Full nevetve cinikusan mondja , jajj istenem 😅 odadobja a csontot nesze kutyak csamcsogjatok kabe . Ezt aki elhiszi az no komment
Igen.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 5., szerda 23:35

Norbi90 írta:
Neharagudj de te hány éves vagy? Full nevetve cinikusan mondja , jajj istenem 😅 odadobja a csontot nesze kutyak csamcsogjatok kabe . Ezt aki elhiszi az no komment
Én azon gondolkodom hogy aki szerint ez egy őszinte leleplező/beismerő pillanat, az vajon hogyan tud társalogni emberekkel a való életben? :D De szerintem Swine is érti ezt, csak hergel.

Puding
Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers

HozzászólásSzerző: Puding » 2022. január 5., szerda 23:32

Azért 1 napra megnézném milyen lenne ha a fél milliárdot eltapsoló megafonos propagandistáknak egy napig a fidesz kommunikációját kéne kiforgatni, meg az ügyeikkel foglalkozni. :coffee: Egyébként remélem gyorsan túl leszünk a választásokon, így is rohadt sok indulat van az emberekben és ez a következő 3 hónap sem fog segíteni. Amit látok az ellenzékből az utóbbi időben az távolról sem tűnik a legjobb megoldásnak, ahogy a fideszt sem szabad tovább engedni ebben a formában. Szar helyzet.
Én most MZP mellett állok... jelenleg. A másik opcióm, hogy nem megyek el szavazni, ha úgy látszik szétesik az összefogás, aminek azért vannak jelei. (Jakab nagyon kifelé játszik, látványosan)
Jelen helyzetben megnézném a másik oldalt, nagyon terhelt az ellenzék is, de szerencsére 4 év múlva őket is el lehet zavarni a picsába. Erről szólna a demokrácia... előbb utóbb talán rájönnének a politikusok is, hogy tétje van a tetteiknek.
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. január 5., szerda 23:13

Swineherd írta:
Norbi90 írta: Linkeld mar be legyszives a sajat fulemmel akarom hallani. Szetforgatjak a pali szavait amugy es mindenki benyalja hogy ugy volt….
https://www.facebook.com/bohardanielari ... 784993972/

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. január 5., szerda 22:35

hehetheoriginal írta: jópár filmmel van igy az embör :lol:

felnőtt fejjel tök máshogy vannak a dolgok, vissza kéne menni az oviba, ahol csak a fakocka meg a mászóka ment :lol:
Kamaszként az egyik kedvencem volt a The Green Mile, aztán rájöttem, hogy a Hetedik az igazi.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. január 5., szerda 22:31

4Rv írta: kicsit szállj le a magas lóról! teljesen életszerű, hogy pont a pohár daninak vallja be őszintén, irónia nélkül, hogy a gyurcsány a góré, ugye?
MZP és az irónia?

Na ne röhögtess!

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2022. január 5., szerda 22:30

Swineherd írta:
kodo írta: Látom működik a Fidesz plakatkampany, legalább nem feleslegesen koltik ra a kozpenzt.
Na, és jók?
Csak azért, mert még nem láttam egyet sem. :(
Hatásos szót használnám.

Annyira tolva van a pofankba, hogy nem tényleg csodálom, hogy az is elhiszi előbb utóbb aki nem akarja. És pont ez a cél.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. január 5., szerda 22:29

Swineherd írta:
Kamaszként mennyire szerettem ezt a filmet...

Aztán rájöttem, hogy mennyire félrevezető...

(Bocs, csak így zárójelben.)
jópár filmmel van igy az embör :lol:

felnőtt fejjel tök máshogy vannak a dolgok, vissza kéne menni az oviba, ahol csak a fakocka meg a mászóka ment :lol:
thereisonly1ronaldo

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. január 5., szerda 22:26

kodo írta: Látom működik a Fidesz plakatkampany, legalább nem feleslegesen koltik ra a kozpenzt.
Na, és jók?
Csak azért, mert még nem láttam egyet sem. :(

4Rv

HozzászólásSzerző: 4Rv » 2022. január 5., szerda 22:24

Swineherd írta:
4Rv írta: igen, mosolyogva azt válaszolja, hogy igen azt ő mondja meg és hirtelen elvágva a videó, a mondat többi részéről "véletlenül" lemaradtunk..
Oké, neked sok sikert a buborékodban!

Egészen elképesztő...

:(
kicsit szállj le a magas lóról! teljesen életszerű, hogy pont a pohár daninak vallja be őszintén, irónia nélkül, hogy a gyurcsány a góré, ugye?

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2022. január 5., szerda 22:23

Látom működik a Fidesz plakatkampany, legalább nem feleslegesen koltik ra a kozpenzt.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. január 5., szerda 22:19

Kamaszként mennyire szerettem ezt a filmet...

Aztán rájöttem, hogy mennyire félrevezető...

(Bocs, csak így zárójelben.)

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. január 5., szerda 22:14

4Rv írta: igen, mosolyogva azt válaszolja, hogy igen azt ő mondja meg és hirtelen elvágva a videó, a mondat többi részéről "véletlenül" lemaradtunk..
Oké, neked sok sikert a buborékodban!

Egészen elképesztő...

:(

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. január 5., szerda 22:12

kiszivárgott egy video az összefosás egyik gyülijéről :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

4Rv

HozzászólásSzerző: 4Rv » 2022. január 5., szerda 22:11

Swineherd írta:
4Rv írta: ne haragudj, te vagy értetlen. azt hogy ki a NEM LÉTEZŐ KAPITÁNY valóban a feri mondta/mondja meg..
Ezt a titulust MZP legitimálta a legutóbbi nyilatkozatával.

Sebaj.
igen, mosolyogva azt válaszolja, hogy igen azt ő mondja meg és hirtelen elvágva a videó, a mondat többi részéről "véletlenül" lemaradtunk..

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. január 5., szerda 22:10

Norbi90 írta: Linkeld mar be legyszives a sajat fulemmel akarom hallani. Szetforgatjak a pali szavait amugy es mindenki benyalja hogy ugy volt….
https://www.facebook.com/bohardanielari ... 784993972/

Vissza: