Pont a scoutokat emeltem ki, mint pozitivum. Ettol fuggetlenul valaki csak rabolintott ezekre a nevekre es rengeteg penzt elpancsolt...
Úgy beszélsz, mintha 1-1 igazolás bejönne, a többi 6-7 meg kuka, holott messze nem a helyzet.
Ha szeretnéd végigmehetünk egyesével az igazolásokon évekre lebontva.
Ez az arány, ebből a büdzséből nagyon jónak számít, és ezt nem én mondom, hanem a szomszédos országok top csapatai.
(És én most az elmúlt 4-5 évről beszélek)
Nem, egy klub rendszeret hasonlitjuk ossze egy rendszer nelkuli klubbal. A Salzburgnal egyertelmu celok vannak, amit tud az utanpotlasedzo, tud az igazgato es tud az edzo is, de valoszinuleg meg a palyamunkasok is. Fiatalokat epitenek fel, mikozben evrol-evre egyre erosebbek nemzetkozi szinten es az epitkezest meg tudjak finanszirozni a felepitett tehetsegek eladasabol. Ez egy mukodo rendszer, ami a BL 16 koze vitte oket es kitermelte a magyar futball jelenleg legjobb jatekosat
Pont a legfontosabb dolog mellett mész el. Ez nem a Salzburg rendszere, hanem a Red Bull rendszere.
Ez olyan mintha Mari néni kisboltjának azt mondanád, hogy hát kapja az állami támogatást, mégse olyan nagy a választék, mint a Lidl-ben, hát hogy lehet ez?
Úgy, hogy az egy hálózat. Egy franchise. Sok klubbal, kiépített stratégiával és a Fradi költségvetésének a sokszorosával. Nem lehet összehasonlítani egy klubot egy hálózattal.
Van egy stilus, amit elvarunk a Madridtol es ezt mindenki tok jol tudja ezen a forumon. Lapos passzok, cselek, kombinativ jatek, egyeni kepessegek kiaknazasa az elvart es nem is nagyon volt olyan sikeres ev, amikor nem ez volt a fokuszban.
Lapos passzok, cselek? Ez a stílus?
A Fradinál évtizedek óta a szélen való gyors, direkt játékon, és a beíveléseken van a hangsúly, pár kivétellel. Akkor ez nem stílus, de a lapos passzok és a cselek igen?
Persze mindenbe bele lehet magyarázni, de nekem az nem jön össze, hogy a Mourinho, Zidane, Benítez féle foci, az hogyan tartozott egy stílusba. Nem taktika, stílus.
Pláne nagyon messze van a spanyol stílustól.
A Fradinál felhozod, hogy van tőke, miért nem fektetnek hangsúlyt az utánpótlás képzésre. Madridban miért nem?
Pont ugyanazért.
Az a baj, hogy te úgy beszélsz egy klub felépítéséről és működéséről, mintha az egy egyszerű dolog lenne, amiben ráadásul tapasztalatod is van.
Holott messze nem olyan egyszerű, különben mindenhol Salzburg szintű rendszer működne.