Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: lestat » 2021. december 22., szerda 14:22

Nirvana-Nevermind

Kb 4-5 éve átmentem a lemezeikenk. Akkor 1-2 szám megfogott, természetesen a Smells Like Teen Spirit előtte is ismert volt és imádtam.

Nyilván a hatásukat nem kell ecsetelni, mai napig tudnék olyan előadókat mondani akiket inspiráltak. Sajnálatos hogy sosem tudjuk meg mi lett volna ha nincs az öngyilkosság.

Most pár év elteltével megint csak tudtam benne értéket találni.Például a Drain You nagyon bejött. De a Lithium es a Come as You are régen is tetszett jó volt megint hallgatni őket.
Ez a garázs hangulatú zene ami mégis képes tiszta maradni nagyon nyerő,Curt hangja nem olyan extra de passzol nagyon ez a szenvedős,dühös hang.
Az album első fele jobban tetszett, egyedül a Something in the way fogott még meg a második feléről.

Összeségében jó ajánlás mert klasszikus darab. És aki szereti a zenét vagy a zene történelmet annak kötelező. Hiába hogy régen már hallgattam örülök hogy bedobtad. :agree:

Nálam 8/10 főleg az album első fele huzza fel nálam és a hatása amit sajnos én nem tapasztaltam csak kapizsgálhatom mekkorát üthetett a cucc.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. december 22., szerda 13:02

Ratatat - Classics

Máté, ez óriási királyság volt :salute:

Összesen háromszor pörgött le és ugyanolyan élvezettel hallgattam végig. Eszméletlen jól összerakták ezt az albumot, nekem egy percig sem hiányzott ének róla. Első hallgatásnál is már hallatszott a kezdésnél, hogy ez valami egészen egyedi de kifejezetten jó cucc lesz. Már a második számnál, a Lexnél nagyon hamar berántott az album utána meg úgy pörgött végig nálam is ahogy babaking is írta, végig a zenére koncentráltam. Összességében a Gettysburg, Wild Cat és a Loud Pipes jöttek be leginkább de olyat nem is igazán tudnék kiemelni ami ne tetszett volna. Nagyon jó stílusuk van, kifejezetten kreatív a legtöbb szám, ritkán hallani hasonlót.

A Wildcat esetén nem tudom valakinek leesett-e a Daft Punk Get Lucky párhuzam, de szerintem elég látványos a hasonlóság. Utána is olvastam, elvileg a Daft Punk ismeri és szereti a zenéjét a Ratatatnak de emellett ők is sokat merítettek a Daft Punk zenékből. Lehet nekem ezért is tetszett különösen az egész album, nálam ők nagy kedvencek. :)

Mint ajánlás és mint mint album tökéletes zárás volt. Fogom még hallgatni mindenképp a zenéjüket, meg rápróbálok az újabbakra is, azokra még nem volt lehetőségem. Pontokat tekintve 10/8.5, köszi Máté, élmény volt :agree:

Ezzel én is befejeztem ezt a kört. Összességében a 3 körből amiben voltam nekem ez tetszett a leginkább, ez az adott pontokban is visszaköszön. :) Amint indul a következő rám is számíthattok.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. december 21., kedd 21:49

sebydani írta: Bocs srácok, lement az album de nem érem utol magam. Elöljáróban csak annyit, hogy eszméletlen jó a cucc :salute:

Remélem holnap napközben sikerül majd hosszabban is :)
én holnap-holnapután tudom meghallgatni, aztán be is pötyögöm az értékelést még karácsony előtt

emlékeztető: akinek van elmaradása, az még ezen a héten tudja pótolni!
26-áig még várjuk az értékeléseket :)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

sebydani

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. december 21., kedd 21:44

Bocs srácok, lement az album de nem érem utol magam. Elöljáróban csak annyit, hogy eszméletlen jó a cucc :salute:

Remélem holnap napközben sikerül majd hosszabban is :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. december 20., hétfő 12:13

Egyébként nekem a spotify ajánlotta őket, valamikor pár éve. Akkor nagyon rájuk függtem, ráadásul mivel instrumentális, legtöbb szám pörgős is, egész jó munka közben hallgatni.
Van egy unreleased trackjük is, Silicon Valleyben lehetett hallani, rész közben kinyomtam és elkezdtem keresni azt a számot, hogy mi a fasz, sosem hallottam, azóta sem adták ki, koncerten már nyomták :mrgreen:
babaking írta: 2. hallgatás után mégis úgy éreztem, hogy kicsit elfáradtam a hallgatásba
Ez tökre érthető. Óvatosan adagoljátok. :D

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. december 20., hétfő 11:26

Ratatat - Classics

Én még a stílussal sem nagyon találkoztam, nemhogy az előadóval. Az biztos, hogy ez abszolút rétegzene, ilyet a rádióban nem hallasz. (Pláne, hogy már nem is hallgatok rádiót :mrgreen: )

Érdekes, mert egyrészt nagyon könnyű hallgatni, könnyen lemegy - másrészt a 2. hallgatás után mégis úgy éreztem, hogy kicsit elfáradtam a hallgatásban, talán azért mert folyton találtam valami apróságot amire felfigyeltem és odakoncentráltam - nálam ez most abszolút nem sikkadt háttérzenévé. Nagyon jól össze van rakva - és mivel a stílust nem annyira ismerem így számomra elég egyedi hangzást ad.

Azóta belehallgattam néhány másik számukba is, azok is hozzák ugyanezt a hangzást.

Nekem a Loud Pipes emelkedett ki, illetve még a Wildcat tetszett nagyon, viszont nem tudom, hogy elő fogom venni-e valaha, mert nehezen tudok elképzelni olyan szituációt amikor erre a stílusra vágyom.

Ez egy erős 8/10, köszönöm. :agree:

Ha minden igaz akkor én is megvagyok ezzel, ismét bővült egy kicsit a paletta. Jövök szívesen legközelebb is, viszont szerintem csak ünnepek után, mert az sűrű lesz - január közepétől mehetünk.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2021. december 18., szombat 23:47

Ratatat - Classics

Engem a 60-as 70-es évek zenéje sose tudott megfogni. Rolling Stones, Doors,Led Zeppelin, mindet elismerem, van 1-2 számuk, amiket szeretek is, de valahogy maga a zenei stílus nem jött át. Nemcsak a rock zenében, más stílusokban sem, a 80-as évek rántott be először, na mondjuk az eléggé.

Sosem hallottam még róluk, az album meghallgatása után, ez nem is véletlen. Nagyon nem az én stílusom, ahogy fentebb is említettem. Viszont, azt el kell ismerni, hogy nagyon igényesen van összerakva az album. A riffek tényleg nagyon jól hozzák vissza ezt a stílust, nálam egy dal sem lógott ki felfelé, igaz szintén nem volt olyan se, ami számomra kiemelkedett volna.

Nem szoktam munka közben zenét hallgatni, most viszont egy projektet kellett befejezni, és gondoltam, ha már éjfélig fent leszek, benyomom a háttérben. Kétszer is lement és teljesen jó volt, háttérzenének kiváló. Simán el tudnám képzelni videojáték vagy film zenének is.

Sokkal többet én sem tudok mondani, nagyon nem az én világom, viszont a háttérben nagyon kellemes volt mégis. Valószínűleg nem veszem elő többször, de például apumnak szerintem nagyon bejönne, át is dobom majd neki az albumot :)

10/6,5

Én is befejeztem, nekem szerintem ez volt most az utolsó kör a zeneklubban, köszi az ajánlásokat! :salute:

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. december 18., szombat 11:00

Ratatat - Classics

naez.
Sokat nem tudok írni, de nagyon bejött. Mivel a Nirvana-t ismertem, ezért nekem ez a "győztes" ebben a körben. Többen szoktunk rinyálni, ha nincs ének, de ez így is működik valahogy, sőt ezt még lehet el is rontotta volna, ha felvesznek akár egy, akár több énekest.
Második hallgatásra már nem ütött akkorát, de ez nem kritka, csak lehet még magasabb pontot kap, ha megállok 1 hallgatásnál. Viszont valószínűleg ez is elő fgo még nálam kerülni a későbbiekben, és lecsekkolom a formáció többi lemezét is.

Köszi az ajánlást!
8,5/10

Én ezzel meg is vagyok, köszi mindenkinek!

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. december 17., péntek 9:33

Danheim - Skapanir

Ez elég menő volt, bár először megijedtem, rémlett még Faust kecskés birkás északi ajánlása filmklubból. :mrgreen:

Az biztos hogy ugyanaz a fura jellege megvan mint az északi filmeknek, érezhetően megviseli őket a hosszú tél. Teljesen filmzenés, sőt, Vikings mellett nekem játékok jutottak eszembe, valami open world viking móka. Talán ezt hallgattam meg a legtöbbször az ajánlások közül, főleg azért, mert teljesen eltért az eddigiektől, ami tényleg pluszpont a Zeneklubban. Jók a feka popzenék, de a 4.-5. ilyen album után már nehéz bármit hozzátenni. Ezért próbáltam én is meghúzni a váratlant, de bennetek nincs meg a 2000es évek dodzsem generációja :mrgreen:

Hogy később előveszem e? Nem hiszem, mert nem jellemző rám hogy filmzenéket hallgatnék, de ettől függetlenül élmény volt - különösen itthon, jó hangrendszeren.

Nálam

7,5/10

Bishop Briggs - Church of Scars

River megvolt szerintem korábbról, pedig nem szoktam ilyesmit hallgatni. Az alapok nagyon tetszettek 1-2 helyen, kicsit ilyen Imagine Dragons Radioactive B sideon éreztem magam az alapokkal. :kalapos:
A hölgy viszont kb. semmit nem tett hozzá nekem. Ugyanaz a hangszín, stílus, flow vitte végig az egész albumot, és ezért lett kicsit egysíkú az album. Nem nagyon volt catchy, különleges rész sehol, spotify listára pedig valószínűleg egyik se kerülne fel nálam, pedig az ilyen jellegű alapokat tényleg csípem.

4,5/10

Hozom majd a többit is, köszönöm szépen a türelmet. :salute:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

sebydani

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. december 16., csütörtök 18:42

Bocsánat a csúszásért, a karácsony előtti dara plusz az esküvőszervezés kicsit átírta a számításaim :lol:

Nirvana - Nevermind

Ahogy írtam is amikor megjött az ajánlás, én még sose hallottam az albumot és a számaik közül is csak elvétve ismertem párat, nyilván csak a legpopulárisabbakat. Ugye mivel alapvetően kevés rock zenét hallgatok/hallgattam legyen az akár grunge vagy bármilyen más alkategóriája, csak pár együttes van akiket előveszek alkalomadtán így nekem a zenei világra gyakorolt hatásuk leginkább csak cikkekből van meg, relatíve kevés hasonlóságot tudtam felfedezni más bandákkal vagy számokkal de ezért is volt jó olvasni a ti kommenteiteket, így kicsit eltudtam merülni a barangolásban meg a hasonlóságok keresésében.

Alapvetően ahogy Faust is írta - ha jól rémlik ő volt - az album színpadra meg koncertre van tervezve. Eszméletlen jó hangulata van, váltják egymás a lassabb-gyorsabb számok, hol ugrálnál, hol csak énekelnél de végig nagyon erőteljes az egész. Kár, hogy ugye ez már nem átélhető. A Smells Like Teen Spirit volt természetesen nekem is a legismerősebb, azt pörgettem magamtól is már korábban. Szerintem az a legjobb dal az egész albumról, azt valami eszméletlen mód összerakták. Lehet csak az újdonság varázsa miatt, vagy mert tényleg úgy ültem le hallgatni, hogy itt valami nagyon nagy dolog fog történni de a dalok igazából kivétel nélkül tetszettek. Na jó, az utolsót nem tudtam hova tenni, az nem jött be. Viszont mind az In Bloom, Lithium, Come as you are és tényleg még sorolhatnám mind-mind tetszettek. Még a Territorial Pissing is, ha így ordibálnak azt simán elviselem :lol: A Pollyt hallgatva kellett egy kis idő amíg összeraktam honnan ismerős, de azt végül megfejtettem magamtól az első hallgatásnál, oda nem kellett a rávezetés :kalapos:

Az egész album hangulatában van valami egész furcsa de magával ragadó számomra. Kurt nem tűnik úgy, hogy a legképzettebb énekes lett volna legalábbis szerintem de nagyon jól hozták össze a saját hangzásukat mind énekben mind zenében (a dobok eszméletlen jók, Grohl zseniális). Nyilván így ennyi idő távlatából ötletem sincs milyen lehetett anno ezt akkor meghallani egy koncerten vagy a rádióban de így 30 évvel később is élveztem minden percét, pedig összesen négyszer pörgettem le. Most mielőtt ezt elkezdtem gépelni olvasgattam még kicsit az együttesről meg Cobainről. Elolvastam a búcsúlevelét is, hát mit ne mondjak durva nagyon. Nehéz megítélni, hogy ha nincs az ő tragédiája mekkora sikereket érhettek volna el, vagy mi várhatott volna még rájuk, biztos benne van az is, hogy az öngyilkossága miatt még jelentőségteljesebb minden zene amit csináltak, viszont ez az album szerintem is simán méltán van ott a legnagyobb klasszikusok között. Szerintem nagyon jó ajánlás volt, én személy szerint sokkal szegényebb lennék most egy ilyen élménnyel. Együttesről, albumról régen nem keresgéltem ennyit célirányosan az interneten. Plusz ez meghozta a kedvemet további, örök klasszikusnak mondott albumok elővételéhez. :)

Köszi az ajánlást! :) 10/9

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. december 14., kedd 20:51

Nirvana - Nevermind

Én is azok közé tartozom akik még sosem hallották egyben az albumot, csak 1-1 számot külön külön, viszont a zenetörténeti jelentőségével tisztában vagyok, szóval nagyon magas elvárásokkal ültem le meghallgatni. Az első számra (Smells like teen sprit) kár is fecsérelni a szót, mestermű, szóval a kérdés az volt, hogy a többi hozza-e ugyan azt a szintet. És nagyjából igen, de mégsem teljesen.
Végig nagyon jó cucc, egyedi hangzással magas minőségben, végig élmény hallgatni, de természetesen az első számhoz nehezen ér fel a nagy része. Számomra a Drain you emelkedett ki, a többi egy fél polccal talán lejjebb van, kivéve még az utolsó számot - az Endless, Nameless az megint mestermű szerintem.
Az említett 3 szám felhúzza de sok albumon a kiemelkedő számok olyanok mint itt a többi. Nálam ez 9/10, nagyon bejött, köszönöm. :agree:
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. december 14., kedd 9:28

nmate írta: Miért nem tanulok belőle, hogy ne itt írjak hosszú hozzászólást, hanem csak másoljam be ide.
Az egész elveszett, bocs nincs időm újra. Majd írok extrát, ha lesz több.

Ajánlásom:
Ratatat - Classics

Elektronikus-postrock-instrumental, 60-70-es évek riffjeinek hangulatával és erőteljes hatásával. Klasszikus, de talán lesz olyan akinek ez új és még mazsolázni is tud belőle.
Egy modern rock együttes és egy európai elektronikus zenész albumjai közül került ez ki győztesen nálam.

YT
Spotify
Tidal
Itt az utolsó ajánlás pörgesse mindenki!
itt megnézhetitek, ki mivel van elmaradva. Kercsó elmaradt ajánlására tekintettel a jövőhetet még felhasználhatjátok pótlásra, de dec 26-tal zárul a kör :-*
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. december 13., hétfő 12:08

Miért nem tanulok belőle, hogy ne itt írjak hosszú hozzászólást, hanem csak másoljam be ide.
Az egész elveszett, bocs nincs időm újra. Majd írok extrát, ha lesz több.

Ajánlásom:
Ratatat - Classics

Elektronikus-postrock-instrumental, 60-70-es évek riffjeinek hangulatával és erőteljes hatásával. Klasszikus, de talán lesz olyan akinek ez új és még mazsolázni is tud belőle.
Egy modern rock együttes és egy európai elektronikus zenész albumjai közül került ez ki győztesen nálam.

YT
Spotify
Tidal

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. december 13., hétfő 11:36

Akkor nmate az utolsó ajánló
Utána a jovohetet megadjuk mindenkinek az elmaradt albumok pótlására (ha szükséges) :)

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2021. december 13., hétfő 10:43

El Sie7e írta: Kercsó lenne a következő ajánló, nmate esetleg tudod mit hoznál, és cserélnétek? (ha kercsó estig nem jelentkezik)
Kercsó, jó lenne ha az ajánlásod előtt pótolnád az értékeléseket :)
bocsi srácok, de nagyon offon vagyok. túl sok kötelező program fut a munka mellett, nincs időm normálisan végighallgatni egyik albumot se, nem hogy épkézláb értékelést írni.
szóval elnézést, de sztornó van részemről a teljes körre. :|
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. december 13., hétfő 9:37

Nekem ok. Majd hozom ma.

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. december 13., hétfő 9:34

Kercsó lenne a következő ajánló, nmate esetleg tudod mit hoznál, és cserélnétek? (ha kercsó estig nem jelentkezik)
Kercsó, jó lenne ha az ajánlásod előtt pótolnád az értékeléseket :)

sebydani

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. december 13., hétfő 8:46

babaking írta: Mehetünk, holnap hozom a Nirvanat. Már lepörgött kétszer de még kap ma egy harmadikat.
Ugyanez :agree:

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. december 13., hétfő 6:44

Mehetünk, holnap hozom a Nirvanat. Már lepörgött kétszer de még kap ma egy harmadikat.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. december 13., hétfő 6:32

Hát, Nirvana sem támasztotta fel a dolgokat :lol:

Vissza: