Nika91127 írta:
Drágáim, az se mindegy, hogy a vakcina a vírus melyik fehérjéje ellen van...
Az egyik ezt támadja, a másik azt.
Bár én full pro oltás vagyok, de nekem pl. pont ez a bajom, hogy nincs a sügéreknek (like me) elmagyarázva, hogy pontosan wtf is van, sőt azt érzem teljesen ignorálva van a dokik/szakértők hangja, színtiszta politikai baromság lett az oltások száma.
Nekem szúrtak 2 astrát, az első úgy elvert, mint jég a határt (mondták is az oltóponton (nyáron a második előtt, amikor kérdezték, volt-e mellékhatás), hogy persze, tök normális, hisz megtörtént aminek kellett, volt immunreakció) --> valószínű nem rózsavíz van az ampullákban, hanem aminek kell. Szóval löktek 2-t, nem a placebo csoport voltam, majd most fél évvel később, menjek a harmadikért, aztán sorban a többiért?
Most akkor mi is van? Bocsánat, de ez azért mégsem az a szint, hogy napi 2 helyett 3 c vitamint vettem be, majd este kipisilem a maradékot. Láttam az izraeli eredményeket a 3. oltásról, hogy aki annyit kapott, a kórház közelébe sem kerül, én is akartam magamnak lövetni egy harmadikat, de majd csak nyáron (hisz lehet, hogy ez tényleg valami laborszökevény, nem árt, ha be van adva).. Eddig mindenhol arról szóltak a hírek, hogy azért 8-9 hónapig kitartanak az oltások ÉS elsősorban az időseknél esik vissza jelentősebben.
Most meg jön (a szokásos) politikai tarvágás, kb. a tudományos alapok nélkül. Nekem annyi a bajom, h egyrészt (számomra) megfelelő módon nincs tájékoztatva a jobbágy, és ezt most már elsősorban politikai és nem orvosi döntésnek gondolom.
Én ebben látok nagyon nagy hiányosságokat. Kb. az az érzésem, hogy belőtték a nyugatiakhoz rendre gyengébb eredményeket mutató rengeteg kínai/orosz szurit, választások előtt nem vállalnak be komolyabb korlátozásokat, szabad a csók, lehet menni mindenhova, de közben olyan számok jönnek, hogy elképesztő.. Nem érzem, hogy tiszta lapokkal játszana akár a mi pártunk és kormányunk, akár az eu, akár a who.. De transzparencia szerintem nagyon nincs.