Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. december 4., szombat 11:12

Sorry a csuszasert, csak most annyi lett hirtelen a melo, hogy meg ma is dolgozok. Faust albuma mar lement amugy, a Bishopot meg holnap meghallgatom edzes kozben, es delutan/estefele irok mindkettorol. :)

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. december 4., szombat 10:24

Bishop Briggs - Church of Scars

Így, hogy később hozom az értékeléseket általában már leírtok mindent, elég lenne csak számot beírni :D
Nem mondom, hogy rossz hangja van a hölgynek, de nekem ez kevés ahhoz, hogy emlékezetes legyen, mind hangban, mind a számokban. Kifejezetten unni nem untam, de olyan nagyon nem is ragadta meg a figyelmemet, a River-en és talán a Water-en kívül hoz egy stabil közepest az album, ez a 2 szám kicsit kiemelkedik.
A White Flag-nek a közhelyfesztiválos dalszövegénél azért kicsit fogtam a fejem, nem néztem utána, de az volt az érzésem, hogy azt szánják a fő "single"-nek, de nekem ugyanaz, mint az előző körben a The Score, vagy amit Merry layton Beutiful Scars számánál beszéltünk, ezeknél a faék, ezerszer hallott szövegeknél nekem jön az idegbaj.

Köszi az ajánlást!
5/10

Amúgy kezdem egyre kulturáltabbnak érezni magam, Azahriah is egyre többször szembejön velem, múltkor meg a Lil Nas barátunk Montero című száma szólalt meg a Rocket League-ben :D

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. december 4., szombat 9:53

El Sie7e írta: nagyon leültünk srácok, mi van veletek, mindenkit megcsapott a karácsony szele? :D
nehogy kihívásnak vegyem és holnap hozzak egy örök klasszikust :kalapos:
Nekem lement kétszer az album de még harmadjára meghallgatom, ma/holnap érkezem az értékeléssel is :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. december 4., szombat 9:44

nagyon leültünk srácok, mi van veletek, mindenkit megcsapott a karácsony szele? :D
nehogy kihívásnak vegyem és holnap hozzak egy örök klasszikust :kalapos:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. december 1., szerda 19:12

Bishop Briggs - Church of Scars

jól állt az albumnak ez a mindössze fél órás hossz :D
olyan kicsit semmilyenke volt, mint a női előadók többsége
nem mondanám, hogy megragadt volna bármelyik szám is, talán még a Baree is mélyebb nyomott hagyott bennem, de azért ez az album annál kiforrotabb volt
voltak a fülnek és a léleknek egész kellemes számok is, mint pl a Lyin' vagy a Water
összességében egy erős közepes ez az album, 6/10
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. december 1., szerda 10:51

Ja amugy a Bareeet mar meghallgattam egy hete, de pont ennyi maradt meg. :lol:

Igazabol nem rossz gondolom en, a mufajan belul, de aligha tud mast felmutatni az ember a szarmazasan kivul, bar ebben az elbaszott iparagban az mar pont eleg. A nyelvezten meg par “párárárán” kivul semmi nem maradt meg, eszre sem vettem hogy a loop miatt ujrakezdodott az album. Mondhatnam, hogy nem az en vilagom, de eleg kozhelyes, de nem tudok ezzel mit kezdeni. Az azahriizé sokkal elorebb van zeneileg. Probalnek tobbet irni, de ez mar sokadjara ilyen tizenket eves puncikat nedvesito taknyos eloado, elfogytak a szavak.

4/10

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. november 30., kedd 16:25

Danheim - Skapanir

Először is, remek ajánlás Faust, pacsi érte. azért ne bízd el magad :mrgreen:
Mindig is imádtam az epikus filmzenéket, meg a skandináv cuccokra is rákattantam az elmúlt években, úgyhogy ez is gyorsan berántott.
Tényleg elég nyomasztó cucc, de azért akad benne pár "vidámabb" track is, pl a Skapanir vagy a Ragnacamp, Hefna, bár lehet csak én látom bele.
Az album közepét néha én is kicsit laposnak éreztem, de nem voltak rosszak azok se.
Én is valami beavatáson éreztem néha magam, a Hefna alatt még bedrogozva is :mrgreen:
A legjobban talán a Kala tetszett, kicsit emlékeztetett Hans Zimmertől a Gotham's Reckoningra. Nagyon powerful.
Biztos előveszem még (meg az albumot is :shifty: :mrgreen: ), köszönöm az ajánlást!

8/10
Kép

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 30., kedd 8:59

BBarni írta: Bishop Briggs- Church of Scars
Nagyjából sosem hallgatok popzenét, de ez nem volt rossz egyáltalán, kellemeset csalódtam.
Ami nagyon tetszett, hogy a zenei alapok egészen eltérőek és 10 szám alatt kitart az a lendület ami az elején megvan. Nem fullad unalomba az album úgy sem, hogy alapvetően nem azért hallgatom, mert nagyon-nagyon odavagyok érte.
A hangja tényleg erőteljes, de azért nem emelkedik ki annyira, hogy a szűk elitbe lehessen tenni - illetve teljesen mindegy milyen stílus a zenei alap, az ő hangja nem igazán alkalmazkodik ahhoz. Kicsit egydimenziós.
A számok közül talán ami jobb, az a River a Dream és a Wild Horses, de valahogy hiányzik az egészből, hogy az agyamba másszon és órák múlva is menjen a fejemben a dallam. Hiába szép és jól kivitelezett, az extra nincs meg.

De köszi, valami kocsmakvízen még jól jöhet ez, mint tudás :D

6/10

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. november 29., hétfő 17:27

BBarni írta: Tidal Babaking kedvéért :mrgreen:
Köszönöm :-*
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. november 29., hétfő 17:27

BBarni írta: Tidal Babaking kedvéért :mrgreen:
Köszönöm :-*
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2021. november 29., hétfő 16:36

Sokat gondolkodtam, hogy végül mit is ajánljak nektek. Igazából a Maneskin és a The Score album lett volna az a kettő, amit nagyon meg akartam mutatni, de az utóbbival Kercsó beelőzött. Nagyon kevés olyan album van, amit az elejétől a végéig szeretek, igazi klasszikust (Guns, Eminem), amit szinte mindenki ismer, nem akartam hozni.

Abban biztos voltam, hogy valamilyen pop zene lesz. Tudom a többségnek feláll a szőr a hátán a műfajtól, de szerintem vannak ígéretes, ötletes zenék innen is, még ha nem is azokat nyomatják a rádióban. Nagyon ismert előadót nem akartam, bár ahogy a zene topikban olvastam Dua Lipa nem számít itt annak, szóval lehet, hogy nem lett volna ezzel probléma. :mrgreen:

Három album közül gondolkodtam, végül amellett döntöttem, amit talán a legkevesebben ismernek, és ami valamiben különlegeset tud mutatni. Ráadásul emlékeim szerint itt még nem nagyon volt olyan album, ahol női volt az előadó és a többségnek tetszett is.

Bishop Briggs- Church of Scars

Talán legtöbben egy számát már ismerhetik, ez pedig a River című szám, amit egy időben rongyosra játszottak a rádióban. A többi száma viszont kevésbé ismert, pedig szerintem azok még jobbak is. Baromi nagy erő van a hangjában, és nagyon jól is használja. A zenei alapok is nagyon rendben vannak (ezeknek a megalkotásában is részt vett), van egy lüktetése az egész albumnak az elejétől a végéig. Az albumon nagyon sok stílus keveredik, érződik klasszikus pop, de folk, rock is, papíron ha jól olvastam, akkor electropop a zene stílusnak a meghatározása. A szövegben nem kell nagy megfejtéseket keresni, szerelmi csalódás, párkapcsolati problémák stb. Nekem nagyon bejött még ahogyan a kórust használták a számokban.

Összességében szerintem egy nagyon jó zenei adottságokkal rendelkező énekesnőről van szó, akinek ráadásul ez volt az első, önálló albuma (a második is hozza ezt a szintet). A zenei alapok is szerintem teljesen rendben vannak, sőt 3-4 szerintem kiemelkedik a legtöbb mai szám közül. Fél óra, szóval annak is hamar lecsorog, akinek esetleg nem annyira tetszik majd.

Spotify
Youtube
Tidal Babaking kedvéért :mrgreen:

babaking

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. november 29., hétfő 16:14

Danheim-Skapanir

Talán az eddig a legérdekesebb ajánlás ebben a körben. Zeneileg nagyon egyben van, jól meg is van csinálva, és hibátlan filmzene lenne belőle.

Ami gyenge pontja az az ének, vagy annak hiánya. Szerintem több szám is elbírt volna éneket, viszont ahol volt ott nem vol lehengerlő, nem adott hozzá számomra sokat.

A zenei szépséget akkor lehet értékelni, ha aktívan odafigyel rá az ember, viszont elég egysíkúnak éreztem ezért sajnos mind2 hallgatásnál háttérzenévé vált egy idő után. Ezt sajnos mi sem szemlélteti jobban, hogy az Skapanirra mindig kicsit felkaptam a fejem, aztán utána csak a Svanrand című számra, aminek az a legnagyobb baja, hogy nem az albumon van és Heilung az előadó - a Tidal mind a kétzser ezt a számot játszotta le automatikusan az album után.

Munka közben nagyon el tudom képzelni, régen tanulás közben is mindig filmzene ment, vagy csak berakni relaxálni de úgy, hogy nem figyelek oda rá.

Nagyon nehéz pontozni, mert testszett ahogy össze volt rakva, jól volt hangszerelve és mégis unalmas lett egy idő után. 7/10 mert igényes a cucc. Ha meglenne benne még valami kis extra, hogy végig fenntartsa a figyelmet/ dinamikusabb lenne akkor 8 vagy jobb is lehetett volna. Ha viszont

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2021. november 29., hétfő 16:01

Issam Alnajjar - BAREE?

Kellemes album volt nagyon. A szoveghez sokat nemtudok hozzafuzni nyilvan.
A gitar itt is nagyon jot tesz a zenenek,szerintem a hangja is rendben van. Ali Gatie mint vendeg enekes kellemes meglepetes volt. :agree:
Ami még tetszett: Mn Gheirik Enti, Baree

Olyan laza kis kellemes album, rádió barát alapokkal.
Nem lettem a rajongója de azért köszi az ajánlást.
Nálam 6/10

Danheim-Skapanir

Huh hát ez sulyos volt.
Nem vagyok a műfaj kedvelője és nem is változott ezután sem a dolog.
A vikingek sorozatot birtam egy időben. Eyfolytában azok a filmkockák villantak be. És valahogy oda is tudom elképzelni. Háttérzenének.

De én személy szerint nemtudnám magamtól hallgatni spontán mert "jó".
Valaki irta hogy olyan tábortuzes kántálós hangulata van. És igaza volt. Ugy éreztem magam mint valami beavatási szertartáson.

Kedvenc nem is lett az albumrol.
De azért a hangulata átjön és nem egy fos a hangzás ezért nálam 3/10
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2021. november 28., vasárnap 18:52

El Sie7e írta: BBarni ma-holnap te vagy a soros az ajánlással, tudod hozni?
Holnap napközben bedobom. :)

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. november 28., vasárnap 16:56

BBarni ma-holnap te vagy a soros az ajánlással, tudod hozni?

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. november 28., vasárnap 16:40

Issam Alnajjar - BAREE?

Kettos erzeseim vannak az albummal kapcsolatban. Tehetseges sracnak tunik, es a hangja se rossz, de tenyleg ilyen tiktokra valo atlagpop az egesz. Mondjuk lehet jobban atjott volna, ha ertek legalabb egy szot is az egeszbol amit enekel. :D Amugy nagy meglepetesemre a Si Tu Vuelas szamot en mar tobbszor is hallottam valahol, ami amugy nekem tetszik is. Emellett a masik szam ami kiemelkedett szamomra az ahol egy noi enekes kozremukodott, az nagyot dobott a szamon. Viszont van az albumon 1-2 olyan nota is ami valami szappanopera hatterzenejenek menne el max, mint peldaul a Ghalta.

Osszessegeben konnyen lement az egesz album, erdekes volt ezen a nyelven ez a stilus, viszont semmit nem adott hozza az eletemhez, bar nem is vett el. Ezt igy egy 6/10-re tudom ertekelni, koszi az ajanlast!

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. november 28., vasárnap 15:26

Elnézést srácok, először csak pontok, és pár sor, költözés közepén vagyok. :(

Issam Alnajjar - BAREE?

Ez nekem kicsit olyan rádiós semmilyen volt, ami nagy kár, mert jobban szeretem, ha valami akár negatívan megmozgat, minthogy sehogy. Nem hiszem hogy később emlékezni fogok rá.

4,5/10

Lil Nas X-Montero

Személy szerint nagyon sajnálom, hogy ez lett végül az irány, amit a kinti rapipar felvett, és tucatszámra jöttek a lil akárkik autotune-al, meg nigga végű sorokkal. 1-2 körrel ezelőtt hozta valaki a Kendrick Lamar albumot, éles a kontraszt a kettő között a belfektetett energiát tekintve szerintem.

3/10

A Danheim album is lement 1x, de azt még emészteném picit, meg átfuttatnám párszor, mert az viszont tényleg kilóg az átlagos cuccok sorából. :agree:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. november 28., vasárnap 14:09

Issam Alnajjar – BAREE?

Hát ezt nem egyszerű értékelni. Természetesen nekem is az első jordán előadó akivel találkozok de meglepő volt hallani a Hadal Ahbek Loud Luxury féle verzióját, azt ismertem korábbról, rádióban elkaptam párszor. Lehet, hogy pont amiatt, hogy ismertem azt a verziót de nekem az eredeti így nem nagyon jött be, pedig ahogy látom magasan azon van a legtöbb hallgatás Spotify-on. Annak kifejezetten jót tett így szerintem ezt a rádiós tuctucosítás :D
Talán a Hada Ghareeb és a Mn Gheirik Enti jöttek be a leginkább a remix mellett, előbbinél a csaj vokálja kifejezetten tetszett.

Lehúzni nem nagyon tudnám egyébként, én is úgy gondolom ahogy mondtátok. Van egy jó közepes hangja a srácnak, X faktor és hasonló műsorokba kifejezetten passzolhat is de mint album nem igazán fogott meg, nem került hozzám közel. A nyelv hiába kuriózum nem adott az élményhez hozzá, plusz ha már felmerült az Azahriah párhuzom, nála a zenét magát sokkal erősebbnek érzem. Mint ajánlás szerintem jó de meglepődnék ha a jövőben jordán előadókra csapatnám majd, viszont nem mentem tőle a falnak és a háttérben egész kellemesen eldalolgat a srác :kalapos:

Pontokban kifejezve 10/5.5, köszi mégegyszer. :)

Danheim - Skapanir

Wow, na ez viszont meglepett. Számítottam rá, hogy valami furcsasággal állsz majd elő Faust de ez kifejezetten tetszett. :kalapos:

Nem igazán vagyok jártas a stílusban, sőt hasonlót se hallottam sose. Ami nagyon tetszett, hogy eszméletlen mennyire minőséginek hangzik az egész. Nagyon jól meg van komponálva az elejétől a végéig és - legalábbis számomra- itt tök jól hallatszik miért is követik egymást az adott számok. Sok albumnál az a gondom, hogy nem alkot egy egészet, mintha csak egymás után lennének dobálva a számok, itt pont az ellenkezőjét éreztem, tök jó kis utazás volt az Introtol kezdődően. Utána ahogy jött a Kala ott már éreztem, hogy ez nagyon jó cucc lesz, nagyon jól megadta a hangulatot. Tény, amit Máté is mondott, hogy a Skapanir után rátett még egy lapáttal, onnantól nagyon erős minden szám kivéve a Reida, az tetszett a legkevésbé. Ott valamiért nagyon féltem attól, hogy elkezd valaki hörögni és elrontja az egész élményemet :lol:

Szerintem ez egy nagyon jó ajánlás volt, mind minőség, mind stílus tekintetében. 3x ment le összesen az album amitől a végére kicsit be is sokalltam de ritkán tuti elővennék valami hasonlót, szóval jöhetne majd még valami hasonló cumó akár privátban is. :kalapos: Nincs gondom az északi dolgokkal de nem is igazán vagyok jártban bennük, sem mitológia, zenék vagy filmek terén, talán ezért is ütött nálam ekkorát az album, mindenesetre nagyon kellemes meglepetés volt és kiválóan szórakoztam végig, élőben még ennél is jobb lehet.

10/8, köszi Faust! :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. november 27., szombat 11:20

Danheim - Skapanir

Sok mindent nem tudok mondani, nekem is az utolsó pár szám kivételével ilyen semmilyen videojáték háttérzeneként ment le. Az utolsó pár szám már élvezhetőbb volt.
Magáról az albumról tényleg nem tudok többet mondani, bocs. Az, hogy jó ajánlás volt-e azt se tudom egyértelműen eldönteni, mert a stílus nekem új, viszont akárhányszor lement az album és továbbvitt a Spotify ilyen-olyan hasonló lejátszási listára, szinte csak jobb (vagy legalábbis számomra élvezhetőbb) számok jöttek velem szembe, mint ami az albumon volt.

Úgyhogy a stílus miatt pacsi, a számok miatt már annyira nem :/

4,5/10

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. november 25., csütörtök 15:43

Lil Nas X-Montero
Bocsi a késésért. 2x lepörgettem, gondoltam másodjára majd jobban megtetszik. Hát nem :mrgreen: Nmate és Faust véleményén vagyok. Nálam ez majdhogynem értékelhetetlen, semmit nem tudnék kiemelni. Talán az Am I Dreaminget, ha a többi is hasonló, akkor nem lett volna ez annyira rossz. Egyáltalán nem vagyok otthon a rapben, de hogy Eminemet senki meg sem közelíti, abba szinte biztos vagyok :D
3/10

Issam Alnajjar – BAREE?
Ez már azért hallgathatóbb volt mint az előző. A nyelv baromi idegesítő, de zeneileg, hangzásilag rendben volt. Az arab Azahriah. 17 évesen egyáltalán nemrossz ez. a Hadal Ahbek-en majdnem 100 milliós megtekintés, azé' az notbad :ozil: A gitár sokad dob rajta, pl. a Mn Gheirik Enti refrénjén. Volt 1-2 gyengébb, unalmasabb nóta de összességében jó volt ez. Mármint jó ajánlás :mrgreen: 5,5/10

A Danheim-mel is jövök még a héten, de addig még egyszer biztos le fog menni, fasza cucc.
Kép

Vissza: