OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Joseph
Kedvenc játékosaid: Guti, Zidane, Figo

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Joseph » 2021. november 24., szerda 23:55

Marky írta:
cart írta: Sajnos az IT fejlődési iránya az hogy egyre kevésbé kell érteni komplex dolgokhoz mivel mindenre van már bejáratott technológia amit csak használni kell.
Egy idealizalt marketing bemutaton esetleg. A valosagban az osszes ilyen “csinald magad”, “no-code” eszkoz egy iszonyatos szivatas a normalis munkara nezve, de a fejesek benyaljak, hogy most mar a penzugyes es a HR-es is kepes lesz kivaltani egy fejlesztot… A bejaratott keretrendszerekhez, technologiakhoz legalabb erteni kell, rendszerbe illeszthetok es testreszabhatok. Egy statikus Excel makro szintjen levo eszkozzel meg marad a kulimunka, amit Kumarek 10-ed aron megcsinalnak.
Ha jo IT karriert akarsz, akkor tovabbra is mely ismeretekre es rendszerszemleletre van szukseged, hogy a Kumarek altal is elvegezheto kulimunkat kiegeszitsd kreativ megoldasokkal, ami tenylegesen penzt is fog termelni.
Nah igen, ezek a no-code eszközök, mint amit a Microsoft Power Apps néven futtat eléggé problémás és nálunk is nyomják ezerrel. Csak amikor meglátja egy IT háttér nélküli ember, akkor elszörnyed, hogy neki itt mit kell csinálni...
Az Excel makrókat pedig tessék békénhagyni :mrgreen: Sok cég abban akar még könyvelési riportokat automatizálni, optimalizálni, amivel keresem is a kenyerem félig-meddig :D, Mondjuk tele van korlátokkal, ha már egy magasabb programozási nyelvhez kell hasonlítani, de nah ezt kell szeretni :mrgreen: .

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2021. november 24., szerda 20:41

Halfkey írta: Az nyilvánvaló hogy ITsra csak egyre több szükség lesz - de az is hogy a self service is egyre elterjedtebb lesz.
Hát egy darabig biztosan..de majd ez szépen lassan csökkenni fog. Mert már vannak AI által készitett weboldalak. Aztán ott vannak a software defined networkök. Pl olyan WAN hálózatok amik automatikusan konfigolja két végpont között a dolgokat és csak finomhangolnod kell. Ugyan ez pl tűzfal esetén..hogy megmondja mit kellene beraknod a konfigba, mi a felesleges config. Ugyan ez megvan már storageban is...Szóval inkább programozókból meg devops fejlesztők iránt lesz igazán nagy igény..
aztán még meg se emlitettem a felhő szolgáltatókat..azure, aws és társai.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 24., szerda 20:38

Tjacks írta:
Realista24 írta:

Nekem ma 10,5 óra jutott a 8 órára. Multikulti én így szeretlek :mrgreen:
No offense, de ennek mi értelme? Soha nem fogom megérteni a munkáltató szempontjából. Nekem csak havi 1x 2órás meetingem van,de akkor is úgy érzem a 70% felesleges. :(
Munkakör függő. Nálam a mai indokolt volt, de én az vagyok aki simán nemet mond egy meetingre ha úgy van.
Viszont vannak meeting függők a cégnél, aztan panaszkodnak hogy semmire nem volt idejük.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 24., szerda 20:18

Halfkey írta:a self service is egyre elterjedtebb lesz.
Azzal nincs baj, ha egy bizonyos szintig AtlagJanos is megtudja oldani a sajat dolgait, sot meg jo is, ha nem kell minden hulyesegert a draga mernokorat pazarolni. A gond akkor van, ha a kepzett szakembereket kenyszeritik bele ilyen toolok hasznalataba, mert valamelyik fejesnek csurran egy kis penz a zsebebe a beszallitotol. :)
Szemelyes tapasztalatom van ezzel kapcsolatban es barmennyire is szeretem a munkahelyemet, hosszutavon nem fogom birni azt, hogy ezekkel a szogegyszerure butitott eszkozokkel kellene valami nagy komplexet epiteni. Ilyenkor vagy szethackelem az eszkozt, hogy normalisan lehessen haladni, vagy kattintgatok mint egy felorult es monoton munkaval osszeganyolom a feladatot. A ceg szempontjabol nincs kulonbseg, mert a feladat kesz lesz, viszont ezzel elriasztjak a szakembereket.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 24., szerda 19:52

Az nyilvánvaló hogy ITsra csak egyre több szükség lesz - de az is hogy a self service is egyre elterjedtebb lesz.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 24., szerda 19:50

Halfkey írta: Ez nem feltétlen baj. Egy kezdő cég nem engedheti meg magának azt az infrastruktúrát, jó a gazdaságnak ha van olcsó belépési opció.
Abszolut igazad van, arra reflektaltam ezzel, hogy egyre kevesbe lesz szukseg az it-ban szakemberekre. Belepo szinten ezek a drag&drop megoldasok mukodokepesek, de borzalmas a scalabilityjuk nagy atlagban.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. november 24., szerda 19:49

Halfkey írta: Amúgy ez mekkora, ha csababarca asszonyát előléptetik madridomos fórumbeszélgetés alapjân, csak átnevezi magát csabamadridra nem? :mrgreen:
Kérdés, hogy miután megtörtént a csere Ziroval és 0,33-as előrántott dobozzal, azután is névváltás lenne még a cél. :mrgreen: :mrgreen:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 24., szerda 19:48

cart írta: Attól hogy nem tetszik még ez a valóság. Mivel az IT elsődlegesen humán erőforrás korlátos ezért a technológiák komplexitását kell annyira csökkenteni hogy minél szélesebb réteg számára elérhető legyen a területre való belepes. Ez ha tetszik ha nem azt fogja eredményezni hogy egyre egyszerusodni fognak a technológiák amit mindenki használni fog.
Van egy egyensúly ami be fog állni. Olcsó legyen, de ne túl bonyi. RPA pont jó példa, sokan mennek vele, de alapvetően nehezen lesz nyereséges, ugyanúgy kell fejlesztő karbantartani a scripteket, de még a szoftverért is fizetsz és nem biztos, hogy a te igényeidre van szabva. Nagyon helyzetfüggőek ezek.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2021. november 24., szerda 19:47

Realista24 írta:
CS0ki írta: Én is a túlfizetett, semmirekellőm irodisták világát élem. :) De most legalább full time home office pár hete, "békeidőben" 50%.

Napi másfél óra meetingnek örülnék, múlt szerdán a 8 órás munkaidőbe 12 órányi meeting volt betéve... :roll:
No offense, de ennek mi értelme? Soha nem fogom megérteni a munkáltató szempontjából. Nekem csak havi 1x 2órás meetingem van,de akkor is úgy érzem a 70% felesleges. :(

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 24., szerda 19:45

géza írta:
cart írta: Attól hogy nem tetszik még ez a valóság. Mivel az IT elsődlegesen humán erőforrás korlátos ezért a technológiák komplexitását kell annyira csökkenteni hogy minél szélesebb réteg számára elérhető legyen a területre való belepes. Ez ha tetszik ha nem azt fogja eredményezni hogy egyre egyszerusodni fognak a technológiák amit mindenki használni fog.
Aztan majd ha komolyabb akar lenni a ceg, akkor felvesznek szaktudassal rendelkezo embereket is, hogy helyre tegyek a foshalmazt amit "epitettek" addig. Forras: ebbol elek :mrgreen:

Szerencsere engem elkerulnek a tomeges meetingek, de baratnomnek volt a korabbi cegenel olyan, hogy volt pre- es post meeting is, ahol felkeszultek a meetingre, majd megbeszeltek azt. Tiszta kabare.
Ez nem feltétlen baj. Egy kezdő cég nem engedheti meg magának azt az infrastruktúrát, jó a gazdaságnak ha van olcsó belépési opció.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 24., szerda 19:43

Aztan majd ha komolyabb akar lenni a ceg, akkor felvesznek szaktudassal rendelkezo embereket is, hogy helyre tegyek a foshalmazt amit "epitettek" addig. Forras: ebbol elek :mrgreen:

Szerencsere engem elkerulnek a tomeges meetingek, de baratnomnek volt a korabbi cegenel olyan, hogy volt pre- es post meeting is, ahol felkeszultek a meetingre, majd megbeszeltek azt. Tiszta kabare.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 24., szerda 19:42

Amúgy ez mekkora, ha csababarca asszonyát előléptetik madridomos fórumbeszélgetés alapjân, csak átnevezi magát csabamadridra nem? :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 24., szerda 19:32

CS0ki írta: Én is a túlfizetett, semmirekellőm irodisták világát élem. :) De most legalább full time home office pár hete, "békeidőben" 50%.

Napi másfél óra meetingnek örülnék, múlt szerdán a 8 órás munkaidőbe 12 órányi meeting volt betéve... :roll:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. november 24., szerda 19:28

Na az jó CSOki, hogy te legalább így fogod fel. Engem is baromira idegesít, hogy bezsúfolnak egy rakat meetinget, ahol a szereplési mániás emberek, mindenféle szakmai tudás nélkül hadoválnak, majd a meeting után jönnek hozzám, hogy ugye meg tudod csinálni, amit ”ígértünk”. :lol: :D

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. november 24., szerda 19:21

Én is a túlfizetett, semmirekellőm irodisták világát élem. :) De most legalább full time home office pár hete, "békeidőben" 50%.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2021. november 24., szerda 19:00

Attól hogy nem tetszik még ez a valóság. Mivel az IT elsődlegesen humán erőforrás korlátos ezért a technológiák komplexitását kell annyira csökkenteni hogy minél szélesebb réteg számára elérhető legyen a területre való belepes. Ez ha tetszik ha nem azt fogja eredményezni hogy egyre egyszerusodni fognak a technológiák amit mindenki használni fog.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 24., szerda 18:49

cart írta: Sajnos az IT fejlődési iránya az hogy egyre kevésbé kell érteni komplex dolgokhoz mivel mindenre van már bejáratott technológia amit csak használni kell.
Egy idealizalt marketing bemutaton esetleg. A valosagban az osszes ilyen “csinald magad”, “no-code” eszkoz egy iszonyatos szivatas a normalis munkara nezve, de a fejesek benyaljak, hogy most mar a penzugyes es a HR-es is kepes lesz kivaltani egy fejlesztot… A bejaratott keretrendszerekhez, technologiakhoz legalabb erteni kell, rendszerbe illeszthetok es testreszabhatok. Egy statikus Excel makro szintjen levo eszkozzel meg marad a kulimunka, amit Kumarek 10-ed aron megcsinalnak.
Ha jo IT karriert akarsz, akkor tovabbra is mely ismeretekre es rendszerszemleletre van szukseged, hogy a Kumarek altal is elvegezheto kulimunkat kiegeszitsd kreativ megoldasokkal, ami tenylegesen penzt is fog termelni.

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. november 24., szerda 18:48

cart írta: Sajnos az IT fejlődési iránya az hogy egyre kevésbé kell érteni komplex dolgokhoz mivel mindenre van már bejáratott technológia amit csak használni kell. Például egy fél éves bootcamp alatt elsajatithatoak az alapok amivel el tud helyezkedni az ember.

Ennek az az oka hogy mennyiségre is nehéz megfelelő munkaerőt találni, főleg itthon. A többihez pedig komoly matematikai vagy természettudományi tudás szükséges ami még ritkábban fordul elő.

Valamint a fejlesztesi folyamatok a nagy fluktuacio miatt úgy kell felepulniuk hogy minél könnyebb legyen a kieső munkaerőt pótolni.
Attól függ melyik területén az IT-nek dolgozol, mit kódolsz, milyen rendszerek.A komplexitás is teljesen kód és rendszer függő.

Nálunk sokszor a tervezési munka a legnehezebb része, az hogy melyik szabálynak megfelelően, hogyan tedd hozzá a kódodat, úgy hogy a meglévő funkciót ne barmold össze.

Sokkal több idő megy el a tervezéssel és a tesztekkel, mint magával a kódolással. Sajnos pont ezeket akarják állandóan lecsökkenteni, de ha nem hagysz időt a tervezésre, az meg is fog látszódni az eredményen.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2021. november 24., szerda 18:36

Sajnos az IT fejlődési iránya az hogy egyre kevésbé kell érteni komplex dolgokhoz mivel mindenre van már bejáratott technológia amit csak használni kell. Például egy fél éves bootcamp alatt elsajatithatoak az alapok amivel el tud helyezkedni az ember.

Ennek az az oka hogy mennyiségre is nehéz megfelelő munkaerőt találni, főleg itthon. A többihez pedig komoly matematikai vagy természettudományi tudás szükséges ami még ritkábban fordul elő.

Valamint a fejlesztesi folyamatok a nagy fluktuacio miatt úgy kell felepulniuk hogy minél könnyebb legyen a kieső munkaerőt pótolni.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 24., szerda 18:16

cart írta:Mit jelent a jobb hely?
Komplex. Keresni kell, de leélhetem úgy is az életemet egy multiban, hogy "máshol sem jobb". Mondták nekem ezt 4 éve, mégis találtam annál jobbat.

Vissza: