Az előttem szólok már minden lényeges dolgot leírtak, de hát így jár az, aki hétvégére hagyja az ajánlás megtekintését

Tipikus amerikai western, a zsáner hanyatlásának idejéből, de ehhez képest még elég élvezetes is, bár én is úgy vagyok vele, mint Faust, hogy a spagetti western inkább az én világom, itt a többetek által említett Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!szerelmi szál engem is ledobott néha a filmről, de valószínűleg a fegyverpárbajokat és a karakterek egydimenziós attitűdjét akarták a készítők árnyalni

Mindenesetre minden benne van, amit e műfajtól várunk: poros kisváros, gyilkosságok és arra adott reakciók, szép nagytotálok a tájról, naplemente és a vélt vagy valós indokok mentén cselekvő fegyverhősök. Mindez ugyan bejáratott panelek mentén, mégis működik a film, mert a színészek hozzák a kötelezőt (Val Kilmer és Kurt Russel kiemelkednek), a rendezés és a forgatókönyv sem tartalmaz bántó hibákat, a zene pedig jól festette alá a cselekményt, ezért e vasárnapi esős, szürke napon nagyon is megfelelt

Köszönöm az ajánlást, nálam ez 6,5/10