OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 19., péntek 17:08

sámat írta:
Nika91127 írta:
Ahj, komolyan, ne kezdjük újra ezt.

Ha egy olyantól kapnád az oltást, aki saját magának nem adja be, mennyire lenne hiteles?

Az eü-ben fel lehetett mondani, úgy hívják, hogy a "szolgálati jogviszony alá nem írása". Aki aláírta, a rendkívüli helyzetre tekintettel nem mondhat fel. De neked felmondhatnak, ha nem oltatod be magad. Tehát nincs senki se kényszerítve, mint ahogyan itt páran gondolják, hanem aki nem akarta felvenni az oltást, az már nem az eü-ben dolgozik :)

Mindenesetre, ne aggódjatok, ha majd a sok oltott eü-s belehal az oltás szövődményeibe, akkor nem lesz aki fenntartsa az amúgy is haldokló eü rendszert :) Szóval csak óvatosan az "oltástól halt meg meg jött ki tumora meg mindene" jellegű kontentókkal.

Köszi és puszi minden oltott és oltatlan madrisitának.
És hehének is :-* :mrgreen:
Mit kezdtem újra? Írt egy tényt a kolléga és én is írtam egyet. Aztán feltettem egy kérdést, hogy mi a helyzet az eü-ben az említett dologgal kapcsolatban, és megkaptam a választ. Ég világon semmit nem írtam az oltás mellett vagy ellene. Mondjuk, ha az nem kényszerítés, hogy bizonyos szakmákban nem mondhatsz fel, amíg a kormány úgy gondolja, akkor nálad nem tudom, h mi számít annak :roll:

A kérdésre válaszolva: egyáltalán nem lenne hiteles. Egyébként aki az egészségügyben dolgozik, az miért nem akar oltatni, mivel magyarázza?
Százszor megvalaszolva már, mert ők is emberek és nem vagyunk egyformák. Van köztük Nika meg hehe.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 19., péntek 16:38

Gratulálok, ezt viszont külön kellett volna írni.
de kis ostoba vagy, ha azt hiszed, hogy nem direkt irtam ugy, emeltem ki vastaggal, es tettem a smileyt utana. :/ :x

Csak probalom kovetni a trendeket, ahogy itt oly sokan hasonloan nem tudnak helyesen irni :kalapos:
thereisonly1ronaldo

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. november 19., péntek 16:22

hehetheoriginal írta:
Főleg úgy, hogy tele van helyesírási hibákkal az amit nekem írt, meg általában véve is.
az ekezetekre gondolsz?
Nem ugyanaz a szint es kategoria a ketto.
Nem eloszor latom toled, hogy az egybe es különiras nem megy, pusztán a jövendő nemzedek erdekeit szem elott tartva fejeztem ki aggodalmam a temaban.

De ne aggodj, nem te vagy az egyeduli, aki igy irja, megvagyok áldva veletek :mrgreen:
Gratulálok, ezt viszont külön kellett volna írni. :lol:
Igekötős igék harmadik alakja, amikor egy szó szorul az igekötő és az ige közé. Ezesetben a megáld igét használtad szenvedő szerkezetben, ami amúgy nem létezik a magyar nyelvtanban, de ha létezne, akkor helyesen: meg vagyok áldva. :D
Itt se vagyok. :mrgreen:

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. november 19., péntek 15:49

Nika91127 írta:
sámat írta:
Ezt nem vitatom, ebben igazad van…ahogy az is tény, hogy jómagam (keddi állapot szerint) még nem voltam fertőzött a négy hullám alatt, vagyis senkit sem fertőztem meg és nem veszélyeztettem senki életét.

Közben tilos az egészségügyben felmondani, de kötelező nekik oltatni, valaki tegye helyre ezt nekem.

Ha egy olyantól kapnád az oltást, aki saját magának nem adja be, mennyire lenne hiteles?

Az eü-ben fel lehetett mondani, úgy hívják, hogy a "szolgálati jogviszony alá nem írása". Aki aláírta, a rendkívüli helyzetre tekintettel nem mondhat fel. De neked felmondhatnak, ha nem oltatod be magad. Tehát nincs senki se kényszerítve, mint ahogyan itt páran gondolják, hanem aki nem akarta felvenni az oltást, az már nem az eü-ben dolgozik :)

Mindenesetre, ne aggódjatok, ha majd a sok oltott eü-s belehal az oltás szövődményeibe, akkor nem lesz aki fenntartsa az amúgy is haldokló eü rendszert :) Szóval csak óvatosan az "oltástól halt meg meg jött ki tumora meg mindene" jellegű kontentókkal.

Mit kezdtem újra? Írt egy tényt a kolléga és én is írtam egyet. Aztán feltettem egy kérdést, hogy mi a helyzet az eü-ben az említett dologgal kapcsolatban, és megkaptam a választ. Ég világon semmit nem írtam az oltás mellett vagy ellene. Mondjuk, ha az nem kényszerítés, hogy bizonyos szakmákban nem mondhatsz fel, amíg a kormány úgy gondolja, akkor nálad nem tudom, h mi számít annak :roll:

A kérdésre válaszolva: egyáltalán nem lenne hiteles. Egyébként aki az egészségügyben dolgozik, az miért nem akar oltatni, mivel magyarázza?

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 19., péntek 15:46

Főleg úgy, hogy tele van helyesírási hibákkal az amit nekem írt, meg általában véve is.
az ekezetekre gondolsz?
Nem ugyanaz a szint es kategoria a ketto.
Nem eloszor latom toled, hogy az egybe es különiras nem megy, pusztán a jövendő nemzedek erdekeit szem elott tartva fejeztem ki aggodalmam a temaban.

De ne aggodj, nem te vagy az egyeduli, aki igy irja, megvagyok áldva veletek :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 19., péntek 15:27

Sok orvos már sutyiba belotte a gyereknek. 4 helyett 1mlt kell beadni.
Orvos mondta, very reliable.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. november 19., péntek 15:18

sámat írta:
El Sie7e írta:
Az mondjuk tény kérdés hogy az oltatoanok jobban (hosszabb ideig, nagyobb dozisban) fertoznek mint az oltottak.
Ezt nem vitatom, ebben igazad van…ahogy az is tény, hogy jómagam (keddi állapot szerint) még nem voltam fertőzött a négy hullám alatt, vagyis senkit sem fertőztem meg és nem veszélyeztettem senki életét.

Közben tilos az egészségügyben felmondani, de kötelező nekik oltatni, valaki tegye helyre ezt nekem.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 19., péntek 14:59

Realista24 írta: van már erre gyakorlat?

On az offban: mi van akkor ha a tanár nem oltatja be magát? Ők, elkuldik fizu nelkulire. De mi lesz az osztállyal?
Nálunk ma ment 6.-os kisgimis osztály karanténba, az a 8 fő is akit beoltottak már.
Nekik hétfőtől péntekig digitálisan kell megtartani az órákat, legalább 50%át.

Elvileg elküldik.
De erről személyesen nem tudok nyilatkozni, mert nálunk 100%os az oltottsàg, technikai személyzetet is beleértve.
Àtveszi más gondolom, meg igazítanak az órarenden, stb.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. november 19., péntek 14:58

El Sie7e írta:
sámat írta:
Azt már tegnap megtették, amikor azt írták, hogy én és hasonszőrű társaim "mások életét veszélyeztetjük" :roll:
Egy szavát sem tudom komolyan venni, ahogy sokan mások sem, és ezt maguknak köszönhetik, unalmas a sok lózung. Nem mintha az én szavazatom hiányozna neki, azzal a 2,5-2,8 millióval elvan 12 éve.
Az mondjuk tény kérdés hogy az oltatoanok jobban (hosszabb ideig, nagyobb dozisban) fertoznek mint az oltottak.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 19., péntek 14:53

csababarca írta:
Realista24 írta:
Gondolthattad azt is, hogy én írtam rosszul :kalapos:
Nem az én stílusom másra kenni a saját hibámat:)
De akkor még nem tudhattad :kalapos:
Mindegy, tul van ragozva. Én értékelem hogy válaszoltál :mrgreen: van már erre gyakorlat?

On az offban: mi van akkor ha a tanár nem oltatja be magát? Ők, elkuldik fizu nelkulire. De mi lesz az osztállyal?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 19., péntek 14:51

Realista24 írta:
Nem az én stílusom másra kenni a saját hibámat:)

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 19., péntek 14:49

csababarca írta:
füst írta: Ez nem grammarnazi dolog volt, más a jelentése a kérdésnek ha egybe van írva és más ha külön.
Hibáztam egyet, amit elismerek, de ebből következtetni, hogy nem tudom az igekötős igéket, meg "tanár létemre" dolgokat írni, nem értem mire fel.
Most ebbe tudott belekötni, kis személyeskedés sosem árt.

Főleg úgy, hogy tele van helyesírási hibákkal az amit nekem írt, meg általában véve is. Persze ő nem tanár, így az nem probléma.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 19., péntek 14:38

füst írta: Ez nem grammarnazi dolog volt, más a jelentése a kérdésnek ha egybe van írva és más ha külön.
Hibáztam egyet, amit elismerek, de ebből következtetni, hogy nem tudom az igekötős igéket, meg "tanár létemre" dolgokat írni, nem értem mire fel.
Most ebbe tudott belekötni, kis személyeskedés sosem árt.

Főleg úgy, hogy tele van helyesírási hibákkal az amit nekem írt, meg általában véve is. Persze ő nem tanár, így az nem probléma.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. november 19., péntek 13:47

Ez nem grammarnazi dolog volt, más a jelentése a kérdésnek ha egybe van írva és más ha külön.

Ezért nem árt tudni hány óra van délben. :D

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 19., péntek 13:39

hehetheoriginal írta: sokat jelentene sok mindenki szamara tanar letedre, ha az igekötős igek irasat magtanulnad……
Köszi a tanácsod:)

Majd szóljatok amikor leállunk grammarnazit játszani.
De a legjobb az lenne ha leülnénk, Te megtanítod nekem az igekötős igék használatát, én meg az ékezetek használatát, ha már belekötöttél ebbe.
Pipita írta:
Ezt megkérdezhetem, hogy hogy van biztosítva? Kapnak laptopot meg netet a rászorulók?

Vagy elit iskolában vagy politikus gyerekeknél? :mrgreen:
Nem tudom, nálunk nincs ilyen probléma, de tudok olyanról ahol van.
Pl általános suliban ahol anyum tanított, ott volt pár gyerek akiknek a tanárok elkészítették a vázlatot, feladatokat, kinyomtatták és elvitték azon gyerekeknek, akik jelezték, hogy nincs eszközük.
Máshol nem tudom, hogy oldják/oldották meg.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. november 19., péntek 13:24

sámat írta:
'shutterisland írta:
arra gondoltam, hogy nem babusgatta az oltatlanokat, hanem rendesen belejuk allt ezzel a mondattal, biztos kiveri majd a biztositekot.
nem tudom a tettek kovetik e, de eleg eros mondat volt, azt hittem finomabban inspiralja oket. :mrgreen:
Azt már tegnap megtették, amikor azt írták, hogy én és hasonszőrű társaim "mások életét veszélyeztetjük" :roll:
Egy szavát sem tudom komolyan venni, ahogy sokan mások sem, és ezt maguknak köszönhetik, unalmas a sok lózung. Nem mintha az én szavazatom hiányozna neki, azzal a 2,5-2,8 millióval elvan 12 éve.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. november 19., péntek 13:18

'shutterisland írta:
Mit vállalt be? Mert ezt én sem tudom értelmezni.
arra gondoltam, hogy nem babusgatta az oltatlanokat, hanem rendesen belejuk allt ezzel a mondattal, biztos kiveri majd a biztositekot.
nem tudom a tettek kovetik e, de eleg eros mondat volt, azt hittem finomabban inspiralja oket. :mrgreen:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 19., péntek 13:11

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. november 19., péntek 12:55

Pipita írta:
'shutterisland írta: ez mondjuk pirospont orbannak, hogy fel evvel valasztas elott nem jopofizik a ket tuz kozott, hanem bevallalja, hogy tobbszazezren belazadnak majd.
hű, óriási áldozatot vállalt. :lol: :lol: :lol: azt olvastad hogy ausztriában mi van? Mi meg még mindig nem védekezünk semmit. Ja, kötelező lesz a maszk, bocs. :lol: :lol:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. november 19., péntek 12:49

'shutterisland írta: ez mondjuk pirospont orbannak, hogy fel evvel valasztas elott nem jopofizik a ket tuz kozott, hanem bevallalja, hogy tobbszazezren belazadnak majd.
hű, óriási áldozatot vállalt. :lol: :lol: :lol: azt olvastad hogy ausztriában mi van? Mi meg még mindig nem védekezünk semmit. Ja, kötelező lesz a maszk, bocs. :lol: :lol:

De legalább plakát az van, ha már kormányzás még mindig nincs.

Vissza: