Nika91127 írta:
Toti írta:
valamit tudnál írni róla? esetleg saját véleményt.
Lent többször írtam, nem értek hozzá, szakterületileg messze állok tőle, mint hentes a kémikustól. Így hallgatok az okosabbakra

Olvasgatok a témában, de szakmai kompetencia hiányában érdemi véleményt nem tudok formálni - ahogy a társadalom 99.99%-nak se kéne a szükség tudás hiányában. Én belátom a korlátaim.
Valaki ilyesmit akarok már kifejteni pár nap óta. Én teljesen fogalmatlan vagyok a témában. És ahogy írod, az emberek is szinte kivétel nélkül! Miért akar mégis egy csomó ember okos lenni ezekben a kérdésekben? Épp hogy megvan a 8 általános, de ő tudja, mennyi idő alatt lehet kifejleszeni egy vakcinát. Vagy éppen diplomás jogász, szóval ő kurvára tudja, hogy a vírus milyen módon mutálodik. Én annyira érzem magam okosnak, hogy felfogjam, rohadtul nem vagyok okos ezekben a dolgokban, egyáltalán nem értek hozzá, semmit nem tudok a virusokrol, az intenzív ellátás mikentjeről, a kis részecskék terjedési módjáról maszkon keresztül, a gyógyszer tesztelés módszertanáról, stb. Nekem csak annyi eszem kell, hogy legyen, hogy tudjam, nem értek hozzá, ezért arra hallgatok, aki a legnagyobb valószínűséggel tudja a válaszokat (az adott témakör szakértőinek nagyobbik része) . Nem biztosan, csak a legnagyobb valószínűséggel. Biztos, hogy sok dologban tévednek az adott szakemberek, bizonytalanok még, de az biztos, hogy ezerszer megalapozottan mondanak bármit, mint a hentes a sarkon a saját kis világából. (ahogy fordítva, ne a virologus magyarázzon nekem, hogy hogy kell a húst feldolgozni, az a hentes szakterulete, meg nem bánt a henteseket, egy fokkal persze kevésbé bonyolult tudomány a hús feldolgozás ) Meg érdekesség kedvéért nem baj, ha pár szó értelmét, egyszerűbb összefüggéseket magam is látok, ami kapcsán hümmögök egyet, hogy jéé, tényleg.
Ja, meg ugye ahhoz kell még némi értelem, hogy az információ forrása mi legyen, persze annál, aki legalább addig eljutott, hogy nem ő maga a tudás kiapadhatatlan forrása.