Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 16., kedd 6:51

hehetheoriginal írta: https://index.hu/belfold/2021/11/15/hon ... szervezet/

Pont errol beszelek, amikor arrol van szo, hogy ez a szar helyzet nem az oltatlanok, hanem a mindenkori politika hibaja.
Konnyu kitolteni a haragot par kezzel megfoghato hus-ver szerencsetlenen, a felszint kapargatva, es nem a problema gyokeret megoldani, az elerhetetlen politikusokat, rendszert valtani.
"Pár" :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 16., kedd 6:49

https://index.hu/belfold/2021/11/15/hon ... szervezet/

Pont errol beszelek, amikor arrol van szo, hogy ez a szar helyzet nem az oltatlanok, hanem a mindenkori politika hibaja.
Konnyu kitolteni a haragot par kezzel megfoghato hus-ver szerencsetlenen, a felszint kapargatva, es nem a problema gyokeret megoldani, az elerhetetlen politikusokat, rendszert valtani.
thereisonly1ronaldo

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2021. november 15., hétfő 22:01

En is ma voltam pont Aldiban. A maszkviseles aranya kb 10-bol 3 volt.ami fejlodes kb masfel hete amikor utoljara voltam bevasarolni akkor olyan 30-bol 1 volt az arany az intersparban.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2021. november 15., hétfő 17:04

Csak akkor megyek boltba, ha nagyon muszáj, akkor is általában az ALDI-ba, mert ott kevesen szoktak lenni. Ma sem voltak sokan, de katasztrófa.
Az öregasszonynak oda kell vinnie a kisunokáját "levegőzni", aki prüszköl, mint az állat, mindenre és mindenkire, apukának is a kislányát, aki szintén.
Várandós nők nagy hassal, telefon a fülön, mindent összefogdosunk, aztán tapogatjuk az arcunkat, nyúlkálunk a szemünkbe, gratulálok.
A krákogós öregasszony telibe okádja a szalagot, aztán megsértődik, mert jelzem neki stb.

Természetesen csak rajtam meg a kasszás kislányon volt maszk, a többiek (20-25 ember) leszarták.

Narancsék megrohadhatnak, hogy a választás közeledtével fosnak bevezetni alapvető dolgokat.

A mandin bírom, hogyha ez felvetődik, akkor a sok nersevik szektatag elintézi annyival, hogy nincs megtiltva a viselése...
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. november 15., hétfő 16:28

Realista24 írta:
illgner írta:

Arról szól minden, hogy nem lehet kötelezővé tenni az oltást. Elég kétszínű a politika, mert nem meri elrendelni a kötelezővé tételét, de ugyanakkor bizonyos körülmények között meg akár állásvesztéssel is szankcionálja, ha valaki nem oltatja be magát.
A világ számos pontján kötelezővé tettek millioknak.
itt egy jó összefoglaló a témában:
https://www.portfolio.hu/global/2021111 ... azz-510748
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. november 15., hétfő 11:42

Nika91127 írta:
Toti írta:
valamit tudnál írni róla? esetleg saját véleményt.
Lent többször írtam, nem értek hozzá, szakterületileg messze állok tőle, mint hentes a kémikustól. Így hallgatok az okosabbakra :) Olvasgatok a témában, de szakmai kompetencia hiányában érdemi véleményt nem tudok formálni - ahogy a társadalom 99.99%-nak se kéne a szükség tudás hiányában. Én belátom a korlátaim.
Valaki ilyesmit akarok már kifejteni pár nap óta. Én teljesen fogalmatlan vagyok a témában. És ahogy írod, az emberek is szinte kivétel nélkül! Miért akar mégis egy csomó ember okos lenni ezekben a kérdésekben? Épp hogy megvan a 8 általános, de ő tudja, mennyi idő alatt lehet kifejleszeni egy vakcinát. Vagy éppen diplomás jogász, szóval ő kurvára tudja, hogy a vírus milyen módon mutálodik. Én annyira érzem magam okosnak, hogy felfogjam, rohadtul nem vagyok okos ezekben a dolgokban, egyáltalán nem értek hozzá, semmit nem tudok a virusokrol, az intenzív ellátás mikentjeről, a kis részecskék terjedési módjáról maszkon keresztül, a gyógyszer tesztelés módszertanáról, stb. Nekem csak annyi eszem kell, hogy legyen, hogy tudjam, nem értek hozzá, ezért arra hallgatok, aki a legnagyobb valószínűséggel tudja a válaszokat (az adott témakör szakértőinek nagyobbik része) . Nem biztosan, csak a legnagyobb valószínűséggel. Biztos, hogy sok dologban tévednek az adott szakemberek, bizonytalanok még, de az biztos, hogy ezerszer megalapozottan mondanak bármit, mint a hentes a sarkon a saját kis világából. (ahogy fordítva, ne a virologus magyarázzon nekem, hogy hogy kell a húst feldolgozni, az a hentes szakterulete, meg nem bánt a henteseket, egy fokkal persze kevésbé bonyolult tudomány a hús feldolgozás ) Meg érdekesség kedvéért nem baj, ha pár szó értelmét, egyszerűbb összefüggéseket magam is látok, ami kapcsán hümmögök egyet, hogy jéé, tényleg.
Ja, meg ugye ahhoz kell még némi értelem, hogy az információ forrása mi legyen, persze annál, aki legalább addig eljutott, hogy nem ő maga a tudás kiapadhatatlan forrása.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. november 15., hétfő 11:01

Toti írta:
Lent többször írtam, nem értek hozzá, szakterületileg messze állok tőle, mint hentes a kémikustól. Így hallgatok az okosabbakra :) Olvasgatok a témában, de szakmai kompetencia hiányában érdemi véleményt nem tudok formálni - ahogy a társadalom 99.99%-nak se kéne a szükség tudás hiányában. Én belátom a korlátaim.

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2021. november 15., hétfő 10:58

"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. november 15., hétfő 10:55

Caraway írta: Szerintem amugy ha valakin elkezdenek komolyabban kijonni a covid tunetek (miutan hivatalosan is koronas), akkor kb kotelezo lenne a Favipiravirt szednie. Mi az egesz csaladdal a legdurvabb tavaszi hullamba kaptuk el amikor napi 200+ halaleset volt a brit mutans miatt, es nalunk az orvos egybol felirta mindenkinek. Na most nekem faterom tulsulyos, magas vernyomasos es eleve gyakran sok a gyomorsava, aztan a kohogessel vannak gondjai. Eleg durvan be voltam fosva, hogy a covid elviszi, nagyon durvan le is gyengult, egesz nap aludt meg kohogott, de szerencsere nem kerult korhazba es felgyogyult. Mai napig tartom, hogy nagyreszben ennek a gyogyszernek koszonhetoen gyozte le. Mondjuk az a brit mutans tenyleg egy nagyon alattomos varians volt, en is a sportos egeszseges 23 eves szervezetemmel 10 napig kuszkodtem, mig levertem.

Aztan mindjart jon valaki szaki es elmondja, hogy full placebo volt az egesz, es szart se er. :mrgreen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8043595/

Amúgy, én sose állítottam, hogy fasza a rendszer. Bődületes emberhiány van. Nem jó az, hogy 3 nővér van 40 betegre. De most kiadtak egy csodálatos rendeletet, h 40 emberre 1 szakorvos, 1 rezidens, 4-5 ápoló elég. Ezek után nem kell csodálkozni, ha nincs rendes fekvőbetegellátás.

Az meg, hogy a járóbeteg ellátásban ki-miket tapasztal... én sose zavarok el senkit. Van, hogy egy nap 80-100 beteget látok el... És a fizuemelés óta a betegek még kritikátlanabbak “magukat azért fizetik az én pénzemből”! Hát, köszönöm. Majd akkor lesz nagy gond, ha a még-ki-nem-égett fiatal orvosok inkább elmennek, mint, hogy rabszolgaként kezeljék őket. Mert ugye mindenki boldogan dolgozna 280 órát egy hónapban, fél lábbal a börtönben, állandó eszköz és emberi erőforrás hiányban. Volt olyan, hogy 1-2 táppénz miatt, egy III-as szintű baleseti ambulancián én voltam az orvos, az adminisztrátor és a beteghordó, volt egy odarendelt nővérke, aki azt se tudta, merre-hàny méter. De ugye, “hazaszeretet és kötelességtudat”. És nem, nem hisztizek, csinálom, csak egy kis betekintés.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nika91127 2021. november 15., hétfő 10:59-kor.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 15., hétfő 10:31

Caraway írta: Szerintem amugy ha valakin elkezdenek komolyabban kijonni a covid tunetek (miutan hivatalosan is koronas), akkor kb kotelezo lenne a Favipiravirt szednie. Mi az egesz csaladdal a legdurvabb tavaszi hullamba kaptuk el amikor napi 200+ halaleset volt a brit mutans miatt, es nalunk az orvos egybol felirta mindenkinek. Na most nekem faterom tulsulyos, magas vernyomasos es eleve gyakran sok a gyomorsava, aztan a kohogessel vannak gondjai. Eleg durvan be voltam fosva, hogy a covid elviszi, nagyon durvan le is gyengult, egesz nap aludt meg kohogott, de szerencsere nem kerult korhazba es felgyogyult. Mai napig tartom, hogy nagyreszben ennek a gyogyszernek koszonhetoen gyozte le. Mondjuk az a brit mutans tenyleg egy nagyon alattomos varians volt, en is a sportos egeszseges 23 eves szervezetemmel 10 napig kuszkodtem, mig levertem.

Aztan mindjart jon valaki szaki es elmondja, hogy full placebo volt az egesz, es szart se er. :mrgreen:
Én is úgy hallottam orvostól, betegtől, hogy az lenne a legjobb, ha az lenne otthon mindenkinek a fiókban, hogy rögtön szedni tudja az ember.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. november 15., hétfő 10:27

Szerintem amugy ha valakin elkezdenek komolyabban kijonni a covid tunetek (miutan hivatalosan is koronas), akkor kb kotelezo lenne a Favipiravirt szednie. Mi az egesz csaladdal a legdurvabb tavaszi hullamba kaptuk el amikor napi 200+ halaleset volt a brit mutans miatt, es nalunk az orvos egybol felirta mindenkinek. Na most nekem faterom tulsulyos, magas vernyomasos es eleve gyakran sok a gyomorsava, aztan a kohogessel vannak gondjai. Eleg durvan be voltam fosva, hogy a covid elviszi, nagyon durvan le is gyengult, egesz nap aludt meg kohogott, de szerencsere nem kerult korhazba es felgyogyult. Mai napig tartom, hogy nagyreszben ennek a gyogyszernek koszonhetoen gyozte le. Mondjuk az a brit mutans tenyleg egy nagyon alattomos varians volt, en is a sportos egeszseges 23 eves szervezetemmel 10 napig kuszkodtem, mig levertem.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 15., hétfő 10:14

reeed_ati írta: Ami megdöbbentő számomra, hogy a fent említett ismerős, továbbra is oltásellenes és az orvosokat okolja a barátnő elvesztésében, mivelhogy nem kapott megfelelő ellátást.
Kell egy bunbak, a magyar neplelekben amugy is el az a buta szokas, hogy "halottrol jot vagy semmit". Ettol fuggetlenul sajnalatos minden halaleset.
hehetheoriginal írta: Szomoru ez, en azt latom rengeteg szemelyes tapasztalat, rengeteg pelda, hogy ha vki egyszer oregkorban bekerul a korhazba, tobbet nem nagyon jon ki onnan, akarmilyen allapotban is kerult be, vagy minimum hogy hogy nem, valahogy mindig sokkal szarabb allapotban jon ki, mint ahogy bement.....
Papam kiszaradva, talan lazasan bekerult a korhazba, beraktak egy olyan terembe, ahol rajta kivul 6 masik oregur fekudt, koztuk tobben vegzetes allapotban. Ket heten keresztul alig taplaltak, felulni se tudott az agybol. Mikor kikerult ala kellett irni egy papirt, hogy gondjat fogjuk viselni, mert o mar nem fog tudni kikelni az agybol... Ket hetbe telt, mire ujra megtanult jarni es annyira feltapoltuk, hogy egy egesz napra elegendo ereje legyen.
Szornyu korulmenyek vannak ezeken az osztalyokon, ha nem a sajat szememmel lattam volna, hogy milyen allat modjara kell eltavozniuk ezeknek az embereknek, akkor nem is hinnem el. Nem az apolokat hibaztatom, volt koztuk tobb nagyon rendes is, de egyszeruen nem birjak. 3-4 apolo nem tud ellatni 25-30 beteget.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 15., hétfő 9:53

reeed_ati írta: Ami megdöbbentő számomra, hogy a fent említett ismerős, továbbra is oltásellenes és az orvosokat okolja a barátnő elvesztésében, mivelhogy nem kapott megfelelő ellátást.
Részben akár igaza is lehet, az egészségügy jelenlegi állapota miatt, viszont egy oltással, talán nem lett volna ilyen hatása a fertőzésnek és nem kellett volna az orvosoktól várni, hogy megmentsék, ezt már soha nem tudjuk meg..
En ugy tudom, de Nika majd kijavit ha nagyon nagy hulyeseget irnek, hogy amint elkapod a virust, onnatol kezdve az orvosok keze elegge meg van kotve, es csak reagalni tudnak a tunetekre, egy pici idot nyerni, hatha addig legyozi a szervezet. Sajnalom nagyon a szomoru eseteket a kornyezetedben, borzalmas betegseg ez, ugy megy el az ember, hogy az utolso emleke az, hogy nem jut eleg oxigenhez.

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2021. november 15., hétfő 9:42

„Persze lesznek kellemetlen kérdések, azokra is válaszolni kell tudni. Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre, de kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker”
:agree: :lol: :mrgreen:
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2021. november 15., hétfő 9:39

Engem leginkább az győzött meg az oltás mellett, amit a közvetlen környezetemben tapasztaltam.
Maratonfutó ismerősömnél olyan mellékhatásai voltak a betegségnek, hogy hónapokba telt, mire összeszedte magát.
Karbantartó munkatársamat két hét alatt vitte el, ott két gyerek maradt apa nélkül. :-(
Egyik ismerősöm legjobb barátnőjét is elvitte, ott pedig egy 3éves pici maradt a nagyszüleire.. :-(
Nekem ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy jobban tartsak a covidtól, mint az oltás esetleges mellékhatásaitól.
Ami megdöbbentő számomra, hogy a fent említett ismerős, továbbra is oltásellenes és az orvosokat okolja a barátnő elvesztésében, mivelhogy nem kapott megfelelő ellátást.
Részben akár igaza is lehet, az egészségügy jelenlegi állapota miatt, viszont egy oltással, talán nem lett volna ilyen hatása a fertőzésnek és nem kellett volna az orvosoktól várni, hogy megmentsék, ezt már soha nem tudjuk meg..
Ha mindenki látja és tapasztalja, hogy milyen szar az egészségügyünk, akkor lehetne az is a cél, hogy ne terheljük le azt még jobban (ezzel megmentve sok olyat, akik túlterheltség miatt nem kapnak megfelelő ellátást), ebben pedig eszköz lehetne az oltás.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 15., hétfő 9:27

Ezt eddig is tudni lehetett, hogy a statisztikák szart sem érnek.
Tovabbra sem az oltatlanok hibaja.
Ha nem kéne osztályokat lezárni és kinevezni Covid osztálynak, akkor lehet kicsit más lenne a helyzet.
És igen, oltatlanul esélyesebb, hogy kórházba jutsz.

Tea a fehérváriban mondjuk pont mindig van a nővépultnál :mrgreen: gyereknek legalább ennyi öröme volt, amikor műtötték.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 15., hétfő 9:22

Az hogy a statok szart se ernek, mert gecinagy kaosz es fejetlenseg az egesz egeszsegugy.

Tovabbra sem az oltatlanok hibaja.
Igyanak meleg teat, persze ha csomagoltak neki
vannak itt eüben dolgozo profok a forumon, akik szerint teljesen oke a kórházak szolgaltatasi szintje :D
thereisonly1ronaldo

Nzedge
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo,Modric,Figo,Guti
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 15., hétfő 9:21

Igy hidd el a statisztikakat, hogy hany oltott fekszik a korhazakban. Mamamnal meg laz, hidegrazas, folyadek gyulem a mellkasban, kozvetlen mellette fekszik a covidos, a masik 4 kohog es faj a torka, de nem tesztelik oket mert oltottak. Igyanak meleg teat, persze ha csomagoltak neki. :lol:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 15., hétfő 9:15

Nzedge írta: Mamam a Jahn Ferenc korhazba fekszik. A mellette fekvo oltatlan es covidos lett. Az osszes tobbi fekvonek a terembe van tunete. Nem tesztelik oket mert oltottak. Lehet nezegetni tovabb a statisztikat...
És mit akarsz ezzel mondani?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nzedge
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo,Modric,Figo,Guti
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 15., hétfő 9:13

Mamam a Jahn Ferenc korhazba fekszik. A mellette fekvo oltatlan es covidos lett. Az osszes tobbi fekvonek a terembe van tunete. Nem tesztelik oket mert oltottak. Lehet nezegetni tovabb a statisztikat...

Vissza: