Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

p.csabi1

Re: Politika

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2021. november 15., hétfő 9:42

„Persze lesznek kellemetlen kérdések, azokra is válaszolni kell tudni. Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre, de kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker”
:agree: :lol: :mrgreen:
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2021. november 15., hétfő 9:39

Engem leginkább az győzött meg az oltás mellett, amit a közvetlen környezetemben tapasztaltam.
Maratonfutó ismerősömnél olyan mellékhatásai voltak a betegségnek, hogy hónapokba telt, mire összeszedte magát.
Karbantartó munkatársamat két hét alatt vitte el, ott két gyerek maradt apa nélkül. :-(
Egyik ismerősöm legjobb barátnőjét is elvitte, ott pedig egy 3éves pici maradt a nagyszüleire.. :-(
Nekem ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy jobban tartsak a covidtól, mint az oltás esetleges mellékhatásaitól.
Ami megdöbbentő számomra, hogy a fent említett ismerős, továbbra is oltásellenes és az orvosokat okolja a barátnő elvesztésében, mivelhogy nem kapott megfelelő ellátást.
Részben akár igaza is lehet, az egészségügy jelenlegi állapota miatt, viszont egy oltással, talán nem lett volna ilyen hatása a fertőzésnek és nem kellett volna az orvosoktól várni, hogy megmentsék, ezt már soha nem tudjuk meg..
Ha mindenki látja és tapasztalja, hogy milyen szar az egészségügyünk, akkor lehetne az is a cél, hogy ne terheljük le azt még jobban (ezzel megmentve sok olyat, akik túlterheltség miatt nem kapnak megfelelő ellátást), ebben pedig eszköz lehetne az oltás.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 15., hétfő 9:27

Ezt eddig is tudni lehetett, hogy a statisztikák szart sem érnek.
Tovabbra sem az oltatlanok hibaja.
Ha nem kéne osztályokat lezárni és kinevezni Covid osztálynak, akkor lehet kicsit más lenne a helyzet.
És igen, oltatlanul esélyesebb, hogy kórházba jutsz.

Tea a fehérváriban mondjuk pont mindig van a nővépultnál :mrgreen: gyereknek legalább ennyi öröme volt, amikor műtötték.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 15., hétfő 9:22

Az hogy a statok szart se ernek, mert gecinagy kaosz es fejetlenseg az egesz egeszsegugy.

Tovabbra sem az oltatlanok hibaja.
Igyanak meleg teat, persze ha csomagoltak neki
vannak itt eüben dolgozo profok a forumon, akik szerint teljesen oke a kórházak szolgaltatasi szintje :D
thereisonly1ronaldo

Nzedge
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo,Modric,Figo,Guti
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 15., hétfő 9:21

Igy hidd el a statisztikakat, hogy hany oltott fekszik a korhazakban. Mamamnal meg laz, hidegrazas, folyadek gyulem a mellkasban, kozvetlen mellette fekszik a covidos, a masik 4 kohog es faj a torka, de nem tesztelik oket mert oltottak. Igyanak meleg teat, persze ha csomagoltak neki. :lol:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 15., hétfő 9:15

Nzedge írta: Mamam a Jahn Ferenc korhazba fekszik. A mellette fekvo oltatlan es covidos lett. Az osszes tobbi fekvonek a terembe van tunete. Nem tesztelik oket mert oltottak. Lehet nezegetni tovabb a statisztikat...
És mit akarsz ezzel mondani?
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nzedge
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo,Modric,Figo,Guti
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 15., hétfő 9:13

Mamam a Jahn Ferenc korhazba fekszik. A mellette fekvo oltatlan es covidos lett. Az osszes tobbi fekvonek a terembe van tunete. Nem tesztelik oket mert oltottak. Lehet nezegetni tovabb a statisztikat...

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2021. november 15., hétfő 7:50

Nika91127 írta:
___Samy___ írta: Nogyogyasz. De van olyan, akinek agressziv cisztai lettek huszon evesen. Soha elotte nem volt neki ilyen. A nogyogyasz ott is szinten erre vezette vissza.

Nem ugyanaz a doki.
Az orvostudomány hajlamos arra, hogy amit nem tud megmagyarázni (idiopáthiás), azt valami aktuális “rosszal” magyarázza, így “elfogadhatóvá” téve a veszteséget.
Mik azok az “agresszív” cysták? Leütik a spermiumokat?
Nem lehet, hogy azért “ment el” a magzat, mert súlyos genetikai baja volt ès a “természet elrendezte”? Nem minden megfogant magzat születik meg, nem véletlenül...
A cisztas egyen nem volt terhes, semmi ilyen. Csak iszonyat beteg lett, lazas, nagyon szarul erezte magat napokon keresztul, es a doki, illetve dokik minden eredmenyt jonak talaltak. Aztan csinaltak egy ilyen vizsgalatot, ami ezt kimutatja (vagy ilyesmi, nem ertek hozza), es mivel rendes, aktiv eletmodja van, ismertek a korabbi vizsgalatainak az eredmenyeit, es az oltas utan egy par nappal jelentkezett, igy a doki azt mondta, hogy nagy valoszinuseg szerint az kavart be valamit.

En most nem azt mondom, hogy hogy ezek a dologok ezek elott sosem leteztek, csak az oltas hozza elo, szo nincs errol. De szamomra felettebb erdekes, hogy mindenfele komplikacio mentes terhesseg az utan par napra szunik meg, hogy megkapja az oltast. Es akkor a fenti sztori is ott van. Persze ez meg nem bizonyit semmit, de jozan paraszt esszel belefondolva mindenkepp erdekes.

Nem vagyok oltas ellenes, illetve mellette sem vagyok. Senkit nem beszelek ra sem es lefele sem az oltakozasrol. Valoszinuleg, ha most nem ilyen dolog elott allnank, beoltatnank magunkat, de jelenleg nem erezzuk ugy, hogy ez egy stabil dolog lenne.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 15., hétfő 7:14

csak arra akartam utalni hogy most a legkonnyebb az orvosoknak azt mondani hogy az oltastol van.
pont ezt akartam irni ez jutott nekem is eszembe olvasva ezt a sok legendat, tortenetet, mesedelutant, hogy majd az orvosok idehaza, akiknek egyreszt nem ez a szakteruletuk, masreszt jo reszuk igazi megelhetesi kontar, majd pont meg tudjak mondani, hogy mitol es hogy van a szuritol barmilyen egyen eseteben akarmilyen valtozas (mikozben maguk a gyartocegek es a virussal nap mint nap foglalkozok is csak talalgatnak, ezek meg biztos alapos tesztek, mintavetelek, vizsgalatok alapjan majd kijelentik, hogy ez marpedig a virus/oltas kovetkezmenye :lol:
A sok atlagember meg benyeli, mert akarva akaratlanul felistenkent, utolso mentsvarkent tekint az orvosra, aki majd megszabaditja minden nyugjetol, hogy akar bermire képes, jon egy orvos, aki pont az o bajara, pont tudja a megoldast, hat persze hogy hinni es bizni fog.
Szomoru ez, en azt latom rengeteg szemelyes tapasztalat, rengeteg pelda, hogy ha vki egyszer oregkorban bekerul a korhazba, tobbet nem nagyon jon ki onnan, akarmilyen allapotban is kerult be, vagy minimum hogy hogy nem, valahogy mindig sokkal szarabb allapotban jon ki, mint ahogy bement.....
thereisonly1ronaldo

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2021. november 15., hétfő 6:50

Realista24 írta:
___Samy___ írta: Nogyogyasz. De van olyan, akinek agressziv cisztai lettek huszon evesen. Soha elotte nem volt neki ilyen. A nogyogyasz ott is szinten erre vezette vissza.

Nem ugyanaz a doki.
Én meg legalább két olyan esetet tudok neked mondani, ahol évekig nem jött össze a gyerek, majd most igen...doki annyit kérdezett, hogy be vannak oltva? Mondták, hogy igen, mondta a doki, hogy akkor érti.

Kereszapám elment orvoshoz mert volt a szájpadlásán egy börkinoves szeruseg ami kesobb kiderult hogy egy joindulatu daganat volt. De nem is ez a lenyeg hanem a beszelgetes. Szoval bement az orvos es megneztek.
Orvos kerdezi : iszik ?
Keresztapam: doktor ur, soha nem ittam eletemben alkoholt
Orvos: dohanyzik?
Keresztapam: 5 eve leszoktam
Orvos: kavezik ?
Keresztapam : soha nem kaveztam
Orvos: akkor nagy a baj.

Ezzel csak arra akartam utalni hogy most a legkonnyebb az orvosoknak azt mondani hogy az oltastol van. Biztos hogy vannak mellekhatasok en ezt abszolut nem vitatom. De ez korulbelul olyan mintha rafognanak valamit a cigire vagy a pialasra. Szoval sztem amig ezek a dolgok nem bizonyitottak az orvostudomanyba addig szerintem kar is foglalkozni az ilyen tortenesekkel.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. november 15., hétfő 6:47

Nem ugyanaz a doki.
Az orvostudomány hajlamos arra, hogy amit nem tud megmagyarázni (idiopáthiás), azt valami aktuális “rosszal” magyarázza, így “elfogadhatóvá” téve a veszteséget.
Mik azok az “agresszív” cysták? Leütik a spermiumokat?
Nem lehet, hogy azért “ment el” a magzat, mert súlyos genetikai baja volt ès a “természet elrendezte”? Nem minden megfogant magzat születik meg, nem véletlenül...

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 15., hétfő 6:07

Halfkey írta: A vírus előtt is rengeteg olyan pár van/volt a környezetemben akiknek nem jön össze a pici. Tuti hogy a modern világ nem segít a nemzésnek, erről lehetne külön beszélni. De hogy a vírusra ezt sehol nem láttam visszavezetni nemhogy szakcikkekben de pániksajtóban sem az is biztos. Rákeresve, olyanokat látok hogy a Covid okoz erekciós zavarokat, amivel megint oda kanyarodunk vissza hogy miért félsz jobban az oltás mellékhatásaitól mint a vírusétól? Vagy abba a hitbe ringatják magukat sokan hogy oké itt lesz ez a szar sok évig, de pont ő soha nem fogja elkapni?!
Ez amúgy klasszikus riogatas, ha el akarják az embert bizonytalanitani.
Nem áll fel a farkad vagy nem lesz gyereked. Közben ott van amit írsz... Ezer másik ok valtja ezeket ki nap mint nap, közben ezek többsége tudatos és egészséges életmódot el. Olyat ami most megvedi a covid meg minden más ellen is.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 15., hétfő 5:05

Nem ugyanaz a doki.
Én meg legalább két olyan esetet tudok neked mondani, ahol évekig nem jött össze a gyerek, majd most igen...doki annyit kérdezett, hogy be vannak oltva? Mondták, hogy igen, mondta a doki, hogy akkor érti.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 15., hétfő 0:28

A vírus előtt is rengeteg olyan pár van/volt a környezetemben akiknek nem jön össze a pici. Tuti hogy a modern világ nem segít a nemzésnek, erről lehetne külön beszélni. De hogy a vírusra ezt sehol nem láttam visszavezetni nemhogy szakcikkekben de pániksajtóban sem az is biztos. Rákeresve, olyanokat látok hogy a Covid okoz erekciós zavarokat, amivel megint oda kanyarodunk vissza hogy miért félsz jobban az oltás mellékhatásaitól mint a vírusétól? Vagy abba a hitbe ringatják magukat sokan hogy oké itt lesz ez a szar sok évig, de pont ő soha nem fogja elkapni?!

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. november 14., vasárnap 23:26

Én nem akarok aktív lenni ebben a topikban és eleve nem akarok okoskodni bizonyos ügyekben, de szeretnék egy gondolatot megosztani az oltás ellenzőkkel, hogy megértsék mi az oltás tényleges lényege:

Ha van hozzá kedvetek és veszitek a fáradtságot, akkor üssétek be a googlbe, hogy “járványos gyermekbénulás”:

Ha nem akartok túl sokat olvasni, akkor elegendő a wikipedián(ebben a kontextusban elegendő a wikipediás info) is elolvasni a rövid sztoriját.

Az akkori vírus annyira elszaporodott, hogy rohamosan bénultak le gyerekek. Szüleim több embert is ismernek, akik gyerekként bénultak le a “járványos gyermekbénulás” vírusban. Sürgetve kifejlesztették az oltást és az oltás következtében kialakult népimmunitás szépen lassan visszafogta a vírust, még ha fel is tűnt újra itt-ott.

Ez a lényege a dolognak. Ha minél többen anti-testekkel fognak rendelkezni, akkor annál kevésbbé tud a vírus terjedni és maga a vírus is nem képez új és erősebb mutációkat, majd idővel annyira legyengül és az emberek szervezete hozzászokik, hogy szépen lassan lecsendesül, majd eltűnik.

Nem holnapra, nem egy hónap múlvára.

Valószínűleg később is lesznek áldozatai a vírusnak, de az oltás lényege a minél több anti-test képzés világszerte és így a vírus legyengítése.

Persze mondhatot, hogy te ezt leszarod. De ha mindenki így viselkedne, akkor csak a tetmészetes népimmunitás oldaná meg a problémát, vagyis, hogy az emberek nagyrészén átmegy a dolog, csak éppen nem mindenkinek erős a szervezete, vannak kiszolgáltatott emberek, akiket a szervezett oltással való népimmunitás kialakításával védeni lehet.

Az oltás nem valami joker kártya, hanem egy segítség az immunitás kialakításának a terjedésében, amivel az emberiség felveheti a harcot a vírussal és megelőzheti azt, hogy a vírus koordinálatlanul mégtovább mutálódjon.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2021. november 14., vasárnap 23:12

Nogyogyasz. De van olyan, akinek agressziv cisztai lettek huszon evesen. Soha elotte nem volt neki ilyen. A nogyogyasz ott is szinten erre vezette vissza.

Nem ugyanaz a doki.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2021. november 14., vasárnap 23:08

Kozvetlen kornyezetemben nem az elso kismama vesziti a babat az oltas miatt. Szoval kosz nem, mi kihagyjuk.
És ezt honnan lehet tudni, hogy ez attól történt?

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2021. november 14., vasárnap 23:02

'shutterisland írta:
Megnéztem az adatokat, tavaly ilyenkor 0 darab oltással a napi fertőzések száma és az elhalálozások száma kevesebb volt, mint most, több, mint 5 millió oltás után. Tehát amióta megy a hatalmas oltási kampány, azóta ott tartunk, hogy a helyzet lényegében rosszabb lett statisztikailag. Akkor mégis mit ér ez az oltás?
megforditanam.

szerinted mi lenne, ha senki nem lenne beoltva, hogy allnank most ?
en bele sem merek gondolni.

Ugyanugy megfertozhetsz akkor is barkit, ha be vagy oltva.
itt inkabb az eselyekrol van szo.
ahhoz hasonlitanam, hogy ha mindenki betartana a sebessegkorlatozast, figyelembe venne a tablakat es csak jozanul vezetne, akkor is lennenek balesetek, csak nem ennyi.
ha erted, mire celzok.
Ugyanugy fertozhetsz es elkaphatod, az oltas nem ezt akadalyozza meg, hanem a betegseg lefolyasat enyiti elvileg.

Ja, a heten egy falumbeli igazoltan covidos lett megint 2 oltast kovetoen. Mielott elkapta, ellenanyag vizsgalaton volt, aminek az eredmenye 0 lett.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 14., vasárnap 22:56

Jelenleg már ott tartunk, hogy a 4. oltást akarják beadatni. Sőt, már arról is hallani, hogy fél évente kell majd emlékeztető oltást beadatni. Megnéztem az adatokat, tavaly ilyenkor 0 darab oltással a napi fertőzések száma és az elhalálozások száma kevesebb volt, mint most, több, mint 5 millió oltás után. Tehát amióta megy a hatalmas oltási kampány, azóta ott tartunk, hogy a helyzet lényegében rosszabb lett statisztikailag. Akkor mégis mit ér ez az oltás?
erre irtam hogy ez a matek melyebb.
most a szamok nagy resze az oltatlan, a varians is durvabban fertoz elvileg, mivel pl idehaza semmifele korlatozas meg semmi nem volt honapokon at, igy most nyilvan elkezd tombolni a buli.
thereisonly1ronaldo

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 14., vasárnap 22:55

Megnéztem az adatokat, tavaly ilyenkor 0 darab oltással a napi fertőzések száma és az elhalálozások száma kevesebb volt, mint most, több, mint 5 millió oltás után. Tehát amióta megy a hatalmas oltási kampány, azóta ott tartunk, hogy a helyzet lényegében rosszabb lett statisztikailag. Akkor mégis mit ér ez az oltás?
megforditanam.

szerinted mi lenne, ha senki nem lenne beoltva, hogy allnank most ?
en bele sem merek gondolni.

Ugyanugy megfertozhetsz akkor is barkit, ha be vagy oltva.
itt inkabb az eselyekrol van szo.
ahhoz hasonlitanam, hogy ha mindenki betartana a sebessegkorlatozast, figyelembe venne a tablakat es csak jozanul vezetne, akkor is lennenek balesetek, csak nem ennyi.
ha erted, mire celzok.

Vissza: