Aki odáig jut el fejben, hogy tavaly ugyanekkor az oltasok elott is pont ennyi beteg meg intenzivosztalyos volt, annak kell egy kis gyorsító még talán, hatha tovabb tud lepni a kovetkezo gondolatszintre. Most nyilvan az oltatlanok teszik ki a szamok es statok nagy részét, ez teljesen reális.
Sajnos normális országokban képesek feltüntetni, hogy az intenzíven lévők között milyen a százalékos megoszlás oltottak és oltatlanok között, itthon amióta van covid legalja módon számolnak be ezekről a statisztikákról, vicckategória az egész. Ettől függetlenül azért nem kell 2000es iq azt megállapítani, hogy nagy valószínűség szerint arányaiban jóval több oltatlan szorul intenzív ápolásra. Nekem munkahelyemen is tapasztalható, hogy akik oltottak, enyhe tünetekkel átvészelték az egészet, aki oltatlan volt, azok pedig elég kemény tünetekkel küzdöttek, sajnálatos módon halálesetre is volt példa.
Nyilván 1 évet amúgyis necces nézni, már a legtöbb embernek érdemes lenne a 3. oltást beadatni, meg nyilván az sem mind1, hogy melyik oltást választotta/kapta az ember, azért az időseknél láttuk, hogy mondjuk a kínai vakcina sem garancia a védettségre.
Nekem csak annyi a bajom tovabbra is, hogy elveszik az embertol a sajat jogait es szabadsagat, nem donthet a maga sorsarol felelosen vagy felelotlenul, ahogy akar, hanem gyerekkent van kezelve mindenki, hogy majd a politikus meg a doktorbacsi - felinfokbol - megmondja mit tegyel.
Ez most nem pont neked szól, de bírom, hogy ilyenkor bárki a szabadságjogok élharcosává válik, holott más esetekben eszébe nem jut ilyenekről gondolkoznia, gondolok itt az ilyen mihazánk féle mocskokra.

Egyébként amég az oltás ingyenes, és kb. fél órádba kerül, szerintem komolytalan jogtiprásról beszélni. Adasd be azt mehetsz ahova akarsz.
Lehet, ehhez viszont kénytelenek leszünk olyan kormányt választani, ami képes is kormányozni. Úgymond "alkalmas". A jelenlegi se nem képes, se nem alklamas.
Pedig a kedvenc klisém, hogy de legalább ők kormányozni tudnak.
ezt meg még itthagyom. minden hétre jut valami finomság, aminek következménye a világon kb bárhol lenne, csak nálunk nincs