Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 14., vasárnap 21:45

illgner írta: Érdekes téma ez az oltás. Én pl. nem oltatom be magam, mert tartok ettől a löttytől. És bár a téma a politika rovatban szerepel, ennek semmi köze nincs a politikához, mert egészségügyi kérdés. Mármint az egyén szempontjából. Én nem vagyok hajlandó magam beoltatni, soha mégcsak influenzás sem voltam. De amúgy döntsön mindenki a saját testéről. Ha kötelező lenne az oltás, amire nem volt még példa az emberiség történetében (és most a kötelező gyermekkori oltásokat ne keverjük ide), akkor persze én is beoltatnám magam, de jól mutatja, hogy mennyire kétes ez az oltás, hogy nem merik kötelezővé tenni.
Most akkor van kötelező oltás vagy nincs?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 14., vasárnap 21:36

Flame: on. :mrgreen:

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2021. november 14., vasárnap 21:34

Érdekes téma ez az oltás. Én pl. nem oltatom be magam, mert tartok ettől a löttytől. És bár a téma a politika rovatban szerepel, ennek semmi köze nincs a politikához, mert egészségügyi kérdés. Mármint az egyén szempontjából. Én nem vagyok hajlandó magam beoltatni, soha mégcsak influenzás sem voltam. De amúgy döntsön mindenki a saját testéről. Ha kötelező lenne az oltás, amire nem volt még példa az emberiség történetében (és most a kötelező gyermekkori oltásokat ne keverjük ide), akkor persze én is beoltatnám magam, de jól mutatja, hogy mennyire kétes ez az oltás, hogy nem merik kötelezővé tenni.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2021. november 14., vasárnap 19:04

rengeteg ember nem bizik egy sebtiben osszetákolt gyogyszerben, teljesen ertheto modon.
az a sebtiben, az úgy kb. 20 évnyi kutatás eredménye, úgy hogy a világ legjobb szakemberei dolgoztak rajta a világ minden pontján. bezzeg ha kidobnak egy új gyógyszert a piacra, amit felír az orvos, akkor a hülyéje kérdés nélkül beveszi, de ilyenkor meg sír.

emlékszem, amikor meg még nem volt kész a vakcina, akkor meg az volt a szöveg, hogy na mégsem olyan fejlett a gyógyszeripar meg az orvostudomány, mert még mindig nem bírtak ellenszert találni. akkor az volt a baj, aztán amikor kész lett, akkor meg már túl gyors volt. :lol:
Szóval bezarod az oltatlanokat, akkor megszunik a dolog es eltunik a virus vegleg

nyilván ennek az önsztönzés is a célja és teljes átoltottság sosem lesz, pláne olyan országban nem, mint a mienk, de az ilyen döntésekkel azért bőven lehet növelni az oltási hajlandóságot.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 14., vasárnap 18:56

hehetheoriginal írta:
Egyébként amég az oltás ingyenes, és kb. fél órádba kerül, szerintem komolytalan jogtiprásról beszélni.
rengeteg ember nem bizik egy sebtiben osszetákolt gyogyszerben, teljesen ertheto modon.

Amugy ha mar pl egy tesztert ketszer fizet az allampolgar, az a minimum, hogy az oltas ingyenes
Azt mondom, nem akkora baj, ha bezarjak aki így gondolkodik
oke, zard be akkor, de kerdem en mikor lesz vege? Soha nem lesz beoltva az osszes mindenki, mert nem lesz kotelezo, vagy ha kotelezove teszik, akkor hatalmas balhek lesznek mindenutt. Szóval bezarod az oltatlanokat, akkor megszunik a dolog es eltunik a virus vegleg?
Ez a cel?
Vagy csak remenykedes hogy hatha csokkennek a szamok, aztan fogalmad sincs hol a feny az alagut vegen
Az is pont több mint a semmi.
És láthatod, az osztrákok sincsenek bezarva. Mehet dolgozni, már ha a melohely engedi, mehet boltba, stb.
Utazás, szórakozás van kilove. Aki akar, az lojje be magát vagy fogadja el úgy mint azt pl. hogy jogsi nélkül nem vezethetsz. Tudna sok ember, mégsem teheti vagy ha megteszi, büntetés. Simple.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 14., vasárnap 18:47

Egyébként amég az oltás ingyenes, és kb. fél órádba kerül, szerintem komolytalan jogtiprásról beszélni.

Amugy ha mar pl egy tesztert ketszer fizet az allampolgar, az a minimum, hogy az oltas ingyenes
Azt mondom, nem akkora baj, ha bezarjak aki így gondolkodik
oke, zard be akkor, de kerdem en mikor lesz vege? Soha nem lesz beoltva az osszes mindenki, mert nem lesz kotelezo, vagy ha kotelezove teszik, akkor hatalmas balhek lesznek mindenutt. Szóval bezarod az oltatlanokat, akkor megszunik a dolog es eltunik a virus vegleg?
Ez a cel?
Vagy csak remenykedes hogy hatha csokkennek a szamok, aztan fogalmad sincs hol a feny az alagut vegen
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 14., vasárnap 18:46

Jó dolog ez az osszunk meg minden információt, de pl
az olyanok mint te hehe, akkor sem hinnék el hogy ez minden, mert nem az van, amit te gondolsz.
Te csak azt látod, higy korlátozva vagy fogalmam sincs miben.

De fordítsuk meg, mehet mindenki mindenhova, aztan majd egy hónap múlva meg zarjon be újra az ország, meg fel vagy egész Európa csak mert neked éppen felelőtlenül volt kedved dönteni.

De legalább egy hónapig azt csináltál amit akartál, és szivjon mindenki más is, ne csak "te".

Azt mondom, nem akkora baj, ha bezarjak aki így gondolkodik.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2021. november 14., vasárnap 18:23

Aki odáig jut el fejben, hogy tavaly ugyanekkor az oltasok elott is pont ennyi beteg meg intenzivosztalyos volt, annak kell egy kis gyorsító még talán, hatha tovabb tud lepni a kovetkezo gondolatszintre. Most nyilvan az oltatlanok teszik ki a szamok es statok nagy részét, ez teljesen reális.
Sajnos normális országokban képesek feltüntetni, hogy az intenzíven lévők között milyen a százalékos megoszlás oltottak és oltatlanok között, itthon amióta van covid legalja módon számolnak be ezekről a statisztikákról, vicckategória az egész. Ettől függetlenül azért nem kell 2000es iq azt megállapítani, hogy nagy valószínűség szerint arányaiban jóval több oltatlan szorul intenzív ápolásra. Nekem munkahelyemen is tapasztalható, hogy akik oltottak, enyhe tünetekkel átvészelték az egészet, aki oltatlan volt, azok pedig elég kemény tünetekkel küzdöttek, sajnálatos módon halálesetre is volt példa.

Nyilván 1 évet amúgyis necces nézni, már a legtöbb embernek érdemes lenne a 3. oltást beadatni, meg nyilván az sem mind1, hogy melyik oltást választotta/kapta az ember, azért az időseknél láttuk, hogy mondjuk a kínai vakcina sem garancia a védettségre.
Nekem csak annyi a bajom tovabbra is, hogy elveszik az embertol a sajat jogait es szabadsagat, nem donthet a maga sorsarol felelosen vagy felelotlenul, ahogy akar, hanem gyerekkent van kezelve mindenki, hogy majd a politikus meg a doktorbacsi - felinfokbol - megmondja mit tegyel.
Ez most nem pont neked szól, de bírom, hogy ilyenkor bárki a szabadságjogok élharcosává válik, holott más esetekben eszébe nem jut ilyenekről gondolkoznia, gondolok itt az ilyen mihazánk féle mocskokra. :lol: Egyébként amég az oltás ingyenes, és kb. fél órádba kerül, szerintem komolytalan jogtiprásról beszélni. Adasd be azt mehetsz ahova akarsz.
Lehet, ehhez viszont kénytelenek leszünk olyan kormányt választani, ami képes is kormányozni. Úgymond "alkalmas". A jelenlegi se nem képes, se nem alklamas.
Pedig a kedvenc klisém, hogy de legalább ők kormányozni tudnak.

ezt meg még itthagyom. minden hétre jut valami finomság, aminek következménye a világon kb bárhol lenne, csak nálunk nincs :shutup:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 14., vasárnap 18:13

Aki odáig jut el fejben, hogy tavaly ugyanekkor az oltasok elott is pont ennyi beteg meg intenzivosztalyos volt, annak kell egy kis gyorsító még talán, hatha tovabb tud lepni a kovetkezo gondolatszintre. Most nyilvan az oltatlanok teszik ki a szamok es statok nagy részét, ez teljesen reális.
Nekem csak annyi a bajom tovabbra is, hogy elveszik az embertol a sajat jogait es szabadsagat, nem donthet a maga sorsarol felelosen vagy felelotlenul, ahogy akar, hanem gyerekkent van kezelve mindenki, hogy majd a politikus meg a doktorbacsi - felinfokbol - megmondja mit tegyel.
Ahelyett, hogy nyilvanos lenne minden info, a virusrol, az oltasrol, a megbetegedesekrol, a korhazi helyzetekrol, es nem probalna a politika ugy alakitani es rejtegetni a szamokat, ahogy epp a sajat erdeke kivanja.
Lehet, ehhez viszont kénytelenek leszünk olyan kormányt választani, ami képes is kormányozni. Úgymond "alkalmas". A jelenlegi se nem képes, se nem alklamas.
arra meg varhatsz egy par evtizedet, amig a mostaniak kihalnak.
thereisonly1ronaldo

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. november 14., vasárnap 18:10

Faust írta: Lehet egyszer nem plakatokkal kene kormanyozni, hanem esszel.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 14., vasárnap 18:05

Szerintem az oltatlanok tobbsege egyebkent nem fidesz torzsszavazo, szoval ez mindegy. Csak ugye furan veszi ki magat, hogy esz nelkul ment a kampany fel evig hogy milyen kurvajo az oltas es hogy mukodik az orszag, aztan megint lezarnak az egeszet. Lehet egyszer nem plakatokkal kene kormanyozni, hanem esszel.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 14., vasárnap 17:48

ateeemadrid írta: Nagyon adom sógorékat, itt is ezt kéne, bár a közelgő választások miatt nem merik meglépni az oltatlanokkal szemben.
Nálunk több az.... agytröszt.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2021. november 14., vasárnap 17:45

Nagyon adom sógorékat, itt is ezt kéne, bár a közelgő választások miatt nem merik meglépni az oltatlanokkal szemben.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 14., vasárnap 17:17

amig el nem zavarjak bottal a gyokereket
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 14., vasárnap 17:01

Ott is védik hehet és barátait. :kalapos:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

tcskhun
Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2021. november 14., vasárnap 16:54

labancék keményitenek:
BREAKING NEWS - Ausztia: hétfőtől (11. 15.) egyelőre 11. 24-ig kijárási tilalom az oltatlanoknak 10 napon át – Schallenberg kancellár bejelentése
Az egészségügyi rendszer összeomlásának megakadályozása érdekében az osztrák oltatlanok (pontosabban a 2G igazolással nem rendelkezők, azaz oltatlanok és fertőzésen az elmúlt 6 hónapban át nem esettek) hétfőtől csak különleges esetekben hagyhatják el lakóhelyüket. A 12 év alatti gyermekekre az új szabály nem vonatkozik. Ilyennek számít a bevásárlás, az orvoshoz menetel, a fizikai-pszichikai rekreáció, a vallási igények kielégítése, s munkába utazás (ez esetben a 3G szabály – genesen (fertőzésen átesett), geimpft (oltott), getestet (negatív teszteredménnyel rendelkező)).
Jelenleg már több, mint 420 ember van lélegeztetőgépen és szombaton 13.152 fertőzöttet találtak.
A tartományok szigorúbb szabályokat is hozhatnak.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 14., vasárnap 12:34

Az ecar tema szerintem is kicsit lufi, technologiailag semmi ujat nem hoz egyik sem es szerintem nem is a sajat auto birtoklasa lesz a jovo trendje. Eleg megnezni, hogy mennyibe kerul egy normal meretu auto Europaban.

Mas: mi varhato az uzemanyagar maximalizalastol? Eleg komoly szankciok lesznek, ha nem arulnanak…

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 14., vasárnap 9:24

Halfkey írta:Szerintem az ecar téma most túltöltött a piacon
Én ugyan full laikus vagyok, de meglepne, ha nem zuhanna be hamarosan. Én most csak állampapírral megyek, bár alacsonyan lévő energiacégek jók lehetnének, de fasznak sincs ideje ezeket bogarászni :D

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 13., szombat 21:44

sebydani írta:
Halfkey írta: Tavaly év vége óta összes befektetéssel foglalkozó fórumon Niot és Lucid Motorst nyomatják, előbbit mint tömeg utóbbit mint luxus. Hogy melyik milyen jó azt nemtudom, de hype meg pénz az van bennük.
Off: Nio vonaton rajta ülök :mrgreen: Egy másik versenyző a Rivian a héten ment tőzsdére, már most elképesztő hype övezi pedig kb kész autójuk sincs meg. Remélem nem Nikola sztori lesz belőle.
Szerintem az ecar téma most túltöltött a piacon, nem teszek bele csak figyelem. Amúgy is kivettem szinte mindent kecóra, majd remélem jön egy jó kis zuhi mielőtt visszavásárolom magam. Workhorse volt még vicces ebben a témában, nemtudom az megvan-e :)

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. november 13., szombat 21:40

Halfkey írta: Tavaly év vége óta összes befektetéssel foglalkozó fórumon Niot és Lucid Motorst nyomatják, előbbit mint tömeg utóbbit mint luxus. Hogy melyik milyen jó azt nemtudom, de hype meg pénz az van bennük.
Off: Nio vonaton rajta ülök :mrgreen: Egy másik versenyző a Rivian a héten ment tőzsdére, már most elképesztő hype övezi pedig kb kész autójuk sincs meg. Remélem nem Nikola sztori lesz belőle.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Vissza: