Jelenleg már ott tartunk, hogy a 4. oltást akarják beadatni. Sőt, már arról is hallani, hogy fél évente kell majd emlékeztető oltást beadatni. Megnéztem az adatokat, tavaly ilyenkor 0 darab oltással a napi fertőzések száma és az elhalálozások száma kevesebb volt, mint most, több, mint 5 millió oltás után. Tehát amióta megy a hatalmas oltási kampány, azóta ott tartunk, hogy a helyzet lényegében rosszabb lett statisztikailag. Akkor mégis mit ér ez az oltás?'shutterisland írta:de ezt amugy valaki kifejthetne ugy teljeskoruen egyszer.Én pl. nem oltatom be magam, mert tartok ettől a löttytől
hogy lehet az, hogy jobban feltek az oltas esetleges mellekhatasatol, mint a covidtol es lehetseges szovodmenyeitol, a gazdasagi kovetkezmenyektol, vagy attol, hogy igy nagyobb esellyel megfertozhetsz egy szerettedet ?
miert rizikosabb az elso, mint az osszes tobbi egyutt a masik oldalon ?

Politika
Re: Politika
- ___Samy___
Ugyanugy megfertozhetsz akkor is barkit, ha be vagy oltva.'shutterisland írta:de ezt amugy valaki kifejthetne ugy teljeskoruen egyszer.Én pl. nem oltatom be magam, mert tartok ettől a löttytől
hogy lehet az, hogy jobban feltek az oltas esetleges mellekhatasatol, mint a covidtol es lehetseges szovodmenyeitol, a gazdasagi kovetkezmenyektol, vagy attol, hogy igy nagyobb esellyel megfertozhetsz egy szerettedet ?
En ugy veszem eszre, hogy ez az oltas nem ad vegleges vedelmet erre a szarra, mert itt is ugyanugy csokken az ellenanyag szint, mint egy atesett egyennel. En e tekintetben nem tennek kulonbseget az ilyen emberek kozott.
En nem vagyok beoltva, egy darabig nem is leszek, mert nem merjuk bevallalni a gyerek projekt elott. Kozvetlen kornyezetemben nem az elso kismama vesziti a babat az oltas miatt. Szoval kosz nem, mi kihagyjuk.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
A világ számos pontján kötelezővé tettek millioknak.illgner írta:Arról szól minden, hogy nem lehet kötelezővé tenni az oltást. Elég kétszínű a politika, mert nem meri elrendelni a kötelezővé tételét, de ugyanakkor bizonyos körülmények között meg akár állásvesztéssel is szankcionálja, ha valaki nem oltatja be magát.Realista24 írta: Most akkor van kötelező oltás vagy nincs?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
de ezt amugy valaki kifejthetne ugy teljeskoruen egyszer.Én pl. nem oltatom be magam, mert tartok ettől a löttytől
Arról szól minden, hogy nem lehet kötelezővé tenni az oltást. Elég kétszínű a politika, mert nem meri elrendelni a kötelezővé tételét, de ugyanakkor bizonyos körülmények között meg akár állásvesztéssel is szankcionálja, ha valaki nem oltatja be magát.Realista24 írta: Most akkor van kötelező oltás vagy nincs?
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Most akkor van kötelező oltás vagy nincs?illgner írta: Érdekes téma ez az oltás. Én pl. nem oltatom be magam, mert tartok ettől a löttytől. És bár a téma a politika rovatban szerepel, ennek semmi köze nincs a politikához, mert egészségügyi kérdés. Mármint az egyén szempontjából. Én nem vagyok hajlandó magam beoltatni, soha mégcsak influenzás sem voltam. De amúgy döntsön mindenki a saját testéről. Ha kötelező lenne az oltás, amire nem volt még példa az emberiség történetében (és most a kötelező gyermekkori oltásokat ne keverjük ide), akkor persze én is beoltatnám magam, de jól mutatja, hogy mennyire kétes ez az oltás, hogy nem merik kötelezővé tenni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Flame: on.

Érdekes téma ez az oltás. Én pl. nem oltatom be magam, mert tartok ettől a löttytől. És bár a téma a politika rovatban szerepel, ennek semmi köze nincs a politikához, mert egészségügyi kérdés. Mármint az egyén szempontjából. Én nem vagyok hajlandó magam beoltatni, soha mégcsak influenzás sem voltam. De amúgy döntsön mindenki a saját testéről. Ha kötelező lenne az oltás, amire nem volt még példa az emberiség történetében (és most a kötelező gyermekkori oltásokat ne keverjük ide), akkor persze én is beoltatnám magam, de jól mutatja, hogy mennyire kétes ez az oltás, hogy nem merik kötelezővé tenni.
- ateeemadrid
az a sebtiben, az úgy kb. 20 évnyi kutatás eredménye, úgy hogy a világ legjobb szakemberei dolgoztak rajta a világ minden pontján. bezzeg ha kidobnak egy új gyógyszert a piacra, amit felír az orvos, akkor a hülyéje kérdés nélkül beveszi, de ilyenkor meg sír.rengeteg ember nem bizik egy sebtiben osszetákolt gyogyszerben, teljesen ertheto modon.
emlékszem, amikor meg még nem volt kész a vakcina, akkor meg az volt a szöveg, hogy na mégsem olyan fejlett a gyógyszeripar meg az orvostudomány, mert még mindig nem bírtak ellenszert találni. akkor az volt a baj, aztán amikor kész lett, akkor meg már túl gyors volt.

Szóval bezarod az oltatlanokat, akkor megszunik a dolog es eltunik a virus vegleg
nyilván ennek az önsztönzés is a célja és teljes átoltottság sosem lesz, pláne olyan országban nem, mint a mienk, de az ilyen döntésekkel azért bőven lehet növelni az oltási hajlandóságot.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Az is pont több mint a semmi.hehetheoriginal írta:rengeteg ember nem bizik egy sebtiben osszetákolt gyogyszerben, teljesen ertheto modon.Egyébként amég az oltás ingyenes, és kb. fél órádba kerül, szerintem komolytalan jogtiprásról beszélni.
Amugy ha mar pl egy tesztert ketszer fizet az allampolgar, az a minimum, hogy az oltas ingyenesoke, zard be akkor, de kerdem en mikor lesz vege? Soha nem lesz beoltva az osszes mindenki, mert nem lesz kotelezo, vagy ha kotelezove teszik, akkor hatalmas balhek lesznek mindenutt. Szóval bezarod az oltatlanokat, akkor megszunik a dolog es eltunik a virus vegleg?Azt mondom, nem akkora baj, ha bezarjak aki így gondolkodik
Ez a cel?
Vagy csak remenykedes hogy hatha csokkennek a szamok, aztan fogalmad sincs hol a feny az alagut vegen
És láthatod, az osztrákok sincsenek bezarva. Mehet dolgozni, már ha a melohely engedi, mehet boltba, stb.
Utazás, szórakozás van kilove. Aki akar, az lojje be magát vagy fogadja el úgy mint azt pl. hogy jogsi nélkül nem vezethetsz. Tudna sok ember, mégsem teheti vagy ha megteszi, büntetés. Simple.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
rengeteg ember nem bizik egy sebtiben osszetákolt gyogyszerben, teljesen ertheto modon.Egyébként amég az oltás ingyenes, és kb. fél órádba kerül, szerintem komolytalan jogtiprásról beszélni.
Amugy ha mar pl egy tesztert ketszer fizet az allampolgar, az a minimum, hogy az oltas ingyenes
oke, zard be akkor, de kerdem en mikor lesz vege? Soha nem lesz beoltva az osszes mindenki, mert nem lesz kotelezo, vagy ha kotelezove teszik, akkor hatalmas balhek lesznek mindenutt. Szóval bezarod az oltatlanokat, akkor megszunik a dolog es eltunik a virus vegleg?Azt mondom, nem akkora baj, ha bezarjak aki így gondolkodik
Ez a cel?
Vagy csak remenykedes hogy hatha csokkennek a szamok, aztan fogalmad sincs hol a feny az alagut vegen
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Jó dolog ez az osszunk meg minden információt, de pl
az olyanok mint te hehe, akkor sem hinnék el hogy ez minden, mert nem az van, amit te gondolsz.
Te csak azt látod, higy korlátozva vagy fogalmam sincs miben.
De fordítsuk meg, mehet mindenki mindenhova, aztan majd egy hónap múlva meg zarjon be újra az ország, meg fel vagy egész Európa csak mert neked éppen felelőtlenül volt kedved dönteni.
De legalább egy hónapig azt csináltál amit akartál, és szivjon mindenki más is, ne csak "te".
Azt mondom, nem akkora baj, ha bezarjak aki így gondolkodik.
az olyanok mint te hehe, akkor sem hinnék el hogy ez minden, mert nem az van, amit te gondolsz.
Te csak azt látod, higy korlátozva vagy fogalmam sincs miben.
De fordítsuk meg, mehet mindenki mindenhova, aztan majd egy hónap múlva meg zarjon be újra az ország, meg fel vagy egész Európa csak mert neked éppen felelőtlenül volt kedved dönteni.
De legalább egy hónapig azt csináltál amit akartál, és szivjon mindenki más is, ne csak "te".
Azt mondom, nem akkora baj, ha bezarjak aki így gondolkodik.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ateeemadrid
Sajnos normális országokban képesek feltüntetni, hogy az intenzíven lévők között milyen a százalékos megoszlás oltottak és oltatlanok között, itthon amióta van covid legalja módon számolnak be ezekről a statisztikákról, vicckategória az egész. Ettől függetlenül azért nem kell 2000es iq azt megállapítani, hogy nagy valószínűség szerint arányaiban jóval több oltatlan szorul intenzív ápolásra. Nekem munkahelyemen is tapasztalható, hogy akik oltottak, enyhe tünetekkel átvészelték az egészet, aki oltatlan volt, azok pedig elég kemény tünetekkel küzdöttek, sajnálatos módon halálesetre is volt példa.Aki odáig jut el fejben, hogy tavaly ugyanekkor az oltasok elott is pont ennyi beteg meg intenzivosztalyos volt, annak kell egy kis gyorsító még talán, hatha tovabb tud lepni a kovetkezo gondolatszintre. Most nyilvan az oltatlanok teszik ki a szamok es statok nagy részét, ez teljesen reális.
Nyilván 1 évet amúgyis necces nézni, már a legtöbb embernek érdemes lenne a 3. oltást beadatni, meg nyilván az sem mind1, hogy melyik oltást választotta/kapta az ember, azért az időseknél láttuk, hogy mondjuk a kínai vakcina sem garancia a védettségre.
Ez most nem pont neked szól, de bírom, hogy ilyenkor bárki a szabadságjogok élharcosává válik, holott más esetekben eszébe nem jut ilyenekről gondolkoznia, gondolok itt az ilyen mihazánk féle mocskokra.Nekem csak annyi a bajom tovabbra is, hogy elveszik az embertol a sajat jogait es szabadsagat, nem donthet a maga sorsarol felelosen vagy felelotlenul, ahogy akar, hanem gyerekkent van kezelve mindenki, hogy majd a politikus meg a doktorbacsi - felinfokbol - megmondja mit tegyel.

Pedig a kedvenc klisém, hogy de legalább ők kormányozni tudnak.Lehet, ehhez viszont kénytelenek leszünk olyan kormányt választani, ami képes is kormányozni. Úgymond "alkalmas". A jelenlegi se nem képes, se nem alklamas.
ezt meg még itthagyom. minden hétre jut valami finomság, aminek következménye a világon kb bárhol lenne, csak nálunk nincs

- hehetheoriginal
Aki odáig jut el fejben, hogy tavaly ugyanekkor az oltasok elott is pont ennyi beteg meg intenzivosztalyos volt, annak kell egy kis gyorsító még talán, hatha tovabb tud lepni a kovetkezo gondolatszintre. Most nyilvan az oltatlanok teszik ki a szamok es statok nagy részét, ez teljesen reális.
Nekem csak annyi a bajom tovabbra is, hogy elveszik az embertol a sajat jogait es szabadsagat, nem donthet a maga sorsarol felelosen vagy felelotlenul, ahogy akar, hanem gyerekkent van kezelve mindenki, hogy majd a politikus meg a doktorbacsi - felinfokbol - megmondja mit tegyel.
Ahelyett, hogy nyilvanos lenne minden info, a virusrol, az oltasrol, a megbetegedesekrol, a korhazi helyzetekrol, es nem probalna a politika ugy alakitani es rejtegetni a szamokat, ahogy epp a sajat erdeke kivanja.
Nekem csak annyi a bajom tovabbra is, hogy elveszik az embertol a sajat jogait es szabadsagat, nem donthet a maga sorsarol felelosen vagy felelotlenul, ahogy akar, hanem gyerekkent van kezelve mindenki, hogy majd a politikus meg a doktorbacsi - felinfokbol - megmondja mit tegyel.
Ahelyett, hogy nyilvanos lenne minden info, a virusrol, az oltasrol, a megbetegedesekrol, a korhazi helyzetekrol, es nem probalna a politika ugy alakitani es rejtegetni a szamokat, ahogy epp a sajat erdeke kivanja.
arra meg varhatsz egy par evtizedet, amig a mostaniak kihalnak.Lehet, ehhez viszont kénytelenek leszünk olyan kormányt választani, ami képes is kormányozni. Úgymond "alkalmas". A jelenlegi se nem képes, se nem alklamas.
thereisonly1ronaldo
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Lehet, ehhez viszont kénytelenek leszünk olyan kormányt választani, ami képes is kormányozni. Úgymond "alkalmas". A jelenlegi se nem képes, se nem alklamas.Faust írta: Lehet egyszer nem plakatokkal kene kormanyozni, hanem esszel.
Szerintem az oltatlanok tobbsege egyebkent nem fidesz torzsszavazo, szoval ez mindegy. Csak ugye furan veszi ki magat, hogy esz nelkul ment a kampany fel evig hogy milyen kurvajo az oltas es hogy mukodik az orszag, aztan megint lezarnak az egeszet. Lehet egyszer nem plakatokkal kene kormanyozni, hanem esszel.
Nálunk több az.... agytröszt.ateeemadrid írta: Nagyon adom sógorékat, itt is ezt kéne, bár a közelgő választások miatt nem merik meglépni az oltatlanokkal szemben.
- ateeemadrid
Nagyon adom sógorékat, itt is ezt kéne, bár a közelgő választások miatt nem merik meglépni az oltatlanokkal szemben.
- hehetheoriginal
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ott is védik hehet és barátait.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema