Politika
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Politika
Ott is védik hehet és barátait.

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,
labancék keményitenek:
BREAKING NEWS - Ausztia: hétfőtől (11. 15.) egyelőre 11. 24-ig kijárási tilalom az oltatlanoknak 10 napon át – Schallenberg kancellár bejelentése
Az egészségügyi rendszer összeomlásának megakadályozása érdekében az osztrák oltatlanok (pontosabban a 2G igazolással nem rendelkezők, azaz oltatlanok és fertőzésen az elmúlt 6 hónapban át nem esettek) hétfőtől csak különleges esetekben hagyhatják el lakóhelyüket. A 12 év alatti gyermekekre az új szabály nem vonatkozik. Ilyennek számít a bevásárlás, az orvoshoz menetel, a fizikai-pszichikai rekreáció, a vallási igények kielégítése, s munkába utazás (ez esetben a 3G szabály – genesen (fertőzésen átesett), geimpft (oltott), getestet (negatív teszteredménnyel rendelkező)).
Jelenleg már több, mint 420 ember van lélegeztetőgépen és szombaton 13.152 fertőzöttet találtak.
A tartományok szigorúbb szabályokat is hozhatnak.
BREAKING NEWS - Ausztia: hétfőtől (11. 15.) egyelőre 11. 24-ig kijárási tilalom az oltatlanoknak 10 napon át – Schallenberg kancellár bejelentése
Az egészségügyi rendszer összeomlásának megakadályozása érdekében az osztrák oltatlanok (pontosabban a 2G igazolással nem rendelkezők, azaz oltatlanok és fertőzésen az elmúlt 6 hónapban át nem esettek) hétfőtől csak különleges esetekben hagyhatják el lakóhelyüket. A 12 év alatti gyermekekre az új szabály nem vonatkozik. Ilyennek számít a bevásárlás, az orvoshoz menetel, a fizikai-pszichikai rekreáció, a vallási igények kielégítése, s munkába utazás (ez esetben a 3G szabály – genesen (fertőzésen átesett), geimpft (oltott), getestet (negatív teszteredménnyel rendelkező)).
Jelenleg már több, mint 420 ember van lélegeztetőgépen és szombaton 13.152 fertőzöttet találtak.
A tartományok szigorúbb szabályokat is hozhatnak.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Az ecar tema szerintem is kicsit lufi, technologiailag semmi ujat nem hoz egyik sem es szerintem nem is a sajat auto birtoklasa lesz a jovo trendje. Eleg megnezni, hogy mennyibe kerul egy normal meretu auto Europaban.
Mas: mi varhato az uzemanyagar maximalizalastol? Eleg komoly szankciok lesznek, ha nem arulnanak…
Mas: mi varhato az uzemanyagar maximalizalastol? Eleg komoly szankciok lesznek, ha nem arulnanak…
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Én ugyan full laikus vagyok, de meglepne, ha nem zuhanna be hamarosan. Én most csak állampapírral megyek, bár alacsonyan lévő energiacégek jók lehetnének, de fasznak sincs ideje ezeket bogarászniHalfkey írta:Szerintem az ecar téma most túltöltött a piacon

Szerintem az ecar téma most túltöltött a piacon, nem teszek bele csak figyelem. Amúgy is kivettem szinte mindent kecóra, majd remélem jön egy jó kis zuhi mielőtt visszavásárolom magam. Workhorse volt még vicces ebben a témában, nemtudom az megvan-esebydani írta:Off: Nio vonaton rajta ülökHalfkey írta: Tavaly év vége óta összes befektetéssel foglalkozó fórumon Niot és Lucid Motorst nyomatják, előbbit mint tömeg utóbbit mint luxus. Hogy melyik milyen jó azt nemtudom, de hype meg pénz az van bennük.Egy másik versenyző a Rivian a héten ment tőzsdére, már most elképesztő hype övezi pedig kb kész autójuk sincs meg. Remélem nem Nikola sztori lesz belőle.

- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Off: Nio vonaton rajta ülökHalfkey írta: Tavaly év vége óta összes befektetéssel foglalkozó fórumon Niot és Lucid Motorst nyomatják, előbbit mint tömeg utóbbit mint luxus. Hogy melyik milyen jó azt nemtudom, de hype meg pénz az van bennük.

"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Tökmindegy, hogy én mit szeretnék, a valóságot kell figyelembe venni. Európában épül jelenleg 5-6 atomerőmű, de ennél sokkal többet kell hamarosan bezárni öregedés miatt. A megújulókat hajtják ezerrel, de azoknak épp most lehet látni a rendelkezésre állását, pont akkor nincs, amikor kéne. Kiváltani pedig csak szénnel vagy gázzal lehet...
Tavaly év vége óta összes befektetéssel foglalkozó fórumon Niot és Lucid Motorst nyomatják, előbbit mint tömeg utóbbit mint luxus. Hogy melyik milyen jó azt nemtudom, de hype meg pénz az van bennük.
Mindketten tudjuk, hogy a Te véleményed is az, hogy a jövő az atom és a megújulók, erre hozod itt a szénerőművet. Pont az lenne a lényeg, hogy környezet kímélőbben éljünk minden tekintetben, mert tönkrevágtuk a Földet.füst írta:Ne fárasszuk egymást, ugyanez az elektromos utóra is igaz, csak ott az erőműben égeted a szenet vagy a gázt, ugyanilyen hatásfokkal, oda is szállítani kell az üzemanyagot. És erre épül rá az energiaszállítással és töltéssel és tárolással járó energiaveszteség, amit az előbb írtam.Kicsit gondolj bele, hogy hogyan jön ki a matek ugyan ezen a téren a belső égésű motorok esetén. Ha csak abból indulok ki, hogy a legújabb motorok is épphogy meghaladják a 40%-os hatásfokot (igen, 60%-nyi energia megy a picsába) és akkor még arról nem is beszéltem, hogy az üzemanyag szállítása közben is üzemanyagot kell égetni és nem mellékesen a finomítás sem energia szegény dolog.
Egy átlagos szénerőmű kb. 35% hasznos energiát termel...
h3x0r: oszt az dízel vagy benzines?

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
ziro4vr írta:Már a focin kívül?Realista24 írta: Kiserik vajon van amihez nem értesz?![]()
![]()
![]()

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- h3x0r
Ioniq 5?kiserik írta: Piaci alapon várom az ellenfelét a Tesla Model 3-nak. Hasonló méret, felszereltség, 15,5 millió új ár.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Kiserik vajon van amihez nem értesz?

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- füst
Ne fárasszuk egymást, ugyanez az elektromos utóra is igaz, csak ott az erőműben égeted a szenet vagy a gázt, ugyanilyen hatásfokkal, oda is szállítani kell az üzemanyagot. És erre épül rá az energiaszállítással és töltéssel és tárolással járó energiaveszteség, amit az előbb írtam.Kicsit gondolj bele, hogy hogyan jön ki a matek ugyan ezen a téren a belső égésű motorok esetén. Ha csak abból indulok ki, hogy a legújabb motorok is épphogy meghaladják a 40%-os hatásfokot (igen, 60%-nyi energia megy a picsába) és akkor még arról nem is beszéltem, hogy az üzemanyag szállítása közben is üzemanyagot kell égetni és nem mellékesen a finomítás sem energia szegény dolog.
Egy átlagos szénerőmű kb. 35% hasznos energiát termel...
Piaci alapon várom az ellenfelét a Tesla Model 3-nak. Hasonló méret, felszereltség, 15,5 millió új ár.füst írta:Emiatt nem kell aggódnod, nem áll készen arra az elektromos hálózat, hogy a jelenlegi fogyasztás mellett még az elektromos autókat is ellássa tömegesen. Egy vékony réteg luxusjátéka marad.Csodas lesz barmely utcakep a sok vezetekkel, ahogy hazaer mindenki tolteni az autot
Piaci alapon nem tudja kiszorítani a belsőégésű motorokat, csak ha azokat törvénnyel szabályozzák vagy jól megadóztatják.
A töltés, tárolás, energiaszállítás mind-mind energiaveszteséggel jár, és szumma nem igazán éri meg a dolog, személyszállításra még csak-csak ok, de teherszállításra már használhatatlan, csak képzeljük el, hogy egy 40 tonnás kamiont villanymotorral akarnánk meghajtani és ahhoz milyen méretű és kapacitású akksi kellene. Többe kerülne a leves mint a hús.
Nagyon sok dolgot felhozol az energia veszteség mellett az elektromos autók esetén. Kicsit gondolj bele, hogy hogyan jön ki a matek ugyan ezen a téren a belső égésű motorok esetén. Ha csak abból indulok ki, hogy a legújabb motorok is épphogy meghaladják a 40%-os hatásfokot (igen, 60%-nyi energia megy a picsába) és akkor még arról nem is beszéltem, hogy az üzemanyag szállítása közben is üzemanyagot kell égetni és nem mellékesen a finomítás sem energia szegény dolog.
Teher szállítás: épül a Semi és szerintem az igazi megoldás a vonat lenne és csak a lokális fuvarozást kellene megoldani elektromos teherautókkal például.
Abba kell belegondolni az elektromobilitás terén, hogy nem kapsz levegőt a városokban. Nem itthon, de vannak olyan városok, ahol megfulladnak az emberek. Nem véletlen, hogy kínában milyen mértékben használják az elektromos autókat.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
de pont ez a bajom, hogy a politika es a multik nem ebbe az iranyba mennek, inkabb a divatot es trendet kovetik, raeroltetve az egeszet az egyenre, ahelyett, hogy sajat magukkal szamolnanak el elobb, bennem akarnak lelkifurkat kelteni, hogy szennyezem a gyerekeim es unokaim bolygojat.Piaci alapon nem tudja kiszorítani a belsőégésű motorokat, csak ha azokat törvénnyel szabályozzák vagy jól megadóztatják
thereisonly1ronaldo
- füst
Emiatt nem kell aggódnod, nem áll készen arra az elektromos hálózat, hogy a jelenlegi fogyasztás mellett még az elektromos autókat is ellássa tömegesen. Egy vékony réteg luxusjátéka marad.Csodas lesz barmely utcakep a sok vezetekkel, ahogy hazaer mindenki tolteni az autot
Piaci alapon nem tudja kiszorítani a belsőégésű motorokat, csak ha azokat törvénnyel szabályozzák vagy jól megadóztatják.
A töltés, tárolás, energiaszállítás mind-mind energiaveszteséggel jár, és szumma nem igazán éri meg a dolog, személyszállításra még csak-csak ok, de teherszállításra már használhatatlan, csak képzeljük el, hogy egy 40 tonnás kamiont villanymotorral akarnánk meghajtani és ahhoz milyen méretű és kapacitású akksi kellene. Többe kerülne a leves mint a hús.
- hehetheoriginal
hogy oldanad meg az autok tolteset, ha tenyleg 60-70%uk elektromos lesz, monnyuk 10 ev mulva?
Infrastrukturara gondolok, nem az energiaellatasra
Infrastrukturara gondolok, nem az energiaellatasra
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2021. november 13., szombat 20:02-kor.
thereisonly1ronaldo
Pont erre írtam, hogy túlzó és tele van egyoldalú fél infókkal... érdems tényleg utánaolvasni, mint ilyen videókból informálódni. Tudom, említenek valami belsőégésű gurut, aki szintén 10-15 éves adatok alapján kikiálltotta az okosságot, miszerint a villanyautó előállítása mennyivel több CO2 kibocsátással jár, de mondom, édremes utána olvasni és az almát almával a körtét körtével összehasonlítani. (ugye legdrágább villanytöltés kontra legolcsóbb benzinár például...)hehetheoriginal írta: A video arra probalt ramutatni, hogy annyi kulonfele rendszer, tolto es annyi nem vagy rosszul kialakitott gyerekcipoben jaro dolog van meg, raadasul mar csak eppenhogy olcsobb, mint a belsoegesu autozas, ugyanakkor egyaltalan nem co2baratibb osszessegeben.
Azert linkeltem a politika topikba, mert ide valo. Sajnos a multik, a politika, a profit szabja meg ezt az irányt is, es kenyszeriti az embereket egy szarabb, ostobabb jovo fele.
Csodas lesz barmely utcakep a sok vezetekkel, ahogy hazaer mindenki tolteni az autot![]()
![]()
Aztan bőgve/remegve kerleli majd mindenki, hogy ugyan kapcsoljuk mar vissza az atomeromuveket![]()
Nagy az Isten allatkertje tovabbra is.
Az, hogy gyerekcipőben jár, az igaz. Pont emiatt furcsa ilyeneket olvasni, hogy tele lesz vezetékkel az utca. Nagyon sok minden fejlődik folyamatosan.
Véleményem szerint sokkal több energiát fogyaszt a nép a fűtés és hűtés témakörben, mint az utazás témakörben. Persze légkondi az mindenkinek jár és kell. Ahhoz nem kell atomerőmű, ugye? Az állatkert pedig nem lenne baj, hogy nagy, csak valaki nyitva felejtette a kaput.
- hehetheoriginal
A video arra probalt ramutatni, hogy annyi kulonfele rendszer, tolto es annyi nem vagy rosszul kialakitott gyerekcipoben jaro dolog van meg, raadasul mar csak eppenhogy olcsobb, mint a belsoegesu autozas, ugyanakkor egyaltalan nem co2baratibb osszessegeben.
Azert linkeltem a politika topikba, mert ide valo. Sajnos a multik, a politika, a profit szabja meg ezt az irányt is, es kenyszeriti az embereket egy szarabb, ostobabb jovo fele.
Csodas lesz barmely utcakep a sok vezetekkel, ahogy hazaer mindenki tolteni az autot
Aztan bőgve/remegve kerleli majd mindenki, hogy ugyan kapcsoljuk mar vissza az atomeromuveket
Csodas lesz barmely utcakep a sok vezetekkel, ahogy hazaer mindenki tolteni az autot

Aztan bőgve/remegve kerleli majd mindenki, hogy ugyan kapcsoljuk mar vissza az atomeromuveket

thereisonly1ronaldo