Nzedge írta:
Aki ennyire kiáll az oltás mellett, 100%-ig hisz a benne és a tudományba, illetve ekkora haraggal van az oltatlanok ellen, az mire alapozza a véleményét ilyen beton biztosra?
En is ugy vagyok ezzel mint R24. Velemenyemet meg azert alapozom ilyen biztosra, mert tobb, mint 7 milliard beadott oltas utan ez mar nem velemeny, hanem teny, hogy a vakcina jelentos mertekben ved a Covid enyhebb, de legfokepp a fatalis tunetei ellen.
Illetve amit mar mondtam, erdemes Portugaliabol nezni az adatokat, magaert beszel.
kiserik írta:
Jó van, eddig azt kaptam amit vártam, senki nem tud semmit
Influenza full más miatt kell (kell?) évente.
Inkább amit el kellene fogadni, hogy az oltás nem pajzs. Nem véd, csak segít. Az oltott ugyan úgy elkaphatja, fertőzhet, megbetegedhet, mint a nem oltott, sőt, bele is halhat, csak nagyobb az esélye ellene, mert a szervezete már ismeri a vírust. 2 adagosra fejlesztették ki a vakcinát... Persze, a legnagyobb biznisz, ha innentől mindenki élete végéig fél évente belövet egyet... a gyógyszeriparnak...
Pontos cikket majd kesobb tudok linelni, de a lenyeg az, hogy az izraeli szamokat vizsgalva lattak, hogy a breakthrough fertozodesek eseten korrelacio van akozott, hogy milyen reg volt oltva az ember, es hogy milyen valoszinuseggel kapja el a virust.
Illetve erdemes azt leszogezni, hogy ez egy uj virus, minden nappal egyre tobbet tudnak az orvosok, igy lehet hogy valaki azt mondja, hogy az izraeli adatok alapjan random ilyet allitani, es valojaban csak gazdagodni akarnak, de nincsenek kiforrott tanulmanyok, vannak sejtesek, es azokat igazoljak.
Abban igazad van, hogy az oltas az nem pajzs, hanem egy eszkoz. Jelenleg a leghatasosabb eszkoz arra, hogy ne halj bele a virusba, de ugyanugy elkaphatod (erre nincs hatassal a vakcina), csak nagy valoszinuseggel nem lesz nagy baj (95+%). Ha elkapod a virust, akkor viszont oltottkent kevesbe fertozol, eppen azert, mert "gyengebb" a virus hatasa nalad.
Oltas + zart terben maszk + tavolsagtartas + alapveto higienia betartasa, erre lenne szukseg.