HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 12., péntek 15:42
Nem nagyon belefolyva ebbe az izgi vitába, engem az érdekelne, hogy mi indokolja a 3. oltást. Persze azon túl, hogy azt mondják a kutatók meg statisztika meg táblázat meg a Józskapista.
Az én nagyon alap tudásom a témában (vírusok, immunrendszer, oltások) az, hogy ha egy vírus megtámad egy szervezetet, akkor az immunrendszer (már a flottul működik) azonosítja, elkezdi termelni az ellenanyagot és legyőzi. Mivel az azonosítás, ellenanyag termelés és legyőzés időbe kerül, előfordul, hogy a legyőzésre már nem marad idő. Ezért az oltásokkal ""megtanítjuk"" az immunrendszert az adott vírusra, így, mikor találkozik a szervezet a vírussal élesben, már nem kell az azonosítással bajolnia, hanem egyenesen termelheti a megfelelő ellenanyagot és felveheti a harcot. Na mármost ha a 2 oltással megtanítottuk az immunrendszernek, hogy hogyan kell legyőzni a vírust, akkor minek a 3.? Illetve felvetül bennem a kérdés, teljesen laikusként, hogy nem baj e véletlenül, ha a szervezetem folyamatosan tele van olyan ellenszerrel, amit csak akkor kellene termeljen, mikor támadás ért?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!