HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. november 11., csütörtök 20:31
HozzászólásSzerző: tibi18 » 2021. november 11., csütörtök 20:11
Ehhez annyit hozzátennék, hogy mondjuk személy szerint 2011 óta fizetem magam után a TB-t, vagy ugye a béremből vonják, a lényeg most ugyanaz. Az elmúlt, közel 11 év alatt 1, azaz egy alkalommal szorultam egészségügyi ellátásra. Akkor én visszakapom a TB-m?Marky írta:Ha rajtam mulna nem teljesen fedezne, ahogy peldaul egy barmilyen mas biztositasnal is vannak kulonbozo kockazati tenyezok, amik eseten dragabb a biztositasi dij. Kozuti balesetek ellen peldaul nagyon jo visszatarto ero lehetne, ha a versenyzoknek zsebbol kene allni a kezelesuket.h3x0r írta: Ennyi erovel annak se fedezze a TB a korhazi kezeleset, aki dohanyzik, iszik, tulsulyos, vagy csak nem jelent meg rendszeresen az éves kivizsgálásokon?
Ez messze vezet, de szerintem mar kozeptavon sem tarthato fenn ez a mostani potyazo rendszer. Par szazezer ember befizetese teszi ki az ossz TB befizetes nagy reszet, de mindenkit el kellene latni. Ilyen forrashianyos allapotot csak nagy reformmal lehetne modernizalni.
HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 11., csütörtök 19:46
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. november 11., csütörtök 19:39
Bocsi a dupláért:Marky írta:Ha rajtam mulna nem teljesen fedezne, ahogy peldaul egy barmilyen mas biztositasnal is vannak kulonbozo kockazati tenyezok, amik eseten dragabb a biztositasi dij. Kozuti balesetek ellen peldaul nagyon jo visszatarto ero lehetne, ha a versenyzoknek zsebbol kene allni a kezelesuket.h3x0r írta: Ennyi erovel annak se fedezze a TB a korhazi kezeleset, aki dohanyzik, iszik, tulsulyos, vagy csak nem jelent meg rendszeresen az éves kivizsgálásokon?
Ez messze vezet, de szerintem mar kozeptavon sem tarthato fenn ez a mostani potyazo rendszer. Par szazezer ember befizetese teszi ki az ossz TB befizetes nagy reszet, de mindenkit el kellene latni. Ilyen forrashianyos allapotot csak nagy reformmal lehetne modernizalni.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. november 11., csütörtök 19:37
Én ezzel egyetértek... Nem az oltottak azok akik nagyrészt gépen vannak - legalábbis abban a 2 kórházban, ahol én rálátok a számokra. 30-ból mondjuk 3-4 ha oltott, abból szinte mindegyiknek végstádiumú betegsége(i) van(nak). Aki oltatlanként gépre kerül, hát... "Mi lett volna, ha beoltatja magát?" Sose tudjuk meg.CS0ki írta:Lehet, hogy csak a szingapúri szabályt idézte, mert ott pár napja pont ez történt, ha minden igaz. Tehát a nem oltottaknak maguknak kell fizetni az elletasuk költségét.hehetheoriginal írta:
Megvan a legujabb forumpszichopata, te vagy az![]()
Tudod mit?
Legyen inkabb ugy, hogy ingyenes a teszt, hiszen mindenki fizeti a tb-t. Mire masra lenne akkor a tb?
Vagy akkor mi a gecinek veszik le a fel fizetest?
HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 11., csütörtök 19:33
Ha rajtam mulna nem teljesen fedezne, ahogy peldaul egy barmilyen mas biztositasnal is vannak kulonbozo kockazati tenyezok, amik eseten dragabb a biztositasi dij. Kozuti balesetek ellen peldaul nagyon jo visszatarto ero lehetne, ha a versenyzoknek zsebbol kene allni a kezelesuket.h3x0r írta: Ennyi erovel annak se fedezze a TB a korhazi kezeleset, aki dohanyzik, iszik, tulsulyos, vagy csak nem jelent meg rendszeresen az éves kivizsgálásokon?
HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. november 11., csütörtök 19:31
Lehet, hogy csak a szingapúri szabályt idézte, mert ott pár napja pont ez történt, ha minden igaz. Tehát a nem oltottaknak maguknak kell fizetni az elletasuk költségét.hehetheoriginal írta:Megvan a legujabb forumpszichopata, te vagy azMarky írta: Egyszeruen meg lehente oldani az oltasra buzditast. Ha a TB nem fedezne 100%-ban a korhazi kezeleset, akkor, ha Covid pozitivan kerul be valaki, akkor az elso par szerencsesnek a hire utan rohannanak oltatni. Humanus, ellatjak ugyanugy, nem korlatozzak oket semmiben, viszont a sajat akaratuknak a kovetkezmenyeit (terheli az egeszsegugyet) meg kell teriteniuk.![]()
Tudod mit?
Legyen inkabb ugy, hogy ingyenes a teszt, hiszen mindenki fizeti a tb-t. Mire masra lenne akkor a tb?
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. november 11., csütörtök 19:29
aki iszik, dohányzik, vagy túlsúlyos, az veszélyes a környezetére?h3x0r írta:Ennyi erovel annak se fedezze a TB a korhazi kezeleset, aki dohanyzik, iszik, tulsulyos, vagy csak nem jelent meg rendszeresen az éves kivizsgálásokon?Marky írta: Egyszeruen meg lehente oldani az oltasra buzditast. Ha a TB nem fedezne 100%-ban a korhazi kezeleset, akkor, ha Covid pozitivan kerul be valaki, akkor az elso par szerencsesnek a hire utan rohannanak oltatni. Humanus, ellatjak ugyanugy, nem korlatozzak oket semmiben, viszont a sajat akaratuknak a kovetkezmenyeit (terheli az egeszsegugyet) meg kell teriteniuk.
En is amellett vagyok, hogy aki nincs beoltva, annak heti 2 vagy teszt. A TB fizeti. Legalabbis az elso 1 vagy 2 honapban. Utana mindenki fizeti maganak. Kiveve persze, akinek olyan betegsege van, hogy nem lehet beoltani. (ha jol emlekszem, talan a nemetek csinaltak igy, meg nyaron)
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 11., csütörtök 19:28
Védik őket, maradjanak otthon a picsájukon, aztán nem lesz bajuk.hehetheoriginal írta:de most az oltaltanok a kisebbseg, ok a gyamoltalan vedenivalo csoport, szoval akkor kerem jobban odafigyelni rajuk es kinyalni a segguket, vedeni oket, mint a cigany kisebbseget pl, ilyen olyan torvenyekkel es intezkedesekkel.CS0ki írta:
Kb úgy, ahogy a közlekedésben sem azoknak kell figyelni a 150nel száguldozókra, akik betartjak az 50es előírást városon belül. Függetlenül attól, hogy melyikbol van több.
Az oltottak meg vedettebbek, nem védettek. Függetlenül attól hogy a tisztelt politikusok hogyan fogalmaznak...
(Monnyuk eleve az oltottaknak tobbletjogaik vannak)
Vagy mivel ok nem hajlandok felulni es kovetni a kormany propagandat az oltassal kapcsolatban, akkor az o eletuk nem annyira fontos?
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. november 11., csütörtök 19:21
Ennyi erovel annak se fedezze a TB a korhazi kezeleset, aki dohanyzik, iszik, tulsulyos, vagy csak nem jelent meg rendszeresen az éves kivizsgálásokon?Marky írta: Egyszeruen meg lehente oldani az oltasra buzditast. Ha a TB nem fedezne 100%-ban a korhazi kezeleset, akkor, ha Covid pozitivan kerul be valaki, akkor az elso par szerencsesnek a hire utan rohannanak oltatni. Humanus, ellatjak ugyanugy, nem korlatozzak oket semmiben, viszont a sajat akaratuknak a kovetkezmenyeit (terheli az egeszsegugyet) meg kell teriteniuk.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 11., csütörtök 19:14
HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 11., csütörtök 19:13
Koszonom, szerintem sem vagyok tulzottan empatikushehetheoriginal írta:Megvan a legujabb forumpszichopata, te vagy azMarky írta: Egyszeruen meg lehente oldani az oltasra buzditast. Ha a TB nem fedezne 100%-ban a korhazi kezeleset, akkor, ha Covid pozitivan kerul be valaki, akkor az elso par szerencsesnek a hire utan rohannanak oltatni. Humanus, ellatjak ugyanugy, nem korlatozzak oket semmiben, viszont a sajat akaratuknak a kovetkezmenyeit (terheli az egeszsegugyet) meg kell teriteniuk.![]()
Tudod mit?
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 11., csütörtök 19:04
Megvan a legujabb forumpszichopata, te vagy azMarky írta: Egyszeruen meg lehente oldani az oltasra buzditast. Ha a TB nem fedezne 100%-ban a korhazi kezeleset, akkor, ha Covid pozitivan kerul be valaki, akkor az elso par szerencsesnek a hire utan rohannanak oltatni. Humanus, ellatjak ugyanugy, nem korlatozzak oket semmiben, viszont a sajat akaratuknak a kovetkezmenyeit (terheli az egeszsegugyet) meg kell teriteniuk.
HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 11., csütörtök 18:57
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 11., csütörtök 18:36
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 11., csütörtök 18:31
gyűlölöm a fideszt, meg minden hozzájuk köthető dolgot, de én a harmadikat is bedurrantottam, mivel suliban folyamatosan dőlnek ki a gyerekek, mennek karanténba osztályok, én meg nem akarok megint tüneteket produkálni, és karanténozni.nmate írta: Sajnálom, hogy sokan fidesz propagandát látják csak és nem azt, hogy társadalmilag hasznos lehetne és tehetne azért, hogy jobb legyen.
HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. november 11., csütörtök 18:25
HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 11., csütörtök 18:25
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 11., csütörtök 18:12
ezzel lehet aztan 2021ben valasztast nyerni, ez igenHa úgy tetszik, igen. A társadalmakban a többség /erősebb akarata gyozedelmeskedik a kisebbség /gyengébbek felett
HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. november 11., csütörtök 18:10
Ha úgy tetszik, igen. A társadalmakban a többség /erősebb akarata gyozedelmeskedik a kisebbség /gyengébbek felett.Vagy mivel ok nem hajlandok felulni es kovetni a kormany propagandat az oltassal kapcsolatban, akkor az o eletuk nem annyira fontos?
Akármi megtehető, ami akarat és elhatározás.Hosszú távú tesztek (5-10 év, nem tudom oltásoknál mennyi ez) nem tehetnek kötelezővé semmilyen oltást. Ilyen egyszerű
Jelenlévő fórumozók: 12 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem