hehetheoriginal írta:mert hobbitokat/gyerekeket akar rabszolgamunkaba.Realista24 írta: De miért írsz beepithetosegrol amikor a tető dolese 25% lesz vagy mennyi.
Párizsba kellene költöznie.
HozzászólásSzerző: Steve » 2021. november 4., csütörtök 11:44
hehetheoriginal írta:mert hobbitokat/gyerekeket akar rabszolgamunkaba.Realista24 írta: De miért írsz beepithetosegrol amikor a tető dolese 25% lesz vagy mennyi.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 4., csütörtök 10:57
pedig az életcélom lett volna, hogy a födémen ugrálokRealista24 írta:
De ha beépíted, nem fog elbírni.
lehet 20 évig tart majd felépíteni.Halfkey írta: Mondjuk csaba panaszkodásait is helyén kezelem ezentúl, miközben ekkora palotát épit![]()
![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 4., csütörtök 10:52
De ha beépíted, nem fog elbírni.csababarca írta: Én a saját igényeimre akarom szabni a házat, amíg én élek benne, addig nem akarunk tetőteret beépíteni.
Ha ez lenne a cél, nem lenne ekkora a földszint, mert akkor a két gyerekszobát eleve emeletre tettük volna. De nem akarjuk.
Az, meg hogy majd 15-20-30 év múlva kinek lesz rá igénye, az a jövő zenéje.
Amíg én élek nem lesz tetőtér beépítés.
Ezért gondoltam ezt a födémtípust.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 4., csütörtök 10:48
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 4., csütörtök 9:34
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 4., csütörtök 8:57
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 4., csütörtök 8:50
mert hobbitokat/gyerekeket akar rabszolgamunkaba.Realista24 írta: De miért írsz beepithetosegrol amikor a tető dolese 25% lesz vagy mennyi.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 4., csütörtök 6:46
HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 3., szerda 22:29
Fenyő, persze. Jól le kell kezelni mindenféle szerekkel, meg lehetőleg száraz anyagot kell venni. Én annó Szlovákiából hozattam.csababarca írta:megkérdezhetem milyen fából?kiserik írta: 15x15-ös fagerenda födém van nálam függesztett gipszkarton plafonnal. Most építettem be a tetőteret. Semmi probléma nincs vele, meg se moccan. Annyi, hogy a gipszkarton és a fal találkozásához ajánlott szegőt tenni, mert az anyagkülönbözet miatt végig fog repedni.
fenyő az is?
nekünk tényleg nem lesz beépítve, soha. én emeletes házban nőttem fel, de elég volt, köszöntem szépen:D
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 3., szerda 22:10
megkérdezhetem milyen fából?kiserik írta: 15x15-ös fagerenda födém van nálam függesztett gipszkarton plafonnal. Most építettem be a tetőteret. Semmi probléma nincs vele, meg se moccan. Annyi, hogy a gipszkarton és a fal találkozásához ajánlott szegőt tenni, mert az anyagkülönbözet miatt végig fog repedni.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 3., szerda 21:58
HozzászólásSzerző: flori » 2021. november 3., szerda 21:57
HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2021. november 3., szerda 21:51
Ne haragudj, de rengeteg pontatlansag van a hsz-edben, egyreszt nem igaz, masreszt nem ertek vele egyet. Soha egyetlen ingatlanos nem mondta, hogy hatranyt jelenthet egy fafodemes haz. Mutass mar nekem egy 140-160 m2-es csaladi hazat amin fafodem van, es kenytelen a tulajdonos ar alatt eladni. Az meg hogy nem lehet tarolni fent semmit, megint hulyeseg. Peldaul: 5 meteres fesztavok, szigeteles, a tetejen osb lapok a megfelelo vastagsagban, nem teljesen zartan. Miert nem tarolhatok fent semmit? Peldaul autogumikat?ANDS írta:Rövid távon lehet, hogy az. De mi ilyen házban lakunk 23 éve.csababarca írta: 10x20-as fagerenda födém 60 cm-s tengelytávval, gipszkarton álmennyezet.
van valakinek ilyennel tapasztalata?
fát olcsóbban tudunk szerezni, kb 30%-al mint itthon.
költséghatékonyabb lehet mint egy hagyományos vasbeton födém?
ezen lamentálunk most, gipszkartonossal beszéltem, az nem egy nagy összeg elvileg.
Hosszú távon vannak hátrányai szerintem.
Az egyik, hogy a födém így nem terhelhető, és a későbbi beépíthetőséget drágítja, nehezíti.
Ha akarsz oda később egy szobát, hálófülkét, nem megy.
Szinte semmit nem lehet ilyen födémnél a padláson tárolni. Pár doboz csempét sem, ami megmarad a konyha/ fürdőszoba burkolása után. Statikus is van a családunkban, nagyon nem javasolja az ilyen födém terhelését bármivel.
Ha el akarja az ember adni, akkor rögtön hátrány.
Kérj ajánlatot szerintem vasbeton födémre is, mert a gipszkarton is drága, lehet, hogy nem nagy az árkülönbség.
Régen ez egy elterjedt megoldás volt, de ha legalább a gerendák vasbetonból vannak, akkor már jobb a helyzet.
Statikai megoldásként jó. Az a ház, ahol mi lakunk, a háború előtt épült, szóval tartós megoldás.
De ha cserepet kell egyszer cserélni, akkor egyesével kell feldobálni a tetőn állók kezébe, mert egy raklapot nem bír el a födém.
A gyerekek nem járhatnak fel játszani, mert elkezd repedezni.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 3., szerda 21:33
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 3., szerda 14:39
Megnyugtató.Halfkey írta: Sógor építkezése cégével csak ilyen tetőt rak családira, pont azért mert olcsóbb - még magyar faár mellett is.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 3., szerda 14:03
HozzászólásSzerző: babaking » 2021. november 3., szerda 12:16
Ez igaz. Viszont ez a körforgás nem egészséges. Minden cégnek az a célja, hogy növekedjen, ergo a fogyasztást kell növelni és így tovább.kierkegaard írta: Szerintem azért 2021-ben nem nehéz egy teams konferenciát összekukázni..ha már épp a fenntarthatóságról kamukázik merkel, áder meg a többi kétszinű fasztarisznya.
Amúgy a fogyasztás visszavételével az a probléma, hogy a jelenlegi gazdasági modellben nem fér bele. Termelni kell és fogyasztani, máskülönben növekedni fognak a munkanélküliek. Mert minden hatással van mindenre.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. november 3., szerda 11:50
Nincs, max a közlekedő fölé egy pakolós helyet kialakítani, ha úgy van.RealAsensio írta:
Van valami cel az emelettel vagy csak pakolni akartok oda? Mert ha egyszintes hazrol van szo akkor fagerenda es gipszkarton almennyezet, plane ha olcsobban be tudjatok szerezni a fat.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 3., szerda 11:15
Muszájból, vagy mert elmennek dorogzni meg luxuskurvázni.cart írta:Például on-line tartják meg. Többen így is aludtak a beszédek közben így legalább nem tűnt volna fel senkinek. Gondolom ezekre úgy is muszájbol jarnak, ha választani lehetne nem menne rá el senki szerintem.babaking írta:
Másik: mi lett volna nekik az alternatíva?
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2021. november 3., szerda 11:09
Jelenlévő fórumozók: 6 regisztrált és 0 vendég
Real Madrid
Betis
Estadio Santiago Bernabéu
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem