OFF
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Re: OFF
Egyaltalan mikor van ideje? Mire beindulna a karrier mar kozel a 30, szoval 30 alatt szinte eselytelen manapsag szuloi segitseg nelkul egy kerteshazas gyereknevelos projektbe belefogni.
Ugorjunk fejest, majd lesz valami?
Ugorjunk fejest, majd lesz valami?
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
es mit csinaljon az, aki nem akar gyereket vagy egyszeruen ugy alakul az elete, hogy nem jon ossze egy olyan stabil parkapcsolat abban az idoszakban, mikor ideje lenne ?Én egyetértek a “gyerek nélkül mi értelme?” véleménnyel.
ugorjon le valahonnan ?
itt nem azon megy a "vita" hogy a gyerek e a legcsodalatosabb dolog az eletben, mert azt teljes mertekben elhiszem, hanem azon, hogy gyerek nelkul nincs ertelme.
bullshitnek hangzik, de szerintem az eletnek egy ertelme van, hogy boldog legyel es jol erezd magad, az, hogy ez hogyan valosul meg, az mas kerdes.
azt gondolom, hogy a felelos gondolkodas pedig meg fontosabb, hogy amig valaki nem teljesen biztos benne, ne vallaljon gyereket, mert ez nem olyan, hogy valtok iphone-ra aztan ha nem tetszik, valtok vissza androidra.
van eleg szetszakadt csalad igy is.
Hat, nekem negy honapos a kislanyom es mar most keptelen lennek nelkule elni. Most is messze dolgozom toluk es mar megbolondulok. Zsenialis az egesz, imadom.
Azzal viszont egyetertek, sot, tamogatom, hogy ha valaki nem szeretne gyereket barmilyen okbol kifolyolag, az ne legyen raeroltetve/belekenyszeritve/lenezve stb, sajat szuveren dontes, es sokkal felelosebb, mint a sok szar ember aki alkalmatlan ra/sajat magat sem tudja eltartani de szul kettot harmat, hogy adjon valami ertelmet az eletenek, hogy “megmentse” a szar kapcsolatat, stbstbstb. Annal nagyobb bun nincs a szememben, szerencsetlen felesegem az elo pelda.
Azzal viszont egyetertek, sot, tamogatom, hogy ha valaki nem szeretne gyereket barmilyen okbol kifolyolag, az ne legyen raeroltetve/belekenyszeritve/lenezve stb, sajat szuveren dontes, es sokkal felelosebb, mint a sok szar ember aki alkalmatlan ra/sajat magat sem tudja eltartani de szul kettot harmat, hogy adjon valami ertelmet az eletenek, hogy “megmentse” a szar kapcsolatat, stbstbstb. Annal nagyobb bun nincs a szememben, szerencsetlen felesegem az elo pelda.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Faust 2021. november 2., kedd 18:46-kor.
Diósdon most ennyiért max magasfeszültség alatt, vasút vagy M0 zajvédő fal mellett. Végignéztük pont ezt az árkategóriát januárban sajnos. Érden volt egy szóba jöhető 25-ért, de az is úgy 25 hogy a kivitelező vette annyiért és ennyiért továbbadja ha vele építtetem, nyilván máshol megkeresve a pénzt.sámat írta:Akkor azért a kedvencem, én pár éve néztem, akkor még nem volt ennyire felkapott. Nekem mondjuk “semmi sem drága”, mert a budapesti árakhoz vagyok szokva. Bár, a vidéki áremelkedés rémisztőbb. 20-25 M között telket is nézegettem ott, azóta ez csak álom?Halfkey írta: Diósd sajnos jelentősen drágább, mint Érd. Itt élnek anyósomék, ez lett volna a #1 preferencia. Sok itt az újgazdag és a celeb, amerikai iskola is vonzza őket, telekárak az egekben. Pedig ahogy írtam Érd is drága, de Diósd még arra is rátesz egy lapáttal.
Halásztelket is néztük, ott majdnem vettünk is házat, de kivitelezési hibák voltak. Az fizikailag egyébként közel van, de időben egyébként baromi sok mind a kocsi mind a tömegközlekedés. Végul 30 kmel kintebb jöttünk, de fele annyi a közlekedési idő a jobb infrastruktúra miatt.
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Ehhez...
Lassan 30 leszek. A picink meg pénteken 10 hónapos. Én későn, az egyetem után, ismertem meg a feleségem. Előbb kb. össze se jöhetett volna a baba - meg azért volt 1-2 eü akadályoztatás is.
Az utóbbi időszak a legnehezebb és legszebb eddigi életemben. Azért amikor a kis pelusos odamászik, gügyög egy “apa”-t és ad egy puszit, na az mindennél többet ér. Semmi pénzért nem cserélném el a mostani helyzetem.
Lassan 30 leszek. A picink meg pénteken 10 hónapos. Én későn, az egyetem után, ismertem meg a feleségem. Előbb kb. össze se jöhetett volna a baba - meg azért volt 1-2 eü akadályoztatás is.
Az utóbbi időszak a legnehezebb és legszebb eddigi életemben. Azért amikor a kis pelusos odamászik, gügyög egy “apa”-t és ad egy puszit, na az mindennél többet ér. Semmi pénzért nem cserélném el a mostani helyzetem.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Aki próbálja összehasonlítani az élet gyerekkel vs gyerek nélkül témát úgy hogy nincs gyereke, azt nem tudom komolyan venni a témában.'shutterisland írta:ezzel azert nem ertek egyet.Viszont gyerek nélkül azért fel kell tenni a nagy kérdést. Mi értelme az egésznek?
Barátok elkopnak, testvéreknek saját családja lesz, szülők elmúlnak. Ha nincs gyerek, akkor az öregkor magányos lesz
vagyis azzal, hogy ezt altalanossagban ki lehet igy jelenteni.
a gyermekvallalas termeszetesen csodalatos dolog es a tarsadalom szerint ez a normalis (nyilvan mi ezert beszelgetunk most itt, mert a szuleink is igy veltek) de tovabbra is csak egy opcionalis dolog, ha megvan hozza a megfelelo partner, megfelelo hatter es korulmenyek.
nagyon sok embert ismerek, akiknek nincsen gyereke es teljes eletet elnek, tobbek kozt en is.
nyilvan lehet mondani, hogy az csak egy felszines boldogsag de erre meg ra lehetne kontrazni azzal, hogy kozben meg hany mosolygos karacsonyi csaladi foto rejt sotet titkokat a hatterben.
az oregkoros reszet adom, valoban egy bizonyos kor utan visszauthet, ha nincs utod, de mint mindenhol, itt is ket oldala van az eremnek, ne tudd meg hany tatat-mamat hajitanak be idosek otthonaba, vagy szarnak ra magasrol, stb.
ez sokkal komplexebb dolog annal szerintem, hogy "gyerek nelkul mi ertelme".
Ez nem személyes, csak értelmetlen, mivel fogalma(d) nincs róla.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
en ezert mondtam, hogy baromi sok dologtol fugg.
ahogy nyilvan a kevesbe maganyos oregkor bebiztositasanak szandekan kivul ezer dolog szol a gyerekvallalas mellett is, ugyanugy annyi negativum van a masik oldalon is.
en jelenleg 70-30-ra mondanam, hogy nem lesz gyerekem es ez bizony minden egyes nappal romlik, ahogyan oregszem.
talan egy olyan baratnom volt, akivel komolyan el tudtam volna kepzelni igy utolag a csaladalapitast, de o baromi koran jott.
gorcsosen nem hajtom a dolgot es azert van egy lelektani hatar.
ahogy nyilvan a kevesbe maganyos oregkor bebiztositasanak szandekan kivul ezer dolog szol a gyerekvallalas mellett is, ugyanugy annyi negativum van a masik oldalon is.
en jelenleg 70-30-ra mondanam, hogy nem lesz gyerekem es ez bizony minden egyes nappal romlik, ahogyan oregszem.
talan egy olyan baratnom volt, akivel komolyan el tudtam volna kepzelni igy utolag a csaladalapitast, de o baromi koran jott.
gorcsosen nem hajtom a dolgot es azert van egy lelektani hatar.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 'shutterisland 2021. november 2., kedd 18:23-kor.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Miért, a szomszédban nem lakhat dzsepettó család? Persze hogy nincs garancia semmire, csak esélyekről lehet beszélgetni. 6 kölök mellett is meg lehet öregedni magányosan, de egy értelmesen felnevelt gyerek mellett azért valószínűbb a boldog öregkor, mint abban bízva hogy jofej lesz majd a szomszéd.
Meg azert minőségében is és éruek különbséget egy szülő-gyermek és egy szomszéd-szomszéd viszony között.
Meg azert minőségében is és éruek különbséget egy szülő-gyermek és egy szomszéd-szomszéd viszony között.

- RealMadridFanatic
Szerintem is, de nyilvan a tobbseg igy van vele.'shutterisland írta: ez sokkal komplexebb dolog annal szerintem, hogy "gyerek nelkul mi ertelme".
En csak sajat peldat tudok, szuloktol kulon eltunk a felesegemmel normalis korulmenyek kozott, normalis fizukkal, de egy ido utan mar semmilyen szinten nem hozott kielegulest a haverokkal valo baromkodas, sorozes, mozi, buli, kirandulas, karrierepites, akarmi. Egyszeruen mindketten azt ereztuk, hogy minden patent, de nagyon vagyunk a gyerkocre mar. Mondjuk nekem ez mar kozel 30 eves koromban jott el. Mar ketten vannak, semmire nem cserelnem el a mostani allapotot.
Azt viszont tisztelni tudom, aki tudja magarol, hogy nem valo szulonek, nem is vagyik ra es nem erolteti bele magat egy olyan szerepbe, ahol mindenki serulhet. Megerteni nem tudom, de csak azert, mert en pont az ellentete vagyok, gyerekek nelkul nem mozgatna nagyon semmi. Persze ideig-oraig biztos buli, hogy minden zsetont magadra kolthetsz, ha karrierista vagy es jol csinalod, kogazdagga valhatsz, de szamomra ez uresse valna.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
- ___Samy___
Igazabol az sem garancia erre, ha van egy gyereked, vagy vannak gyerekeid, mert veluk is lehet rossz a kapcsolat, ahogy egy szomszeddal vagy barmi hasonloval meg lehet jo. Nem ezen mulik szerintrm, hogy mennyire leszel maganyos nyugdijas korodra.füst írta: Attól még a kapcsolatot lehet vele tartani nem? A világ túlsó végén nincs telefon?
De egy gyerek olyan oromot okoz, mint semmi mas a vilagon. Nyilvan sok lemondassal jar, sok energiat, idot es penzt igenyel a felnevelese, de biztos vagyok benne hogy ez mind-mind megeri. Arrol nem beszelve, hogy egy kapcsolat szamomra igy tud teljesen kiteljesedni, kibontakozni. Gyerek nelkul olyan lehet, mintha valami mindig hianyozna a mindennapokbol.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- h3x0r
Egyik no ismerosom most 39 eves, 6 eve hazas, 9 eve jott ossze a ferjevel. Hazassag utan 2 evig utazgattak kb 2 havonta valahova, utana mondtak, hogy szeretnenek gyereket, probalkoztak 1 evig, de nem jott ossze. Majd kiderult, hogy csak beultetessel lehet. De elobb meg le kell rombolni a mostani hazat es ujat epiteni, mert saletromos az alap meg a falak. Kesz van a haz, johet a baba. De kozben a ferjnek megszunt a munkahelye, uj helyre kellett menjen, ahol mar kevesebbet keres, akkor azert tolodott a beultetes. (pedig boven volt eleg megtakaritasuk) Tavaly ilyenkor beszelgettem veluk, ok is pont igy mondtak, hogy itt a covid, most epp azert nem megfeleloek a korulmenyek. Annyit mondtam nekik, hogyha akarnak gyereket, akkor vagjanak bele, de ha nem, akkor engedjek el a sajat gyerek temat, mert mindig lesz valami, ami pont kozbejon. Nagyon ritka az, hogy pont tokeletesek legyenek a korulmenyek.'shutterisland írta:ezzel azert nem ertek egyet.Viszont gyerek nélkül azért fel kell tenni a nagy kérdést. Mi értelme az egésznek?
Barátok elkopnak, testvéreknek saját családja lesz, szülők elmúlnak. Ha nincs gyerek, akkor az öregkor magányos lesz
vagyis azzal, hogy ezt altalanossagban ki lehet igy jelenteni.
a gyermekvallalas termeszetesen csodalatos dolog es a tarsadalom szerint ez a normalis (nyilvan mi ezert beszelgetunk most itt, mert a szuleink is igy veltek) de tovabbra is csak egy opcionalis dolog, ha megvan hozza a megfelelo partner, megfelelo hatter es korulmenyek.
nagyon sok embert ismerek, akiknek nincsen gyereke es teljes eletet elnek, tobbek kozt en is.
nyilvan lehet mondani, hogy az csak egy felszines boldogsag de erre meg ra lehetne kontrazni azzal, hogy kozben meg hany mosolygos karacsonyi csaladi foto rejt sotet titkokat a hatterben.
az oregkoros reszet adom, valoban egy bizonyos kor utan visszauthet, ha nincs utod, de mint mindenhol, itt is ket oldala van az eremnek, ne tudd meg hany tatat-mamat hajitanak be idosek otthonaba, vagy szarnak ra magasrol, stb.
ez sokkal komplexebb dolog annal szerintem, hogy "gyerek nelkul mi ertelme".
Lehet falura koltozni, szomszedokkal osszejarni, eltartoi szerzodest kotni (testvered gyerekevel, unokatestverekkel, stb). Nyilvan kell hozza egy haz, amit majd megkapnak. Szoval azert vannak opciok.füst írta:
Én az öregkorról beszélek, 65+.
Ha nem lesz gyereked, a kutya se néz majd rád.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Ha nagy az árérzékenység, valóban érdemes SzMiklós, Tököl felé kacsintgatni, nem annyira szexi, de hévvel/kocsival is élhető távolság és jobbak az árak.
Csepelt kérdezte valaki, hát én csak focizni járok arra, de maradjunk annyiban, mást nem szívesen csinálnék.
Csepelt kérdezte valaki, hát én csak focizni járok arra, de maradjunk annyiban, mást nem szívesen csinálnék.

Nem illik.
Ez egy marhaság . És ha a gyerek úgy dönt hogy a vilag másik felére költözik akkor mi lesz? Neki is lesz saját családja meg barátai velük fogja tölteni az idejét normális esetben nem fog a szülők nyakán lenni állandóanfüst írta:
Én az öregkorról beszélek, 65+.
Ha nem lesz gyereked, a kutya se néz majd rád.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Győr ha jól tudom szintén elég drága - főleg az Audi miatt - Budapest közeli árak sem ritkák.
Szigetszentmiklós is élhető távolságban van, kocsival, hévvel, kerékpárral is be lehet járni akár. Noha, annyira nem szexi, mint Érd vagy Diósd.
De ha Győr távolság is játszik, azért eléggé megnyílnak a lehetőségek. Tata, Esztergom, mind közvetlen elérhető vonattal.
Szigetszentmiklós is élhető távolságban van, kocsival, hévvel, kerékpárral is be lehet járni akár. Noha, annyira nem szexi, mint Érd vagy Diósd.
De ha Győr távolság is játszik, azért eléggé megnyílnak a lehetőségek. Tata, Esztergom, mind közvetlen elérhető vonattal.
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Van egy lány barátunk, ő konkrétan ezért szakított a barátjával.alexoxladjackoxi írta: Elméleti kérdés. Tegyük fel akarsz gyereket, a nő pedig nem, de ezzel együtt is imádjátok egymást. Mit választasz, dobod és keresel mást, "csak" azért, hogy családot alapíthass, vagy kitartasz mellette? Nem aktuális nálam a téma, de megfogalmazódott bennem egy ilyen kérdés a kommenteket olvasva.
Hiába voltak meg jól, az életbeli felfogások nem stimmeltek. A csaj gyereket akart, a srác bár tudott volna de semmiképpen sem akart.
Elég sokat kivártak és próbálták egymást meggyőzni, de a csaj végül feladta. Azt mondta, hogy ilyen embert nem tud szeretni 100%-ig és nem tudja 100%-ig elfogadni. Megértem amúgy. Előbb-utóbb ez kicsinálta volna a kapcsolatukat, vagy a lányt.
A csaj eléggé padlón volt jó sokáig, de végül minden jól alakult és idővel lett új barátja, akivel most családot terveznek.
Akkor azért a kedvencem, én pár éve néztem, akkor még nem volt ennyire felkapott. Nekem mondjuk “semmi sem drága”, mert a budapesti árakhoz vagyok szokva. Bár, a vidéki áremelkedés rémisztőbb. 20-25 M között telket is nézegettem ott, azóta ez csak álom?Halfkey írta: Diósd sajnos jelentősen drágább, mint Érd. Itt élnek anyósomék, ez lett volna a #1 preferencia. Sok itt az újgazdag és a celeb, amerikai iskola is vonzza őket, telekárak az egekben. Pedig ahogy írtam Érd is drága, de Diósd még arra is rátesz egy lapáttal.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Én az öregkorról beszélek, 65+.nagyon sok embert ismerek, akiknek nincsen gyereke es teljes eletet elnek, tobbek kozt en is.
Ha nem lesz gyereked, a kutya se néz majd rád. Most én is boldog vagyok mert még élnek a szüleim, vannak testvéreim, barátaim, és nőt is tudok szerezni. De ez mind meg fog változni. Az öregkori magányt csak a gyermek tudja csillapitani, amugymeg lehet a villamoson beszelni vadidegen emberekhez akik marhara fogják elvezni.

Diósd sajnos jelentősen drágább, mint Érd. Itt élnek anyósomék, ez lett volna a #1 preferencia. Sok itt az újgazdag és a celeb, amerikai iskola is vonzza őket, telekárak az egekben. Pedig ahogy írtam Érd is drága, de Diósd még arra is rátesz egy lapáttal.
Távolság tekintetében miért nem mindegy, h használt vagy új lakást veszel? Mitől mehetsz messzebbre zöld hitel esetén? Nekem budai oldalon Diósd a kedvencem, kicsivel talán olcsóbb, mint Érd, nincs akkora tömeg és egyáltalán nincs kisebbség.Süti írta: Lehetőségek:
- Albérletből albérletbe, ez közel kétmilliós költség évente, sőt. Nyilván kötelezettség nincs. Ezesetben az emberi tőkét be tudom fektetni, a korábban már említett ETF vonalon gondolkozom én is, nyilván diverzifikálva picit. Így az inflációt hozom, de az éves 2 milliós mínuszt azért nem tudnám valószínűleg eltüntetni. Lehet hogy 1 év múlva már nem lenne lehetőségem az alsó két opcióra, ami elég nonszensz, de itthon ez van.
- Használt lakásvásárlás nem zöld hitelből, sajnos a tervezett 11-22. kerből le kell adni, mert ott ezek már a 40 milliót nyaldossák. (Garzonnál nagyobb életteret igénylek)Aggloban valahol (kocsi van, de azért nem bánnám ha tisztességes lenne a tömegköz). Érdet néztem pl. Vagy pesti oldalon, Csepelről nem tudom van e valaki, mit tud mondani róla. Első ránézésre azért vannak fenntartásaim, de ha élhető, szóba jöhet.
-Új lakás zöldhitelből. Itt is elszálltak az árak, szóval szintén agglo jöhet szóba...szintén Érd, ilyesmi. Itt akár távolabbi is szóba jöhet, Fehérvár pl. bár ott szintén elég drága, vagy Győr. HO-ban vagyok, heti 1x kell bejárni kb., tudok vállalni nagyobb ingázást is.
Én az alapján döntenék, hogy hol tudsz szociális életet élni: hol van vagy hol tudsz több ismerőst, barátot, üzleti kapcsolatot szerezni, hobbit tekintve milyen lehetőségek vannak adott lokációban, szórakozni, netán csajozni hol lehet, mennyit kell gyalogolni, h egy sört meg tudj inni, stb, ami neked fontos szempont. Egyébként egy egyedülálló, fiatal férfinek zsákutca az agglomeráció, mégis minek, mit csinálsz ott? Egy darab nőt nem fogsz látni, ezt borítékolom. Nem is értem, hogy merül fel egyáltalán, hacsak senkire sem vagy kiváncsi. Akkor ok.
Ha Győr az opciók között van, eleve nem értem a dilemmát, nekem Fehérvárnál sokkal jobban tetszik. Budapestnek akkor van értelme, ha éled is a várost, ha nem, akkor HO mellett teljesen felesleges. A 11/22 kerrel meg sikerült a lehető legdrágább lokációt kiválasztani, ahol a leginkább emelkednek az árak