Meg azert minőségében is és éruek különbséget egy szülő-gyermek és egy szomszéd-szomszéd viszony között.

HozzászólásSzerző: füst » 2021. november 2., kedd 18:16
HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2021. november 2., kedd 18:10
Szerintem is, de nyilvan a tobbseg igy van vele.'shutterisland írta: ez sokkal komplexebb dolog annal szerintem, hogy "gyerek nelkul mi ertelme".
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2021. november 2., kedd 18:09
Igazabol az sem garancia erre, ha van egy gyereked, vagy vannak gyerekeid, mert veluk is lehet rossz a kapcsolat, ahogy egy szomszeddal vagy barmi hasonloval meg lehet jo. Nem ezen mulik szerintrm, hogy mennyire leszel maganyos nyugdijas korodra.füst írta: Attól még a kapcsolatot lehet vele tartani nem? A világ túlsó végén nincs telefon?
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. november 2., kedd 18:01
Egyik no ismerosom most 39 eves, 6 eve hazas, 9 eve jott ossze a ferjevel. Hazassag utan 2 evig utazgattak kb 2 havonta valahova, utana mondtak, hogy szeretnenek gyereket, probalkoztak 1 evig, de nem jott ossze. Majd kiderult, hogy csak beultetessel lehet. De elobb meg le kell rombolni a mostani hazat es ujat epiteni, mert saletromos az alap meg a falak. Kesz van a haz, johet a baba. De kozben a ferjnek megszunt a munkahelye, uj helyre kellett menjen, ahol mar kevesebbet keres, akkor azert tolodott a beultetes. (pedig boven volt eleg megtakaritasuk) Tavaly ilyenkor beszelgettem veluk, ok is pont igy mondtak, hogy itt a covid, most epp azert nem megfeleloek a korulmenyek. Annyit mondtam nekik, hogyha akarnak gyereket, akkor vagjanak bele, de ha nem, akkor engedjek el a sajat gyerek temat, mert mindig lesz valami, ami pont kozbejon. Nagyon ritka az, hogy pont tokeletesek legyenek a korulmenyek.'shutterisland írta:ezzel azert nem ertek egyet.Viszont gyerek nélkül azért fel kell tenni a nagy kérdést. Mi értelme az egésznek?
Barátok elkopnak, testvéreknek saját családja lesz, szülők elmúlnak. Ha nincs gyerek, akkor az öregkor magányos lesz
vagyis azzal, hogy ezt altalanossagban ki lehet igy jelenteni.
a gyermekvallalas termeszetesen csodalatos dolog es a tarsadalom szerint ez a normalis (nyilvan mi ezert beszelgetunk most itt, mert a szuleink is igy veltek) de tovabbra is csak egy opcionalis dolog, ha megvan hozza a megfelelo partner, megfelelo hatter es korulmenyek.
nagyon sok embert ismerek, akiknek nincsen gyereke es teljes eletet elnek, tobbek kozt en is.
nyilvan lehet mondani, hogy az csak egy felszines boldogsag de erre meg ra lehetne kontrazni azzal, hogy kozben meg hany mosolygos karacsonyi csaladi foto rejt sotet titkokat a hatterben.
az oregkoros reszet adom, valoban egy bizonyos kor utan visszauthet, ha nincs utod, de mint mindenhol, itt is ket oldala van az eremnek, ne tudd meg hany tatat-mamat hajitanak be idosek otthonaba, vagy szarnak ra magasrol, stb.
ez sokkal komplexebb dolog annal szerintem, hogy "gyerek nelkul mi ertelme".
Lehet falura koltozni, szomszedokkal osszejarni, eltartoi szerzodest kotni (testvered gyerekevel, unokatestverekkel, stb). Nyilvan kell hozza egy haz, amit majd megkapnak. Szoval azert vannak opciok.füst írta:
Én az öregkorról beszélek, 65+.
Ha nem lesz gyereked, a kutya se néz majd rád.
HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2021. november 2., kedd 17:52
HozzászólásSzerző: füst » 2021. november 2., kedd 17:47
HozzászólásSzerző: cart » 2021. november 2., kedd 17:43
Ez egy marhaság . És ha a gyerek úgy dönt hogy a vilag másik felére költözik akkor mi lesz? Neki is lesz saját családja meg barátai velük fogja tölteni az idejét normális esetben nem fog a szülők nyakán lenni állandóanfüst írta:
Én az öregkorról beszélek, 65+.
Ha nem lesz gyereked, a kutya se néz majd rád.
HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 2., kedd 17:29
HozzászólásSzerző: Steve » 2021. november 2., kedd 17:22
Van egy lány barátunk, ő konkrétan ezért szakított a barátjával.alexoxladjackoxi írta: Elméleti kérdés. Tegyük fel akarsz gyereket, a nő pedig nem, de ezzel együtt is imádjátok egymást. Mit választasz, dobod és keresel mást, "csak" azért, hogy családot alapíthass, vagy kitartasz mellette? Nem aktuális nálam a téma, de megfogalmazódott bennem egy ilyen kérdés a kommenteket olvasva.
HozzászólásSzerző: sámat » 2021. november 2., kedd 17:17
Akkor azért a kedvencem, én pár éve néztem, akkor még nem volt ennyire felkapott. Nekem mondjuk “semmi sem drága”, mert a budapesti árakhoz vagyok szokva. Bár, a vidéki áremelkedés rémisztőbb. 20-25 M között telket is nézegettem ott, azóta ez csak álom?Halfkey írta: Diósd sajnos jelentősen drágább, mint Érd. Itt élnek anyósomék, ez lett volna a #1 preferencia. Sok itt az újgazdag és a celeb, amerikai iskola is vonzza őket, telekárak az egekben. Pedig ahogy írtam Érd is drága, de Diósd még arra is rátesz egy lapáttal.
HozzászólásSzerző: füst » 2021. november 2., kedd 17:15
Én az öregkorról beszélek, 65+.nagyon sok embert ismerek, akiknek nincsen gyereke es teljes eletet elnek, tobbek kozt en is.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 2., kedd 17:10
HozzászólásSzerző: sámat » 2021. november 2., kedd 17:08
Távolság tekintetében miért nem mindegy, h használt vagy új lakást veszel? Mitől mehetsz messzebbre zöld hitel esetén? Nekem budai oldalon Diósd a kedvencem, kicsivel talán olcsóbb, mint Érd, nincs akkora tömeg és egyáltalán nincs kisebbség.Süti írta: Lehetőségek:
- Albérletből albérletbe, ez közel kétmilliós költség évente, sőt. Nyilván kötelezettség nincs. Ezesetben az emberi tőkét be tudom fektetni, a korábban már említett ETF vonalon gondolkozom én is, nyilván diverzifikálva picit. Így az inflációt hozom, de az éves 2 milliós mínuszt azért nem tudnám valószínűleg eltüntetni. Lehet hogy 1 év múlva már nem lenne lehetőségem az alsó két opcióra, ami elég nonszensz, de itthon ez van.
- Használt lakásvásárlás nem zöld hitelből, sajnos a tervezett 11-22. kerből le kell adni, mert ott ezek már a 40 milliót nyaldossák. (Garzonnál nagyobb életteret igénylek)Aggloban valahol (kocsi van, de azért nem bánnám ha tisztességes lenne a tömegköz). Érdet néztem pl. Vagy pesti oldalon, Csepelről nem tudom van e valaki, mit tud mondani róla. Első ránézésre azért vannak fenntartásaim, de ha élhető, szóba jöhet.
-Új lakás zöldhitelből. Itt is elszálltak az árak, szóval szintén agglo jöhet szóba...szintén Érd, ilyesmi. Itt akár távolabbi is szóba jöhet, Fehérvár pl. bár ott szintén elég drága, vagy Győr. HO-ban vagyok, heti 1x kell bejárni kb., tudok vállalni nagyobb ingázást is.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 2., kedd 17:01
ezzel azert nem ertek egyet.Viszont gyerek nélkül azért fel kell tenni a nagy kérdést. Mi értelme az egésznek?
Barátok elkopnak, testvéreknek saját családja lesz, szülők elmúlnak. Ha nincs gyerek, akkor az öregkor magányos lesz
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 2., kedd 16:46
HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 2., kedd 16:23
HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 2., kedd 16:14
Tényleg nem kötekedni akarok, csak azt látom, hogy Magyarországon mindenki minden fél információkból olyan marhaságokat tud a témában összehordani, hogy az fáj. Most ha valakit érdekel a téma, ne adj isten otthon szeretne magának vegyszermentes növényeket (állatokat) nevelni, és elolvassa az itteni hozzászólásokat, az egyrészt összezavarodik másrészt meggyőződik arról, hogy ez nem lehetséges és amúgy sem egészséges a vegyszermentes élelmiszer.Halfkey írta:Leírtam a példát, más is levezette neked. Szerintem érthető miről beszélünk, nem a termesztésről hanem a végtermékről. Én személyesen azt is nehezen tudom egyébként termesztésben értelmezni hogy ‘egészséges’, ha már ennyire ragaszkodsz ahhoz hogy te arról beszélsz. Mit jelent ez? Nem fáj a derekam ha kapálom? Az egészséges szerintem csakis a végtermékre vonatkozhat, annak hatására az emberre, így nem értem a kötözködésed. De ha eddig te nem erre gondoltál, engedd meg hogy én igenkiserik írta:
Na ez kezd érdekes lenniszóval a bio nem öko és nem is egészséges. Hát akkor mi az egyik és mi a másik és főleg mi a harmadik?
![]()
Ökot meg bár sok tanusítvány összemossa, szintén azt gondolom hogy érted te is hogy az egyik a környezetről (és annak terheléséről) szól, a másik meg magáról az almádról vagy akármit is termelsz, és arról hogy az minél kevesebb szart kapjon. A kettő nyilván általában kéz a kézben jár, de ez egyébként sztem hiba. Gyakorlati példával érzékeltetve, ha a bio szeremet Indiából szállíttatom, az nem környezetkímélő.
HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 2., kedd 15:52
Ha ilyen alapveto kerdesben nincs egyezes, akkor szerintem az egy bukott kapcsolat es valami erdek tartja ossze. Az mas kerdes, hogy ki miert akar vagy epp nem akar gyereket...alexoxladjackoxi írta: Elméleti kérdés. Tegyük fel akarsz gyereket, a nő pedig nem, de ezzel együtt is imádjátok egymást. Mit választasz, dobod és keresel mást, "csak" azért, hogy családot alapíthass, vagy kitartasz mellette?
HozzászólásSzerző: füst » 2021. november 2., kedd 15:50
Ezt sok egyéb tényező befolyásolja. De a végén csak és kizárólag egy dolog dönt.alexoxladjackoxi írta: Elméleti kérdés. Tegyük fel akarsz gyereket, a nő pedig nem, de ezzel együtt is imádjátok egymást. Mit választasz, dobod és keresel mást, "csak" azért, hogy családot alapíthass, vagy kitartasz mellette? Nem aktuális nálam a téma, de megfogalmazódott bennem egy ilyen kérdés a kommenteket olvasva.
HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 2., kedd 15:49
Kerdes miert nem akar gyereket a no. Ha szulni nem akar, akkor orokbe lehet fogadni, ha a karrierjet nem akarja felaldozni, akkor meg azon all vagy bukik, hogy mit szeretne jobban az adott ember. Ha meg gyuloli a gyerekeket, es semmilyen modon nem akar, akkor en dobbantanek, konnyebb uj szerelmet talalni, mint megbirkozni azzal, hogy soha nem lesz beloled szulo.alexoxladjackoxi írta: Elméleti kérdés. Tegyük fel akarsz gyereket, a nő pedig nem, de ezzel együtt is imádjátok egymást. Mit választasz, dobod és keresel mást, "csak" azért, hogy családot alapíthass, vagy kitartasz mellette? Nem aktuális nálam a téma, de megfogalmazódott bennem egy ilyen kérdés a kommenteket olvasva.
Jelenlévő fórumozók: 9 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem