OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Faust
El director de fotografía

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 2., kedd 13:50

Ket vilaghaboru kozott/utan mennyi perspektiva volt a szuletendo gyerekeknek? A pestis kozepen? A hideghaboruban? Szartak ra az emberek. Ha szeretnel szeretnel, ha nem, nem, mindenkinek joga eldonteni (es senkinek nincs joga belepofazni) de szerintem ez az “ebbe a vilagba minek” mantra tipikus 444-fele eveken at tarto hipernyomasztas eredmenye, semmi mase.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 2., kedd 13:50

Félreértés ne essék, megértem, ha valaki nem szeretne gyereket, de ennél megalapozottabb érveket hallottam már.
ja, hat fo ervnek tenyleg karcsu, speciel en sem ezt mondanam, ha valaki kerdezi, miert nincs vagy ugy nez ki hogy nem lesz gyerekem.
ha valaki hatarozottan szeretne gyereket vallalni, csak emiatt nem fogja eldobni az otletet szvsz.

csak azert az nem tagadhato, hogy nem jofele megy a vilag "emberileg" es ertheto, ha valaki emiatt sem erolteti a temat.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. november 2., kedd 13:46

Ennél sokkal rosszabb időkben is születtek gyerekek.
Dédszüleimnek erre nem volt ideje, mármint agyalni, hogy nagyszüleimnek jó lesz-e a második világháborúba beleszületni. Ha így gondolkoztak volna, sokan nem lennénk.
Arra sem volt idejük, hogy jut-e elég énidő egy napban. :mrgreen:
Dehát változik a világ.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 2., kedd 13:43

'shutterisland írta:
hehetheoriginal írta: jesus fucking christ. :coffee:
pedig vedheto allaspont, ez a mai onzo, szemet vilag nem mindenkinek jon be.
arrol nem beszelve, hogy globalisan es orszagos szinten is hogyan alakul az "osszetetel".

nem vagyok hive ennek a "regen jobb volt" mantranak de en nem cserelnem el a gyerekkorom es nem szivesen szuletnek meg ma, 30 evvel kesobb.

nagyitoval kell keresni az ertelmes embereket es kozossegeket, nem veletlenul vagyok itt sem peldaul 10+ eve barcaskent ugy, hogy kozben a csapatom lassan kozepcsapat. :mrgreen:
De mi az, hogy nem mindenkinek jön be?
Honnan tudod előre? Lehet a következő 40 év meghatározó emberét "csapjátok ki egy zsepibe".
Félreértés ne essék, megértem, ha valaki nem szeretne gyereket, de ennél megalapozottabb érveket hallottam már.
Illetve szerintem 30 éve ugyanezt mondhatták kb apáink, és majd az én gyerekem is azt mondja 15 év múlva, hogy fos ez a világ, régen jobb volt, biztos kell nekem gyerek?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 2., kedd 13:40

hehetheoriginal írta:
de abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ebbe a világba felelős döntés lenne őt "beletenni".
jesus fucking christ. :coffee:
pedig vedheto allaspont, ez a mai onzo, szemet vilag nem mindenkinek jon be.
arrol nem beszelve, hogy globalisan es orszagos szinten is hogyan alakul az "osszetetel".

nem vagyok hive ennek a "regen jobb volt" mantranak de en nem cserelnem el a gyerekkorom es nem szivesen szuletnek meg ma, 30 evvel kesobb.

nagyitoval kell keresni az ertelmes embereket es kozossegeket, nem veletlenul vagyok itt sem peldaul 10+ eve barcaskent ugy, hogy kozben a csapatom lassan kozepcsapat. :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 2., kedd 13:13

Süti írta:
füst írta: Én hibrid megoldást választottam, majd 20 év múlva kiderül hogy jó ötlet volt-e. :D

Kecskeméten vettem lakást, mert a family Kecsón él, és hát lényegesen olcsóbb mint Pest. Kisebb felújítás után kiadtam albérletbe, így havonta tejel 80ezret. Én magam Budán lakok szintén albérletben, 15 percre a munkahelyemtől. Havonta 120-ért. Így összességében havonta 40 ezret költök a rezsin felül lakhatásra, de ennyit nekem simán megér, hogy nem agglomerációból járok fel, illetve ha változik a munkahelyem, akkor én is rugalmasan tudok költözni. 30 felett már az idő lassan kezd értékesebbé válni mint a pénz, és nekem most az a prioritás, hogy a holtidőket kiöljem az életemből. A munkábajárás ilyen, naponta fél óra pont jó, de ha naponta 3 órát sajnálnék rászánni. Ezért ezt az életmódot választottam, úgy fogom fel, hogy napi 2-3 óráért fizetek havonta 40ezret. Számomra ez megéri. Ennyi kiadás mellet azért szépen tudok félretenni, és ha egyszer végre megállapodok, akár veszek végleges ingatlant, ott ahol család+munka szempontjából a legideálisabb. De ez a félnomád életmód munka szempontjából nagyon bevált, átlagosan 2-3 évet töltöttem idáig egy munkáltatónál és az albérletezés által biztosított rugalmasság áldás munkaváltáskor. :)

Amíg együtt voltunk asszonnyal, addig ebben partner volt, és mivel vele sajnos nem lehetett gyerek, ez sem okozott problémát. Én azt látom, hogy amíg nem lesz családom vagy saját vállalkozásom, addig ezen az életmódon kár lenne változtatnom és nem is kívánok ezen változtatni.
Ez nem rossz vonal egyébként szintén, család Győrben, sok ismerős Fehérváron, akár ez is működhetne. Bár ezesetben a zöld hitel kiesik, az elvileg nem bérbe adható, ha jól értelmeztem.
Ha bejelented magad oda, akkor kijátszható ha jól értelmezem a szabályokat.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Ropet

HozzászólásSzerző: Ropet » 2021. november 2., kedd 13:09

hehetheoriginal írta:
de abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ebbe a világba felelős döntés lenne őt "beletenni".
Jó tudom, a globális a felmelegedés, a természet felélése, meg a koronavírus mind hoax, de fogyasztói társadalom elzüllését, meg az 1% aránytalanságait csak elismerjük, nem? Vagy ha ennyire hülyeségeket beszélek akár meg is indokolhatnád, hogy miért! :)

szerk.: de várj hehe, elvileg te elégge azonosulsz a puzséri világlátással, nem? A hanyatlást ő is mindig felhozza, látja

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 2., kedd 13:07

thereisonly1ronaldo

Ropet

HozzászólásSzerző: Ropet » 2021. november 2., kedd 13:05

füst írta:
Ropet írta:

Ha nem akarsz nyilván nem reagálsz, de engem ez a része érdekelne a történetednek, mert nálam is valami hasonló kezd kibontakozni. Szinte elkerülhetetlenül lépnem kéne, de baromira nehezemre esik. A volt párodnak nem lehetett, és emiatt mentetek szét? Te léptél ki a kapcsolatból?

szerk.: már csak azért is nehéz lépnem, mert azt ugyan tudom, hogy szeretnék gyereket/gyerekeket lehetőleg 10 éven belül, de abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ebbe a világba felelős döntés lenne őt "beletenni".
Egészségügyi okokból volt egy bizonyos mértékű rizikó faktor, de az exem amúgyis teljesen elhatárolódott a gyerekvállalástól, nem szeretne gyerekneveléssel foglalkozni. Így nem erőltettem én sem, elfogadtam hogy ez a helyzet.
Köze van a szakításhoz, mert idővel szeretnék kölköt, de amíg együtt voltunk nekem az volt a prio, hogy vele együtt legyek boldog, a gyerek témát szőnyeg alá söpörtem.
Igazából a lakhatáshoz is köze van a szakításnak, mert örökölt egy kisebb pénzt a leányzó, és jött a döntéshelyzet, hogy tegyük össze amink van, vagy pedig vegyen magának egy kicsit. És ő az utóbbi mellett döntött, 6 év után nem akartam külön költözni de együtt maradni. Így leültünk szépen megbeszélni a dolgot, és figyelembe véve, hogy ennyi idő alatt már azért el is fásul egy kapcsolat, illetve így, hogy ennyire eltérőek az elképzeléseink a jövőről, így adta magát a dolog, hogy a szakítás az egyetlen járható út.
Értem, köszi, hogy leírtad. Nálam potenciálisan nagyobb reccsenés van a dologban. Az eü-i kockázat is benne van, meg az sem 100% közel sem, hogy összejönne. Én simán alapítanék vele családot, ha csak az emberi oldalát nézem, és ő is szeretne gyerkőcöt. Viszont ott van az említett emberi kockázat, meg az sem 100%, h összejönne. Másik oldalról meg azt látom, hogy tudja mennyire kockázatos, az idő is szorítja, a cigit mégsem tudja letenni. Az idejét nem akarom húzni, ezért a napokban le kell zárnom ezt a kapcsolatot, mert az idejét sem akarom húzni, csak baromi nehéz, mert amúgy úgy indult ez a kapcsolat a részemről, hogy megtaláltam akit keresek.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. november 2., kedd 12:46

füst írta: Én hibrid megoldást választottam, majd 20 év múlva kiderül hogy jó ötlet volt-e. :D

Kecskeméten vettem lakást, mert a family Kecsón él, és hát lényegesen olcsóbb mint Pest. Kisebb felújítás után kiadtam albérletbe, így havonta tejel 80ezret. Én magam Budán lakok szintén albérletben, 15 percre a munkahelyemtől. Havonta 120-ért. Így összességében havonta 40 ezret költök a rezsin felül lakhatásra, de ennyit nekem simán megér, hogy nem agglomerációból járok fel, illetve ha változik a munkahelyem, akkor én is rugalmasan tudok költözni. 30 felett már az idő lassan kezd értékesebbé válni mint a pénz, és nekem most az a prioritás, hogy a holtidőket kiöljem az életemből. A munkábajárás ilyen, naponta fél óra pont jó, de ha naponta 3 órát sajnálnék rászánni. Ezért ezt az életmódot választottam, úgy fogom fel, hogy napi 2-3 óráért fizetek havonta 40ezret. Számomra ez megéri. Ennyi kiadás mellet azért szépen tudok félretenni, és ha egyszer végre megállapodok, akár veszek végleges ingatlant, ott ahol család+munka szempontjából a legideálisabb. De ez a félnomád életmód munka szempontjából nagyon bevált, átlagosan 2-3 évet töltöttem idáig egy munkáltatónál és az albérletezés által biztosított rugalmasság áldás munkaváltáskor. :)

Amíg együtt voltunk asszonnyal, addig ebben partner volt, és mivel vele sajnos nem lehetett gyerek, ez sem okozott problémát. Én azt látom, hogy amíg nem lesz családom vagy saját vállalkozásom, addig ezen az életmódon kár lenne változtatnom és nem is kívánok ezen változtatni.
Ez nem rossz vonal egyébként szintén, család Győrben, sok ismerős Fehérváron, akár ez is működhetne. Bár ezesetben a zöld hitel kiesik, az elvileg nem bérbe adható, ha jól értelmeztem.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. november 2., kedd 12:42

Ropet írta:
füst írta: Amíg együtt voltunk asszonnyal, addig ebben partner volt, és mivel vele sajnos nem lehetett gyerek, ez sem okozott problémát.
Ha nem akarsz nyilván nem reagálsz, de engem ez a része érdekelne a történetednek, mert nálam is valami hasonló kezd kibontakozni. Szinte elkerülhetetlenül lépnem kéne, de baromira nehezemre esik. A volt párodnak nem lehetett, és emiatt mentetek szét? Te léptél ki a kapcsolatból?

szerk.: már csak azért is nehéz lépnem, mert azt ugyan tudom, hogy szeretnék gyereket/gyerekeket lehetőleg 10 éven belül, de abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ebbe a világba felelős döntés lenne őt "beletenni".
Egészségügyi okokból volt egy bizonyos mértékű rizikó faktor, de az exem amúgyis teljesen elhatárolódott a gyerekvállalástól, nem szeretne gyerekneveléssel foglalkozni. Így nem erőltettem én sem, elfogadtam hogy ez a helyzet.
Köze van a szakításhoz, mert idővel szeretnék kölköt, de amíg együtt voltunk nekem az volt a prio, hogy vele együtt legyek boldog, a gyerek témát szőnyeg alá söpörtem.
Igazából a lakhatáshoz is köze van a szakításnak, mert örökölt egy kisebb pénzt a leányzó, és jött a döntéshelyzet, hogy tegyük össze amink van, vagy pedig vegyen magának egy kicsit. És ő az utóbbi mellett döntött, 6 év után nem akartam külön költözni de együtt maradni. Így leültünk szépen megbeszélni a dolgot, és figyelembe véve, hogy ennyi idő alatt már azért el is fásul egy kapcsolat, illetve így, hogy ennyire eltérőek az elképzeléseink a jövőről, így adta magát a dolog, hogy a szakítás az egyetlen járható út.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. november 2., kedd 12:40

kiserik írta:
Halfkey írta: Pedig jó dolog is a pálinkafőzés :) Holnap veszek sörfőzőgépet hogy a teljes alkohol vertikuumot lefedjem :D

Ez a lényeg, igen. És azzal sem egyenlő a bio egyébként, hogy öko, és főleg azzal nem hogy egészséges. Van olyan kollégám aki bio cukornádból készült cukrot rendel neten drágán az egészsége miatt, és szerinte ezzel egészségesebb mint az én nem bio, cukrozatlan teám. OK.
Na ez kezd érdekes lenni :D szóval a bio nem öko és nem is egészséges. Hát akkor mi az egyik és mi a másik és főleg mi a harmadik?
Leírtam a példát, más is levezette neked. Szerintem érthető miről beszélünk, nem a termesztésről hanem a végtermékről. Én személyesen azt is nehezen tudom egyébként termesztésben értelmezni hogy ‘egészséges’, ha már ennyire ragaszkodsz ahhoz hogy te arról beszélsz. Mit jelent ez? Nem fáj a derekam ha kapálom? Az egészséges szerintem csakis a végtermékre vonatkozhat, annak hatására az emberre, így nem értem a kötözködésed. De ha eddig te nem erre gondoltál, engedd meg hogy én igen :)

Ökot meg bár sok tanusítvány összemossa, szintén azt gondolom hogy érted te is hogy az egyik a környezetről (és annak terheléséről) szól, a másik meg magáról az almádról vagy akármit is termelsz, és arról hogy az minél kevesebb szart kapjon. A kettő nyilván általában kéz a kézben jár, de ez egyébként sztem hiba. Gyakorlati példával érzékeltetve, ha a bio szeremet Indiából szállíttatom, az nem környezetkímélő.

Ropet

HozzászólásSzerző: Ropet » 2021. november 2., kedd 12:25

füst írta: Amíg együtt voltunk asszonnyal, addig ebben partner volt, és mivel vele sajnos nem lehetett gyerek, ez sem okozott problémát.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. november 2., kedd 12:10

Én azt látom, hogy amíg nem lesz családom
en is igy vagyok vele, eleg hasonlo szituban vagyok es hasonlokepp cselekszem, annyi, hogy kulfoldon.

meg en azert szeretem, hogy nem kell (vagyis itt, ahol vagyok) semmivel tokolni, se szamlakkal, se barminek a megjavitasaval/felujitasaval es ez is "ido".

mondjuk en abba a pici kisebbsegbe tartozom aki nem tervez gyereket (habar ki sem zarom) igy nalam ez az eletmod lehet sokaig fennmarad.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. november 2., kedd 11:43

Én hibrid megoldást választottam, majd 20 év múlva kiderül hogy jó ötlet volt-e. :D

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 2., kedd 11:38

vegyel egy rendes autot - audi rs6 c7 - aztan pakolj be es jard be europat :mrgreen:

oh wait, ezt en akarom
thereisonly1ronaldo

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. november 2., kedd 11:05

Srácok, nyitnék egy OFF-ot az OFF-ban. Körbejártuk már párszor a témát,csak kicsit meg vagyok lőve, hátha jön valami olyan input, ami segít nekem billenteni a mérleget erre, vagy arra.

Adott a szituáció: 28 év, viszonylag emberi tőke, viszonylag emberi fizetés, kutya macska család stb. nincs (mobilitás szempontjából szempont). Lehetőségek:

- Albérletből albérletbe, ez közel kétmilliós költség évente, sőt. Nyilván kötelezettség nincs. Ezesetben az emberi tőkét be tudom fektetni, a korábban már említett ETF vonalon gondolkozom én is, nyilván diverzifikálva picit. Így az inflációt hozom, de az éves 2 milliós mínuszt azért nem tudnám valószínűleg eltüntetni. Lehet hogy 1 év múlva már nem lenne lehetőségem az alsó két opcióra, ami elég nonszensz, de itthon ez van.

- Használt lakásvásárlás nem zöld hitelből, sajnos a tervezett 11-22. kerből le kell adni, mert ott ezek már a 40 milliót nyaldossák. (Garzonnál nagyobb életteret igénylek) :mrgreen: Aggloban valahol (kocsi van, de azért nem bánnám ha tisztességes lenne a tömegköz). Érdet néztem pl. Vagy pesti oldalon, Csepelről nem tudom van e valaki, mit tud mondani róla. Első ránézésre azért vannak fenntartásaim, de ha élhető, szóba jöhet.

-Új lakás zöldhitelből. Itt is elszálltak az árak, szóval szintén agglo jöhet szóba...szintén Érd, ilyesmi. Itt akár távolabbi is szóba jöhet, Fehérvár pl. bár ott szintén elég drága, vagy Győr. HO-ban vagyok, heti 1x kell bejárni kb., tudok vállalni nagyobb ingázást is.

- Mivel mobil vagyok, össze is tudok csomagolni, és itt hagyni az országot, bár kalkulációim szerint azért diploma nyelvvizsgák stb. ellenére nem hiszem hogy első körben ne sor mellett kezdenék. Nem tudom ezzel kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak. Nyilván sok áldozattal jár, de most vagyok fiatal, lehet hogy beleférne.

Mindegyiknél van pro és kontra, szívesen szélesíteném a nézőpontokat itt 1-2 véleménnyel. :salute:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 2., kedd 10:09

babaking írta: Nem azt mondta, hogy a BIO nem egészséges hanem nem feltétlen. A cukor nem azért egészségtelen (egy bizonyos mennyiség fölött) mert BIO vagy nem BIO hanem mert cukor. Tehát attól, hogy te BIO Traubit iszol ugyan azt a cukros szart iszod mintha kólát innál (:mrgreen:) és attól mert BIO még nem lesz egészségesebb, mintha egyáltalán nem innád.

Másik példa: ha beversz minden reggel egy kiló BIO/ ÖKO/ Kézzelsimogatott/ organikus szalonnát akkor az ugyanúgy egészségtelen és hízol tőle, és egészségtelenebb mintha 2 hetente eszel 2 falatot.

Tehát ha adott mennyiséget hasonlítasz össze akkor az egyik (lehet) egészségesebb mint a másik, de egy eredendően egészségtelen valamiből nem csinál egészségeset.
Persze ez tiszta sor, de itt most termesztési/tenyésztési technológiákról beszéltünk. Itt nagyon nem releváns, hogy az otthon termesztett bio almádtól mennyire lesz magas a vércukrod.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. november 2., kedd 9:54

Nem azt mondta, hogy a BIO nem egészséges hanem nem feltétlen. A cukor nem azért egészségtelen (egy bizonyos mennyiség fölött) mert BIO vagy nem BIO hanem mert cukor. Tehát attól, hogy te BIO Traubit iszol ugyan azt a cukros szart iszod mintha kólát innál (:mrgreen:) és attól mert BIO még nem lesz egészségesebb, mintha egyáltalán nem innád.

Másik példa: ha beversz minden reggel egy kiló BIO/ ÖKO/ Kézzelsimogatott/ organikus szalonnát akkor az ugyanúgy egészségtelen és hízol tőle, és egészségtelenebb mintha 2 hetente eszel 2 falatot.

Tehát ha adott mennyiséget hasonlítasz össze akkor az egyik (lehet) egészségesebb mint a másik, de egy eredendően egészségtelen valamiből nem csinál egészségeset.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 2., kedd 9:31

Halfkey írta: Pedig jó dolog is a pálinkafőzés :) Holnap veszek sörfőzőgépet hogy a teljes alkohol vertikuumot lefedjem :D
A bio gazdálkodás nem egyenlő azzal, hogy nem védekezel...
Ez a lényeg, igen. És azzal sem egyenlő a bio egyébként, hogy öko, és főleg azzal nem hogy egészséges. Van olyan kollégám aki bio cukornádból készült cukrot rendel neten drágán az egészsége miatt, és szerinte ezzel egészségesebb mint az én nem bio, cukrozatlan teám. OK.
Na ez kezd érdekes lenni :D szóval a bio nem öko és nem is egészséges. Hát akkor mi az egyik és mi a másik és főleg mi a harmadik?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vissza: