Nem tettem hozza, masik orszag, mas szabalyok.M1Ö írta:Hogy dolgozhat gyógyszertárban?h3x0r írta:Gyogyszertarban dolgozikA kötelező oltásnál őket is egészségügyi dolgozóknak vették. Bezzeg mikor az 500.000 bruttót osztogatták, valahogy kimaradtak az osztásból...
![]()
Szerintem viszont eleg borus a helyzet. Foleg ha megnezem, hogy 10, de akar csak 5 evvel ezelott mennyit kellett locsolni meg permetezni a zoldsegeket, gyumolcsoket es mennyit kell most.kiserik írta: Azért nem ilyen borús a helyzet, főleg ha magadnak termeled a dolgokat. Csak pár apróság:
- a gyümölcsfákat permetezd rézzel. Nem felszívódó gombaölő, így nem eszel mérget, nem lesz beteg a termés
- az állatok felnőnek táp nélkül is és a trágyájukat meghálálják a növények, nem lesz fejletlen a termés (a tyúktrágya pl az egyik legjobb, már granulátumba is kapható)
- van a forgalomban csávázatlan zöldség vetőmag, de az az igazi, ha a saját termésből fogod vissza a magot és nevelsz palántát
- Magyarországon azért nem olyan szennyezett a talaj, víz, levegő, hogy megmérgezze a növényeket
Ott van peldaul a zoldhagyma: 2015-16-ig soha semmi gond nem volt vele, talan a legkevesebb munka is azzal volt. Azota viszont ha nem permetezed meg egyszer se, azonnal jon a peronoszpora, sargulnak, fodrosodnak a levelei. Ha egyszer permetezed meg, akkor szep lesznek a levelei, mire oda kerul, hogy egyed mar lebomlik a vegyszer. Viszont ha azt akarod, hogy telen elalljon a padlason, akkor masodjara is meg kell permetezd.
Persze az idojaras is fontos, tavaly a szilvafaknal folyamatosan szivtam a hernyokkal, de minden nagyobb esozes utan jott egy ujabb kartevo (fekete, feher, zold bogar, ragacsos level, rothado gyumolcs, stb.), amit persze permetezni kellett, ha akartad hogy legyen gyumolcs. Iden egesz nyaron alig esett, nem is volt ilyen gond, az oszi meg tavaszi lemoso permetezesen kivul tavasszal kellett, ha jol emlekszem ketszer permetezni (talan a barack fak kaptak egyel tobbet, de igyis szinte az osszes levele osszezsugorodott; azt hittem vaghatom is ki oket, de valahogy csak megmenekultek, meglepetesemre viszonylag sok gyumolcsot is hoztak).
A hagyma meg fokhagyma az, ami eladasra ment, de ha megnezem egesz nyaron mennyi munka volt a tobbi zoldseggel, amit csak sajat hasznalatra vetettunk, az a helyzet, hogy nem eri meg vele foglalkozni. Jovore inkabb az egeszet bevetem fuvel, marad csak a paradicsom.