OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. október 31., vasárnap 19:00

Nekem a “kedvenc érvem” az volt, hogy a világon az orvosok 99%-a be van oltva, ha véletlenül halálos, akkor az oltatlanok is ugyan úgy baszhatják, mert egy vakbélműtét gyulladásba belehalnak rá 1 évre, hogy a Pfizer elvitte a dokikat. Erre általában nem tudnak semmit mondani az oltatlanok. :kalapos:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 31., vasárnap 18:53

Ezzel a hangzatos mondókával az a baj, hogy annyiban vállal érte felelősséget a gyártó, a kormány és az orvos mint bármi más gyógyszernél. Skippeljük mind?

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 31., vasárnap 18:52

nem tudom, en sem voltam odaig az otletert, 29 eves total egeszseges eletmodot elve, de merlegeltem.

a,
az egyik oldalon az, hogy :
- meg ha nem is 100 %-osan hatekony de azert nagy esellyel ved, ezaltal vedi a korulottem levoket is
- ha elkapom, kevesbe vag foldhoz
- nem fognak negativan megkulonboztetni, ha mar megvan, ugyanis ez barhol barmikor benne volt a pakliban, ugy, ahogy otthon tortent es most tortenik
- utazhatok elviselheto feltetelekkel vegre, ami kulfoldon elo magyarkent nem hatrany
- tettem en is egy lepest azert, hogy vegre elcsendesuljon ez a szar es talan visszakapjuk a regi eletunket.

(a fo ok a kivatlsagok, foleg a haza latogatas volt)

b,
a masik oldalon az, hogy lehet esely hosszu tavu mellekhatasokra, bar ennek a szazalekos eselyeibe nem mennek bele szaktudas hianyaban.

nekem igy evidens volt az A verzio.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 'shutterisland 2021. október 31., vasárnap 18:53-kor.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. október 31., vasárnap 18:37

most lattam neten (csak hogy nem en talaltam ki :mrgreen: )
a gyartoja nem vallal felelosseget,
a kormany nem tartozik felelosseggel,
az olto orvos es az intezmeny nem felelős,
de ha nem oltatod be magad, akkor te viszont felelőtlen vagy.

:roll:
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. október 31., vasárnap 17:57

ateeemadrid írta: Rég kötelezővé kellett volna tenni mindenhol az oltást, csak pár aluliskolázott azt hiszi, hogy csak mert facebookon elolvosott 3 posztot, jobban ért hozzá, mint azok, akik tizenéveket foglalkoznak és tanulnak a témával kapcsolatban.

Az meg, hogy a hosszútávú mellékhatásoktól tart valaki, hát geci, és a covid hosszútávú mellékhatásaitól miért félnek kevésbé, mint 1 vakcináétól? 0 logika.
Ezt a vakcinát nem lehet kötelezővé tenni jelenleg. Nem véletlenül nem is teszik, mivel nincs róla hosszú távú teszt, így nem zárható ki olyan mellékhatás, amit nagyon nem kívánna senki. Ha ne adj isten kiderülne 5-10 év múlva, hogy az oltottak akár pici százalékánál halálos mellékhatás lenne és valaki kötelezővé tenné, akkor ott bizony népirtás lenne a vád. Ez a logika.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 31., vasárnap 17:36

'shutterisland írta: az oltaselleneseket en is ket reszre szednem.

van a mar emlitett "aluliskolazott" reteg (mikrocsipszek, beled oltjak direkt a betegseget, stb indokok) akiknek fogalma sincs az egeszrol.
meg vannak az amugy ertelmes, de siman csak szkeptikusok, akik mondjuk felnek, mert tul gyorsan lett kidobva a vakcina vagy mert sok rosszat hallani mellekhatasokrol, szovodmenyekrol.

az utobbi reteg azert reszben meggyozheto (szemelyes peldaim is lennenek) de az elobbi kategoria az kb teljesen remenytelen.
Barati korben egyetlen szemely nem oltatta be magat, pedig egesz nyaron probaltuk meggyozni, de nem sikerult. Gyogyszertarban dolgozik, napi szinten mennek hozza beteg emberek, paran covidosak es ugy mentek hozza, de o fel, hogy mi lesz vele 5 ev mulva a vakcinatol. Azota tobb mindenki is elkapta baratok kozul, mindenkin eleg konnyen atment, lehet talalgatni, hogy ki volt az egyetlen, akit nagyon durvan agynak vert. Volt hogy kiment a WC-re, ami a szobaja mellett van, majd nem volt ereje vissza menni es a furdoszoba kozepen elajult. Kovetkezo nap szomjas volt, majd fel oran keresztul gondolkozott, hogy merjen inni vizet vagy sem, mert ha pisilnie kell, nem biztos, hogy lesz ereje visszamenni az ágyhoz. Ez 2 hete volt, azota mar jobban van.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 31., vasárnap 17:16

Nika91127 írta: Bocs a dupláért:
Volt màr SARS-járvány, az ellen is volt vakcina. Az eljárás ismert volt, csak a “vektort” kellett újraszintetizálni és “rábiggyeszteni”.

Tessék, control c, variálsz a kódban, majd control v és kapod is a Nobel díjat. Oltás is good, oltás is safe :)
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 31., vasárnap 16:46

ikelemen5 írta: Innen szoktunk baráti társaságban arra a témára ugrani, hogy anno hiba volt az internetet a köznép szintjére kiengedni. :mrgreen: :mrgreen:
A modern tarsadalom rakfeneje, hogy ifjabb Ver Istvan gondolatait milliok olvashatjak :mrgreen:

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. október 31., vasárnap 16:44

ateeemadrid írta: Rég kötelezővé kellett volna tenni mindenhol az oltást, csak pár aluliskolázott azt hiszi, hogy csak mert facebookon elolvosott 3 posztot, jobban ért hozzá, mint azok, akik tizenéveket foglalkoznak és tanulnak a témával kapcsolatban.

Az meg, hogy a hosszútávú mellékhatásoktól tart valaki, hát geci, és a covid hosszútávú mellékhatásaitól miért félnek kevésbé, mint 1 vakcináétól? 0 logika.
Innen szoktunk baráti társaságban arra a témára ugrani, hogy anno hiba volt az internetet a köznép szintjére kiengedni. :mrgreen: :mrgreen:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2021. október 31., vasárnap 16:33

az oltaselleneseket en is ket reszre szednem.

van a mar emlitett "aluliskolazott" reteg (mikrocsipszek, beled oltjak direkt a betegseget, stb indokok) akiknek fogalma sincs az egeszrol.
meg vannak az amugy ertelmes, de siman csak szkeptikusok, akik mondjuk felnek, mert tul gyorsan lett kidobva a vakcina vagy mert sok rosszat hallani mellekhatasokrol, szovodmenyekrol.

az utobbi reteg azert reszben meggyozheto (szemelyes peldaim is lennenek) de az elobbi kategoria az kb teljesen remenytelen.

legfrisebb elmenyem, hogy itt angliai varosban kelloen busy utszakaszon tablakkal tuntetnek az ut szelen a forgalom fele fordulva, a figyelmuket is elveve. :ike:

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 15:37

raul 4 ever írta:
ateeemadrid írta:

Persze, olyanokat is ismerni, akik a gyereküket betegen nem viszik orvoshoz, hanem inkább imádkoznak Istenhez, utána meg csodálkoznak ha meghal szerencsétlen.

Sámat te meg ne érts félre, nem akarok személyeskedni, de sztem már rég nem kéne normális esetben arról beszélni, hogy ki kapott oltást ki nem, maximum ha a 3.ról beszélünk. Amit írtam azt általánosságban gondolom így, a személyes környezetemben pedig abszolút így van.
Tök vad, hogy mindenhol van oltásellenes. Nekem is ugyanúgy ágál ellene kolléganőm a termelésen (közgáz BA), mint a csomagoló (8 ált.). De ő érvei is a tipik: nekem ne mondják meg, meg az én döntésem, ugyanolyan betegség, stb. szinten vannak..

Aki szkeptikus, hogy milyen gyorsan lett kifejlesztve: sokat hangoztatott (és nagyon igaz érv), hogy sok oltás azért tart évekig míg kijön, mert a kutyát nem érdekli. Ez egy nagyon más téma. itt tolták bele talicskával a pénzt, nagyon prióval futottak a folyamatok. Nekem ezért nem érv pl. hogy milyen gyorsan kijött. Persze, hisz fontos oltás. Nem egy zika, hisz az ottmaradt (még).
Bocs a dupláért:
Volt màr SARS-járvány, az ellen is volt vakcina. Az eljárás ismert volt, csak a “vektort” kellett újraszintetizálni és “rábiggyeszteni”.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 15:35

babaking írta:
Nika91127 írta:
Az inkább idegsebészet :) De ja, ahhoz még konyítok vmennyit.
A virológia-epidemiológia rész nekem kínai. Ebben nyilatkozni okosat nem tudok, valótlant meg nem akarok :)
Jobb lenne a világ, ha többen godolkoznának így :agree:
Szerintem az, ha valaki orvos, nem jelenti, hogy mindent is tud. Ezt én hangoztatom is. Az más, hogy emlékképeim vannak valamiről, és más az, ha konkrétumokat tudok, amiket alá is tudok támasztani :)
Én fúrok-faragok, gipszelek, varrogatok... ahhoz èrtek :)

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 31., vasárnap 15:34

ateeemadrid írta:
Ismerek oltásellenes (nem csak Covid, minden oltás) és gyógyszer ellenes gyógyszerészt. Homeopátiás módszerekkel kezeli a családot. Szinte soha nem betegek
Persze, olyanokat is ismerni, akik a gyereküket betegen nem viszik orvoshoz, hanem inkább imádkoznak Istenhez, utána meg csodálkoznak ha meghal szerencsétlen.

Sámat te meg ne érts félre, nem akarok személyeskedni, de sztem már rég nem kéne normális esetben arról beszélni, hogy ki kapott oltást ki nem, maximum ha a 3.ról beszélünk. Amit írtam azt általánosságban gondolom így, a személyes környezetemben pedig abszolút így van.
Tök vad, hogy mindenhol van oltásellenes. Nekem is ugyanúgy ágál ellene kolléganőm a termelésen (közgáz BA), mint a csomagoló (8 ált.). De ő érvei is a tipik: nekem ne mondják meg, meg az én döntésem, ugyanolyan betegség, stb. szinten vannak..

Aki szkeptikus, hogy milyen gyorsan lett kifejlesztve: sokat hangoztatott (és nagyon igaz érv), hogy sok oltás azért tart évekig míg kijön, mert a kutyát nem érdekli. Ez egy nagyon más téma. itt tolták bele talicskával a pénzt, nagyon prióval futottak a folyamatok. Nekem ezért nem érv pl. hogy milyen gyorsan kijött. Persze, hisz fontos oltás. Nem egy zika, hisz az ottmaradt (még).
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. október 31., vasárnap 15:30

Nika91127 írta:
A virológia-epidemiológia rész nekem kínai. Ebben nyilatkozni okosat nem tudok, valótlant meg nem akarok :)
Jobb lenne a világ, ha többen godolkoznának így :agree:
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. október 31., vasárnap 15:30

ateeemadrid írta:
Ismerek oltásellenes (nem csak Covid, minden oltás) és gyógyszer ellenes gyógyszerészt. Homeopátiás módszerekkel kezeli a családot. Szinte soha nem betegek

Azért az nem ugyan az. Inkább elgondolkodtató, hogy aki a gyógyszerekből, azok hatásaiból doktorált,az miért fordul saját használatra a gyógyszerek ellen.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 15:20

sámat írta:
Nika91127 írta:

Orto-traumatológus szakorvosjelölt :)
Akkor a porckorong sérvemről (is) sokat tudnánk beszélgetni :D

Az tudományosan/szakmailag megállja a helyét, hogy mindenkin át fog menni a vírus? Vagy genetikailag lehetséges, hogy nem mindenki kapja el x mutáns és hullám után?

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 15:17

Nika91127 írta:
sámat írta:
Mi a szakmád?
Akkor a porckorong sérvemről (is) sokat tudnánk beszélgetni :D

Az tudományosan/szakmailag megállja a helyét, hogy mindenkin át fog menni a vírus? Vagy genetikailag lehetséges, hogy nem mindenki kapja el x mutáns és hullám után?

Ateeemadrid, no para, én vállalom (és körülöttem elég sok értelmiségi), hogy nem akarok oltatni, de ettől nem érzem, hogy meg kellene bélyegezni, én sem teszem másokkal. Logikus érvként csak azt tudom emellett írni, hogy egészséges (az említett sérv megoldva, 100%-os életem van ebben a tekintetben), középkorú férfi vagyok, sosem vagyok beteg, nem volt körülöttem halott vagy nagyon beteg és még mindig nem voltam fertőzött, legalábbis a véreredmény szerint.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sámat 2021. október 31., vasárnap 15:21-kor.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 15:10

sámat írta:
Nika91127 írta:

Semmiség. Nekem szakmai ártalom ismerni... :) Mindenféle orvosi témára rá lehet keresni évszám/kulcsszavak alapján.
Mi a szakmád?

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 15:06

Nika91127 írta:
sámat írta:
Köszi, nem ismertem ezt az oldalt.
Semmiség. Nekem szakmai ártalom ismerni... :) Mindenféle orvosi témára rá lehet keresni évszám/kulcsszavak alapján.
Mi a szakmád?

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2021. október 31., vasárnap 15:05

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ateeemadrid 2021. október 31., vasárnap 15:08-kor.

Vissza: