OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 15:05

sámat írta:
Köszi, nem ismertem ezt az oldalt.
Semmiség. Nekem szakmai ártalom ismerni... :) Mindenféle orvosi témára rá lehet keresni évszám/kulcsszavak alapján.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 15:03

Nika91127 írta:
sámat írta:
Nem neked szántam az aluliskolázott részt, gondoltam ez egyértelmű, mivel nem Te írtad :)
Rendben, korrekt, megnézem.

(szintén nem neked) 37 éves vagyok, tudom használni az internetet és a logikus gondolkodással is jóban vagyunk tudtommal, de már ebben is elbizonytalanodtam, nemcsak az oltásban :roll:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=covid-19
Köszi, nem ismertem ezt az oldalt.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 15:01

sámat írta:
Nika91127 írta:
Szerintem kevered a szezont a fazonnal. Nem neveztem senkit aluliskolázottnak :) Olvasd vissza.
A két “kèrdésedre” is válaszoltam. Nem vagyok jós, de a pubmed-en sok jó cikk van, érdemes utánaolvasni.
Nem neked szántam az aluliskolázott részt, gondoltam ez egyértelmű, mivel nem Te írtad :)

(szintén nem neked) 37 éves vagyok, tudom használni az internetet és a logikus gondolkodással is jóban vagyunk tudtommal, de már ebben is elbizonytalanodtam, nemcsak az oltásban :roll:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=covid-19

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. október 31., vasárnap 14:59

Süti írta: Egyébként a ti fejetekben egy világjárvány krízisének megoldása hogyan néz ki? Ha a rövid idő alatt kifejlesztett védőoltás nem játszik.

Vagy mivel te személyesen még nem feküdtél félholtan az intenzíven, világjárvány sincs, nem is volt.
Egyébként erre érdemes lenne egy globális procedúrát kidolgozni. Van rá esély, hogy egyre több ilyen betegség lesz a jövőben. Például ha Covid elején 2 hétre leállt volna a világ, nem hiszem, hogy többe került volna és már rég vége lenne.
ateeemadrid írta:

De tovább nem is akarok belemenni, kicsit radikális a véleményem a témában, de én azt hittem ez az oltásellenesség javareszt az USAban divat az ilyen zöld hajú Kareneknél, akik félnek, hogy autista lesz tőle a gyerekük.
Ismerek oltásellenes (nem csak Covid, minden oltás) és gyógyszer ellenes gyógyszerészt. Homeopátiás módszerekkel kezeli a családot. Szinte soha nem betegek.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 14:58

Nika91127 írta:
sámat írta: Jó, akkor kérlek válaszod meg az előző két kérdésemet, amit feltettem.

Ha pedig én oltatlanként aluliskolázott vagyok, akkor a mai magyar felsőoktatásban tényleg súlyos gondok vannak, több szakon is. Vagyis 10-15 évvel ezelőtt is már azok voltak.
Szerintem kevered a szezont a fazonnal. Nem neveztem senkit aluliskolázottnak :) Olvasd vissza.
A két “kèrdésedre” is válaszoltam. Nem vagyok jós, de a pubmed-en sok jó cikk van, érdemes utánaolvasni.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sámat 2021. október 31., vasárnap 15:00-kor.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2021. október 31., vasárnap 14:55

Nyilván nem minden oltatlan aluliskolázott, de azért kíváncsi lennék az arányokra, szerintem egyértelmű lenne az összefüggés.

Valószínűleg nálad más lesz a probléma, vagy a logikus gondolkodás hiánya, vagy ami még gyakran megfigyelheto, hogy sokan, szerintem korból fakadóan nem annyira tudják kiszűrni, hogy a neten mik azok a hírek, cikkek amiket nem érdemes komolyan venni,és mik a hiteles források.

De tovább nem is akarok belemenni, kicsit radikális a véleményem a témában, de én azt hittem ez az oltásellenesség javareszt az USAban divat az ilyen zöld hajú Kareneknél, akik félnek, hogy autista lesz tőle a gyerekük.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 14:54

sámat írta:
Nika91127 írta: Én a kórházi helyzetről beszélek. Nem a politikai szarokról.
Jó, akkor kérlek válaszod meg az előző két kérdésemet, amit feltettem.

Ha pedig én oltatlanként aluliskolázott vagyok, akkor a mai magyar felsőoktatásban tényleg súlyos gondok vannak, több szakon is. Vagyis 10-15 évvel ezelőtt is már azok voltak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nika91127 2021. október 31., vasárnap 14:55-kor.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 14:48

Nika91127 írta: Én a kórházi helyzetről beszélek. Nem a politikai szarokról.
Jó, akkor kérlek válaszod meg az előző két kérdésemet, amit feltettem.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 14:43

sámat írta:
Nika91127 írta:

Azt én nem tudom neked megmondani. Nekem elég a 2 szemem :)
Nekem is van 2 egészséges, és azt látom, hogy gazdasági/poltikai/hatalmi érdektől függően az egyik napon/rendezvényen/helyszínen fontos az oltás, a másikon már nem. Ez kissé elbizonytalanít, szerintem teljesen jogosan.
Én a kórházi helyzetről beszélek. Nem a politikai szarokról.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 14:26

Nika91127 írta:
sámat írta:
Értem.
A valóságot honnan fogjuk megtudni? Meg nem nevezett forrásokból?
Nekem is van 2 egészséges, és azt látom, hogy gazdasági/poltikai/hatalmi érdektől függően az egyik napon/rendezvényen/helyszínen fontos az oltás, a másikon már nem. Ez kissé elbizonytalanít, szerintem teljesen jogosan.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Professore » 2021. október 31., vasárnap 14:20

sámat írta:
Nika91127 írta:
A valóságra gondolok... :)
Most pl. egy meg nem nevezett kórházba az összes ITO-n lévő COVID-os oltatlan. A rossz állapotúak.
Értem.
Szerinted az véletlen hogy minden civilizált országban ahol volt komoly oltási kampány és adatok is elérhetőek ott mindenhol az látszik hogy a súlyos esetek 90% körüli hányada az beoltatlan? Mármint akik intenzív osztályra kerülnek és meghalnak...
Egyik oldalon a tudomány meg az adatok másik oldalon meg a konteok. Mindenki eldöntheti miben hisz.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2021. október 31., vasárnap 14:18

Rég kötelezővé kellett volna tenni mindenhol az oltást, csak pár aluliskolázott azt hiszi, hogy csak mert facebookon elolvosott 3 posztot, jobban ért hozzá, mint azok, akik tizenéveket foglalkoznak és tanulnak a témával kapcsolatban.

Az meg, hogy a hosszútávú mellékhatásoktól tart valaki, hát geci, és a covid hosszútávú mellékhatásaitól miért félnek kevésbé, mint 1 vakcináétól? 0 logika.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 31., vasárnap 14:18

Süti írta: Egyébként a ti fejetekben egy világjárvány krízisének megoldása hogyan néz ki? Ha a rövid idő alatt kifejlesztett védőoltás nem játszik.

Vagy mivel te személyesen még nem feküdtél félholtan az intenzíven, világjárvány sincs, nem is volt.
És a föld is lapos.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 14:18

sámat írta:
Nika91127 írta:
Most pl. egy meg nem nevezett kórházba az összes ITO-n lévő COVID-os oltatlan. A rossz állapotúak.
Értem.
Mindenkinek joga van mindenhez. És néha kötelezettsége is. Jogsi nélkül se vezethetsz, fegyverviselési is kell. Az, hogy oltva vagy, nem egyenlő azzal, hogy nem leszel beteg. Szimplán csak kisebb eséllyel halsz bele. De mindenki mond mindent, hogy “az oltástól tumoros lett” és társai... Hát, majd az első 10-100ezer hivatalos boncolás összesítése és 10 éves utánkövetés után kiderül :)

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 14:14

Nika91127 írta:
sámat írta:
Arra a statisztikára gondolsz, amit az a kormány gyárt és közöl, amelyik a negyedik hullám közepén “mindenmentes” milliós látogatójú kiállítást és békemenetet szervez?! Könyörgöm…
Értem.

Miért nem oltatta be magát az összes egészségügyi dolgozó, és inkább hagyta ott a pályát?!

Miért spriccelnek mellé vakcinákat 20 ezer Ft-ért háziorvosok?!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sámat 2021. október 31., vasárnap 14:19-kor.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 31., vasárnap 13:57

Nekem epp eleg informacio az, amit a haziorvosom mond: gyakorlatilag mindenkinek pozitiv tesztje, aki belep a rendelojebe. A csaladban volt, aki ket nyugati oltas utan is majdnem a korhazban kotott ki. Elkepzelni is szornyu, hogy mi lett volna, ha nem tudom rabeszelni az oltasra…
Szerencsere nem dolgozom az allamnak es nem vagyok berrabszolga sem, ezert eldonthetem akarok -e kozossegbe menni, igy rajtam mulik, hogy elkapom -e. A gond az, hogy rengetegen nem tehetik ezt meg, na miattuk muszaj osztokelni a birkakat az oltasra. A most elmarado vizsgalatok miatt pedig meg megbecsulni se lehet, hanyan fognak a kovetkezo nehany evben mondjuk daganat miatt meghalni….

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 13:54

sámat írta:
Nika91127 írta:

Majd amikor jön a statisztika, hogy mennyi oltott és mennyi oltatlan került lélegeztetőgépre és kellett több napig az ITO-n lenni... :)
Arra a statisztikára gondolsz, amit az a kormány gyárt és közöl, amelyik a negyedik hullám közepén “mindenmentes” milliós látogatójú kiállítást és békemenetet szervez?! Könyörgöm…

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 31., vasárnap 13:50

Egyébként a ti fejetekben egy világjárvány krízisének megoldása hogyan néz ki? Ha a rövid idő alatt kifejlesztett védőoltás nem játszik.

Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 31., vasárnap 13:43

Nika91127 írta:
hehetheoriginal írta: 1 ev az neked hosszu tav?

Van c opcio is, de ugye a sok birka embernek felulrol gondoskodo kez kell, aki megmondja mit kell tenni, hogy kell elni, kire kell szavazni, mi a helyes, mi az egeszseges es mi a jo. Nehogymar tudja barki is, megalljon gondolkodni egymaga, magaba szivva az osszes elerheto információt es sajat maga donthessen felelosen a sajat eleterol. Ez teljesen elkepzelhetetlen ugye, most hogy fejben megyunk vissza a sotet kozepkorba csak modernkori eszkozokkel.

Btw a sok lezaras (fullertelmetlen) es hatasa olyan szinten bassza tonkre es tette lefele spiralba a vilaggazdasagot, hogy nem a virustol lesz itt pityerges.
Majd amikor jön a statisztika, hogy mennyi oltott és mennyi oltatlan került lélegeztetőgépre és kellett több napig az ITO-n lenni... :)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 31., vasárnap 12:29

Azt szeretem ezzel a logikával, hogy ugye semmi sem biztos soha. Hisz ha 5 évig teszteljük, mi van ha 6 év múlva leállítja a gonosz oltás mindenki szívét? Ha 20 évet teszteljük, mi van ha 21? Akkor már nem baj ha meghalunk? Az lenne a megoldás ha 20 évesek vagyunk, hogy várjunk 50 évet?

Vissza: