OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 31., vasárnap 12:29

hehetheoriginal írta: 1 ev az neked hosszu tav?

Van c opcio is, de ugye a sok birka embernek felulrol gondoskodo kez kell, aki megmondja mit kell tenni, hogy kell elni, kire kell szavazni, mi a helyes, mi az egeszseges es mi a jo. Nehogymar tudja barki is, megalljon gondolkodni egymaga, magaba szivva az osszes elerheto információt es sajat maga donthessen felelosen a sajat eleterol. Ez teljesen elkepzelhetetlen ugye, most hogy fejben megyunk vissza a sotet kozepkorba csak modernkori eszkozokkel.

Btw a sok lezaras (fullertelmetlen) es hatasa olyan szinten bassza tonkre es tette lefele spiralba a vilaggazdasagot, hogy nem a virustol lesz itt pityerges.
Majd amikor jön a statisztika, hogy mennyi oltott és mennyi oltatlan került lélegeztetőgépre és kellett több napig az ITO-n lenni... :)
A sok kötelező oltás mellékhatásprofiljait is mindenki keni-vágja, ugye? :)

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 31., vasárnap 11:51

Nehogymar tudja barki is, megalljon gondolkodni egymaga, magaba szivva az osszes elerheto információt es sajat maga donthessen felelosen a sajat eleterol. Ez teljesen elkepzelhetetlen ugye, most hogy fejben megyunk vissza a sotet kozepkorba csak modernkori eszkozokkel.
Már ha elhiszed, amit lehoznak, vagy azt mi alapján szelektálod?
Honnan tudod, hogy nem lobbi áll egyik vagy másik oldal mögött?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. október 31., vasárnap 11:44

1 ev az neked hosszu tav?

Van c opcio is, de ugye a sok birka embernek felulrol gondoskodo kez kell, aki megmondja mit kell tenni, hogy kell elni, kire kell szavazni, mi a helyes, mi az egeszseges es mi a jo. Nehogymar tudja barki is, megalljon gondolkodni egymaga, magaba szivva az osszes elerheto információt es sajat maga donthessen felelosen a sajat eleterol. Ez teljesen elkepzelhetetlen ugye, most hogy fejben megyunk vissza a sotet kozepkorba csak modernkori eszkozokkel.

Btw a sok lezaras (fullertelmetlen) es hatasa olyan szinten bassza tonkre es tette lefele spiralba a vilaggazdasagot, hogy nem a virustol lesz itt pityerges.
thereisonly1ronaldo

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 31., vasárnap 11:29

Ahol x egyenlo.. Mar eltelt 1 ev, mennyit akarsz meg varni?

B opcio, ami az oltaselleneseket is meggyozi, hogy akkor fel (vagy negyed ?) evente 1-1 honapra zarjuk be szigoru karantenba a vilagot, amilyen Kinaban volt, mondjuk 5 even keresztul, amig tesztelik azt a 10 vagy 100 ezer embert, akit 2020 oszen oltottak be. Gondolom ezzel nem lenne problema.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. október 31., vasárnap 11:10

Milyen alapon lehet kötelezővé tenni valamit, amirol senki nem tudja, hogy x idon belul milyen hatasa lesz az emberi szervezetre, mert lohalalban lett kifejlesztve es nem teszteltek rendesen, mint ahogy kellett volna? Emiatt vannak oltasellenesek, nem amiatt, mert mindenkit direkt meg akarnak fertozni. Es innentol meg az egyen szabadsaga tobbet er es fontosabb, mint barmilyen politikai maszlag vagy nem teljesen korrekt orvosi info vagy talalgatas.

Ha olyan biztos lenne a vakcina, es relevans infokkal, adatokkal lenne alatamasztva, mar reg mindenutt megfelelo bizalom lenne iranta es az orszagok nyugodt szívvel tehetnek kotelezove.
Ehelyett most is csak a talalgatas megy, meg a fohaszkodas, menet kozben derul ki, hogy melyik cucc mennyire ved vagy nem ved es melyik varianstol.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 31., vasárnap 10:58

h3x0r írta: Téma: Kosárlabda (NBA, Euroliga stb.)
hehetheoriginal írta:
Bocsanat, de az a kormany es az egeszsegugy hibaja es baja, nem az egyszeri allampolgarokon kellene ezt leverni es lelkifurkat okozni akarni nekik.
Abban mindenkepp egyertunk, hogy a kormany hibaja. Marmint az, hogy nem vezetik be a kotelezo oltast. Megy ez, hogy vegyetek fel maszkot meg nem is; legyenek korlatozasok, de azert megse. Oltakozzatok, de nem tesszuk kotelezove, most epp ratoljuk a cegekre.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211 ... tas-507748
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2021. október 31., vasárnap 10:53

Téma: Kosárlabda (NBA, Euroliga stb.)
hehetheoriginal írta:
h3x0r írta:
Kit veszelyeztetsz? Peldault azt, aki be van oltva, egy szaros rutin mutetet kene elvegezni rajta, de mar hetek ota csuszik, mert a nover a mutet helyett a covidosokat kell ellassa a korhazban, akik 90 vagy 95 szazalekban nincsenek beoltva.
Bocsanat, de az a kormany es az egeszsegugy hibaja es baja, nem az egyszeri allampolgarokon kellene ezt leverni es lelkifurkat okozni akarni nekik.
Abban mindenkepp egyertunk, hogy a kormany hibaja. Marmint az, hogy nem vezetik be a kotelezo oltast. Megy ez, hogy vegyetek fel maszkot meg nem is; legyenek korlatozasok, de azert megse. Oltakozzatok, de nem tesszuk kotelezove, most epp ratoljuk a cegekre.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 27., szerda 20:37

nmate írta: Jó, ez elsőre jobbnak tűnt- :mrgreen: , valóban hülyén hangzik, de én nem lennék meglepve, ha már találkozott volna valaki ilyennel.

Amúgy, ez a bérlő jogok is olyan, hogy oké, zárat cserél, az nekem hol jó? Nem tudom használni a lakást addig sem, amg nem cserélik vissza. Pont eleget tud szopatni, én meg addig is ki vagyok szolgáltatva.
A bérlő is tud zárat cserélni és elég macerás visszarendezni a dolgot, de legalábbis sokáig tart. Bár lehet azóta már változtak a törvényi feltételek.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 27., szerda 20:33

Jó, ez elsőre jobbnak tűnt- :mrgreen: , valóban hülyén hangzik, de én nem lennék meglepve, ha már találkozott volna valaki ilyennel.

Amúgy, ez a bérlő jogok is olyan, hogy oké, zárat cserél, az nekem hol jó? Nem tudom használni a lakást addig sem, amg nem cserélik vissza. Pont eleget tud szopatni, én meg addig is ki vagyok szolgáltatva.

ThePilgrim
Kedvenc játékosaid: Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: ThePilgrim » 2021. október 27., szerda 20:26

nmate írta: Áthoztam ide albérletet.

Nem igazán értem, egy szerződésbe azt írok bele amit akarok, nem? A jogok meg csak akkor illetnek, ha ki van benne mondva, hogy én bérlő vagyok. Vagy tévedek?
Persze, csak egy hülye ír alá szar szerződést, de a tulajok jó része hülyének is néz mindenkit simán.
De mi más lennél egy bérleti jogviszonyban, mint bérlő?

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 27., szerda 20:16

Áthoztam ide albérletet.

Nem igazán értem, egy szerződésbe azt írok bele amit akarok, nem? A jogok meg csak akkor illetnek, ha ki van benne mondva, hogy én bérlő vagyok. Vagy tévedek?
Persze, csak egy hülye ír alá szar szerződést, de a tulajok jó része hülyének is néz mindenkit simán.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 27., szerda 20:02

Halfkey írta: Nekem pozitívak és meglepőek a tapasztalataim mostanában ilyen ügyekben. Keveset várok dolgokra az állami faszságokkal kapcsolatban, főleg ha 'zaklatom őket'. Bank más tészta :D
igyekszem én is majd zaklatni őket.
hátha felgyorsul. meg most ráállt az önkormányzattól is a közművekért felelős arc, mondta megpróbál intézni valamit.

de eleve júliusban adtam le az igényt, október közepén sikerült megküldeniük a tájékoztatót, azután hogy hívogattam őket.
belejátszott, hogy az elmű/elmászt épp beolvasztják az eonba. vagy felvásárolta az eon, nem tudom.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 27., szerda 19:57

Nekem pozitívak és meglepőek a tapasztalataim mostanában ilyen ügyekben. Keveset várok dolgokra az állami faszságokkal kapcsolatban, főleg ha 'zaklatom őket'. Bank más tészta :D

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 27., szerda 19:54

Halfkey írta: Ebben nem vagyok biztos, de sztem generátor is működhet ha valamiért siettetni akarod a lakhatásit.
Most annak járok utána hogy a tervezés 4 hónap futamideje meg az engedélyezés 6 hónapra megadott futamidejét valahogy lecsökkentsem. Bár erre nem lesz ráhatásom nyilván.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 27., szerda 19:51

Ebben nem vagyok biztos, de sztem generátor is működhet ha valamiért siettetni akarod a lakhatásit.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 27., szerda 19:45

Halfkey írta: Csababarca lakhatási:

Ház áll, fűtés, víz, áram, min 1 fürdőszoba teljesen kész, min. egy szoba teljesen leburkolva, 'konyha', vagy annak csúfolt valami (asztal, rezsó, mikro), külső és belső nyílászárók mind kész. Wc nem lehet egy légtèrben konyhával.
Köszi.
Áram jó kör lesz :lol:
azt tudom, hogy nem lehet, eleve így lett a terv is megcsinálva.
akkor jól gondoltam, két gyerekszobát hátul majd idővel berendezzük.
meg apróbb munkák persze. hátha jövő ilyenkorra meglesz legalább szerkezetkészre...köcsög eon szívat a több mint egy éves rendszerkiépítéssel...mikor mindkét irányba 40-40 méterre ott a vezeték, amire a házak vannak kötve, de nekünk 600 méterről akarják odahozni, 3 utcával feljebbről.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 27., szerda 19:42

Csababarca lakhatási:

Ház áll, fűtés, víz, áram, min 1 fürdőszoba teljesen kész, min. egy szoba teljesen leburkolva, 'konyha', vagy annak csúfolt valami (asztal, rezsó, mikro), külső és belső nyílászárók mind kész. Wc nem lehet egy légtèrben konyhával.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 27., szerda 19:29

Halfkey írta: Akkor politikából áthozva leírok néhány dolgot ami esetleg hasznos tipp lehet épp az építésbe és hitelekbe belevágóknak.

1. Telek választásnál ne a távolságot, hanem a közlekedést figyeljétek. Halásztelek környékén volt az első ház amit majdnem megvettünk, de tovább tartott volna onnan mind tömegközlekedve, mind kocsival bejárni, mint amit végül választottunk, pedig félúton leszünk így Székesfehérvárra.
2. Az élet minden területére, így építkezésre is igaz, hogy érdemes az időszakos akciókat figyelni. A női újságok kupon napjai pl rendszeresen érvényesek Praktikerre (20%), Diegoba, de sok más boltba is. Mi pl a burkolatok nagy részét így vettük.
3. A kuponok mellett mindig érdemes rákeresni árgépen, árukeresőn, Googleben hogy hol mennyiért beszerezhető az adott termék. 14 napon belül indoklás nélkül el lehet állni a vásárlástól, én vasárnap vittem vissza az XXXLutzba a vásárolt kültéri lámpákat, mert a 20% kedvezménnyel együtt is 8.000 HUF volt darabja, de a Ledvonal webshopban megtaláltam ugyanazt a LED világítást nagyobb fényerővel 4.500ért. 10 lámpánál összeadódik.
4. Bárhol vásárolsz, kérj kedvezményt. 5%-ot, 10%-ot kaptam olyan helyeken is ahol semmi kiírt/meghirdetett akció nem volt, és maguktól nem ajánlották fel. Nyilván minél több mindent veszel egy helyen, ezt annál könnyebben megadják.
5. Sok az olyan munka amit meglepően könnyen el tud végezni az ember, youtubeon rengeteg a hasznos videó. Vidéki présházban rengeteg dolgot csináltam én - pedig semmi műszaki vagy technikusi végzettségem - apósom segítségével, és haverom házát gyakorlatilag baráti társasággal újítjuk fel, a fűtésrendszert és elektromosságot kivéve mindent meg tudtunk oldani. Amennyire surmó kivitelezők vannak, ez még minőségben és rejtett hibákban is sajnos jobb lehet.
6. Baromi sok minden van amit ingyen el lehet vinni másoktól, mert nekik már nincs rá szükségük, de igazából teljesen felhasználható. Tipikus ilyen a bontott cserép, faanyagok, illetve bútorok - nem kell mindent azonnal berendezni véglegesre, úgyis erre fogsz költeni életed végéig :D
7. Mindenre sok ajánlatot kérj - kaptam ugyanarra a munkára 200 ezres és 1 milliós ajánlatot is. Ha épp baromira nem ér rá az ember mert tele van munkával, fel fogja árazni, ha már hétvégén/szar időben kell dolgoznia mert be van táblázva, akkor legalább kapjon érte szépen. Meg kell találni azt aki épp üresebb időszakban van, és akkor kedvezőbb lesz az ajánlat.
8. Ha már te Budapest közelébe is vagy kötve, attól még egyéb dolgokat csináltathatsz máshol is. Konyhabútort rendre vidéki asztalosoktól rendelek, mert nagyságrendekkel olcsóbban dolgoznak mint a Budapestiek, és ha nem egy standard egyenes pár elemes konyhablokkot akarsz, akkor az áruházaknál is. De pl a présházamnál amit vízvezetékszerelést csináltattam, olcsóbban kijönnék ha őt minden reggel felfuvarozom és visszaviszem este, mintha itt keresnék szerelőt.

Azért néhány dolog finanszírozásról is, bár ezt sokkal jobban kiveséztük:

1. Takaríts meg a hitel mellett, ne nyújtózkodj tovább mint a takaró, stb., erről már írtunk, nem részletezném újra.
2. Új házra felhasználható a 3+3 milliós lakásfelújítás, érdemes egyes munkálatokat hitel utánra hagyni, és ezt rákölteni.
3. Ha azon gondolkodsz mint sok ismerősöm, hogy 2 vagy 3 gyereket akarsz, akkor perpillanat a 2 gyerek igazi luxus. A 3. gyerek +8 millió CSOK, +7 millió babaváró elengedés, +4 millió jelzálogelengedés, és a havi összessített családi támogatások is megduplázódnak a kettő és három gyerek között. Jelenleg a kormány - nyilván tudatosan - 3 gyerek felé nyom, hogy nőjön a fiatal populáció. Azért releváns ezt itt említeni, mert az egy szobával nagyobb ingatlan nem fog 20 millió forinttal többe kerülne (illetve más kérdés, hogy két gyerek is ellehet egy szobában). Nyilván ne vállalj CSOKot gyerek nélkül, mert nem tudhatod mi fog történni - személy szerint mi a második gyerekkel való terhesség közben igényeltük, szerintem ez nagyon jó időzítés ebből a szempontból.

Biztos eszembe jut majd még, de most mennem kell, majd írok még ha fontos eszembe jut :D Illetve természetesen kíváncsi vagyok arra is, mások hogy spórolnak ilyeneken.
Parádé :kalapos:
6. ponthoz nagy pluszegy. Legyetek türelmesek. Én is mindent azonnal akartam, így kompromisszumokat kötöttem, amiket megbántam utólag. Mert pár hét/hónap türelemmel minden szempontból jobbat tudtunk volna venni, legyen az bútor vagy műszaki cucc.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 27., szerda 19:07

Köszi ez igazán hasznos volt.
Majd apámat viszem alkudozni, ő benne van ebben, nekem nincs arcom hozzá, sose ment.
Ő nem szégyellős :D

Nekünk is az a terv, hogy alap, falak, födém, tető.
Aztán nyílászárók, majd amit tudunk leburkolunk, berendezünk. (konyha-nappali, hálószoba, egyik fürdőszoba)
Mondjuk nem tudom a lakhatási engedélyt milyen állapotra adják meg.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 27., szerda 19:00

Akkor politikából áthozva leírok néhány dolgot ami esetleg hasznos tipp lehet épp az építésbe és hitelekbe belevágóknak.

1. Telek választásnál ne a távolságot, hanem a közlekedést figyeljétek. Halásztelek környékén volt az első ház amit majdnem megvettünk, de tovább tartott volna onnan mind tömegközlekedve, mind kocsival bejárni, mint amit végül választottunk, pedig félúton leszünk így Székesfehérvárra.
2. Az élet minden területére, így építkezésre is igaz, hogy érdemes az időszakos akciókat figyelni. A női újságok kupon napjai pl rendszeresen érvényesek Praktikerre (20%), Diegoba, de sok más boltba is. Mi pl a burkolatok nagy részét így vettük.
3. A kuponok mellett mindig érdemes rákeresni árgépen, árukeresőn, Googleben hogy hol mennyiért beszerezhető az adott termék. 14 napon belül indoklás nélkül el lehet állni a vásárlástól, én vasárnap vittem vissza az XXXLutzba a vásárolt kültéri lámpákat, mert a 20% kedvezménnyel együtt is 8.000 HUF volt darabja, de a Ledvonal webshopban megtaláltam ugyanazt a LED világítást nagyobb fényerővel 4.500ért. 10 lámpánál összeadódik.
4. Bárhol vásárolsz, kérj kedvezményt. 5%-ot, 10%-ot kaptam olyan helyeken is ahol semmi kiírt/meghirdetett akció nem volt, és maguktól nem ajánlották fel. Nyilván minél több mindent veszel egy helyen, ezt annál könnyebben megadják.
5. Sok az olyan munka amit meglepően könnyen el tud végezni az ember, youtubeon rengeteg a hasznos videó. Vidéki présházban rengeteg dolgot csináltam én - pedig semmi műszaki vagy technikusi végzettségem - apósom segítségével, és haverom házát gyakorlatilag baráti társasággal újítjuk fel, a fűtésrendszert és elektromosságot kivéve mindent meg tudtunk oldani. Amennyire surmó kivitelezők vannak, ez még minőségben és rejtett hibákban is sajnos jobb lehet.
6. Baromi sok minden van amit ingyen el lehet vinni másoktól, mert nekik már nincs rá szükségük, de igazából teljesen felhasználható. Tipikus ilyen a bontott cserép, faanyagok, illetve bútorok - nem kell mindent azonnal berendezni véglegesre, úgyis erre fogsz költeni életed végéig :D
7. Mindenre sok ajánlatot kérj - kaptam ugyanarra a munkára 200 ezres és 1 milliós ajánlatot is. Ha épp baromira nem ér rá az ember mert tele van munkával, fel fogja árazni, ha már hétvégén/szar időben kell dolgoznia mert be van táblázva, akkor legalább kapjon érte szépen. Meg kell találni azt aki épp üresebb időszakban van, és akkor kedvezőbb lesz az ajánlat.
8. Ha már te Budapest közelébe is vagy kötve, attól még egyéb dolgokat csináltathatsz máshol is. Konyhabútort rendre vidéki asztalosoktól rendelek, mert nagyságrendekkel olcsóbban dolgoznak mint a Budapestiek, és ha nem egy standard egyenes pár elemes konyhablokkot akarsz, akkor az áruházaknál is. De pl a présházamnál amit vízvezetékszerelést csináltattam, olcsóbban kijönnék ha őt minden reggel felfuvarozom és visszaviszem este, mintha itt keresnék szerelőt.

Azért néhány dolog finanszírozásról is, bár ezt sokkal jobban kiveséztük:

1. Takaríts meg a hitel mellett, ne nyújtózkodj tovább mint a takaró, stb., erről már írtunk, nem részletezném újra.
2. Új házra felhasználható a 3+3 milliós lakásfelújítás, érdemes egyes munkálatokat hitel utánra hagyni, és ezt rákölteni.
3. Ha azon gondolkodsz mint sok ismerősöm, hogy 2 vagy 3 gyereket akarsz, akkor perpillanat a 2 gyerek igazi luxus. A 3. gyerek +8 millió CSOK, +7 millió babaváró elengedés, +4 millió jelzálogelengedés, és a havi összessített családi támogatások is megduplázódnak a kettő és három gyerek között. Jelenleg a kormány - nyilván tudatosan - 3 gyerek felé nyom, hogy nőjön a fiatal populáció. Azért releváns ezt itt említeni, mert az egy szobával nagyobb ingatlan nem fog 20 millió forinttal többe kerülne (illetve más kérdés, hogy két gyerek is ellehet egy szobában). Nyilván ne vállalj CSOKot gyerek nélkül, mert nem tudhatod mi fog történni - személy szerint mi a második gyerekkel való terhesség közben igényeltük, szerintem ez nagyon jó időzítés ebből a szempontból.

Biztos eszembe jut majd még, de most mennem kell, majd írok még ha fontos eszembe jut :D Illetve természetesen kíváncsi vagyok arra is, mások hogy spórolnak ilyeneken.

Vissza: