Realista24 írta:
És? Nem értem. Amikor szavazok nem pl. arra gondolok, hogy neked jobb lesz-e vagy rosszabb, és gondolom te sem úgy ikszelsz, hogy rám gondolsz.
Hogy hatással van a szavazatom másra, az nyilvánvaló. De én úgy vagyok vele, hogy vagy mindenki szavazhat vagy senki, mert nem tudsz igazságosan szelektálni.
A jogsi ismét csak nem jó példa szerintem, pláne, hogy jogsi nélkül is lehet vezetni, vezetnek is, de rengeteg balesetet okoznak, akiknek van jogsijuk hivatalos forrásból.
Én igazságosabbnak látom a mostani rendszernél azt, amit javasoltam. Mégpedig azért, mert nem érzem úgy, hogy egy politikában tájékozott embernek ugyanannyi joga lenne beleszólni a közügyekbe, mint annak, akit elzavarnak, hogy szavazz x pártra, de egyébként azt se tudja mire szavaz. Ahogy ezt se tartom igazságosnak, hogy nekem ugyanannyi jogom van szavazni, mint egy nálam sokkal okosabb, politikával jobban képben lévő embernek. Neki nagyobb szava kellene, hogy legyen nálam az én hipotézisem szerint.
Én is azt tartom, hogy a demokrácia egy szükséges rossz, amin nem mernek változtatni, főleg ebben a pc világban.
Ha nem lenne jogsi, szerintem több lenne a baleset. Természetesen nem tökéletes a jogsi rendszer így se, hiszen vannak balesetek, de a helyzet biztos, hogy rosszabb lenne nélküle, így azt gondolom, hogy jó a példa.
füst írta:
Ja értem. Ekkor lehet korlátozni emberek jogait, máshogy nem lehetett volna megoldani.
De igen, meglehetett volna máshogy is oldani, csak más mértékű egészségügyi kockázattal járt volna. Ismétlem, egy rendkívüli állapot más jogkörnyezetet jelent, hiába szeretnéd idecitálni.
Most neked a jogkörnyezet a gondod vele, vagy hogy szerinted etikailag problémás?
Totál teoretikus a gondolkodás, mert ilyen soha nem fog megvalósulni, így a jogkörnyezet ebben az esetben lényegtelen.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.