Ebben igazad van.Halfkey írta:
Erről már többször beszéltünk, nem magyarországi áremelkedés van hanem globális. Többször kijelentetted hogy leszarod, így mondjuk nehéz érdemi beszélgetést folytatni, mert hiába szarod le, attól még sajnos így vanAzzal egyébként maximálisan egyetértek hogy ez óriási probléma, de nem azért mert az egyének számára drágul valami, hanem mert szerintem ahhoz fog vezetni hogy be fognak dőlni a egyes nagy piacok, úgy viselkedünk mintha a gazdaság örökké csak nőni tudna, és bár ez hosszú távon így van és így lesz, rövid távon a COVIDból túl gyorsan lábaltunk ki, mesterséges ösztönzőkkel (és ezek okozzák a már említett globális inflációt).
Globális a probléma, mégis pl elég jó rálátásom van a lengyel helyzetre, és mondjuk úgy, hogy náluk nem ilyen mértékű az áremelkedés. (pedig náluk sincs euró) Gondolom azért, mert nincsenek kb mindenből importra szorulva. De az alapvető élelmiszerek (tej pl) se drágultak itt annyira mint nálunk.
Nem a globális áremelkedést szarom le, hanem engem az érdekel, hogy nálunk ez hogy csapódik le.
Nagyon sok összetevős az, ami tény, hogy a forint vásárlóereje rohamosan csökken. Szerintem ebben egyetérthetünk, max az okokon, következményeken, hatásokon van vita.