OFF
-
- Kedvenc játékosaid: R9, Modric, Benzema, Marcelo, Kroos, Zidane
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
Azért ez az AdBlue kérdés ennél jóval összetettebb.
Európa egyik legnagyobb AdBlue gyártója az orosz "gáz stop" miatt teljesen leállt. A szlovákok export stopot rendeltek el emiatt, hogy az Ő készleteik megmaradjanak. Emiatt szerte Európában hiány van és nincs honnan pótolni. Az adblue segít környezetkímélőbbé tenni az autót, ami ahogy R24 is mondta szoftveresen megoldható, de akkor az EU rúg fenékbe pár fuvarozót, aminek nem kevés költsége lesz. Az egy dolog, hogy drága lesz az adblue, de igen komolyan fennáll az esélye, hogy előbb-utóbb veszélybe kerül a teljes ellátási lánc, mert nem lesz árufuvarozás.
Szállítmányozási cégnél dolgozom és minket is elért már ennek a szele. Vannak partnerek, akik már nem tudnak szállítani, nem tudják ellátni a feladataikat emiatt. Az csak egy dolog, hogy majdnem 3x annyiba kerül most, mint fél éve.
A fuvarozóknak, ha szoftveresen megoldják a hiányt, már nem EURO 6-os autóként megy az autójuk. Ha nem így megy, akkor jelentősen magasabb autópályadíjakat kell fizetni, illetve egyéb más költség is magasabb lesz. Az üzemanyagárak, adblue, autópályadíjak emelkedését (ami ez esetben fuvarozói sajátosság) nem fogja lekövetni a piac, vagyis a fuvardíjak nem fogják lekövetni, mert nem tudják beleépíteni a termékek árába és mindig lesz olyan, aki olcsón elviszi a fuvart.
Európa egyik legnagyobb AdBlue gyártója az orosz "gáz stop" miatt teljesen leállt. A szlovákok export stopot rendeltek el emiatt, hogy az Ő készleteik megmaradjanak. Emiatt szerte Európában hiány van és nincs honnan pótolni. Az adblue segít környezetkímélőbbé tenni az autót, ami ahogy R24 is mondta szoftveresen megoldható, de akkor az EU rúg fenékbe pár fuvarozót, aminek nem kevés költsége lesz. Az egy dolog, hogy drága lesz az adblue, de igen komolyan fennáll az esélye, hogy előbb-utóbb veszélybe kerül a teljes ellátási lánc, mert nem lesz árufuvarozás.
Szállítmányozási cégnél dolgozom és minket is elért már ennek a szele. Vannak partnerek, akik már nem tudnak szállítani, nem tudják ellátni a feladataikat emiatt. Az csak egy dolog, hogy majdnem 3x annyiba kerül most, mint fél éve.
A fuvarozóknak, ha szoftveresen megoldják a hiányt, már nem EURO 6-os autóként megy az autójuk. Ha nem így megy, akkor jelentősen magasabb autópályadíjakat kell fizetni, illetve egyéb más költség is magasabb lesz. Az üzemanyagárak, adblue, autópályadíjak emelkedését (ami ez esetben fuvarozói sajátosság) nem fogja lekövetni a piac, vagyis a fuvardíjak nem fogják lekövetni, mert nem tudják beleépíteni a termékek árába és mindig lesz olyan, aki olcsón elviszi a fuvart.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Az EU lassan orlo malmai talan addigra engedelyeznek, mire helyreall a rendszerRealista24 írta:Szoftveresen meg lehet oldani.Halfkey írta:
Kurva drága lesz az Adblue, szerintem ennyi. És úgyis megveszed, mert anélkül nem megy az autó.

- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Nem reprezentatív (meg barcás is
), de stlaci rakott fel hétvégén egy vidit, abban megpendítette ezt a kérdést is, de elrendezte annyival, hogy ha nem lesz adblue, akkor chiptuning lesz.. -> kb. igen.
Amúgy érdekes kérdés ez, felakartam már dobni: szerintetek mikor fog az eu bedőlni az oroszoknak az ÉÁ2 ügyben? Szerintem 2 nappal azelőtt, hogy korlátozni kéne az ipart, mert nincs elég gáz. Kb. addig lesz kemény az EU. Amint korlátozni kéne a termelést, kutyát nem fogja érdekelni a Krím annektálása, pussyriot, akármi..

Amúgy érdekes kérdés ez, felakartam már dobni: szerintetek mikor fog az eu bedőlni az oroszoknak az ÉÁ2 ügyben? Szerintem 2 nappal azelőtt, hogy korlátozni kéne az ipart, mert nincs elég gáz. Kb. addig lesz kemény az EU. Amint korlátozni kéne a termelést, kutyát nem fogja érdekelni a Krím annektálása, pussyriot, akármi..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Szoftveresen meg lehet oldani.Halfkey írta:Kurva drága lesz az Adblue, szerintem ennyi. És úgyis megveszed, mert anélkül nem megy az autó.ikelemen5 írta: Szerintetek mi lesz az ADblue mizéria vége?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Csak jól keresnek akkor a pedagógusok, ha 10%fizuemeléssel lefeded a két évi inflációtcsababarca írta: Engem jobban aggaszt, hogy lassan 30ezer forintért nem tudom teletankolni az 55 literes autóm, vagy hogy durván inflálódik a pénzünk.
10%os béremelés belengetése aranyos, de az nagyjából az elmúlt 1-2 év inflációját fedezi. Nincs vásárlóereje a forintunknak, folyamatosan emelkedik mindennek az ára.
Lehet durva hasonlat, de lassan átérezzük amit dédszüleink anno. Ha így haladunk, pár év, és a közmunkások 15en nem egy utcafronton seprik a leveleket, hanem a pénzünket.
Nem tudom ezt hogy lehetne megállítani, mi kellene hozzá, nem vagyok gazdasági szakember. Csak a bőrömön érzem, hogy nincs értéke a pénznek, elmész boltba, beleteszel pár alap dolgot (tej, kenyér, felvágott, sajt, esetleg valami nasi) és ugrott egy 10es.
Globális a probléma valahol, ezt is tudom, de engem most nem hat meg, hogy a lengyeleknél mi van, vagy a cseheknél, románoknál.

Én mérnök vagyok és az év elejéhez képest ettől sokkal kevesebbnek érzem a pénzemet. Egy példa: egy kis hátsóudvari elkerítést rozsdamentes acélból szerettem volna...mire május/június lett már inkább a fa mellett döntöttem aminek ugyan úgy felment az értéke, de még mindig megfizethetőbb volt:( és itt konkrétan csak néhány méteres részről van szó! A hétköznapokban akkor jövök ki problémamentesen ha nincs valami "váratlan" befizetnivaló kb 40k-60k forint értékben.. egyedül csak lakáshitelem van meg egy 20 éves autóm amire fixen kell költeni...nem járkálok étterembe,évente egyszer nyaralok és nem tudok félretenni semmi másra...tudom, hogy néhol ennyi sem adatok meg, szóval nem önsajnáltatásként írom ezeket a sorokat, hanem szimplán együtt érzek!
Ennek egyik oka, h nincs semmiféle gazdasági csúcsnövekedés, ez egy szokásos fideszes kamu. A másik, h EU-s probléma az infláció (az euró romlott a frankhoz meg a dollárhoz képest is), ezért badarság az, hogy be kell vezetni az eurót, attól majd jó lesz. Mégis mi lesz akkor? A fizetést átváltják euróra, meg a tej árát is, utána a te fizud euróban nem fog növekedni, a tej ára meg euróban fog növekedni.csababarca írta: Engem jobban aggaszt, hogy lassan 30ezer forintért nem tudom teletankolni az 55 literes autóm, vagy hogy durván inflálódik a pénzünk.
10%os béremelés belengetése aranyos, de az nagyjából az elmúlt 1-2 év inflációját fedezi. Nincs vásárlóereje a forintunknak, folyamatosan emelkedik mindennek az ára.
Lehet durva hasonlat, de lassan átérezzük amit dédszüleink anno. Ha így haladunk, pár év, és a közmunkások 15en nem egy utcafronton seprik a leveleket, hanem a pénzünket.
Nem tudom ezt hogy lehetne megállítani, mi kellene hozzá, nem vagyok gazdasági szakember. Csak a bőrömön érzem, hogy nincs értéke a pénznek, elmész boltba, beleteszel pár alap dolgot (tej, kenyér, felvágott, sajt, esetleg valami nasi) és ugrott egy 10es.
Globális a probléma valahol, ezt is tudom, de engem most nem hat meg, hogy a lengyeleknél mi van, vagy a cseheknél, románoknál.
Észre kéne venni, h mi is egy összeszerelő ország lettünk, mivel nincs olajunk, tengerünk, gázunk, ezért csak olyan dolgokkal tudnánk fejlődni, mint az oktatás, vállalkozásfejlesztés, tudás, adóztatás. Valójában melyiket támogatja a mindenkori aktuális kormány?

Azért nem emelkedik a tanári, katonai, rendőri fizetés, mert akkor senki nem menne a gyárba összeszerelni a kütyüt. Ehhez nem kell okosakat nevelni. A legostobább gyári munkás többet keres, mint egy tiszt a katonaságnál vagy a rendőrségen, nem véletlenül és nem is azért, mert nincs pénz

Az EU azért támogatja a bevándorlást, mert nincs munkaerő (élő példa most a UK, h mi van ott). Szóval elég vicces, mikor Viktor Brüsszelezik, azt viszont valahogy egyszer sem említi, h kilépünk

Rengeteg fiatal tiktokol, influenszer, vlogol, kriptozik, vagyis az interneten keres pénzt, 200-300 ezer Ft-tól több millió forintig. Ezek mit mondanak, mikor meglátnak egy “jól fizető”, 300 ezres állást? Elmondom: kiröhögik. Szerintem nemsokára elképesztően mulikulti lesz Európában, nyugodtan lehet rá készülni.
Kurva drága lesz az Adblue, szerintem ennyi. És úgyis megveszed, mert anélkül nem megy az autó.ikelemen5 írta: Szerintetek mi lesz az ADblue mizéria vége?
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Kár, pedig én mindig azt hallom az m1-en, kossuth rádión, meg az okosok oldalain, hogy mi szartuk ki a spanyol viaszt, és itt kánaán van.El Sie7e írta:
Pedig akkor lehetne gondolkozni h mit csinálunk rosszul ha egyéni probléma lenne, de mivel globális így nem mi fogjuk kiszarni a spanyol viasztmax kanyarban előzünk
![]()
Ehhez képest meg...
Nah ez meg a másik.Dupla D írta: Az utóbbi 11 év gazdasági fellendülését meg nem lehetett a globális gazdasági fellendülésre fogni.![]()
Duplagondol bekapcsol mindjárt.
btw, igen, az euró is el kéne szerintem. lehet okosan csinálni, mint a szlovákok, meg hülyén mint a görögök, ez igaz. de talán a közelebbi példát vennénk át, és nem lenne baj belőle.
mondjuk úgy nehezebb lenne bemesélni a magyarnak a fizetéseink kanyarba nem lévőségét, mert nem kellene váltogatni, látnák hogy X nagyobb mint Xplusz1.
persze ki tudja, lehet azt is megmagyaráznák már itt hogy a kevesebb fizetés az jobb végeredményben.

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Az utóbbi 11 év gazdasági fellendülését meg nem lehetett a globális gazdasági fellendülésre fogni.El Sie7e írta:Pedig akkor lehetne gondolkozni h mit csinálunk rosszul ha egyéni probléma lenne, de mivel globális így nem mi fogjuk kiszarni a spanyol viasztcsababarca írta: Engem jobban aggaszt, hogy lassan 30ezer forintért nem tudom teletankolni az 55 literes autóm, vagy hogy durván inflálódik a pénzünk.
Globális a probléma valahol, ezt is tudom, de engem most nem hat meg, hogy a lengyeleknél mi van, vagy a cseheknél, románoknál.max kanyarban előzünk
![]()

"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Pedig akkor lehetne gondolkozni h mit csinálunk rosszul ha egyéni probléma lenne, de mivel globális így nem mi fogjuk kiszarni a spanyol viasztcsababarca írta: Engem jobban aggaszt, hogy lassan 30ezer forintért nem tudom teletankolni az 55 literes autóm, vagy hogy durván inflálódik a pénzünk.

“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Engem jobban aggaszt, hogy lassan 30ezer forintért nem tudom teletankolni az 55 literes autóm, vagy hogy durván inflálódik a pénzünk.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Nem tudom mennyire szar a helyzet, a media gondolom kicsit felnagyitja a dolgot, de a nemzetkozi fuvarozoknal egyelore nincs lassitas. Viszont ha tenyleg elfogy, akkor komoly aremelkedes es keszlethiany lesz….
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Ès bocs a dupláért de más téma:
bár a magyar sajtói alszik (pontosabban a Telexnél van egy eldugott bejegyzés, az Origo meg szokás szerint az Elkúrtukkal van elfoglalva) Szudánban a tüntetések hatására katonai puccs zajlik. A tüntetések oka: azt akarták elérni, hogy a katonaság távozzon az ígéreteknek megfelelően az átmeneti kormányból. Ott is kezd forró lenni a helyzet, mert további tartományok akarnak függetlenedni, szóval szerintem valós esélye van egy következő afrikai polgárháborúnak.
bár a magyar sajtói alszik (pontosabban a Telexnél van egy eldugott bejegyzés, az Origo meg szokás szerint az Elkúrtukkal van elfoglalva) Szudánban a tüntetések hatására katonai puccs zajlik. A tüntetések oka: azt akarták elérni, hogy a katonaság távozzon az ígéreteknek megfelelően az átmeneti kormányból. Ott is kezd forró lenni a helyzet, mert további tartományok akarnak függetlenedni, szóval szerintem valós esélye van egy következő afrikai polgárháborúnak.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
füst írta: Az megvan, hogy világszerte aktivizálódnak a vulkánok az utóbbi hetekben?
Szombaton az Etna tört ki, múlt kedden a Stromboli, tegnap a Krasnodar Krai Oroszországban,
ugye volt La Palmában is vulkánkitörés okt. elején, és hétvégén megint rákezdett, csütörtökön Japánban az Aso-san vulkán, ugyanazon a napon a Manam Motu tört ki Pápua Új-Guineában. És Alaszkában is aktívabb fázisba léptek a vulkánok, földrengések, kisebb robbanások már jelentkeztek.
Sajnos nem értek hozzá, csak érdekesség szintjén olvasgatom a történéseket. Annyi tudok hogy ha csökken a naptevékenység, akkor felerősödnek a tektonikus/vulkanikus jelenségek. És jelenleg most csökkenő naptevékenység van, tehát indokolt hogy kitör 1-2 szunnyadó vulkán, de így is figyelemre méltó hogy most így egyszerre egy csomó felébredt. Remélem csak azért mocorog a mélység, mert egy kis nyomáscsökkenésre van szüksége, nem pedig valami nagyobb készülődik.![]()
![]()
Nem tudom, hogy a naptevékenység milyen kapcsolatban áll a tektonikus mozgásokkal mert nem értek hozzá. Viszont Pl a Las Palmas / Etna/ Stromboli mind az Afrikai és Europai lemezek határán vannak, tehát éppenséggel lehet köztük kapcsolat.
Vagy csak véletlen egybeesés - az Etna egy kifejezetten aktív vulkán, és ha jól tudom akkor a Stromboli is. A kanári szigeteken is folyamatos a vulkáni aktivitás, szóval lehet, hogy nincs összefüggés.
Correlation =/= Causation
Mindenesetre aki megteheti az látogasson el akár a Vezúvhoz, akár az Etnához, vagy a Kanári szigetekre, hogy megtapasztalja a természet erejét és elképzelje, hogy milyen energiák hatnak.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Az megvan, hogy világszerte aktivizálódnak a vulkánok az utóbbi hetekben?
Szombaton az Etna tört ki, múlt kedden a Stromboli, tegnap a Krasnodar Krai Oroszországban,
ugye volt La Palmában is vulkánkitörés okt. elején, és hétvégén megint rákezdett, csütörtökön Japánban az Aso-san vulkán, ugyanazon a napon a Manam Motu tört ki Pápua Új-Guineában. És Alaszkában is aktívabb fázisba léptek a vulkánok, földrengések, kisebb robbanások már jelentkeztek.
Sajnos nem értek hozzá, csak érdekesség szintjén olvasgatom a történéseket. Annyi tudok hogy ha csökken a naptevékenység, akkor felerősödnek a tektonikus/vulkanikus jelenségek. És jelenleg most csökkenő naptevékenység van, tehát indokolt hogy kitör 1-2 szunnyadó vulkán, de így is figyelemre méltó hogy most így egyszerre egy csomó felébredt. Remélem csak azért mocorog a mélység, mert egy kis nyomáscsökkenésre van szüksége, nem pedig valami nagyobb készülődik.
Sajnos nem értek hozzá, csak érdekesség szintjén olvasgatom a történéseket. Annyi tudok hogy ha csökken a naptevékenység, akkor felerősödnek a tektonikus/vulkanikus jelenségek. És jelenleg most csökkenő naptevékenység van, tehát indokolt hogy kitör 1-2 szunnyadó vulkán, de így is figyelemre méltó hogy most így egyszerre egy csomó felébredt. Remélem csak azért mocorog a mélység, mert egy kis nyomáscsökkenésre van szüksége, nem pedig valami nagyobb készülődik.

- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
ne tartsd magadban a hasznos infót és a kupon kódokatsebydani írta:Van minimális saját tapasztalat plusz az egyik barátom cége azt gyárt és forgalmaz.Kercsó írta: van tapasztalata bárkinek a CBD olajakkal kapcsolatosan?![]()
![]()

#whatisyourexcuse
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Van minimális saját tapasztalat plusz az egyik barátom cége azt gyárt és forgalmaz.Kercsó írta: van tapasztalata bárkinek a CBD olajakkal kapcsolatosan?![]()

"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
van tapasztalata bárkinek a CBD olajakkal kapcsolatosan?

#whatisyourexcuse