Csak jól keresnek akkor a pedagógusok, ha 10%fizuemeléssel lefeded a két évi inflációtcsababarca írta: Engem jobban aggaszt, hogy lassan 30ezer forintért nem tudom teletankolni az 55 literes autóm, vagy hogy durván inflálódik a pénzünk.
10%os béremelés belengetése aranyos, de az nagyjából az elmúlt 1-2 év inflációját fedezi. Nincs vásárlóereje a forintunknak, folyamatosan emelkedik mindennek az ára.
Lehet durva hasonlat, de lassan átérezzük amit dédszüleink anno. Ha így haladunk, pár év, és a közmunkások 15en nem egy utcafronton seprik a leveleket, hanem a pénzünket.
Nem tudom ezt hogy lehetne megállítani, mi kellene hozzá, nem vagyok gazdasági szakember. Csak a bőrömön érzem, hogy nincs értéke a pénznek, elmész boltba, beleteszel pár alap dolgot (tej, kenyér, felvágott, sajt, esetleg valami nasi) és ugrott egy 10es.
Globális a probléma valahol, ezt is tudom, de engem most nem hat meg, hogy a lengyeleknél mi van, vagy a cseheknél, románoknál.
Én mérnök vagyok és az év elejéhez képest ettől sokkal kevesebbnek érzem a pénzemet. Egy példa: egy kis hátsóudvari elkerítést rozsdamentes acélból szerettem volna...mire május/június lett már inkább a fa mellett döntöttem aminek ugyan úgy felment az értéke, de még mindig megfizethetőbb volt:( és itt konkrétan csak néhány méteres részről van szó! A hétköznapokban akkor jövök ki problémamentesen ha nincs valami "váratlan" befizetnivaló kb 40k-60k forint értékben.. egyedül csak lakáshitelem van meg egy 20 éves autóm amire fixen kell költeni...nem járkálok étterembe,évente egyszer nyaralok és nem tudok félretenni semmi másra...tudom, hogy néhol ennyi sem adatok meg, szóval nem önsajnáltatásként írom ezeket a sorokat, hanem szimplán együtt érzek!