OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. október 25., hétfő 22:53

El Sie7e írta:
csababarca írta: Engem jobban aggaszt, hogy lassan 30ezer forintért nem tudom teletankolni az 55 literes autóm, vagy hogy durván inflálódik a pénzünk.
10%os béremelés belengetése aranyos, de az nagyjából az elmúlt 1-2 év inflációját fedezi. Nincs vásárlóereje a forintunknak, folyamatosan emelkedik mindennek az ára.
Lehet durva hasonlat, de lassan átérezzük amit dédszüleink anno. Ha így haladunk, pár év, és a közmunkások 15en nem egy utcafronton seprik a leveleket, hanem a pénzünket.

Nem tudom ezt hogy lehetne megállítani, mi kellene hozzá, nem vagyok gazdasági szakember. Csak a bőrömön érzem, hogy nincs értéke a pénznek, elmész boltba, beleteszel pár alap dolgot (tej, kenyér, felvágott, sajt, esetleg valami nasi) és ugrott egy 10es.

Globális a probléma valahol, ezt is tudom, de engem most nem hat meg, hogy a lengyeleknél mi van, vagy a cseheknél, románoknál.
Pedig akkor lehetne gondolkozni h mit csinálunk rosszul ha egyéni probléma lenne, de mivel globális így nem mi fogjuk kiszarni a spanyol viaszt :( max kanyarban előzünk :lol:
Az utóbbi 11 év gazdasági fellendülését meg nem lehetett a globális gazdasági fellendülésre fogni. :(
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. október 25., hétfő 22:52

csababarca írta: Engem jobban aggaszt, hogy lassan 30ezer forintért nem tudom teletankolni az 55 literes autóm, vagy hogy durván inflálódik a pénzünk.
10%os béremelés belengetése aranyos, de az nagyjából az elmúlt 1-2 év inflációját fedezi. Nincs vásárlóereje a forintunknak, folyamatosan emelkedik mindennek az ára.
Lehet durva hasonlat, de lassan átérezzük amit dédszüleink anno. Ha így haladunk, pár év, és a közmunkások 15en nem egy utcafronton seprik a leveleket, hanem a pénzünket.

Nem tudom ezt hogy lehetne megállítani, mi kellene hozzá, nem vagyok gazdasági szakember. Csak a bőrömön érzem, hogy nincs értéke a pénznek, elmész boltba, beleteszel pár alap dolgot (tej, kenyér, felvágott, sajt, esetleg valami nasi) és ugrott egy 10es.

Globális a probléma valahol, ezt is tudom, de engem most nem hat meg, hogy a lengyeleknél mi van, vagy a cseheknél, románoknál.
Pedig akkor lehetne gondolkozni h mit csinálunk rosszul ha egyéni probléma lenne, de mivel globális így nem mi fogjuk kiszarni a spanyol viaszt :( max kanyarban előzünk :lol:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2021. október 25., hétfő 22:50

17(!!!) éve léptünk be az euba, azóta sincs euró... stabilabb lenne a gazdasági helyzet, csak ugye azon nem lehet nyerészkedni.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 25., hétfő 22:40

Engem jobban aggaszt, hogy lassan 30ezer forintért nem tudom teletankolni az 55 literes autóm, vagy hogy durván inflálódik a pénzünk.

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 25., hétfő 22:00

Nem tudom mennyire szar a helyzet, a media gondolom kicsit felnagyitja a dolgot, de a nemzetkozi fuvarozoknal egyelore nincs lassitas. Viszont ha tenyleg elfogy, akkor komoly aremelkedes es keszlethiany lesz….

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2021. október 25., hétfő 21:39

Szerintetek mi lesz az ADblue mizéria vége?
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. október 25., hétfő 17:14

Ès bocs a dupláért de más téma:

bár a magyar sajtói alszik (pontosabban a Telexnél van egy eldugott bejegyzés, az Origo meg szokás szerint az Elkúrtukkal van elfoglalva) Szudánban a tüntetések hatására katonai puccs zajlik. A tüntetések oka: azt akarták elérni, hogy a katonaság távozzon az ígéreteknek megfelelően az átmeneti kormányból. Ott is kezd forró lenni a helyzet, mert további tartományok akarnak függetlenedni, szóval szerintem valós esélye van egy következő afrikai polgárháborúnak.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. október 25., hétfő 17:10

füst írta: Az megvan, hogy világszerte aktivizálódnak a vulkánok az utóbbi hetekben?
Szombaton az Etna tört ki, múlt kedden a Stromboli, tegnap a Krasnodar Krai Oroszországban,
ugye volt La Palmában is vulkánkitörés okt. elején, és hétvégén megint rákezdett, csütörtökön Japánban az Aso-san vulkán, ugyanazon a napon a Manam Motu tört ki Pápua Új-Guineában. És Alaszkában is aktívabb fázisba léptek a vulkánok, földrengések, kisebb robbanások már jelentkeztek.

Sajnos nem értek hozzá, csak érdekesség szintjén olvasgatom a történéseket. Annyi tudok hogy ha csökken a naptevékenység, akkor felerősödnek a tektonikus/vulkanikus jelenségek. És jelenleg most csökkenő naptevékenység van, tehát indokolt hogy kitör 1-2 szunnyadó vulkán, de így is figyelemre méltó hogy most így egyszerre egy csomó felébredt. Remélem csak azért mocorog a mélység, mert egy kis nyomáscsökkenésre van szüksége, nem pedig valami nagyobb készülődik. :shutup: :D

Nem tudom, hogy a naptevékenység milyen kapcsolatban áll a tektonikus mozgásokkal mert nem értek hozzá. Viszont Pl a Las Palmas / Etna/ Stromboli mind az Afrikai és Europai lemezek határán vannak, tehát éppenséggel lehet köztük kapcsolat.

Vagy csak véletlen egybeesés - az Etna egy kifejezetten aktív vulkán, és ha jól tudom akkor a Stromboli is. A kanári szigeteken is folyamatos a vulkáni aktivitás, szóval lehet, hogy nincs összefüggés.

Correlation =/= Causation

Mindenesetre aki megteheti az látogasson el akár a Vezúvhoz, akár az Etnához, vagy a Kanári szigetekre, hogy megtapasztalja a természet erejét és elképzelje, hogy milyen energiák hatnak.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 25., hétfő 11:37

Az megvan, hogy világszerte aktivizálódnak a vulkánok az utóbbi hetekben?
Szombaton az Etna tört ki, múlt kedden a Stromboli, tegnap a Krasnodar Krai Oroszországban,
ugye volt La Palmában is vulkánkitörés okt. elején, és hétvégén megint rákezdett, csütörtökön Japánban az Aso-san vulkán, ugyanazon a napon a Manam Motu tört ki Pápua Új-Guineában. És Alaszkában is aktívabb fázisba léptek a vulkánok, földrengések, kisebb robbanások már jelentkeztek.

Sajnos nem értek hozzá, csak érdekesség szintjén olvasgatom a történéseket. Annyi tudok hogy ha csökken a naptevékenység, akkor felerősödnek a tektonikus/vulkanikus jelenségek. És jelenleg most csökkenő naptevékenység van, tehát indokolt hogy kitör 1-2 szunnyadó vulkán, de így is figyelemre méltó hogy most így egyszerre egy csomó felébredt. Remélem csak azért mocorog a mélység, mert egy kis nyomáscsökkenésre van szüksége, nem pedig valami nagyobb készülődik. :shutup: :D

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2021. október 23., szombat 8:23

sebydani írta:
Kercsó írta: van tapasztalata bárkinek a CBD olajakkal kapcsolatosan? :)
Van minimális saját tapasztalat plusz az egyik barátom cége azt gyárt és forgalmaz. :)
ne tartsd magadban a hasznos infót és a kupon kódokat :mrgreen:
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. október 23., szombat 8:22

Kercsó írta: van tapasztalata bárkinek a CBD olajakkal kapcsolatosan? :)
Van minimális saját tapasztalat plusz az egyik barátom cége azt gyárt és forgalmaz. :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2021. október 23., szombat 6:48

van tapasztalata bárkinek a CBD olajakkal kapcsolatosan? :)
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. október 22., péntek 19:40

wZoLee7 írta:
Pipita írta: A pénzügyes témára még visszatérek, köszönöm a válaszokat. Egyelőre akkor lemondok a nyugdíjas dologról, köszi. :mrgreen:

VISZONT!
Egy nagyon jó barátom a Szuperligáról ír szakdolgozatot. Segítenétek neki pár kitöltéssel ebben?

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... w/viewform

Tíz percet se vesz igénybe, cserébe nem lesznek benne alulreprezentálva a Magyar Madridisták. Előre is köszi :salute: :mrgreen:
Kitoltve, sok sikert a keszitonek, kesobb szivesen hallanek a munkarol
Köszi Mindenki :salute: :mrgreen: átadtam az üzeneteket is, köszöni, jelentkezik az eredményekkel. :mrgreen: :mrgreen:

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2021. október 22., péntek 18:55

Pipita írta: A pénzügyes témára még visszatérek, köszönöm a válaszokat. Egyelőre akkor lemondok a nyugdíjas dologról, köszi. :mrgreen:

VISZONT!
Egy nagyon jó barátom a Szuperligáról ír szakdolgozatot. Segítenétek neki pár kitöltéssel ebben?

Tíz percet se vesz igénybe, cserébe nem lesznek benne alulreprezentálva a Magyar Madridisták. Előre is köszi :salute: :mrgreen:
Kitoltve, sok sikert a keszitonek, kesobb szivesen hallanek a munkarol

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 22., péntek 15:28

VISZONT!

Done, de van pár furán megfogalmazott kérdés :kalapos:
Mindenesetre Uefamaffia :vivo:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2021. október 22., péntek 15:11

A pénzügyes témára még visszatérek, köszönöm a válaszokat. Egyelőre akkor lemondok a nyugdíjas dologról, köszi. :mrgreen:

VISZONT!

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 21., csütörtök 21:32

Pedig arra felveheted, mert a 12. hetett betöltött elhunyt magzat a hitel szempontjából teljesítésnek számít. Nyilván ne történjen tragédia senkivel, de ilyen kockázata annak nincs.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 21., csütörtök 19:38

sámat írta:
Nika91127 írta: Nekem úgy rémlik, ha babavárónál 5 éven belül nincs baba, akkor 17 milliót kell visszacsengetni... Nem?
De, jogos. Ez esetben ki kell váltani más hitellel.
Illetve akkor mi van, ha orvosi igazolás van arról, h nem születhet gyerek?
Hát... Ott komoly nőgyógyászati és andrológiai orvos vélemény ellenében... Maximum.
A “nem szülhet” kifejezés eléggé tág dolog :) Alacsony szamú/élettelen sperma a férfinál, petesejthiány.
Az IVF óta “csodákra” képesek, ha máshogy nem, azon a módon teherbe tudnak esni nagyrészt (igaz arra meg a hitel összege el is megy).
Mi a 32.héten vettük fel. Egy 12 hetes magzatra tuti nem merném.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 21., csütörtök 16:33

sámat írta:
Nika91127 írta: Nekem úgy rémlik, ha babavárónál 5 éven belül nincs baba, akkor 17 milliót kell visszacsengetni... Nem?
Kérvényzni lehet méltányossági okokból a helyi járási hivatalnál. Még nem tudni mennyire lesznek szigorúak, hiszen még nem telt el senkinek 5 év.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 21., csütörtök 16:26

Vissza: