Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. október 22., péntek 12:42

Coone - Loyalty is Everything

Nem jo, de nem is tragikus. :mrgreen: Nagyon szeretem az elektronikus zenet, de valahogy a hardstyle mindig kimaradt az eletembol. Pont a hallgatasa kozben gondolkoztam, hogy voltam mar mindenfele bulin a technotol edm-en at a trapig, de erre a stilusra sose jutottam el. Az album meghallgatasa utan pedig mar ertheto is, hogy eddig ez miert maradt ki nekem. Valoszinuleg illuminalt allapotban elveznem kb 5 szam erejeig, vagy mondjuk ha egy teljes live setbe az 1 orabol lenne 3 hardstyle szam az tok jo, de igy egybe 40 perc eleg sok belole. :D

Az albumcimet ado szam nekem nem nagyon jott be, a Witcheres so-so, ellenben az I like to move it szornyu. Viszont az Inception es a legutolso szam (Aladdin on E) fasza volt. Ott mar voltak olyan trap szeru jellegzetessegek, amiket azert gyakrabban hallgatok.

Azon filoztam meg kozben, hogy hardstyle egyaltalan porog valami klubban esetleg Pesten? Vagy csak ilyen elhagyatott teruleten levo illegal rave partik mennek? :lol:

Mindenesetre amugy egy buliba ha elojonne 1-2 ilyen szam siman csapatnam ra, a horgos rocknal pedig meg ez is jobb, szoval ez egy 6/10 lesz. :mrgreen: Koszi az ajanlast!

Solomun - Nobody is lot Loved

Na ez mar dofi. B-)

Nagyon komoly lett ez az album. Termeszetesen 2 szamot mar ismertem rola, az Oceant es a The center will not Hold-ot, amik nagy kedvenceim. Viszont igy egeszbe meg nem hallottam az albumot. Ennek koszonhetoen pedig felkerult a listamra a Wadim is(+home), ami nekem vegig olyan volt, mintha egy filmzene lenne. A szam elejet nagyon eltudtam volna kepzelni a Csillagok kozottbe, nagyon kulonleges az egesz hangzasvilaga. Ami sajnos nekem is lehuzta az a Tuk-tuk, tenyleg szornyu szam. :D Viszont milyen erdekes, hogy a Prospect mar teljesen hallgathato, pedig ugyanaz az eloadono enekli mindket szamot.

Az a problema, hogy az album meghallgatasat kovetoen ramtort az emlekaradat es fesztivaldepresszio, ezt akkora elmeny lenne meghallgatni a BS-en vagy a Bemylaken.. :D Amugy augusztus 20.-an a Plazson lepett fel Solomun, azon voltal? En pont lent voltam akkor a Balatonon, csak 10 kilometerrel arrebb Alle Farbenen a Strandfeszten. :mrgreen:

Osszessegeben nagyon tetszett, jo erzeseket valtott ki belolem, a Blomqvist album utan ismet egy olyat hoztal, amit tobbszor is elofogok venni. Koszi az ajanlast, ez igy 8,5/10. :)

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. október 22., péntek 7:27

6,5 és 6 pont, ezekkel már teljesen elégedett vagyok :kalapos:
Faust írta: viszont pl a Tuk Tuk valami elképesztően gáz szám. :D Nem is értem, még a rádió1be se férne be pedig ott csak minősíthetetlen szart adnak.
nmate írta: vagy a Tuk-Tuk, ami leginkább arra hasonlít ami egy plázában egy H&M-ben szól.
Nekem is ez a szám különben a leggyengébb az albumon. Még anno kijött singleként album megjelenés előtt... hát húztam a szám. Azóta egészen megszoktam mert rengetegszer megy le az album egyben de tény és való, hogy kilóg a sorból, lefelé.

Mindenesetre örülök, hogy találtatok benne magatoknak olyat ami tetszett. Amiket kiemeltetek a Kreatur de Nacht vagy a Wadim nálam is nagy kedvencek :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 21., csütörtök 23:06

Még nappal írtam a piszkozatot, reezben egyetértek Fausttal, de pl az uccso szám nekem jött át.

Solomun - Nobody Is Not Loved

Egy-két fokkal ez jobb az elektronikus zene műfajban, de azért itt is vannak számomra olyan elemek, amik borzasztóan basszák a fülemet.
Konkrétan amiben volt vocal :D pl. Your Love Gives... c. szám nem tudom 14 éves lányokon kívül hogyan tetszhet bárkinek is, vagy a Tuk-Tuk, ami leginkább arra hasonlít ami egy plázában egy H&M-ben szól.
Ami nagyon pozitív, hogy azért változatos volt. Nézzük azokat, amik tetszettek, a Home tök korrert, vocal nélküli, abszolút kellemes volt hallgatni.
A Kreatur der Nacht is egészen tetszett. Érdekes összhatása volt, 5 másodperces dallam ismétlődött el kb. milliószor, mellé elég indie stílusban németül pofáznak, de valahogy jó volt.
Az exit song nem tetszett, nekem nem adott pozitív érzést az album végén és mintha a vége előtt lett volna vége. Én negatív értelemben egy wannabe Kavinsky jelzőt dobnek rá.
De a változatosság, meg 1-2 valóban hallgatható szám miatt ez nem volt rossz, ajánlásnak is jó szerintem. Magamtól nem hallgatnék ilyet.

6/10

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 21., csütörtök 21:29

Solomun - Nobody is not loved

Egész korrekt kis hallgatnivaló volt. Féltem az elején, hogy repetitív lesz, de egész sokszínű a cucc. Az itteniek többségével szemben nekem semmi bajom nincs azzal, ha nincs vokál (pl. pár éve nagyon sok ambientet hallgatok a filmzenék mellett), és az a sajnálatos eset, hogy az albumon lévő számok közül kb csak azok tetszettek, amikre nem erőltették rá az autotuneos fos semmitmondó éneket. A vokálos számok valahogy kevésbé voltak kreatívak, örültem volna, ha 50/50 az arányuk, de ez van. Van, ahol működött, pl. a Kavinksy-feeling utolsó számnál, ami szépen le is zárta a lemezt, viszont pl a Tuk Tuk valami elképesztően gáz szám. :D Nem is értem, még a rádió1be se férne be pedig ott csak minősíthetetlen szart adnak.

A Kreatur der Nacht egész fura ízt hozott be a nyelvváltással, a Wadim pedig ment is az elektronikus listámra, annyira tetszett.

Összeségében nem egy megváltó album, de kellemes, szerintem jó belépő ez az elektronikus zene világába, könnyed, fogyasztható és sokszínű, kb bármilyen hangulatban be lehet tenni. Van egy tök jó feelingje, az exem az ilyeneket hívta kúrós zenének, nem tudok vele nem egyetérteni. :mrgreen: Csak a szöveges számok túlsúlya és többségében alacsonyabb minősége miatt pontozom le, jó ajánlás, köszönöm!

6,5/10

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 21., csütörtök 21:00

kicsit még visszatérve a spiritboxhoz: Spiritbox - Holy Roller - Courtney LaPlante one take live performance
csak hogy lássátok is milyen egy hörgő hölgy :mrgreen:
Kép

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. október 21., csütörtök 18:13

csatlakoznék az előttem értékelők többségéhez, annyira nem vitt magával az album
amit talán ki tudnék emelni az albumról az a Beat Of The Drum
nem mondom h nem hallgattam soha ilyen zenét, de lehet már konszolidálódott azóta az ízlésem e téren :D
azért rossznak nem mondanám, az ibbigang-hez képest pl jó :lol:

5/10
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 21., csütörtök 13:29

Nem. Pl. a The Summit, amikor egy ilyen elektronikus rock számból kicsit elmászik a metál felé. Én szeretem, ha egy szám konzistens stílusban végigmegy, nekem ez már elüt.

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 21., csütörtök 13:17

nmate írta: Spiritbox – Eternal Blue
Többnél mondjuk a problémám az volt, hogy számomra ritmus nélkül váltakoztak a lassú és darálós részek. Már-már kezdtem magamat átadni a zúzásnak, amikor lelassítják a számot – vagy fordítva, ezek inkább frusztráltak. Mintha két együttest hallgattam volna, néhol mashupban.
:sly: A breakdownokra gondolsz? (pl. Hurt you 2:24től, Yellowjacket 2:10től, Holly Roller 1:53tól, Circle With Me 2:44től?) Ezek a legjobb részek egy zenében :D
nmate írta: Coone – Loyalty is everything
A fejhallgatóm “basszus domináns” (WH-1000XM3)
A hozzászólás nyomokban fizetett promóciót tartalmaz. :mrgreen:
Kép

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 21., csütörtök 12:32

sebydani írta:
nmate írta: Na, Mozartok.
Kedvem támadt ehhez is, van még valami lista végi hely?
Megláttad, hogy az én ajánlásom van a héten és máris jönni akarsz… :coffee: :mrgreen:
Oh, ha ezt láttam volna, mégsem jövök :mrgreen: :mrgreen:

De. Gyorsan bepótoltam ami azelőtt volt, tiéd is lassan jön. :) Köszi mindenkinek.

Spiritbox – Eternal Blue

Ez nem volt rossz. Én alapvetően szeretem a metalt, viszonylag sokat hallgatok, mindenféle korszakból.
A számok felénél egy kicsit identitás nélküli, néhol Evenesencere emlékeztető stílust éreztem (látom írtátok többen is), mint pl. az Eternal Blue vagy a The Summit. Többnél mondjuk a problémám az volt, hogy számomra ritmus nélkül váltakoztak a lassú és darálós részek. Már-már kezdtem magamat átadni a zúzásnak, amikor lelassítják a számot – vagy fordítva, ezek inkább frusztráltak. Mintha két együttest hallgattam volna, néhol mashupban.
Ahol viszont jó volt, az az utolsó szám, a Constance, az tök jó kis cucc volt, el is mentettem.
Látszik, hogy viszonylag új zenekar, első nagyalbum, eléggé nyersek, keresik a stílust. Vannak jó számok, jó pillanatok, néhol nem is hangzik rosszul ez a modern progresszív metal stílus, de a Yellowjacket is pl. tök jól hangzott.
Ha ezt metálos körökbe dobja be az ember, tök jó kis ajánlás, de aki nem szereti a stílust, annak ezzel sem kerül közelebb. De köszi, becsillagoztam őket spotin, figyelem ha dobnak ki valamit a jövőben.

6.5/10

Coone – Loyalty is everything

Hát, egy biztos, ez nem az én stílusom. Sokszor egy ekis mulatós Cascada feelinget adott nekem, amit 2000-ben adott ki valami wall streeti 25 éves, az akkor még nem is létező soundcloudon.
Kódolás mellé dobtam be, mondván ott elfér, ott szoktam leginkább amúgy is elektronikus zenét hallgatni. Ez sem egy a kanapén hátradőlve hallgatós album. Amikor a Loyalty is everything szövegek mentek, az mondjuk inkább zavart, mint valami közhelyes motivációs videó, amit egy 10 éves csinált.
De még talán a legrosszabb számok a Witcheres meg az I like to move it voltak, az ilyeneket mindig kínos hallgatni szerintem, legjobbat nem tudnék kiemelni.
A fejhallgatóm “basszus domináns” (WH-1000XM3), de a mélyebb részek sem hangoztak túl jól, pedig maxon volt a quality.
Az említett 2 számon kívül kifejezetten nem irritált. Nehéz értékelni, sokat nem adott nekem ez az album, de nagyon sok sokkal szarabb zene is létezik a világon.

3.5/10

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. október 21., csütörtök 11:47

Megláttad, hogy az én ajánlásom van a héten és máris jönni akarsz… :coffee: :mrgreen:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. október 21., csütörtök 9:30

Befersz :kalapos:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. október 21., csütörtök 9:18

Na, Mozartok.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 21., csütörtök 8:36

Remélek az se fog sokáig kísérteni. :mrgreen:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 20., szerda 19:50

Még ha maradandó lenne, de már semmire nem emlékszem csak a nagy bölcsességekre a lojeltiről, meg a beatre. :mrgreen:

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 20., szerda 19:47

Na, ha csak egy embernek okozott maradandó traumát, az belefér. :lol:
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 20., szerda 18:42

én meg nem mertem ilyen alacsony pontszámot adni így az elején... :D
Kép

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 20., szerda 18:28

Coone - Loyalty is everything

Hajjaj, akkor en leszek a szarszemét, de ez számomra egyszerűen minősíthetetlenul rossz. :-( Semmi értéket nem tudtam benne felfedezni, mintha egyetlen szám ment volna végig, és az is ultragagyi. Igazi ilyen fenszi kondis agyfasz zene csúcsidőben, amire lehet prüszkölni meg fújtatni, fuj de utálom. Egyáltalán nem áll tőlem távol az elektronikus zene, sőt, de ez valami iszonyat. Szétcuccozva biztos kurvajó, de úgy mi nem. :mrgreen:

Nemtom, kap egy 2/10-et mert nem magyar rap. Bocsi. :-(

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. október 20., szerda 13:16

Jaj. :mrgreen: Finoman szólva nem az én világom ez. Pár számról eszembe jutottak a régi búcsúk, ott szóltak a dodgemesnél ilyenek :lol:
Józanul nehezen viselem el az efféle muzsikát, de volt pár amire szeletelnék a kellő alkoholmennyiség után, pl. a Beat Of The Drum, Inception.
Amúgy nagyon egybefolyt az album, nem voltak valami változatosak a számok.
Jóindulat 5/10 :D
Kép

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. október 19., kedd 16:23

Sokkal jobban teljesít, mint számítottam rá. :lol: Én se biztos, hogy 7nél többet adnék rá, elsősorban bringás/kondis zene, csak szerettem volna valami olyan műfajt érinteni, ami még nem volt. Örülök hogy nagyon nem ment félre. :kalapos:
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2021. október 19., kedd 6:36

Na hat ez a stilus ami meg idegen tolem.
Voltak reszek ahol elkapott de aztan jott ez a megszokott tucc tucc es engem elvesztett.

Ettol fuggetlenul van benne lendulet.
Meg tudom erteni masoknak miert tetszik.
Ha buliban hallgatnam egy ket szamot tuti en is lepegetnek rà.

De nekem ezek a dalok nagyon egybeolvadnak es folyton van olyan erzesem mintha mar hallottam volna valahol őket. Faterom hallgatott hasonlokat 90-00s evekben. Neki ez az album bejönne nagyon :D

Ami tetszett amugy az az Inception volt egyedul.

5/10
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Vissza: