OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
filatáska

Re: OFF

HozzászólásSzerző: filatáska » 2021. október 20., szerda 15:20

Kutyabarátok! :)
Meglévő kutyámhoz szeretnék szerezni egy másikat. Jelenlegi 1,5 éves hím, németjuhász.
A kérdésem, hogy hím vagy nőstény lenne a jobb választás? Kiskutyákat a későbbiekben nem szeretnék, szóval ha nőstény lesz akkor el lenne köttetve. Valamint más fajta lenne, valamivel kisebb méretű.
Köszi előre is a segítséget, tanácsokat! :)

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2021. október 19., kedd 22:41

Pipita, hát belinkelted a tájékoztatót, el is olvastad? :D
Ráadásul ennek az a lényege hogy az éves díjat a tőkédből vonják (amit mindenképpen be kell fizetned), szóval az összes kockázatot te vállalod, nekik meg megvan a fix bevétel. Ha az alapok rosszabbul teljesítenek az a részükről semmi negatív hatással nincs.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 19., kedd 22:38

csababarca írta:
sámat írta:
Mekkora összeg nagyságrendileg, milliós, tízmilliós?
Vannak az ingatlanpiacon egyedi megoldások, ami nem a klasszikus megveszem és kiadom, hanem rövidebb (1-2 éves), cash-flow típusú befektetések, éves szinten 10+ hozammal.
erről írhatnál egy pár sort, mert ez úgy hangzik, hogy mindenkinek ezt kellene csinálnia, ha van 10 milliója mondjuk:D
Írtam privát üzenetet, kell hozzá némi rálátás, nyitottság és bizalom, de szerintem az összes befektetéssel így van.

Egyébként a zöld hitellel való bevásárlás sem rossz döntés most, a sokat említett infláció miatt. Kis méretű, jó elosztású, jó fekvésű garzonlakás…azért ez, mert ehhez kell a legkisebb tőke beszálláshoz.

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2021. október 19., kedd 22:37

Autó tapasztalatról annyit, hogy 2 éve vettem az autómat szalonból 7M forintért, ma pontosan ugyanennyiért tudnám eladni, legalábbis a használtautó hirdetések alapján. Az gondolom nagyon nincs messze a valóságtól. E felett is hirdetik, tehát a 7M átlagár. Nem sokkal kéne megdobni, megvehetném a lassan kijövő új modellt…ha várok rá 1 évet.mármint megrendeléstől számítva.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 19., kedd 22:30

Pipita, hát belinkelted a tájékoztatót, el is olvastad? :D

Ez a cucc részvényekbe teszi a pénzt. Nem 30 millát kapsz, hanem 'valamennyit', ott van a doksiban a linken egy táblázat, hogy milyen piaci forgatókönyvek esetén mennyi lehet az majd például. Szintén ott van a folyó költségek alatt hogy ők ezért hány százalékot nyúlnak le.

Ugyanekkora erővel teheted ETFbe és akkor nem 1,5-3%ot vonnak le hanem 0t (ha részvény) vagy ilyen 0.07-1%ig terméktől függően.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 19., kedd 22:03

ANDS írta:
kiserik írta: Szerintem az is közrejátszik, hogy az új autók árai is emelkednek. Vagyis a forintunk vásárlóértéke csökken...
Sajnos, az Euro/Huf árfolyam most 360 felett van.
Amiatt az új autók lettek irtó drágák (bár egyébként ami technika benne van, az elképesztő, szar elfogadni/csak felfogni nehéz, de ez lesz az új normális "trend", sokkal drágábbak lesznek majd az új autók, függetlenül a szar huf-tól)..

Most perpill chiphiány van, 1,5 éve 350 se volt az üa, rengeteg új autót nem tudnak legyártani, ráadásul a tömegközlekedés covid miatt nem bejövős.. 4 faktor a használtautók mellett.. :D

Asszem donutmedia vidi volt (sajna most nem találtam meg), de faszán le volt vezetve, miért lőttek ki a használt kocsik árai, ez most ilyen.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2021. október 19., kedd 21:53

Nem tudom hol kellene ezért itt kérdezem....telefonról ha görgetem a Madridomot akadozik az oldal, semelyik másik oldalnál nem csinálja. Nálam van a baj vagy másnak is ilyen?

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 19., kedd 21:51

sámat írta:
Vannak az ingatlanpiacon egyedi megoldások, ami nem a klasszikus megveszem és kiadom, hanem rövidebb (1-2 éves), cash-flow típusú befektetések, éves szinten 10+ hozammal.
erről írhatnál egy pár sort, mert ez úgy hangzik, hogy mindenkinek ezt kellene csinálnia, ha van 10 milliója mondjuk:D
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 19., kedd 21:49

Marky írta:
kiserik írta: Szerintem az is közrejátszik, hogy az új autók árai is emelkednek. Vagyis a forintunk vásárlóértéke csökken...
Az gyakorlatilag mindenbe beleszamit. Kivancsi leszek, hogy fog kinezni a magyar autopark a 20-as evek vegere, mert azert a 2005-2010 koruli common rail dizelekbol es a downsized benzinesekbol nehez lesz mukodot talalni :lol:
2.0 PSA dízelt kell venni :) Azokkal 350-400ezer kmig nincs sok baj. A VW CRTDI szériája se rossz. Benzinesből még akad szívó, de sajnos a Mazdák rohadnak. Toyota 1.6 szívó motor még elpusztíthatatlan, az 1,33-as vvti-t viszont kerülni kell.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2021. október 19., kedd 21:42

Pipita írta: Kezd elegem enni abból, hogy a számlámon rohad a pénz és csak inflálódik. :'(

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 19., kedd 21:41

Az gyakorlatilag mindenbe beleszamit. Kivancsi leszek, hogy fog kinezni a magyar autopark a 20-as evek vegere, mert azert a 2005-2010 koruli common rail dizelekbol es a downsized benzinesekbol nehez lesz mukodot talalni :lol:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 19., kedd 21:40

Nika91127 írta:
Igen. Meg, hogy egy új autóra most 1-1,5 évet vársz... Így kevesebb használt kerül be a körforgásba, mert akkor aki lecserélné, ő is tovább tartja egy évig. Flottakezelők se adják le olyan "könnyen" a kocsikat... :)
Cégnél, ha mi most rendelnénk meg az új kocsikat, Toyotánál 77 hét a várakozási idő. Nyárra akartuk az új verdákat.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 19., kedd 21:37

Igen. Meg, hogy egy új autóra most 1-1,5 évet vársz... Így kevesebb használt kerül be a körforgásba, mert akkor aki lecserélné, ő is tovább tartja egy évig. Flottakezelők se adják le olyan "könnyen" a kocsikat... :)

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. október 19., kedd 21:32

Szerintem az is közrejátszik, hogy az új autók árai is emelkednek. Vagyis a forintunk vásárlóértéke csökken...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. október 19., kedd 21:29

csababarca írta:
ANDS írta:
Nehéz elhinni.
ez nem hit kérdése, elmúlt 1-1,5 évben is nőtt mondjuk általam követett több típus.
3 éve vettem az akkor 5 éves Superb-em 2,7 millióért. És 3 volt a teteje akkor ezeknek, most ennyiért nem nagyon találni normális állapotú, 2.0 tdi-t, ilyen felszereltséggel.
múltkor láttam pont olyat mint az enyém, 2,8ért volt fent. koppra ugyanaz az autó.

kisautókat is néztünk 2020-ban anyumnak, most hugomnak keresünk, van benne már most 2-300ezer difi.
2 éve vettünk páromnak egy 2009-es Yarist, 1.0-s motorral, 88 ezer km-el. 1,45 millióért.
Most ezekre rákeresve, ugyanezen évjárat, ugyanezzel a motorral, 100.000 km alatt (a mienkben most 97.000 van), ugyanennyi. 2 év alatt 0 értékvesztés.

Tesóm idén vett nyáron egy 2017-es, 1.4 TSI Jettát, DSG7-es váltóval, 110 ezer km-el, Comfortline. 3,6 milla. Ugyanez most, 4,5 millió.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2021. október 19., kedd 21:17

ANDS írta:
Nehéz elhinni.
ez nem hit kérdése, elmúlt 1-1,5 évben is nőtt mondjuk általam követett több típus.
3 éve vettem az akkor 5 éves Superb-em 2,7 millióért. És 3 volt a teteje akkor ezeknek, most ennyiért nem nagyon találni normális állapotú, 2.0 tdi-t, ilyen felszereltséggel.
múltkor láttam pont olyat mint az enyém, 2,8ért volt fent. koppra ugyanaz az autó.

kisautókat is néztünk 2020-ban anyumnak, most hugomnak keresünk, van benne már most 2-300ezer difi.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. október 19., kedd 20:47

Professore írta: Ma olvastam egy cikket a Totalcar-on... A lényeg az hogy ha valaki használt autót akar venni az állítólag csipkedje magát mert brutál meg fognak drágulni. Aztán hogy ez mennyire lesz igaz passz :D
Mivel behasalt a gyartas, ezert a cegek nem valtottak le a 2-3 eves ceges autokat, igy a piacrol hianyzik ez a kategoria es Hasszan nem tudja megvenni a 10 evest Jurgentol.
Ugyanez van a notebook piacon, konkretan honapokat kell varni a nagyvallalati business notebook (Thinkpad/Macbook Pro) beszerzesekre.

En nem erzem azt, hogy 2.5-3 milliot megerne egy 10 eves auto, ezert maradok a ‘99-es Volvomnal.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 19., kedd 20:43

Professore írta: Ma olvastam egy cikket a Totalcar-on... A lényeg az hogy ha valaki használt autót akar venni az állítólag csipkedje magát mert brutál meg fognak drágulni. Aztán hogy ez mennyire lesz igaz passz :D
Usa-ban kilőttek az áraik. Van ahol kb. ua az hasznalt drágább mint a listaár, mert az van, új auto meg nincs "azonnal"..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2021. október 19., kedd 20:15

Ma olvastam egy cikket a Totalcar-on... A lényeg az hogy ha valaki használt autót akar venni az állítólag csipkedje magát mert brutál meg fognak drágulni. Aztán hogy ez mennyire lesz igaz passz :D

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2021. október 19., kedd 19:58

Ezzel az a baj ha elolvasod az apró betűs részeket kiderül hogy a költsége éves szinten 4-5 százalék ezeknek a befektetéseknek ami el is viszik a hozam nagy részét. Gyakorlatilag 1-2 százalék ami éves szinten nálad marad jó eséllyel, a többit elrakja a biztosító

Vissza: